A nagy múltú, csodálatos unikornis újjászületik, és kedvenc holmijainkat díszíti

Az unikornisoknak lehetetlen ellenállni, tudja ezt minden ovis és iskolás kislány, aki a lovak szeretetével egyetemben az egyszarvúkat is legalább annyira kedveli. 

A nagy múltú, csodálatos unikornis újjászületik, és kedvenc holmijainkat díszíti

A ló alakú, homloka közepén egyenes, hegyes szarvat viselő unikornis komoly múlttal rendelkező mitikus állat, amely mindig is elvarázsolta az embereket. Számtalan mítosz és legenda fűződik hozzá, és napjainkban is csodalényként tekintünk rá.

A régi korokban kódexekben, címereken volt jelen, szobrokat készítettek róla, manapság pedig gyakran a szivárvány színeiben tündökölve füzetek, naplók, tollak, iskolaszerek, kreatív- és hobbikellékek, valamint egyéb tárgyak kedvelt motívuma. 

Unikornis figurák mindenütt

A középkorban a csodatevő unikornisnak tulajdonított szarvért vagyonokat fizettek az előkelő emberek, ma viszont már nem túl nagy összegekért a tiéd lehet bármilyen egyszarvút ábrázoló holmi. 

A Mesés cuccoknál az unikornisok mindent ellepnek, nem tudsz olyat mondani, ami ne lenne náluk valamilyen kedves egyszarvú figurával dekorálva. A matricáktól az ajándéktasakon, füzeteken, naplókon át a tolltartókig és iskolatáskákig mindent megtalálsz, aranyos egyszarvúkkal díszítve. 

A csodaállat számos alakban feltűnik, de így vagy úgy mindenkit elvarázsol. A kicsiknek állatkölyökként kelleti magát a különféle holmikon, a nagyobbaknak méltóságteljes, csodaszép egyszarvú paripa képében, hol szivárványszínű sörénnyel, hol csillogóan vagy visszafogottan.

A suliban sem kell megválni a kedvenc egyszarvútól

Az iskolába járás is könnyebb lesz, és a tanulás is jobban megy, ha elkísérheti gyerkőcödet kedvenc figurája. Iskolatáskát, tornazsákot, különféle tolltartókat is kapni unikornissal dekorálva, de a tízórai alatt sem kell lemondani róla az uzsonnásdobozoknak, kulacsoknak köszönhetően. És ha szülinapot ünnepelnek a gyerekek, figurás papírtányérokat, poharakat használhatnak a partin.

Cserélgetni is tudnak unikornisos matricákat a barátnőkkel, hiszen annyiféle létezik belőle. A napközis kézműves foglalkozáson sem kell nélkülözni a kedvenceket, festő és képkarcoló szettek, filc figurakészítők, Pixel rakosgatók és más holmik közül válogathatnak.

Még a kidobós is jobban megy, ha van a lányoknak tetsző unikornisos labda a készletben.

Népszerű irodaszerek

Ki ne emlékezne arra, amikor gyerekként csillogó szemmel járta körbe vagy ötödször is a papírbolt kínálatát a szeptemberi sulikezdés előtt? A mostani választék össze sem hasonlítható vele, így a mai gyerekek (és sok felnőtt is), elbűvölve nézelődik a boltokban.

A különféle tollakat, ceruzákat, füzeteket, mappákat, egyéb író- és irodaszereket magunknak is beszerezhetjük, mert biztosan szükség van még egy újabb darabra, de ha nem, akkor is jó lesz még valamikor, illetve ajándékba is adhatjuk gyerekeknek, felnőtteknek, csak úgy vagy alkalomra. 

Ha Te is rajongsz mindenért, amit egy papír- vagy hobbiboltban fellelni, akkor a webshopokban is órákig tudsz majd böngészni. Olyan holmikra is szert tehetsz, amelyekről előtte azt sem tudtad, hogy léteznek. 

Támogatással fejleszt az orosházi Koncsek Trans Kft.

Százötven millió forintos fejlesztést hajt végre a belföldi és nemzetközi fuvarozást végző orosházi Koncsek Trans Kft.
2023. 03. 25. 17:00
Megosztás:

Nyíregyházán nyitott új irodát a Work Force

Nyíregyházán nyitotta meg kilencedik irodáját a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Work Force Kft. - közölte a vállalat az MTI-vel.
2023. 03. 25. 16:00
Megosztás:

Fejlesztette gyártási technológiáját a Divián-Megafa Kft. Nyíregyházán

Csaknem háromszázmillió forint értékű modernizációs és kapacitásbővítő beruházás zárult le a bútorgyártással foglalkozó nyíregyházi Divián-Megafa Kft.-nél - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 03. 25. 15:00
Megosztás:

Önbizalomnövelő program érettségizőknek

Egy tavaly végzett felmérésükre alapozva kínál ingyenes önbizalomnövelő programot érettségizőknek egy vezetőképzéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég.
2023. 03. 25. 14:00
Megosztás:

Néhány vonat és busz közlekedése is módosul a vasárnapi óraállítás miatt

A vasárnapi óraátállítás miatt változik több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
2023. 03. 25. 13:00
Megosztás:

Egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 12:00
Megosztás:

Alaszkai olajkitermelés – A Z generáció szerint Biden elárulta őket

Hatalmas online felháborodás követte Joe Biden kormányának március 13-i bejelentését, amely alapján jóváhagyást kapott a Willow elnevezésű alaszkai olaj- és gázkitermelési projekt. A netezők, és főleg a fiatalok, egy emberként zúdultak fel a hír hallatára. Azonban nem álltak meg a nemtetszésük kinyilvánításánál. Az Ynsight Research legújabb netnográfiai kutatása szerint a környezetvédelemre kiemelten érzékeny Z generáció elsősorban a TikTok-on szerveződve kezdett tiltakozásba. Azonban sem az aktivizmus, sem a tiltakozás nem a szokásos módon történik.
2023. 03. 25. 11:00
Megosztás:

Ezzel az eljárással nőhet a melanómás betegek gyógyulási esélye

A HCEMM kutatócsoportjának csapata a világ negyedik leggyakoribb daganatos megbetegedése, a melanóma immunterápiás modelljét fejleszti tovább új technológiával és kísérleti modellekkel.
2023. 03. 25. 10:00
Megosztás:

Hosszú idő óta először regisztráltak lakásárcsökkenést Németországban

Tizenkét évig tartó folyamatos növekedés után a tavalyi utolsó negyedévben csökkent a lakóingatlanok ára Németországban - közölte pénteken a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).
2023. 03. 25. 09:00
Megosztás:

Megállapodott az Audi Hungaria a bérekről

Megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről, miután a szakszervezet a pénteken megtartott bizalmi gyűlésén elfogadta a vállalat újabb ajánlatát - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat az MTI-vel.
2023. 03. 25. 08:00
Megosztás:

Adathalász csalókra figyelmeztet az MVM

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak - hívta fel a figyelmet az állami energiacég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2023. 03. 25. 07:00
Megosztás:

Tízezer fát ültetnek a Településfásítási program részeként

A januári igénylés során 13 fafajból 10 ezer fát igényeltek a települések a Településfásítási programban, ezzel tavasszal és ősszel csaknem 450 település zöldülhet - emelte ki Nagy István agrárminiszter Győrzámolyon, ahol a program részeként tíz fát ültettek pénteken.
2023. 03. 25. 06:00
Megosztás:

26 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság

2023 februárjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 4 millió 691 ezer fő dolgozott, azaz 26 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is 4,7 millió közeli szinten van a foglalkoztatottság - állapította meg a legfrissebb adatokat kommentálva pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
2023. 03. 25. 05:00
Megosztás:

A heti lottót feladtad már? Kár volt, kukába dobtad a pénzedet

Hosszú sorok kígyóznak ismét hétvégén a lottozók előtt. Szemük sarkában a reménnyel teli emberek várják türelemmel a sorukat, hogy szokásukhoz híven most is feladják lottószelvényeiket. 3,6 milliárd forint feletti nyeremény van most felhalmozódva az ötöslottón, így nem csoda, ismét beindult sokak fantáziája. Valamikor régen Édesapám (aki nagy lottós volt) azt mondta, hogy azért lottózik, mert 50% valószínűséggel megnyeri a főnyereményt: vagy megnyeri vagy nem... Ez tényleg 50%. Miiii??? Számoljunk egy kicsit együtt!
2023. 03. 25. 04:01
Megosztás:

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 25. 03:00
Megosztás:

Átadták a tanuszodát Sarkadon

Hivatalosan is átadták a több mint egymilliárd forint állami forrásból megépült tanuszodát pénteken a Békés vármegyei Sarkadon.
2023. 03. 25. 02:00
Megosztás:

4,0 százalék volt a munkanélküliségi ráta februárban

A munkanélküliek száma 2023 februárjában 196 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 25. 01:00
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 03. 25. 00:05
Megosztás:

Ericsson: a mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszektor működését

A mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszolgáltatókat és a közműveket, akár 25 százalékkal is csökkentheti az erőművek állásidejét - hívta fel a figyelmet az Ericsson legfrissebb kutatása.
2023. 03. 24. 23:00
Megosztás:

A lakosság várakozásai javultak, a vállalatoké romlottak márciusban

A lakosság konjunktúraérzete kismértékben javult, míg a vállalatoké enyhén romlott márciusban: a -100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index -20,3-ről -19,2-re javult, miközben a vállalati mutató értéke -13,0-ról -15,2-re romlott - ismertette a Századvég Konjunktúrakutató legújabb felmérése eredményét pénteken.
2023. 03. 24. 22:10
Megosztás: