Az Allianz is segíti a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését

53 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt a magyar versenyzők közül 163-an harcolták ki az indulási jogot – érdekesség, hogy 20 év után négy csapatsportágban leszünk érdekeltek. Az előttünk álló alig több, mint másfél hónapban már kizárólag az ötkarikás játékok lebeg a sportolók szeme előtt – ahhoz, hogy csak a sportra koncentrálhassanak, kell a biztos háttér.

Az Allianz is segíti a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését

Partnerséget kötött az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Az Allianz támogatja a magyar csapat olimpiai felkészülését, és az együttműködés révén szeretné az olimpia iránt érdeklődőket közelebb hozni az ötkarikás játékok semmihez nem hasonlítható élményéhez. A MOB-bal most megkötött megállapodás mellett az Allianz az olimpiai és paralimpiai mozgalmak világszintű biztosítási partnere is. Így a magyar olimpiai csapat mellett támogatja az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat júniusi, budapesti állomását is. A látványos négynapos nemzetközi versenyen az utolsó olimpiai beszállókártyákat szerezhetik meg a BMX freestyle, a breaktánc, a gördeszka és a sportmászás versenyzői.

A MOB-bal most megkötött megállapodás révén az Allianz a világszintű olimpiai partnerség mellett a helyi, magyarországi kezdeményezéseit fogja bővíteni – legyen szó biztosítási megoldásokról vagy olyan programokról, amelyekkel össze tudja kötni a sportolókat, a csapatokat, az önkénteseket és a szurkolókat. Az Allianz az olimpiára utazó sportolók és a csapattagok teljes körű utasbiztosítását nyújtja, a sportolók családtagjainak kiutazásához jelentős utasbiztosítási kedvezménnyel járul hozzá. A partnerségi megállapodás részeként az Allianz a jövőben támogatja a MOB-ot a sportolók sporton túli karrierlehetőségeiben, és együttműködnek egy pénzügyi képzési program elindításában is, amelyben az Allianz tanácsadói is szakmai segítséget nyújtanak az olimpikonok számára.

„Rendkívül fontosnak tartjuk a sportökoszisztéma támogatását, mert biztosítónk és a sport világa ugyanazokat az értékeket, a kiválóságot, a barátságot, a befogadást és a tiszteletet tartja fontosnak. A kampányunkban ezért a MOB-ot is bevonva azon dolgozunk, hogy úgy láttassuk a sportágakat, a sportolókat és Párizst, ahogyan még soha.

Elmeséljük azokat a történeteket, amelyekből kiderül, mi minden szükséges az olimpiai felkészüléshez” –nyilatkozta a szerződés aláírásakor Bacsó Gergely, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatója.

„Az olimpia nemzetközi családjának már régóta oszlopos tagja az Allianz, amely most megtisztelt minket azzal, hogy külön háttértámogatást is nyújt a Magyar Olimpiai Csapatnak. Nagyon fontosak számunkra ezek az új megállapodások, és nem elsősorban anyagi, hanem lelki okokból is: nagyon jó, hogy a sportolóink érzik, mekkora bizalommal vannak irántuk a nagy hazai és nemzetközi cégek, és hogy ők is mindent megtesznek azért, hogy a magyar csapat a lehető legjobb eredményekkel térhessen haza Párizsból” – tette hozzá Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Az Allianz és a MOB ezen felül együtt dolgoznak az olimpikonokat bemutató MOBCast podcast-sorozaton, egész nyáron számtalan izgalmas tartalommal igyekeznek a sport varázslatos világát megismertetni minden generációval, és közösen készülnek a minden szempontból izgalmasnak ígérkező Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomására, június 20-23 között.

A hamisított sporfelszerelések éves szinten komoly veszteségeket okoznak a gyártóknak az EU-ban

Az EU-ban a hamisított sportfelszerelések miatt a gyártók évente 850 millió euró veszteséggel néznek szembe, ami az elmaradt értékesítések 11 százalékának felel meg - ez derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala (EUIPO) legfrissebb felméréséből.
2024. 06. 12. 21:00
Megosztás:

Újszerű megoldásokat keresnek az agrárium kihívásaira

Fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar kihívásaira a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) TechLab agrár startup programja keretében, a programba bevont piaci szereplők garantálják, hogy a gazdálkodókat érdemben érintő szolgáltatásokat és termékeket dolgozzanak ki - tájékoztatta a kamara szerdán az MTI-t.
2024. 06. 12. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 12. 20:00
Megosztás:

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 06. 12. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 455,8 pontos, 0,65 százalékos emelkedéssel 70 237,82 ponton zárt szerdán.
2024. 06. 12. 19:00
Megosztás:

Hárommilliárd forint felett az Ötöslottó főnyereménye

Közel három és fél hónapja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a szerencsevadászok ezen a héten már 3,03 milliárd forintért szállhatnak versenybe. A 3 milliárdos határ átlépése elég ritka, az Ötöslottó elmúlt 67 éves játéktörténelmében ez csupán a 14. alkalom.
2024. 06. 12. 18:00
Megosztás:

A Richter eszközöket vásárol a Mithra Pharmaceuticalstól

A Richter sikeresen lezárta a tárgyalásokat, és megállapodott a Mithra Pharmaceuticals SA („Mithra”) és leányvállalata, a Mithra Recherche et Développement SA („Mithra R&D”) belgiumi eszközeinek megvásárlásáról.
2024. 06. 12. 17:30
Megosztás:

Jelentős pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán.
2024. 06. 12. 16:30
Megosztás:

Stagnált a brit gazdaság áprilisban

Áprilisban stagnált, az áprilissal zárult három hónapban viszont élénk ütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye.
2024. 06. 12. 15:30
Megosztás:

Májusban gyorsult a németországi infláció

Gyorsult májusban a németországi infláció az előző havi három éves mélypontról a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatokat publikáló szerdai jelentése alapján.
2024. 06. 12. 15:00
Megosztás:

Kínában nem gyorsult az infláció májusban

Kínában az elemzők által várt gyorsulás helyett az áprilisival megegyező volt a fogyasztói árak emelkedése májusban, ezzel már a negyedik egymást követő hónapban jegyeztek föl emelkedést.
2024. 06. 12. 14:30
Megosztás:

Átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.
2024. 06. 12. 14:00
Megosztás:

Megújul Tiszafüred belvárosa

Megújul Tiszafüred belvárosa, a projekt megvalósítása során egyebek mellett zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el - közölte a kommunikációért felelős cég az MTI-vel.
2024. 06. 12. 13:30
Megosztás:

Már kevésbé hatásosak a hagyományos vásárlásösztönző reklámok

Egyre tudatosabb a vevők, akikre már kevésbé hatnak a hagyományos vásárlásösztönző reklámok, a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket - derül ki az EY legfrissebb, globális fogyasztói felméréséből, amelynek eredményeiről közleményben tájékoztatták az MTI-t.
2024. 06. 12. 13:00
Megosztás:

Kanadai cégre bízta Románia a cernavodai atomerőmű korszerűsítését

A Canadian Nuclear Partners (CNP) részvénytársaságra bízta a romániai atomerőművet működtető Nuclearelectrica (SNN) a jelenleg két blokkal működő cernavodai erőmű 700 megawattos egyes blokkja korszerűsítésének projektmenedzsmentjét - közölte az Agerpres hírügynökség kedden.
2024. 06. 12. 12:30
Megosztás:

A Költségvetési Tanács elnöke szerint indokolt a fegyelmezett költségvetés tartása

Indokolt a nagyon fegyelmezett költségvetés, illetve annak folyamatos monitorozása, hogy tartható-e a 4,5 százalékos hiánycél - mondta a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság meghívására tartott online előadásában kedden.
2024. 06. 12. 12:00
Megosztás:

Budapesten tanácskoznak a világ legnagyobb ipari paradicsomfeldolgozói

A globális ipari paradicsomfeldolgozói és -termelői szektor legnagyobb szereplői érkeztek Budapestre az Ipari Paradicsom Világtanács (WPTC) és a Nemzetközi Kertészettudományi Társaság (ISHS) 15. világkongresszusára, 17. szimpóziumára - közölte az Univer Product Zrt., az esemény kiemelt támogatója az MTI-vel kedden.
2024. 06. 12. 11:30
Megosztás:

Megújul a 135 éves múltra visszatekintő vasúti képzés

Megújul a 135 éves múltra visszatekintő vasúti képzés, egységesebbé, rugalmasabbá és hatékonyabbá válik a vasúti alapképzések és a folyamatos időszakos oktatások rendszere - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.
2024. 06. 12. 11:00
Megosztás:

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.
2024. 06. 12. 10:30
Megosztás:

Egyre kevesebben járnak napi nyolc órában munkába

Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a cégek nem a megszokott, napi nyolcórás, helyi munkavégzésben, hanem alternatív módon foglalkoztatják a munkavállalóikat. Az atipikus munkavégzés elterjedését a 2020-as koronavírus-járvány korábban sosem látott mértékben gyorsította fel. A már megszokottnak mondható home office és távmunka mellett még számos alternatíva létezik – derül ki a Profession.hu adataiból.
2024. 06. 12. 10:00
Megosztás: