A PannErgy Nyrt. jubileumi csengetése a BÉT-en

Kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a PannErgy Nyrt. 30 éves jubileumát a Budapesti Értéktőzsdén. Az 1922-ben alapított cég eredetileg a műanyagiparban tevékenykedett Pannonplast néven, majd egy stratégiai átalakulás révén a megújulóenergia-szektor egyik meghatározó szereplőjévé vált. Mindezen fejlődéshez a tőkepiaci jelenlét is jelentősen hozzájárult: a PannErgy mára az egyik legnagyobb múltra visszatekintő kibocsátó a BÉT-en, egyúttal az egyik legzöldebb részvénynek is tekinthető, amely elkötelezett a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett.

A PannErgy Nyrt. jubileumi csengetése a BÉT-en

A PannErgy története több mint száz évre nyúlik vissza, amikor a társaság jogelődje Pannonplast néven a műanyagiparban tevékenykedett. A II. világháborút követő államosítás után a műanyagfeldolgozás újabb és újabb technológiáit alkalmazva 23 tagvállalatú cégcsoporttá fejlődött. A hatékonyabb gazdálkodás megteremtése, a tőkebevonás elősegítése érdekében 1991-ben a Pannonplast Műanyagipari Vállalat részvénytársasággá alakult át. 2007-ben a Társaság nyilvánosságra hozta új stratégiáját, mely szerint a geotermikus energia feltárására és hasznosítására kívánja a jövőbeni tevékenységét koncentrálni, ezt a névváltása – PannErgy – is jól jelezte.

A cég jelenleg is működő projektjei Miskolcon, Győrben, Szentlőrincen és Berekfürdőn találhatók. Innovatív megoldásaival és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével a PannErgy mára a magyar megújuló energiaszektor egyik vezető szereplőjévé vált, organikusan növelve piaci jelenlétét és bővítve tevékenységi körét. 

A PannErgy részvényeit 30 évvel ezelőtt, 1994-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, így az egyik legrégebbi kibocsátónak tekinthető. Az elmúlt három évtized során a cég számos kihívást és gazdasági válságot sikeresen átvészelt, miközben részvényeinek árfolyama az utóbbi tíz évben kiegyensúlyozott növekedést mutatott. Az időközben lezajlott 1:5 arányú részvényfelosztással korrigált bevezetési árfolyam 240 forint volt. Jelenleg az induláskori árfolyamhoz képest csaknem hatszoros árfolyamon forog a PannErgy részvénye, bizonyítva a vállalat stabilitását és folyamatos fejlődését. A PannErgy ma a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatként a BUX kosár tagja és Prémium Kategóriás részvénykibocsátó.

A társaság működésében kiemelt fontossággal bír a fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettség: céljuk, hogy fenntartható és környezetbarát megoldásokat kínáljanak befektetőiknek és partnereiknek, ezzel hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez, illetve tovább növelve piaci részesedésüket a megújuló energiaszektorban. Mindezt a tőkepiaci szakma is díjazza: a társaság a Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díjjal térhetett haza a BÉT Legek 2021 díjátadóról.

„A PannErgy nagyon büszke arra, hogy elsők között haladt át a tőzsdei jelenlét 30 éves célvonalán. A Társaság reméli, hogy ez a felemelő élmény lendületet ad a tőkepiac többi meglévő és potenciális szereplőinek a Budapesti Értéktőzsdén való hosszútávú jelenlétre, hozzájárulva a hazai tőkepiac további fejlődéséhez!” – emelte ki Gyimóthy Dénes a PannErgy igazgatótanácsának elnöke.

„Mindig különleges pillanat, amikor egy társaság ilyen rangos jubileumot ünnepelhet – a PannErgy munkássága és elkötelezettsége a megújuló energiaforrások iránt példát mutat mindannyiunk számára. A vállalat három évtizede tartó tőkepiaci jelenléte emellett egyértelműen jelzi a transzparens működésbe, illetve a fenntartható növekedésbe vetett hitét. Gratulálunk ehhez a jelentős mérföldkőhöz, és további sikereket kívánunk a következő évtizedekre a Budapesti Értéktőzsdén!” – hangsúlyozta az ünnepélyes csengetés kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

 

Ha 1994-2006 közötti években születtél, kaphatsz 11 millió Ft-ot

Az államilag támogatott konstrukció maximális összege 2024-től egy millióval, 10 millióról 11 millió forintra változik, futamideje a továbbiakban is legfeljebb 20 év lehet. Házasok igényelhetik, akik mindketten elmúltak 18 évesek, de a feleség még nem töltötte be a 30. életévét. Nézzük a részleteket!
2024. 07. 13. 02:00
Megosztás:

Írja fel most! Változik az áram- és gázszolgáltatás ügyfélszolgálati elérhetőségei!

Az E.ON Hungária Csoport még 2022 áprilisában értékesítette egyetemes energiaszolgáltatást nyújtó leányvállalatát, az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t az MVM Csoport részére, a cég 2024. június 30-án jogilag is beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.
2024. 07. 13. 01:00
Megosztás:

Szakad a Bitcoin? Ezt a 3 kriptót nem érdekli

Az utóbbi időben nem nagyon lehet dicsekedni a BTC teljesítményével. A legnagyobb piaci kapitalizációjú érmére több frontról is rájár a rúd: az ETF-ekből folyamatos a kiáramlás, a dollár is viszonylag erős és a német kormány a hétvégén több mint 900 millió dollár értékben szabadult meg BTC-től. Ezek mind lefelé nyomják az árat, a digitális arany így a héten egy kis időre még az 55 000 dolláros szint alá is benézett.
2024. 07. 13. 00:01
Megosztás:

Védekezz természetes hatóanyagokkal a szúnyogok és a kullancsok ellen!

Szeretjük a nyarat, mert kellemes a hőmérséklet, így sokat tartózkodhatunk a szabadban, kitárhatjuk az ajtókat, ablakokat, azonban ezzel együtt a zavaró rovarok is megjelennek az otthonainkban, így a távoltartásukra is megoldást kell találni. 
2024. 07. 12. 23:30
Megosztás:

Csökkent májusban a hazai ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 12. 23:00
Megosztás:

Tizenhat civil szervezet részesül állami támogatásban

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a százhatvanmillió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 22:00
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 12. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 07. 12. 20:00
Megosztás:

Az újszülöttkori oxigénhiány

Ez az állapot nemcsak a születés után következhet be, hanem már a harmadik trimesztertől, tehát a várandósság harmadik harmadától kezdve érintheti a magzatot, egészen a születés utáni 28. napig, tehát az újszülöttkor végéig.
2024. 07. 12. 19:45
Megosztás:

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,4 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel 72 133,07 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 12. 19:00
Megosztás:

Oroszország a világ vezető búza- és árpaexportőre

Első helyen áll a világon a búza- és árpaexport tekintetében Oroszország a lezárt - 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti - mezőgazdasági szezon eredményei szerint az előzetes adatok szerint - jelentette ki Alekszandr Malov, az orosz agrárminisztérium mezőgazdasági főosztályvezetője az orosz parlament felsőházának csütörtöki ülésén.
2024. 07. 12. 18:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 07. 12. 18:00
Megosztás:

Törökországban mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012. novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) által közzétett adatok szerint.
2024. 07. 12. 17:30
Megosztás:

Derűlátó a turisztikai szektor

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 12. 17:00
Megosztás:

Terjeszkedik az aszály

Különösen Magyarország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 12. 16:30
Megosztás:

Már a magtárakban az árpa

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 16:00
Megosztás:

A hétvégén éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása július 13-án (szombaton) 15 órától július 14-én (vasárnap) 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:30
Megosztás:

Tovább mélyülnek az agrárkapcsolataink Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és állattartási kérdésekről is egyeztetett Nagy István tárcavezető, Majnun Mammadovval, Azerbajdzsán agrárminiszterével - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:00
Megosztás:

A Magyar Posta figyelemfelhívó kampányt indít

Postásnak lenni nem küzdősport szlogennel figyelemfelhívó kampányt indít a Magyar Posta a kézbesítők, a hivatalokban dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak védelme érdekében.
2024. 07. 12. 14:30
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak júniusban Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak csökkentek havi szinten a szakértők által várt növekedés helyett, míg éves összevetésben minimálisan lassult a csökkenés mértéke a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 07. 12. 14:00
Megosztás: