Agyhullámok újraprogramozása: Forradalmi technika a lelki egészségért

Az elmúlt években egy új technika hódít teret Magyarországon, amely az agyhullámok újraprogramozásával ígér javulást számos mentális egészségi probléma esetén. Az eljárás során az agy természetes „önjavító” képességeit használják ki, hogy új idegi kapcsolatokat hozzanak létre. Ez a nem invazív módszer képes enyhíteni a szorongás, depresszió, alvászavar és egyéb idegrendszeri problémák tüneteit, miközben segít a teljesítmény fokozásában is.

Agyhullámok újraprogramozása: Forradalmi technika a lelki egészségért

Kertész Nikoletta saját érintettsége révén jutott el a neurofeedback módszerhez, hiszen 23 éves nagyfia súlyos értelmi sérült, míg 11 éves ikreinek egyike nem beszélő, értelmi sérült autista kisfiú. Nikoletta gépészmérnökként és hatásos terápiákat folyton kereső szülőként igyekezett a legújabb és leghatékonyabb Neurofeedback rendszert felkutatni, hogy a legjobb eredményt érje el ő maga is kisfiával, és másoknak is elterjessze Győrben és környékén, majd Magyarországon. Világviszonylatban a leginnovatívabb neurofeedback rendszerrel dolgozik, a kutató-fejlesztő-gyártó BEE Medic GmbH trénerképzési jogának tulajdonosa és kizárólagos magyarországi forgalmazó partnere. A MyNeuro Akadémián végzettek saját praxist indíthatnak, vagy a MyNeuro franchise rendszerhez is csatlakozhatnak. A cégtulajdonos legfőbb célja, hogy az egész országban elérhetőek legyenek a MyNeuro mentális telejsítményfokozó szolgáltatások, amelyek egyelőre Győrben és környékén, Csornán, Pápán, Mosonmagyaróváron és Dunaszerdahelyen várják a klienseket.

Mire jó a neurofeedback?

A neurofeedback egy tanulási rendszer, amely az idegrendszer „önjavító mechanizmusát” indítja be, ezzel áthuzalozza az idegrendszert új idegi kapcsolatokat létrehozva. Az új működés pozitív hatást eredményez, mely tartósan megmarad. A módszer alkalmazási területe rendkívül széleskörű: alvászavar, szorongás, pánik, depresszió, fülcsengés, epilepszia, valamint stroke és agysérülés utáni beszédproblémák, végtagbénulás vagy poszttraumás stressz esetén is enyhülést és jelentős tünetcsökkenést hozhat. Gyermekeknél jelentős javulás érhető el figyelemzavar, tanulási nehézség, magatartászavar, autizmus, hiperaktivitás, tik, szorongás esetén.

„Egy tréningsorozat általában négy hónap, heti két alkalommal, sőt külföldről több hetes intenzív tréningre is érkeznek hozzánk iskolai szünetekben. Mentális csúcsteljesítmény eléréséhez is kiváló. Versenysportolók, cégvezetők, managerek, karrierváltók, vizsgára készülők is felkeresnek minket a legjobb teljesítmény elérése érdekében, hiszen ők a hétköznapok során is nagy szellemi terhelésnek vannak kitéve. Sőt zenész, előadóművész is járt már nálunk. Ez egy komplex tréningrendszer, amellyel a relaxáló stresszkezeléstől az agyfélteke-szinkronizáláson át a meditatív állapotig nagyon sok féle idegrendszeri kihívás esetén tudunk életminőség- és állapotjavulást elérni, értem itt ez alatt az „agyturbó”, azaz csúcsteljesítmény szintet is“ – részletezi Kertész Nikoletta, a MyNeuro hálózat alapítója és vezetője.

A technológiai háttér

A neurofeedback nemzetközi orvosi kutatásokkal igazolt, hatásos módszer, melyek a tréning sikerét bizonyítják. A módszer Dr. Berry Sterman 1967-es első amerikai publikációja óta a világon szerencsére már nagyon elterjedt, itthon mégis kevéssé ismert.

„A német BEE Medic cég saját fejlesztésű, titkos szabadalommal védett rendszerével biztonságosan végezhető a tréning, amely során a hajas fejbőrre rögzített érzékelők olvassák le az agyhullámok. A kliens egyetlen „feladata” a fotelben kényelmesen filmet, mesét, grafikus animációt nézni, hallgatni hangot és érzékelni a vibrációs egység rezgéseit. Tehát három módon, azaz kép, hang és tapintás formájában kap ingert az idegrendszer. A agyhullám jeleket a szoftver feldolgozza, majd a másodperc tört része alatt új képi, hangi, rezgés jelet csatol vissza a kliens számára a képet, hangot, rezgést módosítva, melyre az idegrendszere ismét reagál, amit az érzékelők agyhullám formájában ismét leolvasnak. Ez egy 40 perces, folytonos visszacsatolási kör, mialatt az agyban új idegpályák jönnek létre, ezáltal pedig új működés mód.

A tréningsorozatoz igény és újabb cél esetén hosszabbítani lehet, vagy évente ismét eljönni. Az innovatív technológia bizonyítottan hatásos és biztonságos minden korosztály számára, valamint fájdalommentes, nincsenek mellékhatásai” - avat be Kertész Nikoletta.

Trénerképzés

A MyNeuro Akadémián 2020 óta 68 tréner végzett. Az akadémia trénerképképzése a 9 napos „tantermi” gyakorlatorientált elméleti oktatáson túl egyedülállóan 3 napos „éles bevetés gyakorlatot” is tartalmaz a MyNeuro praxisokban valódi kliensekkel, valódi élethelyzetekben, sőt a hallgatók a MyNeuro helyszíneire is ellátogatnak a képzés során inspirálódni, sőt a vállalkozásuk indításához szükséges üzleti alapismereteket is kapnak.

A trénerképzés előképzettséget, szakmai tapasztalatot igényel pedagógiai, gyógypedagógiai, sport, egészségügyi vagy szociális szakterületen. Mivel a képzés rövid, így a résztvevők hamar saját praxisba kezdhetnek saját márkanév alatt vagy a MyNeuro-hálózat tagjaként.

A következő Bitcoin-csúcsot csak 2025 nyarára várják, a kereskedők más kriptovalutákra váltanak a rövid távú nyereség érdekében – Fektess be ma 200 dollárt ezekbe az altcoinokba, hogy két hónap alatt akár 1,5 millió dolláros portfóliód legyen

A Bitcoin jövője bizonytalannak tűnik, mivel egyes elemzők azt jósolják, hogy az árfolyam akár 10 000 dollárra is eshet. A jelenlegi árfolyam adatok olyan mintákat mutatnak, amelyek támogathatják ezt a jóslatot. Ez a cikk azt vizsgálja, hogy a Bitcoin valóban esés előtt áll-e, vagy meglepetésszerű fellendülés várható, és kiemel más kriptovalutákat, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak.
2024. 09. 09. 22:00
Megosztás:

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le a vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek

Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 09. 21:00
Megosztás:

Tovább öntik a pénzüket a megtakarításokba a magyarok

Nem lankad a magyarok megtakarítási kedve, júliusban több mint 380 milliárd forintért vásároltak értékpapírokat, és már csaknem 30 ezer milliárdot tartanak ilyen befektetésekben. A legkelendőbbnek ezúttal a magyar állampapírok bizonyultak - derül ki a Bank360.hu összesítéséből.
2024. 09. 09. 20:00
Megosztás:

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség hétfőn Budapesten. Az együttműködés célja, hogy kedvező pénzügyi konstrukciókat biztosítson a kórházszövetség tagkórházai és azok dolgozói számára, valamint fejlessze a bank dolgozóinak egészségét, egészségtudatosságát.
2024. 09. 09. 19:30
Megosztás:

Az IntelMarkets örökös határidős platformja vonzza a kereskedőket, miközben az Ethereum Alapítvány 100 ETH-t értékesít

A jelenlegi medvepiac ellenére az Ethereum Alapítvány 100 ETH-t értékesített. Ez a lépés pánikot keltett az ETH birtokosok körében, mivel a vezető altcoin már hetek óta csökkenő trendben van.
2024. 09. 09. 19:00
Megosztás:

Az árösszehasonlító oldalak hátrányai a webáruházak számára

Nyilvánvaló az árösszehasonlító oldalak népszerűsége a vásárlók körében, hiszen ezek segítségével nagyon hamar megtalálhatják az adott terméket legalacsonyabb áron kínáló webáruházat. Az előny azonban a webáruházak szempontjából alig jelentkezik, cikkünkben pedig azt is megmutatjuk, hogy miért van ez így!
2024. 09. 09. 18:30
Megosztás:

Aggasztó gazdasági adatok Kínából

A kínai maginfláció 2021 márciusa óta most a legkisebb havi összevetésben, az árak 0,3 százalékkal nőttek. A teljes fogyasztói kosár is mindössze 0,6 százalékkal drágult év/év alapon, ami még az elemzők 0,7 százalékos várakozását is alulmúlta.
2024. 09. 09. 17:30
Megosztás:

SMA szűrés - Már 16 újszülött kapott új esélyt

Az SMA egy olyan ritka betegség, ami itthon megközelítőleg 8000-ből 1 újszülöttet érint. Az idő pedig meghatározó tényező a betegség elleni küzdelemben. A korai felismerést és ezzel a betegség hatékony kezelését szolgálja a Magyarországon közel két éve – pontosabban 21 hónapja – elérhető, ingyenes újszülöttkori szűrés, aminek köszönhetően már 16 babánál sikerült kiszűrni a génhibát és megkezdeni a kezelést.
2024. 09. 09. 17:00
Megosztás:

Emlékezetes ajándék kedvező áron? Lehetséges!

Manapság már alaposan meg kell gondolni, milyen ajándékot választunk szerettünknek – nemcsak azért, mert olykor nehéz eltalálni, minek örülne igazán az illető, hanem azért is, mert a legelcsépeltebb ötletekért is gyakran mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
2024. 09. 09. 16:30
Megosztás:

A legegyszerűbb szerszámok jelentik olykor a legnagyobb segítséget

Sok esetben nem a legmodernebb eszközre van szükség, hanem egy szimpla kéziszerszámra, amivel gyorsan és hatékonyan elvégezhetjük az adott műveletet. Ez költséghatékonyság szempontjából is hatalmas előnyt jelent. Nem kell drága gépekre költeni, csak legyen mindig kéznél a megfelelő szerszám.
2024. 09. 09. 16:00
Megosztás:

A DTX Exchange VulcanX indulásának hype-ja 300 ezer dolláros egynapos rallyt váltott ki, miközben a Dogecoin (DOGE) és a Solana (SOL) árfolyama csökkent

A VulcanX DTX tőzsdén való indulása lendületet adott a piacnak, amely egyetlen nap alatt 300 ezer dolláros rallyhoz vezetett. Miközben nő az izgalom e mérföldkő körül, a nagyobb kriptovaluták, mint a Dogecoin (DOGE) és a Solana (SOL), enyhe visszaesést tapasztalnak különböző tényezők miatt.
2024. 09. 09. 15:30
Megosztás:

Tudjon meg többet a biocid termékek átmeneti időszakos engedélyeztetéséről

Minden biocid terméket engedélyeztetni kell a forgalomba hozatal előtt, ezt az európai uniós rendelet, a BPR, 528/2012/EU szabályozza. A biocid termékekben megtalálható hatóanyagok arra hivatottak, hogy védelmet biztosítsanak a káros mikroorganizmusokkal szemben. Ez a védelem kiterjedhet emberre, állatra, árucikkre.
2024. 09. 09. 15:00
Megosztás:

Nyakunkon a recesszió! Zuhanó USA részvénypiacok

Megint jó nagyot estek az amerikai piacok, s most is azt láthattuk, hogy nyílik az olló. Ugyanis a Dow 1, míg a Nasdaq 2,5 százalékkal értékelődött le. Ha a grafikonra nézünk, akkor az S&P500 pár napos vívódás után pénteken zuhant be a 20-30 napos mozgóátlag alá, míg a Dow Jones egyelőre kitart.
2024. 09. 09. 14:00
Megosztás:

Belgiumban egy Audi üzem dolgozói több száz gépkocsikulcsot koboztak el

Az Audi német autógyár egy belgiumi üzemének dolgozói mintegy 200 gépkocsikulcsot koboztak el, hogy megpróbálják rákényszeríteni a vezetőséget a telephely jövőjének tisztázására - írták vasárnap a helyi lapok.
2024. 09. 09. 13:30
Megosztás:

Változott a kukorica és napraforgó terméshozam előrejelzése

Szeptember elejére mind műholdas, mind termelői adatszolgáltatáson nyugvó agrárkamarai termésbecslési adatok rendelkezésre állnak a hazai kukorica és napraforgó esetében. Előbbinél az elmúlt 15 év harmadik legalacsonyabb termése várható 5,1 millió tonnával, de ez mennyiségileg fedezi a hazai felhasználási igényeket - közölte az Agrárminisztérium vasárnap az MTI-vel.
2024. 09. 09. 13:00
Megosztás:

Elindult a holmozogj.hu oldal

Elindult a holmozogj.hu oldal, amelynek célja, hogy hírekkel és információkkal lássa el, állandó motivációs forrása, találkozási helye és kiindulópontja legyen azoknak, akik aktív életmódot élnek, sportolnak, vagy épp szeretnék elkezdeni a mozgást.
2024. 09. 09. 12:30
Megosztás:

Lazulhat a fegyelem, romlik a forint

Pénteken a gazdaságpolitika vezetői között megvívott verbális csörte lökte 395 közelébe a forintot, végül azonban 394 alatt zárt a jegyzés.
2024. 09. 09. 12:00
Megosztás:

Az online előminősítés a lakásvásárlás új katalizátora

Az ingatlan.com online előzetes hitelbírálat szolgáltatása iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, az elmúlt három hónapban több mint 900 felhasználó indította el az előminősítő folyamatot. A money.hu szakértője szerint az ingatlanpiac élénkülésével párhuzamosan ez a trend még tovább erősödhet, a 2024-es év növekvő keresleti adatai újabb lendületet adhatnak a biztonságos ingatlanvásárlást választó vevőjelöltek számának.
2024. 09. 09. 11:30
Megosztás:

Sok programot kínál a kecskeméti Művészetek Főutcája

Több mint 60 programot kínál az új összművészeti fesztivál Kecskeméten, a Művészetek Főutcája szeptember 14-én és 15-én – közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 09. 09. 11:00
Megosztás:

Eséssel zárták a hetet a vezető Wall Street-i indexek; szenvedett a technológiai szektor

A Wall Streeten sem volt megállás a lejtőn pénteken, amikor az egész hetet lázban tartó augusztusi jelentés végül felemás képet festett az amerikai munkaerőpiac állapotáról, nyitva hagyva a 25 vs. 50 bázispont szeptemberi kamatvágás kérdését, így a figyelem most átterelődhet az augusztusi inflációs adatokra, amelyek egyértelműbbé tehetik a döntést. Nem csupán pénteken, de heti összevetésben is vaskos mínuszok gyűltek össze az Egyesült Államokban a rövid héten, amikor Európához hasonlóan leginkább a technológia és az energia szektor szenvedett.
2024. 09. 09. 10:30
Megosztás: