A Bitcoin ára bravúros trükköket mutat

A Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb kriptója március 8-án új történelmi csúcsot ért el 70,083.05 dollárral.

A Bitcoin ára bravúros trükköket mutat

Az erőteljes pillanat után ugyan egy röpke hétvégére visszapattant az értéke, de cikkünk írásakor újabb dicső pillanatokat él át, és hétfő délelőtt 71,613.68 dolláron áll.

Cikkünk írásakor ez a legújabb történelmi csúcsa.

 

bitcoin árfolyam grafikon

Mellette egy új kriptopiaci résztvevő, a Green Bitcoin (GBTC) mozgása is reménytelinek tűnik, az előértékesítése legalábbis igen pompás ütemben halad előre.

A Bitcoin ünnepelt, majd kissé csendesebb hétvégét rittyentett 

A Bitcoin elmúlt hétvégéje kissé visszafogott volt, és a fenomenális pénteki emelkedés után a hétvégére megpihent: az árfolyama hétfőn hajnalra 1,27%-ot csökkent. Ettől függetlenül most már az összes BTC-befektető ismét ünnepi mámorban úszik, hiszen a mostani árfolyam már 2,34%-os emelkedésről tanúskodik.

A befektetők természetesen nem alszanak, továbbra is árgus szemekkel figyelik a legfontosabb technikai adatokat és mérőszámokat.

A 24 órás kereskedési volumen 48,71 milliárd dollár, tehát a kereslet még mindig elég erősnek számít. 

Sok elemző szerint a BTC bikafutamában még bőven maradt energia, és mutathat meglepetéseket.  

Persze az is előfordulhat, hogy egy újabb ATH-hoz lépegetve ismételten ellenállásba ütközik majd, és legalább egy rövid távú visszalépés következik.

A piaci hangulat még mindig elég pozitívnak számít, és a Crypto Fear & Greed Index az "Extreme Greed" kategóriában tartózkodik.

fear & greed index

Forrás: https://alternative.me/

A Tesla újra bevásárol Bitcoinból?

A Bitcoin árfolyam-emelkedéséhez egyébként a kriptoközösség szerint két közelmúltbeli esemény is felelőssé tehető. 

Az egyik ilyen az, hogy az Arkham Intelligence adatai szerint a Tesla Bitcoin-tárcája jelenleg 1789 BTC-vel többet birtokol, mint amennyit a vállalat legutóbbi eredménybeszámolójában szerepeltetett. Úgy néz ki, a Tesla ismét bizalmat szavazott az érmének, és újraindíthatta a Bitcoin-vásárlásait.

Múlt hét csütörtökön történt egy másik jelentős esemény is: a Bitcoin-bányászok március 7-ei bevétele elérte a 75,9 millió dollárt. Ez már csak azért is nagy szó, mert ez a második legjobb napjuk a történelem folyamán.

Ez a bivalyerős teljesítmény is azt mutatja, hogy a Bitcoin-hálózat annak ellenére is nyereséges, hogy a közelmúltban az egyes bányászati műveletek kihívásokkal küzdöttek.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Tesla-val kapcsolatos találgatásoknak, és a rekord bányászbevételeknek igenis volt közük a BTC legújabb csúcsának eléréshez.

Ugyan a rövid távú áringadozások nincsenek kizárva, de a Bitcoin vonzereje tartósnak mutatkozik.

A környezetbarát Green Bitcoin ICO-ja meghaladta a 3,1 millió dollárt 

A Bitcoin jelenlegi pályája sokaknak nagy örömet okoz, de érdemes előrelátónak lennünk, és felfigyelni a kriptotérkép egyik új üdvöskéjére, a Green Bitcoin (GBTC) érmére.

Ez egy innovatív, Ethereum blokkláncra épülő ökoszisztéma, mely már most híres a fenntarthatóságáról, és egyedi "Gamified Green Staking" modelljéről. Nem csoda, hogy a korai befektetők ennyire lelkesek vele kapcsolatban.

A Proof-of-Stake konszenzus mechanizmus bevezetésével a Green Bitcoin a bányászat környezetbarát változatát kínálja fel, hiszen a hagyományos Bitcoin-bányászathoz képest csak az energia kis hányadát igényli.

A Green Bitcoin több, mint egy zöld kriptó, túllépve ezen passzív jövedelemszerzést is biztosít a befektetők részére.

A staking rendszer lehetőséget ad a GBTC-tulajdonosoknak arra, hogy indulhassanak a heti Bitcoin-árfolyambecslési kihívásokban, és jutalmat kaphassanak a helyes tippekért.

Ez a játékosított rendszer minden felhasználót arra buzdít, hogy foglalkozzon a platformmal, és így még egy remek közösség is kialakul az érme körül.   

A projekt tokenomikája, amelyet a csapat a Green Bitcoin whitepaper-jében vázolt fel, hosszú távú növekedést és stabilitást segít elő.

A Green Bitcoin törekvése az, hogy olyan platformot teremtsen, amely minden egyes felhasználó érdekeinek kedvez. Ezért is szánt több millió tokent a lekötési juttatásokra és a likviditási célokra.

A fenntartható és jövedelmező Green Bitcoin sikeresen kiaknázza a kripto befektetések iránti növekvő keresletet, és ennek hála az ICO-ja is nagy sebességgel halad kitűzött célja felé.

A GBTC tokenek jelenleg igen kedvező áron, mindössze 0,8022 dollárért érhetők el, és a gyűjtés már több mint 3,1 millió dollárnál tart. Úgy néz ki, hogy a Green Bitcoin még idén elindul a tőzsdéken, és így még nagyobb hatást gyakorolhat majd a piaci életre.

Nézd meg a Green Bitcoin előértékesítését

Ez is érdekelhet:

Mégis mi történik a Shiba Inu-val?

Bálnákra vadászik a kriptosárkány

Scotty the AI vásárlás – Hogyan fektessünk be a $SCOTTY tokenbe

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: