A tőzsdei kereskedés szerencsejáték?

Sokan azt állítják, hogy a tőzsdei kereskedés szerencsejáték. Nem véletlenül, azonban az emberek egyre inkább arra törekszenek, hogy megértsék a piacot és ennek következtében sikeresek legyenek. Ez a bejegyzés segíteni fog abban, hogy jobban megértsd mi is történik a tőzsdén és hogyan lehetsz sikeres kereskedő, ami lehetővé teheti, hogy a legjobb magyar online kaszinók segítségével tényleg szerencsejátékot folytathass.

A tőzsdei kereskedés szerencsejáték?

A tőzsdei kereskedés nem szerencsejáték, hanem egy stratégiai játék

Tőzsdei kereskedés az emberek számára olyan lehetőséget nyújt, hogy befektethessenek a megfelelő termékekbe és jelentősen növeljék anyagi javadalmaikat. Ez nem szerencsejáték, ez egy stratégiai játéknak tekinthető, amelyben tudatos kockázatelkéréssel és a piacok dolgának értésével lehet elérni a sikert. A tőzsdén való kereskedelemben alapvető fontosságú megtalálni a megfelelő alkalmazásokat és követni a befektetésre vonatkozó jogi előírásokat. A hatékonyságra fókuszálva gyorsan lehet teljesíteni bizonyos célokat. Elkötelezettséggel és elszántsággal csillapodik az ellentmondások sora, amellyel szembesülnünk kell; egyúttal óriási előnyhöz juthatunk.

A tőzsdén való kereskedés során a legfontosabb dolog a megfelelő időben történő befektetés

A tőzsdén való kereskedésnél a megfelelő időben történő befektetés mindenképpen alapvető fontosságú. A világ sok országának gazdasági helyzete folyamatosan változik, ezért fontos olyan események követésére összpontosítani, amelyek a piacot érintik. Ezek igazi valódi pénzes játékok. Ez segíthet abban, hogy megértsük annak működését és jobblátásokat nyújtson a jövőbeni kereskedéssel vagy befektetéssel kapcsolatban. Ugyanilyen fontos az is, hogy megtaláljuk a megfelelő eszközöket arra, hogy erre a célra alkalmas információkat szerezzünk. A piaci trendek jobb megismerésén keresztül hatékonyabban tudunk befektetni és a piac viselkedését jobban elemezhetjük.

Ha tudatosan és körültekintően választja ki az ember a befektetendő összeget, akkor nagyobb eséllyel fog nyereséget elérni

Az emberek számára biztosít jelentős előnyöket, ha tudatosan és körültekintően választják ki a befektetendő összeget. Ez általában nagyobb eséllyel párosul a nyereség eléréséhez, hiszen az alapos tanulmányozás és az információk gyűjtése lehetővé teszi annak megismerését, hogy mik a potenciális kockázatok és milyen terveket kell követni annak érdekében, hogy csökkentsük a veszteségek veszélyét. A legtisztábbnak tűnő befektetés is megijesztheti a vásárlókat abban az esetben, ha nem vizsgáljuk alaposan az alapokból származó részleteket. A befektetési portfolió jelenti az egyik legjobb megoldás javaslatok megszerzéséhez, amelyek maximalizálhatják az elérhető profitot.

Fontos megjegyezni, hogy a tőzsdei kereskedéssel járó kockázatokat is magunkra vesszük, ezért csupán saját felelősségünkre dönthetünk úgy, hogy befektessünk-e vagy sem

A tőzsdei kereskedést vonzónak és nagy potenciállal bíró tevékenységnek szokták tartani, de fontos megjegyeznünk, hogy ezzel anyagi kockázatok is járnak. Ezért tudatosan kell meghoznunk a döntést arról, hogy befektessünk-e vagy sem. Fontos mérlegelnünk az előnyei és lehetőségei mellett a kockázatokat is. A finanszírozás hatalmával kompenzálhatjuk a kereskedéssel járó rizikókat, azonban ha úgy érezzük, hogy a legjobb út az adott piacon való jelenléthez az volna, hogy nyitott szemmel saját magunk felelősségre vesse fogadkoznának vele szemben, ne döntés előtt feledkezzünk meg ezekről.

A kereskedés szerencsejáték-jellegéhez hozzájáruló tényezők

Ha valaki egyszer bekapcsolódik a pénzügyi piacokra, akkor van egy tanulási görbe, ami a fenti társadalmi bizonyításról szóló vita alapján úgy tűnhet, mintha szerencsejáték lenne. Ez az egyéntől függően lehet, hogy igaz, de lehet, hogy nem. Az, hogy az illető hogyan közelíti meg a piacot, meghatározza, hogy sikeres kereskedővé válik-e, vagy örökös szerencsejátékos marad a pénzügyi piacokon. A következő két tulajdonság (a sok közül) könnyen figyelmen kívül hagyható, de hozzájárul a kereskedők szerencsejátékra való hajlamához.

Szerencsejáték (kereskedés) az izgalomért

Még egy vesztes kereskedés is felkeltheti az érzelmeket és a hatalom vagy az elégedettség érzését, különösen, ha a társadalmi bizonyításhoz kapcsolódik. Ha egy személy társadalmi környezetében mindenki pénzt veszít a piacokon, egy kereskedésen elszenvedett veszteség lehetővé teszi, hogy az illető a saját történetével szálljon be a beszélgetésbe.

Ha valaki izgalmi vagy társadalmi bizonyítási okokból kereskedik, akkor valószínűleg szerencsejáték stílusban kereskedik, nem pedig módszeresen és kipróbált módon. A piacokon való kereskedés izgalmas, mint az élő kaszinó játékok - az adott személyt különböző elképzelésekkel, háttérrel és meggyőződéssel rendelkező kereskedők és befektetők globális hálózatába kapcsolja be. Ha azonban a kereskedés "ötlete", az izgalom vagy az érzelmi hullámvölgyek elragadják az embert, az valószínűleg elvonja a figyelmet a szisztematikus és módszeres cselekvéstől.

Kereskedés a nyereségért, és nem a kereskedési rendszerrel való kereskedés

A módszeres és szisztematikus kereskedés minden esélyalapú forgatókönyvben fontos. A nyereségre irányuló kereskedés tűnik a legkézenfekvőbb oknak a kereskedésre. Végül is, miért kereskedjünk, ha nem nyerhetünk? De van egy rejtett káros hiba, amikor erről a hitről és a kereskedésről van szó.

Bár a pénzkeresés a kívánt általános eredmény, a nyereségre való kereskedés valójában távolabb sodorhat minket a pénzkereséstől. Ha a győzelem az elsődleges motivációnk, akkor a következő forgatókönyv játszódhat le:

Megvesz egy részvényt, amelyről úgy érzi, hogy túladott. A részvény tovább esik, és ezzel negatív pozícióba kerül. Ahelyett, hogy felismerné, hogy a részvény nem egyszerűen túladott, és valami másnak kell történnie, továbbra is tartja, remélve, hogy a részvény vissza fog jönni, és így nyerhet (vagy legalábbis nullszaldós lesz) a kereskedésen. A győzelemre való összpontosítás olyan helyzetbe kényszerítette a kereskedőt, hogy nem száll ki a rossz pozíciókból, mert ezzel beismerné, hogy vesztett.

A jó kereskedők sok veszteséget vállalnak - elismerik, hogy tévedtek, és a kárt kicsiben tartják. Az, hogy nem kell minden kereskedésen nyerniük, és hogy akkor vállalnak veszteséget, amikor a körülmények azt mutatják, hogy ezt kellene tenniük, lehetővé teszi számukra, hogy sok kereskedésen keresztül nyereségesek legyenek. Ez hasonló ahhoz, hogy az ingyen casino játékok segítségével megismerjük a játékok működését. A veszteséges pozíciók megtartása az eredeti belépési feltételek megváltozása vagy negatívra fordulása után azt jelenti, hogy a kereskedő most már szerencsejátékot játszik, és már nem használ megbízható kereskedési módszereket (ha valaha is használt).

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.
2023. 02. 04. 06:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre januárban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
2023. 02. 04. 05:00
Megosztás:

Januárban csökkentek a globális élelmiszerárak

Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
2023. 02. 04. 04:00
Megosztás:

Budapest Airport: a forgalom tavaly év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 03:00
Megosztás:

Több mint 200 kiállítóval nyit a 29. FeHoVa csütörtökön

A 29. FeHoVa kiállítás több mint 200 kiállítóval nyit jövő csütörtökön, és négy napon át lesz nyitva a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 02:00
Megosztás:

Megnövekedett hanghatásra kell számítani hétfőtől csütörtökig Szolnokon

Kiképzési feladatokat hajt végre a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 02. 04. 01:00
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

A januári növekvő munkanélküliség miatt gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 04. 00:01
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye januárban

Negyedik hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban.
2023. 02. 03. 23:00
Megosztás:

Csökkent januárban a forgalomba helyezett új autók száma Németországban

Januárban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Németországban, ezen belül nőtt a benzinesek száma és részaránya. Kevesebb teljesen elektromos új autót helyeztek forgalomba, a plug-in hibridek száma pedig a felére esett vissza a német szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) pénteki jelentése alapján.
2023. 02. 03. 22:00
Megosztás:

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
2023. 02. 03. 21:00
Megosztás:

Milyen állapotú ingatlant vegyek?

Amikor ingatlanvásárlás előtt állunk, általában úgy kezdjük a keresést, hogy beállítjuk azt a költségkeretet, amit rá tudunk szánni új otthonunk megvételére. Ilyenkor rendkívül széles skálán találkozhatunk ingatlanokkal: az igen elhanyagolttól a viszonylag jó állapotúig. Természetesen az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyen állapotú ingatlant kapunk. A kérdés már csak az, hogy ha egy rossz állapotú ingatlant veszek olcsóbban, vajon jobban jövök ki anyagilag?
2023. 02. 03. 20:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai piacok

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 02. 03. 20:00
Megosztás:

A NAV 40 millió forintos adóhiányt állapított meg a cinktömböket papíron utaztató cégnél

Egy cinktömbök körbeszámlázására berendezkedett társaságot fedett fel és negyvenmillió forintos adóhiányt állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer adatainak elemzésével - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.
2023. 02. 03. 19:30
Megosztás:

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.
2023. 02. 03. 19:00
Megosztás:

Nem nagyon bíznak politikusaikban a csehek

Nemigen bíznak politikusaikban a csehek. A bizalmatlanság minden politikus iránt nagyobb arányú, mint a bizalom - derült ki az akadémiai CVVM közvélemény-kutató intézet december végén, január elején készített országos felméréséből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.
2023. 02. 03. 18:30
Megosztás:

Eladói nyomás befolyásolta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 246,96 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 45 396,33 ponton zárt pénteken.
2023. 02. 03. 18:00
Megosztás:

Az agrárminiszter is aláírta a földadó ellen indított online petíciót

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
2023. 02. 03. 17:00
Megosztás:

Új szabályokra kell odafigyelnie a gazdálkodóknak a támogatások érdekében

Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott az új Közös Agrárpolitikában (KAP) a fenntarthatóság, ugyanakkor a magyar kormány a nemzeti társfinanszírozás mértékének emelésével arra törekedett, hogy egyensúlyba kerüljenek a környezeti és versenyképességi szempontok - mondta az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Komáromban tartott fórumon.
2023. 02. 03. 16:32
Megosztás:

Decemberben lassult a termelői árak éves növekedése az euróövezetben

Decemberben az előző havihoz képest emelkedtek a termelői árak az euróövezetben, éves összevetésben azonban lassult az árak növekedése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki közlése szerint.
2023. 02. 03. 16:00
Megosztás:

Romániában tavaly 17,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Tavaly egész évben 17,8 százalékkal, 24,319 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában az előző évhez mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
2023. 02. 03. 15:30
Megosztás: