A kőolajpiac nem hiszi el, hogy Izrael támadást indít Irán ellen az amerikai elnökválasztás előtt

A kőolaj ára nagyot esett a múlt héten, miután a várakozásokkal ellentétben Izrael nem indított támadást Irán ellen. A piac egyre szkeptikusabb, hogy lesz-e komolyabb izraeli válaszcsapás a november 5-i amerikai választást megelőzően.

A kőolajpiac nem hiszi el, hogy Izrael támadást indít Irán ellen az amerikai elnökválasztás előtt

A hétvégén Netanyahu elnök házát lőtték meg drónnal Libanonból, a hírek szerint az izraeli miniszterelnök össze is hívta tanácsadóit egy potenciális válaszlépés miatt. Joe Biden elnök jelezte, hogy már ismeri az izraeli terveket, ugyanakkor nem volt hajlandó részleteket elárulni. 

A globális olajpiac egyre kevésbé szűk. Bár a piac még mindig backwardation állapotban van (backwardation= a közeli határidős árak drágábbak, mint a távoliak, ami szűk azonnali piacra utal), a közeli határidős árak közti különbség csökkent az elmúlt héten.

Az arany 2.700 dollár felett, az amerikai választás és a közel-keleti feszültség hajtja a jegyzésárakat

Az arany árfolyama a 2.700 dollár feletti tartományba emelkedett, miután a közelgő amerikai elnökválasztás és a közel-keleti feszültség miatt a befektetők vásárolták a nemesfémet. 

A november 5-i verseny szorosnak ígérkezik, a két elnökjelölt fej-fej mellett halad. A hétvégi izraeli események tovább növelik a feszültséget a közel-keleti régióban. A piacon eközben már 3.000 dolláros becslések is érkeznek az aranyárra, a Commonwealth Bank of Australia elemzői szerint nem állítja meg semmi sem az emelkedést. 

A legfontosabb tényezők – geopolitikai bizonytalanságok, jegybankok vásárlásai, negatív várható reálkamat – mind adottok egy további dráguláshoz.

Ez a viruló Solana mémkriptó megelőzheti a Dogecoint és a Shiba Inut, és elérheti az 1 dolláros árat

Egy új kriptovaluta a Solana hálózaton nagy figyelmet kelt a kripto közösségben. Ez a memecoin gyorsan népszerűségre tesz szert, és akár túl is szárnyalhatja olyan ismert tokenek sikerét, mint a Dogecoin és a Shiba Inu, azzal a céllal, hogy elérje az áhított 1 dolláros árfolyamot. A befektetők izgatottan várják, mely digitális eszközök mutathatnak jelentős növekedést a virágzó piacon.
2024. 10. 21. 20:30
Megosztás:

Fiatalok ötleteit ismerték el a BoschxRichter Ipari Innovációs Díjjal

A felsőoktatásban tanuló fiatalok ötleteit ismerték el a BoschxRichter Ipari Innovációs Díjjal, amelyet 2024 tavaszán első alkalommal hirdetettek meg - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 21. 20:00
Megosztás:

Egy vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben

Nógrád vármegye kivételével az ország egész területén nőtt a nyitott állásokra érkezett jelentkezések száma, a legnagyobb emelkedést Somogy, Fejér és Zala vármegyékben mérték idén a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a Profession.hu hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 21. 19:30
Megosztás:

BÉT: visszafogott hangulatban kereskedtek a tőzsdéken

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 237,94 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 73 990,26 ponton zárt hétfőn.
2024. 10. 21. 19:00
Megosztás:

100-szorozó Altcoin nyereségek 2025-ig: Biztosíts egy 10 millió dolláros portfóliót ezekkel a legjobb választásokkal

Rendkívüli lehetőség a kriptovaluta piacon: Hogyan növelheted befektetésed akár 100-szorosára 2025-re. A kriptovaluta piacon páratlan lehetőség kínálkozik azok számára, akik 2025-re monumentális hozamokat szeretnének elérni. A stratégiai befektetések gondosan kiválasztott altcoinokba most akár 10 millió dolláros vagyont eredményezhetnek, az induló tőkédet akár 100-szorosára is növelve. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a digitális valutákat, amelyek robbanásszerű növekedés előtt állnak, és amelyek átalakíthatják befektetési portfóliódat.
2024. 10. 21. 18:30
Megosztás:

Indul a társadalmi egyeztetés a fővárosi Airbnb-szabályozásról

Az Új Gazdaságpolitikai Akcióterv keretében elindul a fővárosi Airbnb- szabályozás társadalmi egyeztetése, cél a megfizethető lakhatás biztosítása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 21. 18:00
Megosztás:

Megújulnak a pályaudvarok

Az Építési és Közlekedési Minisztérium irányítása alatt tíz, nagy forgalmat bonyolító vasúti pályaudvart építenek újjá - jelentette be Lázár János miniszter hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetében.
2024. 10. 21. 17:30
Megosztás:

Nevet vált a Rama és a Flora margarinok forgalmazója

Upfield Magyarország Kft.-ről Flora Food Hungary Kft.-re változtatta nevét a közismert és közkedvelt Rama, Flora, Violife és Viodeli termékek hazai forgalmazója. Minderre azt követően került sor, hogy a kft. anyavállalata, az Upfield Group BV holdingtársaság szeptember közepén Flora Food Group BV-re változtatta nevét, a központi weboldal pedig immár a florafoodgroup.com címen érhető el.
2024. 10. 21. 17:00
Megosztás:

A szökési sebesség elérése a hosszú távú értékteremtés érdekében

2022-ben és 2023-ban a bankszektor a legjobb évét produkálta a 2008-as pénzügyi válság óta –a nyereségesség, a tőkehelyzet és a likviditás mind tovább javultak iparági szinten – derül ki a McKinsey & Company a globális bankpiacról kiadott tanulmányából.
2024. 10. 21. 16:30
Megosztás:

Rekordon a bankkártyahasználat – egyre több kártya költözik a mobilokba

Minden eddiginél gyakrabban és nagyobb értékben használtuk a bankkártyáinkat 2024 második negyedévében. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai[1] szerint kiugróan nőtt a külföldi kártyás fizetések mértéke, illetve a mobiltárcás tranzakciók száma és értéke is. Az OTP Bank saját adataiból generációs különbségek látszódnak: amíg a Junior ügyfelek a mobilfizetést részesítik előnyben, addig a felnőtt korosztályra az érintéses bankkártyás fizetés a legjellemzőbb.
2024. 10. 21. 16:00
Megosztás:

FoxPost néven megy tovább a Packeta és FoxPost egyesített cége

A Packeta és a FoxPost egyesítése után a tulajdonosok a lokális márka megtartása mellett döntöttek, ezért az új vállalat FoxPost néven működik tovább. A névváltás, a Packeta csomagautomatái esetében az arculat fokozatos frissítésével is jár, amely a FoxPost megjelenéséhez igazodik, ezzel biztosítva az egységes márkamegjelenést és erősítve a vállalat piaci jelenlétét.
2024. 10. 21. 15:30
Megosztás:

Holnap jön az MNB kamatdöntése - mi lesz a forinttal?

Holnap jön az MNB kamatdöntése. A múlt héten Virág Barnabás, az MNB alelnöke több fórumon is elmondta, hogy nem csak októberben, hanem akár hosszabb ideig is szünetelhet a kamatcsökkentési ciklus.
2024. 10. 21. 15:00
Megosztás:

Látványos flashmob a Groupama Arénában a biztonságos közlekedésért

A Groupama Biztosító évek óta kiemelt figyelmet fordít a biztonságos közlekedés elősegítésére. Idén ősszel az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával összefogva egy izgalmas megmozdulás keretében hívták fel a figyelmet a láthatóság fontosságára.
2024. 10. 21. 14:30
Megosztás:

Yield Farming jelentése - mi a különbség a staking és a Yield farming között

Yield Farming és staking: a kriptovilág magas hozamú, magas kockázatú befektetési stratégiái. Mit jelent és hogyan működik a yield farming és a staking? Mi a fő különbség a két stratégia között? Melyikkel lehet több pénzt keresni?
2024. 10. 21. 13:30
Megosztás:

Szélerőműparkot vett az ALTEO

Az ALTEO 24MW kapacitású szélerőműparkot vett az osztrák határ és Mosonmagyaróvár mellett.
2024. 10. 21. 13:00
Megosztás:

Ezek a legnépszerűbb okostelefonok

Az okostelefonok globális kiszállítása 4 százalékkal, 316,1 millióra nőtt az idei harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve, és ezzel már az ötödik egymást követő negyedévben nőttek a kiszállítások - áll az International Data Corporation (IDC) legfrissebb jelentésében.
2024. 10. 21. 12:30
Megosztás:

A világon egyre több cég dönt úgy, hogy regisztrál valamelyik cégminősítő vállalatnál – ez az oka!

A globális piac fejlődése számos új lehetőséget hozott a gazdasági szereplők számára, ugyanakkor sok kockázatot is, amelyek közül sok megelőzhető, vagy valószínűségük jelentősen csökkenthető.
2024. 10. 21. 12:00
Megosztás:

Így néz ki az álommunkahely!

Ki ne szeretne egy valóban álommunkahelyen dolgozni, vagy melyik vállalkozó ne szeretne azzá válni? Sokakban felmerül a kérdés, mitől válik egy munkahely minden szempontból ideálissá. Bemutatjuk, hogy mire vágynak a munkavállalók, ahogy azt is, hogy miben fejlődhetnek a munkáltatók.
2024. 10. 21. 11:30
Megosztás:

Mindenki kocsit vesz? Mi ez a nagy pörgés a magyar használtautó piacon?

A DataHouse ma közzétett előzetes adatai szerint minden eddiginél magasabban alakult a belföldi használtautó-adásvételek száma: a hazai piacon az elmúlt hónapban mintegy 79 500 személygépkocsi cserélt gazdát. Ez az érték 11,6 százalékkal haladja meg a tavaly szeptemberi értéket. A JóAutók.hu várakozása szerint éves szinten immár bizonyosan megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben beállított 825 ezres csúcsa.
2024. 10. 21. 11:00
Megosztás:

Pénztári megtakarítás lakáscélra? Egészségpénztárból már most is lehetséges!

Jövőre az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások lakáscélra is felhasználhatók lesznek, és mostanra az ezzel kapcsolatos jogszabály tervezete is megjelent. Tudta, hogy jelenleg is van olyan pénztári megtakarítás, amelyet lakáscélra költhet? Pedig az egészségpénztárból ez most is lehetséges - mutat rá a BiztosDöntés.hu.
2024. 10. 21. 10:30
Megosztás: