A bálnák 1,7 millió dollárt kerestek ezzel a kutyás érmével, hasonló történhet a Sponge V2-vel?

Ezen a héten a dogwifhat (WIF) gyors emelkedése és zuhanása az Ethereumon néhány befektetőt kriptomilliomossá tett. Az on-chain adatok szerint a bálnák hatalmas profitot zsebeltek be azzal, hogy a megfelelő időben szálltak be és ki, mielőtt a WIF értéke beszakadt.

A bálnák 1,7 millió dollárt kerestek ezzel a kutyás érmével, hasonló történhet a Sponge V2-vel?

Most, hogy a régóta várt Sponge V2 (SPONGEV2) az Uniswap bevezetésére készül, a hatalmas közösségi hype hasonló nyereségre sarkallhatja a korai alkalmazókat?

A bálnák 1,7 millió dollár nyereséget zsebeltek be az új, Ethereum-alapú dogwifhat tokennel

Míg az eredeti dogwifhat token január elején viharral vette be a Solana ökoszisztémát, egy Ethereum-alapú, azonos nevű érme célja az volt, hogy megismételje a sikert. Amint arról a Lookonchain nevű on-chain elemző cég beszámolt, a bennfentesek 770 ETH értékű, hatalmas nyereséget értek el ezen az új WIF tokenen, ami akkoriban 1,77 millió dollárt jelentett. Ezek a nyereségek mindössze 1,6 ETH kezdeti befektetésből származnak, ami 3694 dollárnak felelt meg.

Egész pontosan 12 új pénztárcáról feltételezik azt, hogy a projekt fejlesztőihez tartoznak, és ezek összesen 24 millió WIF tokent vásároltak közvetlenül az Uniswapon való elindítás után. Ezekből a tokenekből 15,34 milliót mindössze 12 perccel később el is adtak, míg a maradék 8,65 milliót megtartották.

lookonchain

A többi rendszeres befektető nem sokkal a kezdeti tranzakciók után szállt be, remélve, hogy a korai bálnákhoz hasonlóan profitálhatnak. A WIF árfolyama azonban nem sokkal később 90 százalékkal zuhant, mivel a spekulánsok kivették a profitot. Ez a helyzet kérdéseket vetett fel a bennfentesek esetleges ármanipulációjával kapcsolatban, ami gyakori aggodalom a mém érmék területén.

A Copycat token az eredeti dogwifhat sikerén felbuzdulva indul útjára

Az Ethereum-alapú dogwifhat-ot február 3-án feltűnés nélkül indították el az Uniswap-on. Valószínűleg az eredeti, Solana-alapú token vírusos népszerűségéből próbáltak tőkét kovácsolni. A Solanán lévő mém érmék parabolikus emelkedést produkáltak 2023 végén és 2024 elején, ami felkeltette az érdeklődést a hasonló, a hálózaton hosztolt projektek iránt.

A Solana dogwifhat a január 8-i 0,073 dollárról január 18-án 0,481 dolláros történelmi csúcsra emelkedett, ami 558 százalékos ugrás. A csúcson a token rövid időre elérte a 452 millió dolláros piaci kapitalizációt, amivel a negyedik legnagyobb mém érme lett globálisan, megelőzve még a Pepe-t (PEPE) is. A WIF értéke azonban most 58 százalékkal a januári csúcs alatt van, köszönhetően a spekulatív befektetőknek, akik nyereséget vettek fel.

A WIF által elért hihetetlen nyereség mégis rávilágít a közösségi média hype erejére, különösen a Solana blokkláncra indított tokenek esetében. Ezt látva, az Ethereum dogwifhat mögött álló csapat valószínűleg a mém érme őrületre játszva igyekezett megismételni a solanás társa sikerét. Ennek eredményeképpen a február 3-án látott bálnavásárlásokhoz hasonló tranzakciók valószínűleg arra tettek kísérletet, hogy kihasználják a felhajtást és mesterségesen felhúzzák a token árát.

Az új mém érme, a Sponge V2 azt reméli, hogy az Uniswap-listázás után a következő szenzáció lesz

A kriptoközösség most éppen izgatottan várja a Sponge V2 nevű új mém érme bevezetését. Sokan kíváncsiak arra, hogy vajon csillagászati hozamokat hozhat-e, mint ahogy a két dogwifhat token.

A Sponge V2 az eredeti Sponge (SPONGE) token második iterációja, amely közel 100-szoros hozamot biztosított a korai befektetőknek 2023 májusában. Nagyjából akkor, amikor a PEPE érme értéke felrobbant. A SPONGE mögött álló csapat egy továbbfejlesztett változat kiadására készül, amely kihasználhatja az alacsony tőkeértékű mém érmék iránti folyamatos érdeklődést.

spongev2

Ez a továbbfejlesztett verzió egy Spongyabob-témájú versenyjátékon belül play-to-earn (P2E) funkcióval rendelkezik majd, ahol a játékosok SPONGEV2 tokeneket szerezhetnek a versenyek megnyerésével és a ranglistákon megszerzett helyezésekkel. A Spongya V2 fejlesztői emellett "nagyobb és jobb" tőzsdéken kívánják jegyezni a tokent, mint annak elődjét.

Tekintettel arra, hogy az eredeti SPONGE-t olyan felső kategóriás CEX-eken jegyezték, amilyen például a Gate.io és a MEXC, ez jelentősen növelheti a SPONGEV2 likviditását.

spongev2

Meghatározó kriptovaluta influencerek máris a SPONGEV2 árfolyamának emelkedésére fogadnak, az Insider Alpha pedig "a következő 100-szorozó mém érmeként" jellemzi.

Ha a Sponge V2 ki tudja használni ezt a hype-ot, és szilárd előrelépést képes tenni az ambiciózus ütemtervében, amely magában foglalja a 100 millió dolláros piaci kapitalizáció elérését, akkor a kilátásai igencsak kedvezőek lehetnek a befektetőknek.

Látogass el a Sponge V2 weboldalára

Ez is érdekelhet:

Hamarosan robban az új Solana mém érme egy Airdrop kampánnyal

Még a szakértőket is meglepte ennek a zöld kriptónak a sikere

A 12 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Berúgta az ajtót a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) szerda délután merészen átlépte a bűvös 60.000 dollárt, és ezzel elindult hódító útjára.
2024. 02. 29. 00:01
Megosztás:

Átalakul a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedés rendszere

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
2024. 02. 28. 23:30
Megosztás:

Rovarhotelekkel ismerkednek a gyerekek

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.
2024. 02. 28. 23:00
Megosztás:

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás:

Varsóban is felhörrentek a traktorok

Az Európai Unió zöld megállapodása, az ukrán áruk behozatala, valamint a prémes állatok tenyésztésének lengyelországi korlátozása ellen tiltakoztak kedden Varsóban a lengyel gazdák ezrei, képviselőiket vezető politikusok fogadták, előrelépés viszont a gazdák szerint nem történt.
2024. 02. 28. 20:30
Megosztás:

Irodalom érettségi előtt állsz? Akkor itt egy módszer, amivel hatékony lehetsz!

Irodalom érettségire felkészítő könyvek jelentek meg a könyvesboltok toplistáin - ez is mutatja, hogy idén a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a diákok és a szülők részéről. De megjelent egy új, digitális felkészítő alkalmazás is, amelyet a 2024-es követelmények alapján fejlesztettek.
2024. 02. 28. 20:00
Megosztás:

Idén is bízhatnak a gazdák a támogatásokban

A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak; a kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az OTP Agrár Gálán kedden Budapesten.
2024. 02. 28. 19:30
Megosztás:

Vegyesen, de többségében csökkenéssel zártak a tőzsdék

Vegyes kezdés után szintén vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 28. 19:00
Megosztás:

Sportolók és idősek számára fejleszt szuperélelmiszert a ToTu

A szigetcsépi Capriovus Kft. ToTu termékcsaládja nem csak tejfehérjeallergiásoknak segít a hétköznapokban, hanem sportolók és diétázók is előszeretettel fogyasztják a cég tojásalapú tejhelyettesítőit. A vállalkozás legújabb projektjében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE) és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel (SOTE), valamint több magáncéggel is összefogott, hogy időseknek és sportrehabilitációban résztvevőknek fejlesszen vadonatúj egészséges termékeket.
2024. 02. 28. 18:45
Megosztás:

Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 538,63 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel 66 080,19 ponton zárt szerdán.
2024. 02. 28. 18:30
Megosztás:

Leáll az USA kormányzata? Fullasztó adóssághalom...

Bizakodóak a politikai vezetők, miután találkoztak Joe Biden elnökkel a kormányzati leállás elkerülését célzó költségvetési tervezet elfogadása miatt.
2024. 02. 28. 18:00
Megosztás:

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás: