Az online marketing legfontosabb lépései kisvállalkozások számára

Az online marketing sok kisvállalkozásnál háttérbe szorul, amit gyakran a pénzügyi háttér vagy az emberi erőforrások hiányával indokolnak. Manapság azonban egy stabil online jelenlét nélkül könnyű lemaradni a versenytársak mögött.

Az online marketing legfontosabb lépései kisvállalkozások számára

Egy alapos online marketing stratégia még a kisebb vállalatokat is fellelhetőbbé teszi az interneten, ami természetesen nagyobb forgalmat és több bevételt jelent majd.

Szóval mik azok a marketingtaktikák, amelyeket egy kisebb vállalkozás is hatékonyan alkalmazhat az online sikerek érdekében? Az alábbiakban ezekről lesz szó!

1. Az oldalak auditálása

Egy webhely oldalait negyed- vagy félévente ajánlott alaposan ellenőrizni. Vannak olyan gyengébben teljesítő oldalak, amelyeket esetleg érdemes lenne eltávolítani vagy frissíteni?

Egy tartalomaudit során nem csupán webhelyünk meglévő felhozatalát ellenőrizhetjük, hanem azonosíthatjuk azokat a tartalmi hiányosságokat is, amelyek pótlásával további forgalomra tehetünk szert.

Ellenőrizzük, hogy mely oldalak kapják a legnagyobb forgalmat, illetve melyek konvertálnak a legjobban. Figyeljünk oda arra is, hogy mely oldalak produkálják a legmagasabb visszafordulási arányokat. Végezetül, nézzünk rá azokra az oldalakra, amelyek már hosszú ideje nem kaptak semmilyen frissítését.

Vezessünk listát mindezekről, és jelöljük meg, hogy mely oldalak maradhatnak, melyeket érdemes frissíteni, és melyeket jobb szimplán törölni (és átirányítani).

Egy tapasztalt online marketing ügynökség garantáltan alapos webhelyauditot végez majd, amelyet általában egy átfogó online marketing stratégia összeállítása követ.

2. A visszahivatkozások összegyűjtése

A Google nagyra értékeli azokat a webhelyeket, amelyekre más domainek is hivatkoznak saját tartalmaikban. Ezek a hivatkozások afféle „szavazatok” a keresőmotorok számára, és azt jelzik, hogy a linkelt tartalom egy hiteles, megbízható forrás, amit megéri az első keresőtalálatok között megjeleníteni.

A minőség azonban fontosabb szempont, mint a mennyiség. Egy igazán tekintélyes webhely egyetlen egy hivatkozása többet ér majd, mint tíz spam jellegű link.

Ha ilyen linkeket szeretnénk gyűjteni saját webhelyünk számára, akkor értékes tartalmakat kell készítenünk és publikálnunk rá. Az igazán jó tartalmakat egyre többen jelölik majd meg forrásként saját webhelyükön, amire a keresőmotorok is fel fognak figyelni.

3. A társadalmi bizonyítékok összegyűjtése és felhasználása

A társadalmi bizonyítékok az online marketing leghatékonyabb eszközei közé tartoznak. Az emberek mindig többet adnak más vásárlók szavára, mint arra, amit egy márka saját magáról állít. Éppen ezért, ha sikerül minél több pozitív értékelést összegyűjtenünk ügyfeleinktől (legyenek azok magánszemélyek vagy más cégek), akkor ezekkel az újabb érdeklődőket is meggyőzhetjük arról, hogy bennünket érdemes választaniuk.

Egyre többen olvasnak online véleményeket a cégekről és kínálatukról. Fontos tehát, hogy felkeressük elégedett vásárlóinkat, és kérjük ki őszinte véleményüket márkánkkal, termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Sokaknak elég egy egyszerű emlékeztető email ehhez, és boldogan megosztják majd tapasztalataikat egy erre alkalmas felületen.

4. Foglalkozzunk a közösségi médiával

A közösségi média marketing egy rendkívül hatékony eszköz a kisvállalkozások online szerszámosládájában. Manapság több száz millió felhasználó jelentkezik be napi rendszerességgel kedvenc közösségi platformjaira, ami páratlan lehetőséget kínál elérésükre és megnyerésükre.

Az igazán hatékony közösségi média marketing érdekében meg kell ismerjük célközönségünket, és ki kell derítenünk, hogy mely platformokat használják leggyakrabban. Ez különösen fontos a kisebb vállalkozások számára, amelyek általában csak egyetlen platform kezelésére fordíthatnak időt és emberi erőforrásokat.

Ha ez megvan, akkor a következő lépés olyan jellegű tartalmakat készíteni és megosztani ezen a platformon, amire a közönség számít. Az Instagramon például a képeké és rövid videóké a főszerep, míg a LinkedInen jobban értékelik a hosszabb szakami tartalmakat és cikkeket.

A különböző platformokon továbbá fizetett hirdetések is bevethetők, amikkel különösen a kezdetekben érdemes foglalkozni, hogy minél előbb új követőket szerezhessünk közösségi profilunk számára.

5. Ügyeljünk a helyi keresőoptimalizálásra

A helyi SEO, vagyis a helyi keresőoptimalizálás segít, hogy olyan lehetséges ügyfelek találhassanak rá márkánkra, akik kifejezetten a környékünkön végzik kereséseiket. Ez egy nagyon fontos stratégia, hiszen sok kisvállalkozás helyi ügyfélkörből tartja fent magát.

Ha szeretnénk fellelhetőbbé tenni vállalatunkat városunkban vagy egy valamivel szélesebb földrajzi területen, akkor az alábbi taktikákat érdemes alkalmazni ehhez:

- Készítsük el és töltsük ki Google Cégprofil adatlapunkat.

- Használjunk helyi vonatkozású kulcsszavakat tartalmainkban (például „azonnali duguláselhárítás Egerben”).

- Szerezzünk hivatkozásokat más helyi webhelyektől.

- Biztosítsuk, hogy cégünk alapadatai (név, cím, telefonszám) mindenhol ugyan úgy jelenjenek meg, mert a keresőmotorok többek között ez alapján győződnek meg cégünk hitelességéről.

Ezen taktikák alkalmazásával beindíthatjuk vagy fellendíthetjük kisvállalkozásunkat, és új közönségeket érhetünk el az interneten. Az így szerzett bevétel egy részét aztán érdemes lesz további marketingre fordítani, ami további növekedést biztosít majd.

Átadták a tanuszodát Sarkadon

Hivatalosan is átadták a több mint egymilliárd forint állami forrásból megépült tanuszodát pénteken a Békés vármegyei Sarkadon.
2023. 03. 25. 02:00
Megosztás:

4,0 százalék volt a munkanélküliségi ráta februárban

A munkanélküliek száma 2023 februárjában 196 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 25. 01:00
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 03. 25. 00:05
Megosztás:

Ericsson: a mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszektor működését

A mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszolgáltatókat és a közműveket, akár 25 százalékkal is csökkentheti az erőművek állásidejét - hívta fel a figyelmet az Ericsson legfrissebb kutatása.
2023. 03. 24. 23:00
Megosztás:

A lakosság várakozásai javultak, a vállalatoké romlottak márciusban

A lakosság konjunktúraérzete kismértékben javult, míg a vállalatoké enyhén romlott márciusban: a -100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index -20,3-ről -19,2-re javult, miközben a vállalati mutató értéke -13,0-ról -15,2-re romlott - ismertette a Századvég Konjunktúrakutató legújabb felmérése eredményét pénteken.
2023. 03. 24. 22:10
Megosztás:

Továbbra is lendületben a logisztikai piac Európában

A bizonytalan gazdasági környezet piacra gyakorolt hatásainak ellenére folyamatosak a fejlesztések Magyarországon és a környező európai országokban is. Köszönhető mindez a bérlők változatlan érdeklődésének, mely a Panattoni szerint idén a logisztikában még erőteljesebben tapasztalható lesz.
2023. 03. 24. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint pénteken kora este

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben pénteken kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 03. 24. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a főbb nyugat-európai piacok

Gyengüléssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 03. 24. 19:00
Megosztás:

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1087,14 pontos, 2,53 százalékos csökkenéssel, 41 818,92 ponton zárt pénteken.
2023. 03. 24. 18:30
Megosztás:

A Continental nyerte "Az év K+F beruházója" díjat a HIPA-tól

A Continental Automotive Hungary Kft. nyerte "Az év K+F beruházója" díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökségtől (HIPA) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 24. 18:00
Megosztás:

Szezámkrémet hívott vissza a dm

Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 24. 17:30
Megosztás:

Olaf Scholz: Stabil az európai bankrendszer

Az európai bankrendszer stabil, "kifizetődő volt", hogy az elmúlt években szigorú bankszabályok és előírások születtek Európában - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár pénteken Brüsszelben, az uniós vezetők kétnapos csúcstalálkozójának befejező, euróövezettel foglalkozó munkanapját követően.
2023. 03. 24. 17:10
Megosztás:

Magyarország az EU legjelentősebb tormatermelője

Magyarország az Európai Unió legjelentősebb tormatermelője; a magyar torma keresett külföldön, a kitűnő minőségű tormából a húsvéti ünnepi asztalra is a hazait javasolja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteki közleményében.
2023. 03. 24. 16:30
Megosztás:

Nőtt az amerikai gazdasági aktivitás

Az amerikai gazdasági aktivitás nőtt márciusban a S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) előzetes értékei alapján.
2023. 03. 24. 16:00
Megosztás:

Februárban 4 millió 691 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2023 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 691 ezer volt, 26 ezerrel több, mint egy éve. A 2022. december és 2023. február közötti háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 15 ezerrel több, 4 millió 690 ezer volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 24. 15:40
Megosztás:

Részvényenként 390 forintos osztalékot javasol a Richter

Részvényenként 390 forintos - névértékre vetítve 390 százalékos - osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a közgyűlésnek - derül ki a társaság közgyűlési meghívójából, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2023. 03. 24. 15:00
Megosztás:

Négy kontinensről érkeztek kutatók az SZTE természeti veszélyekkel foglalkozó konferenciájára

Szeged két napra a klímaváltozás és a természeti veszélyek kutatásának fővárosává vált. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természeti- és Környezetföldrajzi Tanszéke 2023. március 23-án és 24-én a EUGLOHRIA Seeding Grant támogatásával, nemzetközi konferenciát és workshopot szervezett „Natural Hazards and Climate Change” címmel, amelyen nemcsak a földrengések, aszályok és árvizek összefüggéseit de a klímaváltozás népegészségügyi és járványügyi hatásait is vizsgálták.
2023. 03. 24. 14:30
Megosztás:

Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra

Három év alatt több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki ellenőrző akciók során azokra az autósokra, akik jogosulatlanul használták a buszsávot, ezzel akadályozva az autóbuszokat és mentőautókat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a honlapján.
2023. 03. 24. 14:00
Megosztás:

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2023. 03. 24. 13:30
Megosztás:

Problémát jelent az olasz börtönök túlzsúfoltsága

Továbbra is problémát jelent az olaszországi börtönök túlzsúfoltsága, a fogvatartottak közötti erőszak és a megfélemlítés - hívta fel a figyelmet strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) kínzás és embertelen bánásmód elleni szakbizottsága (CPT) pénteken közétett jelentésében.
2023. 03. 24. 13:00
Megosztás: