A történelem legjelentősebb rulettkerék gyártói

A rulettkerék második feltalálása: a rulett, bár már létezik egy ideje, még mindig az egyik legnépszerűbb játék a szerencsejátékosok körében. A legendák szerint Pascal, miután feltalálta a kereket, alkut kötött az ördöggel, így született meg a rulettkerék. No, ez persze hülyeség, de a 18. században már közkedvelt játéknak számított a szerencsén alapuló kerék. A kerék feltalálói, vagyis az első nullás kerék kifejlesztői viszont valójában Francois és Louis voltak.

A történelem legjelentősebb rulettkerék gyártói

Napjaink rulett kerekeinek 80%-át az Egyesült Királyságban gyártja két nagy cég, a Cammegh és a TCS Huxley. Ha viszont meguntuk a hagyományos kaszinókat, az online kaszinó magyaroknak is elérhető, így bármikor akár útközben is fogadhatunk a játékok keretében.

A számolás ereje

A csapágyak, illetve a kerék tömegének eloszlása bár nem is gondolnánk, de nagy jelentőséggel bír a játék használata során. Az ehhez szükséges precíz munka így elengedhetetlen, tekintve, hogy 1 fokos dőlés már olyan torzítást okozhat a játék alatt, amit a szerencsejátékosok könnyűszerrel kihasználhatnak.

A késő viktoriánus korszakban, Joseph Jaggers, aki mérnökként dolgozott, érdeklődni kezdett a kerék véletlenszerűségével kapcsolatban, ezért úgy döntött, ő maga is kipróbálja a játékot. Egy hétig vizsgálta a kerék eredményeit, és ezután mintázatokat keresett, ami segíthet neki a játékban. Végül, ez óriási mennyiségű nyereményeket hozott neki.

Az eudaemonok

Láthatjuk tehát, hogy előnyt lehet kovácsolni a javunkra ha számoljuk az eredményeket, de ez a valóságban kicsit sem olyan egyszerű, mint amilyen könnyűnek látszik. A számítások olyannyira bonyolultak és gyorsak amire a legtöbb esetben csak egy számítógép képes.

A 70-es évek közepén, 2 fizikus hallgató feltett szándéka lett, hogy legyőzik a rulett kereket, hogy az elnyert pénzből a tudományok közösségüket finanszírozhassák. Idővel többen is beszálltak melléjük, így lett a nevük végül Eudaemonok, a filozófia után. Rájöttek, hogy bár teljes pontossággal nem lehet megjósolni, hogy pontosan melyik számra esik a golyó, viszont előrejelezhető az a 8 szám, amelyek közül valamelyik nyerő lesz.

Ezzel a módszerrel indultak útnak, és értek el sikereket, amíg egy nap az egyik tag balesetet nem szenvedett a módszer miatt. Összesen körülbelül 10 000 dollárt kerestek.

A rulettkerék gyártói

Napjaink szerencsejáték biznisze nem kis lépéseket kíván meg, ezért a rulettkerék gyártói is csak megbízható, precíz munkát végezhetnek a kialakítás során. A kiváló minőség, és a tartós befektetés biztosítása a kaszinók felé kiemelt viszont pár igazán minőségi gyártót, akik évek óta utalják a gyártás piacát.

Cammegh

A jelenlegi szárazföldi kaszinók, több mint 90%-ában a Cammegh rulett kerekeivel találkozhatunk, és a cég múltja egészen 1990-ig nyúlik vissza. A cég híres a minőség, kiválóság és megbízhatósági kérdéseiben, de népszerűsége annak is köszönhető, hogy az ügyfelei igény szerint alakíthatják a megrendelést.

- a kerék kialakításuk az egyik legjobb a piacon

- rozsdamentes acél

- karbantartásukat lenyűgözően ritkán kell megejteni

TCS Huxley

A gyártó 1979 óta elérhető a piacon, alapítása pedig az Egyesült Királyságban történt. A népszerűsége akkora lett a cégnek, rövid időn belül, hogy a potenciális versenytársai hamar csődbe mentek miatta. Kerekei beépített érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek segítik a kaszinókat az elemzésekben és az esetleges csalásokból eredő tozítások feltárásában.

Termék kínálata az alábbiak szerint alakul:

- biztonsági és szerencsejáték rendszerek

- online és elő szerencsejáték szolgáltatások

- asztali és kártyajátékok, zsetonok, elrendezések, kijelzők

BC Wills & Co és Caro

Az amerikai cég széles körben ismert manapság, ráadásul az 1960-es évekig szinte az egyetlen kaszinó felszereléssel foglalkozó cég volt. A cég ekkoriban az összes luxus kaszinó tulajdonossal kapcsolatban állt és nemcsak rulett kerekeket és játékkal kapcsolatos eszközöket árusítottak, hanem kaszinó szekrényeket is.

Abbiati

Az Abbiati Casino Equipment egy olasz cég, amelynek fő tevékenysége az élő játékokhoz használt kaszinó berendezések gyártása és kiszállítása.

Az Abbiati fő profilja az alábbiakból tevődik össze:

- Rulettkerekek

- Zsetonok

- Asztalok

- Játék elrendezés

- Technikai tervezés

- Műszaki biztonság másolata

TopOneTech

A TopOneTech egy érintőképernyős monitor gyártással foglalkozó cég, amely összefoglalja a érintőképernyős monitorok és kijelzők tervezését, gyártását, és értékesítési szolgáltatását. A cég a fogyasztói igényeket figyelve az érintőképernyős monitorok prototípus készítését, és gyors minta gyártását a 3D tervezés révén alakítja ki.

Slot Machines Rtd

A Slot Machines Rtd kaszinó berendezések, illetve használt nyerőgépek újra értékesítésével foglalkozik, illetve gépalkatrészek, kaszinó székek és nyerőgép állványok gyártásával.

CTC Holdings

A céget 1991-ben alapították és a CTC Holdings néven fut. Több mint 300 ügyfelet lát el szerte Európában, Afrikában, Dél- Amerikában és Ázsiában. A CTC Holding szakemberei szabványos és egyedi termékeket egyaránt kínálnak.

Ezek között pedig az alábbiak lelhetőek fel:

- rulett kerekek

- rulett kijelzők

- kaszinó asztalok

- póker asztalok

- kaszinó székek

- játékasztal berendezések

- kaszinó kiegészítők

Matsui Europe

Az 1980-ban alakult cég a Matsui Europe nevet viseli, és célja, hogy versenyképes áron, a lehető legjobb minőséget biztosítsa a felhasználóinak. A népszerűsége gyorsan nőtt, manapság pedig már az egyik legjelentősebb cégek közé került be a szerencsejátékok piacán. Portfóliója alapján zsetonokkal, berendezésekkel és élő asztali játékok eszközeivel foglalkozik, és vállalja azok kiszállítását is.

Az online rulett játékosok modern kedvencei

Amikor szerencse játékról van szó, sokunknak először azonnal a rulett jut eszébe. Bár a játék az évek alatt óriási fejlődésen ment keresztül, a népszerűsége nem csökkent, és már mondhatni több száz éve elkísér minket az életünk alatt. A rulett online játék szerelmeseinek manapság pedig már több száz játék elérhető, a végeláthatatlan kaszinókban, ahol megfordulhat egy játékos. Az izgalmak amelyeket okoz nagyszerű párost nyújtanak az egyszerűséggel, így az új játékosok is szívesen keresik manapság a játékot, de természetesen a profik sem unnak rá egyhamar, még úgy se, hogy az egész játék teljes egészében a szerencsén alapul.

Attól függően, hogy milyen típusú egy adott játékos természetesen változhat az, hogy milyen rulett lesz majd a kedvence, és bár a szabályok mindenki számára nyilvánvalóak, többféle típust is megkülönböztethetünk a játékból.

Legnépszerűbb online rulett típusok Jellemzőik
Amerikai rulett Az amerikai rulett minden magyar számára ismerős lehet, tekintve, hogy országunkban ez a legelterjedtebb fajtája ennek a játéknak. A nyerési esélyeket vizsgálva az egyik legrosszabb helyen szerepel ez a típus, mégis ez a játékosok nagy kedvence. A játék alatt a ház előnye 5,2% a felhasználóval szemben, tekintve, hogy a kerék 38 számot tartalmaz.
Európai rulett Az európai rulett, ahogy neve is mutatja, európában lett igazán népszerű. A játék alkalmával a ház előnye veled szemben 2,7%, így akár az európai rulett lehet a tökéletes középút is választás esetén. A keréken 37 szám van, 0-tól 37-ig.
Francia rulett Összességében a francia rulett az, amely a legnagyobb kifizetést ígéri a játékosoknak, ráadásul esetében olyan lehetőség is felmerülhet, amikor visszakapjuk a befizetett tét felét. Az európai ruletthez hasonlóan a keréken 37 szám van, viszont ház előnye mindössze 1,35% veled szemben, így ha minél nagyobb nyereményekre szeretnél szert tenni, jó eséllyel ez lesz számodra a legjobb választás.

A rulett kezdőknek

A rulett a meglévő játékosok mellett az új játékosokkal is hamar megszeretteti magát, és ez nagyban köszönhető az egyszerű felépítésének és szabályainak. Attól függően viszont, hogy milyen fogadásokat teszünk, változhat annak valószínűsége, hogy mekkora esélyünk van nyerni. A rulettben külső és belső tétek között választhatunk, viszont többféle tétet is megtehetünk egy adott körön belül. Fogadhatunk akár számokra, vagy szám kombinációkra de választhatunk szín vagy páros-páratlan alapján is.

Ha nagyobb esélyt szeretnénk a nyereményre, érdemes a páros-páratlan vagy piros-fekete kombó alapján elindulnunk, mert ebben az esetben van értelemszerűen nagyobb esélyünk nyerni. Amennyiben egyetlen számra fogadsz, bár nagyobb nyeremény ütheti a markod, sokkal kisebb eséllyel futhatsz neki a játéknak. A játék viszont nagyon értelemszerű, egyszerűen csak ki kell választanod, hogy szerinted hol áll meg a golyó. Ezután csak várnod kell az eredményre. A játék, bár nagyrészt a szerencsén múlik, mégis az egyik legnépszerűbb játéknak tekinthető a szerencsejátékok piacán, így nem meglepő hogy az online térben is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Nehezen indult a szezon, de továbbra is Európa élén a hazai csemegekukorica

Európában a legtöbb csemegekukorica Magyarországon terem. A szegmens versenyképességének megőrzése érdekében a jövőben már rövidtávon tovább kellene növelni az öntözött területek nagyságát és az MDMV vírusnak ellenálló fajták arányát, hangzott el a Syngenta hajdúszoboszlói szakmai rendezvényén.
2022. 08. 12. 01:00
Megosztás:

15%-kal nőtt a vendéglátás forgalma

Az egy évvel ezelőtti fokozatos nyitás miatt emelkedő bázishoz képest júniusban 14,7%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene a májusi 34,3%-os növekedés után, míg 35,3%-kal emelkedett az árbevétele. A második negyedévben átlagosan 46%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene az első negyedévi átlagos 80,5%-os növekedés után, míg az árbevétel 60%-kal bővült, így a vendéglátás továbbra is jelentősen támogatta a GDP növekedését. A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátói szektor helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus egyre erősödő helyreállása, ami a GDP növekedését is támogatja a következő negyedévekben.
2022. 08. 12. 00:01
Megosztás:

Az elszálló rezsiköltségek miatt egyre vonzóbbá válhatnak az újlakások

Jókor jött az újlakás-piacon, hogy az 5 százalékos lakásáfa, valamint a legnépszerűbb lakástámogatások, a Babaváró és a CSOK meghosszabbítását július végén bejelentették. Így az elmúlt fél évben némileg óvatosabbá vált beruházók és vevők egyaránt fellélegezhettek. A piac a magas infláció, valamint a növekvő kivitelezési idők és anyagköltségek ellenére viszonylag stabil lábakon áll az idei első féléves adatok tükrében: az OTP Jelzálogbank legfrissebb Budapesti Újlakás Értéktérképének adatai szerint több mint öt százalékkal több lakást adtak át, mint a tavalyi első félévben, az eladások pedig – részben a tavasszal még elérhető ZOP hitelnek köszönhetően – 20 százalékkal nőttek. Az OTP Ingatlanpont szakértői szerint az újlakások iránti érdeklődést az elszálló energiaárak erősíthetik a jövőben.
2022. 08. 11. 23:00
Megosztás:

Verhetetlen a tengerpart a magyaroknál, főleg, ha horvát

A júliusban megkötött utasbiztosítások több mint kétharmada tengerparti nyaralásra szólt. A legnépszerűbb úti cél Horvátország volt, a legdrágább biztosítás pedig meghaladta a 180 ezer forintot – derül ki a Bank360.hu utazási indexéből.
2022. 08. 11. 22:00
Megosztás:

A megemelkedett árak miatt aggódik a street food-ágazat

A food truck meghatározó eleme a magyar gasztronómiának, egyre trendibb a fiatalok és a családok körében is. Felismerték az éttermek is az igényt, és sokan kialakítottak büfékocsit, amivel hétvégente járják az országot. Az idei év ismét nagy kihívás elé állította a vendéglátóipart a megnövekedett munkaerő-, és alapanyagköltségekkel, valamint az elszállt energiaárakkal. Ennek hatására 30-40%-kal is megemelkedtek az eladási árak, viszont jelentősen csökkent a haszonkulcs. Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke és a Food Truck Show főszervezője fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy támogassa a műfaj hazai működését és a food truck kultúrája a hétköznapok részévé váljon.
2022. 08. 11. 21:00
Megosztás:

Csehországba továbbra sem érkezik orosz kőolaj

Továbbra sem érkezik orosz kőolaj Csehországba a Barátság vezetéken keresztül - jelentette csütörtökön reggel a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24) a Barátság és az IKL kőolajvezetékeket üzemeltető Mero társaságra hivatkozva.
2022. 08. 11. 20:00
Megosztás:

Robosztus bevételnövekedés mellett tizedére esett vissza az Erste Bank adózott nyeresége a rendkívüli tételek miatt

Az Erste Banknál 18 százalékkal nőtt az új finanszírozás volumene az idei első félévben, míg az ügyfélhitelek és kötvények állománya 11 százalékkal bővült egy év alatt. A működési bevételeket 9,4 százalékkal sikerült növelni, az emelkedő költségek, az „extraprofit” adó és a Sberbank-ügyfelek kártalanítása azonban elvitte a pénzintézet nyereségének nagy részét.
2022. 08. 11. 19:00
Megosztás:

Ismét egyre népszerűbbek a "szedd magad" akciók

A KSH tegnap közzétett adatai szerint júliusban 15,4 százalékkal volt magasabb a zöldség és gyümölcs fogyasztói ára, mint egy évvel korábban. A gyümölcspiacon régen látott árrobbanás egyre többeket fordít ismét az úgynevezett „szedd magad” akciók felé. Az alacsony szinten beragadó termelői árak és a munkaerőpiaci helyzet miatt a termelők is egyre több kertet nyitnak meg a gyümölcsszedő vásárlók előtt.
2022. 08. 11. 18:00
Megosztás:

Gyorsult az infláció Csehországban

Júliusban 17,5 százalékra nőtt az éves szintű infláció Csehországban a júniusi 17,2 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában. A fogyasztói árak sorozatban immár 13 hónapja emelkednek.
2022. 08. 11. 17:00
Megosztás:

Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói

Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
2022. 08. 11. 16:00
Megosztás:

A levegőminőség javításának lehetséges módjairól tart közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.
2022. 08. 11. 15:00
Megosztás:

Tízmilliárd eurós adócsökkentést tervez a német pénzügyminisztérium

Tízmilliárd eurós adócsökkentést tervez a német pénzügyminisztérium az infláció hatásának ellensúlyozására, a szerdán ismertetett javaslat a tárca szerint több tízmillió ember helyzetét javítaná.
2022. 08. 11. 14:00
Megosztás:

Súlyos az aszály-helyzet Délkelet-Angliában

Súlyos a helyzet az aszály miatt Délkelet-Angliában, a megszokottnál melegebb idő és a szárazság miatt jelentősen csökkenő vízhozam környezetvédő szervezetek szerint a folyók élővilágát is komolyan befolyásolhatja - írta szerdán a BBC hírportálja.
2022. 08. 11. 13:00
Megosztás:

Erős eredményt közölt az OTP ma

Az OTP ma hajnalban publikálta második negyedéves eredményét, ami messze meghaladta a várakozásokat. A nettó eredmény 76 milliárd, míg a tisztított eredmény 162 milliárd forint volt, ami rendre 70 és 19 százalékkal haladta meg az elemzői várakozásokat.
2022. 08. 11. 12:00
Megosztás:

A pénzügyi appok a legnépszerűbbek a közösségi média után

A magyarok 73 százaléka használ valamilyen pénzügyi alkalmazást, amely így a második legnépszerűbb applikáció típus a közösségi média alkalmazások után – derül ki a Magyar Bankholding friss reprezentatív kutatásából[1]. Az online bankolás legnagyobb előnyeként a gyorsaságot és kényelmet nevezték meg, míg a személyes ügyintézésben leginkább a közvetlenséget és személyességet kedvelik. A válaszadók alig egyharmada jár rendszeresen bankfiókokba, viszont hiteltermékeket inkább személyesen szeretünk igényelni.
2022. 08. 11. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel nyugtázták a csütörtöki nyitásban az enyhülő amerikai inflációs adatokat a főbb európai tőzsdeindexek.
2022. 08. 11. 10:00
Megosztás:

Bérfeszültséget és növekvő fluktuációt is okozhat a munkaerő-kölcsönzés megkönnyítése

Könnyebbé vált harmadik országbeli állampolgárok, így akár az ázsiai térségből érkező munkavállalók minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztüli alkalmazása. Azon túl, hogy egyes szektorok munkaerőhiánya, valamint a bizonytalan gazdasági kilátások miatt a munkáltatók számára egyre előnyösebb munkaerőt kölcsönözni, az új rendelet akár kedvezőtlen következményekkel is járhat a munkaerőpiacon: növekedhet a bérfeszültség és a fluktuáció – hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda a nemrégiben életbe lépett kormányrendelettel kapcsolatos aggályokra.
2022. 08. 11. 09:00
Megosztás:

Több mint 1,3 milliárdos jóvátételt kap a Yettel közel 180 ezer ügyfele egy GVH-eljárás eredményeként

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának keretében a Yettel több mint 1,3 milliárdos értékű jóvátételi csomagot vállalt, amely közel 180 ezer fogyasztót kompenzál.
2022. 08. 11. 08:00
Megosztás:

Komoly HR problémákat okoz az energia- és az inflációs válság a vállalatoknak

Habár Magyarországon már eddig is érezhetők voltak a háborús konfliktus hatásai, a közgazdászok szerint a komolyabb nehézségek még csak most kezdenek begyűrűzni a hazai gazdaságba, amelynek egyik sarokpontja a bérköltség növekedése lehet. „A nagymértékű infláció nagyon nehéz helyzet elé állítja a vállalatokat, hisz, ha emelik a béreket, a termékek előállítása drágul, ami miatt az eladási árakat is emelniük kell. Ez viszont a vevőknek vagy a végfogyasztóknak jelent majd plusz költségeket. Ez egy olyan öngerjesztő folyamat, amit nagyon nehéz megállítani, valahogy azonban kezelni kell, ha hazánkban szeretnénk tartani a nagyvállalatok gyártását.” - vázolta fel Mihályi Magdolna a Jobtain HR szolgáltató ügyvezetője.
2022. 08. 11. 07:00
Megosztás:

Visszaesett az Erste Bank nyeresége

Jelentősen, 9,4 százalékkal 97,99 milliárd forintra nőtt az Erste Bank működési bevétele az első fél évben, ugyanakkor az adózott nyereség tizedére, 4,4 milliárd forintra esett vissza a rendkívüli tételek miatt - mondta Jelasity Radován elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
2022. 08. 11. 06:00
Megosztás: