A legsikeresebb magyar iGaming beruházások

Az online szerencsejátékok a világ más részeihez hasonlóan Magyarországon is nagyon népszerűek, évről évre növekszik a felhasználók száma. A témával elsősorban azért érdemes foglalkozni, mert egy olyan iparágról van szó, amely alaposan túlnőtte magát, az online térben elérhető üzletágak közül az egyik legdinamikusabban növekvő ágazatról beszélünk.

A legsikeresebb magyar iGaming beruházások

Az online szerencsejáték oldalak igazából virtuálisan elérhető kaszinók. Vagyis, egy ilyen oldalt megnyitva olyan játékokat találhatsz, mint a rulett, a nyerőgépek, a blackjack, vagy éppen a póker. Emellett azonban ezek az oldalak számos más, eredetileg a való világban elterjedt játékot is kínálnak. Így a látogatók lottózhatnak, játszhatnak bingót, vagy éppen kaparós sorsjegyekkel is.

Az online kaszinók, amelyekből néhányat elérhetsz a https://casino-magyar.com/ oldalon is, kiemelkednek a szárazföldiektől abban a tekintetben, hogy itt egy egész sor játékot lehetőséged van ingyenesen is kipróbálni, játszani, amit egy valódi kaszinóban nem tehetsz meg. A másik kiemelendő dolog pedig az élő osztós részleg.

Az online kaszinók élő részlegébe a játékosok live stream segítségével tudnak bekapcsolódni. Itt valójában egy kaszinónak berendezett stúdiót láthatsz, ahol a különböző játékasztaloknál élő osztók ülnek. Kiválaszthatod a játékot és az asztalt, ahol játszani szeretnél. A játék tisztaságát a számos nagy felbontású kamera és különleges mozgásérzékelők biztosítják.

A magyarországi online szerencsejáték-ipar szabályozása

A világ más pontjaihoz hasonlóan Magyarországon is a 2000-es évek elején jelentek meg nagyobb számban a különböző online kaszinók. Itt jellemzően arról volt szó, hogy külföldi szerencsejáték platformok váltak elérhetővé a magyar játékosok számára is. 

A fejlődés során ezek az oldalak egy idő után már forintos befizetéseket is engedélyeztek, sőt egyre több olyan platform volt, amelyek magyar nyelvű felhasználói felülettel is rendelkeztek. Ennek köszönhetően a magyar játékosok száma is folyamatosan növekedett.

Ami a jogszabályi háttért illeti, ez egy elég kalandos történet volt, amely a jelek szerint még mindig nem érkezett el a finiséhez. Arról van szó, hogy az online szerencsejátékok szervezését hosszú évekig az 1991-ben elfogadott jogszabály rendezte, amely értelemszerűen még nem terjedt ki az online térre, hiszen az internet csak valamivel később jelent meg tömegesen.

A magyar kormányzat 2010 után többször is módosította ezt a jogszabályt, aminek az eredménye az lett, hogy számos külföldi online kaszinó elérését blokkolták. Néhány szolgáltató ezért az illetékes európai bírósághoz fordult, ami helyt adott a keresetüknek, Magyarországot pedig arra kötelezte, hogy fogadjon el egy korszerű, diszkriminációtól mentes jogszabályt.

Ez megtörtént és az aktuális törvény idén újév óta van érvényben. Szigorú feltételekhez kötik az online kaszinó engedél megadását. Ezek egyike miatt az illetékes európai bíróság jelezte, hogy a törvény további módosításra szorul, ugyanis Magyarországon csak olyan szolgáltató kaphat online működési engedélyt, amely szárazföldi kaszinót is üzemeltet. Ezért jelenleg csak négy ilyen engedélyt adtak ki.

Milliárdos bevételek a magyar kaszinókból

Mindezek ellenére a hazai online szerencsejáték ipar látványos eredményeket produkál. Ennek a magyarázata, hogy a külföldi kaszinók ugyan nem váltották ki a magyar nemzeti működési engedélyt, de rendelkeznek olyan globálisan elismert szabályozó testületek engedélyével, amelyek közül a legismertebb a Máltai Szerencsejáték Hatóság.

Ez a testület az egyik legszigorúbbnak számít az iparágban, ha egy online kaszinó az ő engedélyük birtokosa, az szavatolja a biztonságot és a tisztességes játékmeneteket. Mivel pedig Málta is az EU tagja, ezért valójában az engedély Magyarországra, mint uniós tagra is kiterjed.

Na de nézzük, mit mondanak a számok. Az idei évben a magyar online szerencsejáték ipar bevétele 500 millió amerikai dollár körül lesz, ami 175 milliárd forintnak felel meg. Az előrejelzések az elkövetkező ötéves időszakra 7%-os növekedési rátával számolnak, ami szerint a hazai piac bevételei 2028-ra elérik a 708 millió amerikai dollárt.

A felhasználók számát vizsgálja, szintén folyamatos növekedés tapasztalható, a projekció szerint 2028-ra Magyarországon az online szerencsejátékosok száma eléri a 467.000-es számot. 

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás:

Tovább mélyülhet a magyar-dél-koreai kapcsolat

A Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar-dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek kedden Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 14:30
Megosztás:

Az MNB változtatott az alapkamaton - miért történik ez?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 02. 28. 14:00
Megosztás:

Komoly fejlesztésbe kezdett a Ganz

Forgógép üzletágában 4,65 milliárd forint értékű technológia fejlesztést indított a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 13:30
Megosztás:

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a VGP

Eredményes évet zárt a VGP, a cég nettó bérleti díjbevétele 159,1 millió euróra emelkedett tavaly, nyeresége pedig 87,3 millió euróra nőtt - közölte a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 13:00
Megosztás:

Spórolni kell a gázzal! - az Unió ezt kéri mindenkitől

Az Európai Bizottság azt ajánlja, hogy az uniós tagállamok az ellátás biztosítása és a piacok stabilizálása érdekében továbbra is takarékoskodjanak a gázzal - olvasható a brüsszeli testület keddi sajtóközleményében.
2024. 02. 28. 12:30
Megosztás:

Ápolni kell az élővilágot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el, amely szerint a tagállamoknak egyre több, 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százaléknyi leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk - tájékoztatott az uniós parlament kedden.
2024. 02. 28. 12:00
Megosztás:

Ausztriában kínálkozó karrierlehetőségek feltérképezése: Teljes körű útmutató magyarok számára

Ausztriában való munkavállalás sok magyar számára vonzó lehetőséget jelent, hiszen nemcsak a közelség, hanem a magasabb bérszintek és a jobb életminőség is csábító tényező. Azonban mielőtt az ember belevágna, érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről, a munkavállalás feltételeiről, és felkészülni a kihívásokra.
2024. 02. 28. 11:35
Megosztás:

Katar komoly pénzt ígért Párizsnak - Macron üdvözli a projektet

Tamim bin Hamad asz-Száni sejk, katari emír franciaországi állami látogatásának első napján aláírt egy megállapodást, amelyben kötelezettséget vállal hazája nevében beruházásokra a francia gazdaságban 2030-ig, 10 milliárd euró értékben.
2024. 02. 28. 11:30
Megosztás:

Egyre több fogyatékossággal élő ember vállal munkát: Bécsben díjazták a 30 éves Salva Vita Alapítványt

Amikor 1993-ban Dávid Andrea megálmodta a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségéért küzdő Salva Vita Alapítványt, a megváltozott munkaképességű emberek töredéke állt foglalkoztatásban. Azóta ez az arány sokat javult, és ebben kulcsszerepet játszott a civil szféra is. A Salva Vita tevékenységét most külföldön is elismerték: az alapítvány munkatársai Bécsben egyedüli magyar szervezetként vehették át a Zero Project Award 2024 elismerést a 18–29 éves fiatalok integrációját segítő programjukért.
2024. 02. 28. 11:15
Megosztás:

Traktorral vonultak fel Brüsszelben

Hétfőn Brüsszelben, az uniós intézményeknek otthont adó európai negyedben csaknem ezer traktorral vonultak fel ismét az európai gazdák tüntetni, mivel úgy vélik, az Európai Bizottság a hónap eleji tiltakozó akcióik ellenére sem hozott megfelelő intézkedéseket aggályaik eloszlatására.
2024. 02. 28. 11:00
Megosztás:

Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

A szervezet nem csak a negatív stresszre reagál: a stressz és a feszültség a mindennapjaink része, ami nyomot hagy a testünkön és a lelkünkön egyaránt. A pozitív stresszt ugyan jól kezeli a szervezetünk, a negatív stressz esetében azonban nem elég csak a testi tünetek enyhítésére koncentrálni.
2024. 02. 28. 10:30
Megosztás:

Vegyes mozgás nyitáskor a vezető európai tőzsdéken

Vegyesen nyitották a napot a főbb európai tőkepiacok szerdán.
2024. 02. 28. 10:20
Megosztás:

Iránykereséssel indulhat ma a tőzsde

Iránykereséssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 02. 28. 10:00
Megosztás:

A kriptó GameFi játékosok, mint a The Sandbox (SAND), az Immutable X, és a KangaMoon újradefiniálják a Meme Coin piacot

Az elmúlt években a kriptovaluta piac hatalmas mértékben nőtt, és olyan új szakterületek, mint a web 3 játékok és a metaversum nagyobb hangsúlyt kaptak, mint valaha. Kiemelendő, hogy a decentralizált játékplatformok mint a The Sandbox (SAND) és az Immutable X (IMX) kriptovaluták lehetővé tették a játékrajongók számára, hogy játékélményeiket monetizálják, kihasználva a játék közbeni pénzkeresés (Play-To-Earn, P2E) és az NFT-k előnyeit. Ugyanebbe a ligába lépve a KangaMoon (KANG) tovább akarja vinni ezt az innovációt, és egyesített ökoszisztémában kívánja integrálni a Social-Fi-t és a P2E-t, amely kifejezetten a játékrajongóknak szól.
2024. 02. 28. 09:40
Megosztás:

Javarészt gyengültek az ázsiai indexek

A vezető ázsiai tőzsdék többsége gyengült szerdán.
2024. 02. 28. 09:30
Megosztás:

58 000 felett a Bitcoin, 1 millió felett a Green Bitcoin

A Bitcoin árfolyama a cikk írásakor 58 251 dollár, ismét döntögeti a csúcsokat a közelgő áprilisi felezés előtt. A Bitcoin továbbá az aranymetszést is áttörte, így a hype egyre fokozódik.
2024. 02. 28. 09:07
Megosztás: