A Bitcoin ára bravúros trükköket mutat

A Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb kriptója március 8-án új történelmi csúcsot ért el 70,083.05 dollárral.

A Bitcoin ára bravúros trükköket mutat

Az erőteljes pillanat után ugyan egy röpke hétvégére visszapattant az értéke, de cikkünk írásakor újabb dicső pillanatokat él át, és hétfő délelőtt 71,613.68 dolláron áll.

Cikkünk írásakor ez a legújabb történelmi csúcsa.

 

bitcoin árfolyam grafikon

Mellette egy új kriptopiaci résztvevő, a Green Bitcoin (GBTC) mozgása is reménytelinek tűnik, az előértékesítése legalábbis igen pompás ütemben halad előre.

A Bitcoin ünnepelt, majd kissé csendesebb hétvégét rittyentett 

A Bitcoin elmúlt hétvégéje kissé visszafogott volt, és a fenomenális pénteki emelkedés után a hétvégére megpihent: az árfolyama hétfőn hajnalra 1,27%-ot csökkent. Ettől függetlenül most már az összes BTC-befektető ismét ünnepi mámorban úszik, hiszen a mostani árfolyam már 2,34%-os emelkedésről tanúskodik.

A befektetők természetesen nem alszanak, továbbra is árgus szemekkel figyelik a legfontosabb technikai adatokat és mérőszámokat.

A 24 órás kereskedési volumen 48,71 milliárd dollár, tehát a kereslet még mindig elég erősnek számít. 

Sok elemző szerint a BTC bikafutamában még bőven maradt energia, és mutathat meglepetéseket.  

Persze az is előfordulhat, hogy egy újabb ATH-hoz lépegetve ismételten ellenállásba ütközik majd, és legalább egy rövid távú visszalépés következik.

A piaci hangulat még mindig elég pozitívnak számít, és a Crypto Fear & Greed Index az "Extreme Greed" kategóriában tartózkodik.

fear & greed index

Forrás: https://alternative.me/

A Tesla újra bevásárol Bitcoinból?

A Bitcoin árfolyam-emelkedéséhez egyébként a kriptoközösség szerint két közelmúltbeli esemény is felelőssé tehető. 

Az egyik ilyen az, hogy az Arkham Intelligence adatai szerint a Tesla Bitcoin-tárcája jelenleg 1789 BTC-vel többet birtokol, mint amennyit a vállalat legutóbbi eredménybeszámolójában szerepeltetett. Úgy néz ki, a Tesla ismét bizalmat szavazott az érmének, és újraindíthatta a Bitcoin-vásárlásait.

Múlt hét csütörtökön történt egy másik jelentős esemény is: a Bitcoin-bányászok március 7-ei bevétele elérte a 75,9 millió dollárt. Ez már csak azért is nagy szó, mert ez a második legjobb napjuk a történelem folyamán.

Ez a bivalyerős teljesítmény is azt mutatja, hogy a Bitcoin-hálózat annak ellenére is nyereséges, hogy a közelmúltban az egyes bányászati műveletek kihívásokkal küzdöttek.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Tesla-val kapcsolatos találgatásoknak, és a rekord bányászbevételeknek igenis volt közük a BTC legújabb csúcsának eléréshez.

Ugyan a rövid távú áringadozások nincsenek kizárva, de a Bitcoin vonzereje tartósnak mutatkozik.

A környezetbarát Green Bitcoin ICO-ja meghaladta a 3,1 millió dollárt 

A Bitcoin jelenlegi pályája sokaknak nagy örömet okoz, de érdemes előrelátónak lennünk, és felfigyelni a kriptotérkép egyik új üdvöskéjére, a Green Bitcoin (GBTC) érmére.

Ez egy innovatív, Ethereum blokkláncra épülő ökoszisztéma, mely már most híres a fenntarthatóságáról, és egyedi "Gamified Green Staking" modelljéről. Nem csoda, hogy a korai befektetők ennyire lelkesek vele kapcsolatban.

A Proof-of-Stake konszenzus mechanizmus bevezetésével a Green Bitcoin a bányászat környezetbarát változatát kínálja fel, hiszen a hagyományos Bitcoin-bányászathoz képest csak az energia kis hányadát igényli.

A Green Bitcoin több, mint egy zöld kriptó, túllépve ezen passzív jövedelemszerzést is biztosít a befektetők részére.

A staking rendszer lehetőséget ad a GBTC-tulajdonosoknak arra, hogy indulhassanak a heti Bitcoin-árfolyambecslési kihívásokban, és jutalmat kaphassanak a helyes tippekért.

Ez a játékosított rendszer minden felhasználót arra buzdít, hogy foglalkozzon a platformmal, és így még egy remek közösség is kialakul az érme körül.   

A projekt tokenomikája, amelyet a csapat a Green Bitcoin whitepaper-jében vázolt fel, hosszú távú növekedést és stabilitást segít elő.

A Green Bitcoin törekvése az, hogy olyan platformot teremtsen, amely minden egyes felhasználó érdekeinek kedvez. Ezért is szánt több millió tokent a lekötési juttatásokra és a likviditási célokra.

A fenntartható és jövedelmező Green Bitcoin sikeresen kiaknázza a kripto befektetések iránti növekvő keresletet, és ennek hála az ICO-ja is nagy sebességgel halad kitűzött célja felé.

A GBTC tokenek jelenleg igen kedvező áron, mindössze 0,8022 dollárért érhetők el, és a gyűjtés már több mint 3,1 millió dollárnál tart. Úgy néz ki, hogy a Green Bitcoin még idén elindul a tőzsdéken, és így még nagyobb hatást gyakorolhat majd a piaci életre.

Nézd meg a Green Bitcoin előértékesítését

Ez is érdekelhet:

Mégis mi történik a Shiba Inu-val?

Bálnákra vadászik a kriptosárkány

Scotty the AI vásárlás – Hogyan fektessünk be a $SCOTTY tokenbe

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Pluszban zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Pozitív kezdés és némi ingadozás után indexemelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést a vezető európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 18. 19:00
Megosztás:

Alulteljesítő volt ma a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 18. 18:30
Megosztás:

Milliárdok sorsa dőlhet el az 1%-ok felajánlása által

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 18:00
Megosztás:

A segédmotoros kerékpárra is kell ám kötelezőt kötni!

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 17:30
Megosztás:

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
2024. 04. 18. 17:00
Megosztás:

Felújítják a Hotel Silvanust

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
2024. 04. 18. 16:30
Megosztás:

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó a gazdasági versenyképességgel a középpontban

Megkezdődött szerda este az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről.
2024. 04. 18. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából.
2024. 04. 18. 15:30
Megosztás:

Fejlesztés ment végbe a Gyep-Mester Kft.-nél

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 15:00
Megosztás:

A csok plusz nagyot lendített az ingatlanpiacon az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2024. 04. 18. 14:30
Megosztás:

Nő a Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz szerepe

A Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz (LNG) egyre nagyobb szerepet fog játszani az Európai Unió ellátásában, s ebben Trinidad és Tobago kulcsszereplő lesz. Az együttműködés alapjait már lerakták, a végrehajtás megkezdése pedig a magyar elnökség idejére fog esni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a szigetország fővárosában, Port of Spainben.
2024. 04. 18. 14:00
Megosztás:

Nagyobb beruházást tervez a BioTechUSA

Idén ötmilliárd forint vagy azt meghaladó összegű beruházással számol a tisztán magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport, amely 2023-ban több mint kilencvenmilliárd forint árbevételt ért el.
2024. 04. 18. 13:30
Megosztás:

Élénkül idehaza a gasztroturizmus

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
2024. 04. 18. 13:00
Megosztás:

Megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út

Szeptember 4-8. között Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak, amelyhez kapcsolódóan megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:30
Megosztás:

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:00
Megosztás:

Ma rendezik meg a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 04. 18. 11:30
Megosztás:

Fejlesztések kezdődnek Martfűn

Komplex fejlesztés kezdődik Martfűn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert 363 millió forint támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 04. 18. 11:00
Megosztás:

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 10:30
Megosztás:

Pozitív nyitás várható a magyar tőzsdén

Pozitív nyitás várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 04. 18. 10:00
Megosztás:

Erősödtek az ázsiai indexek

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 09:30
Megosztás: