Az online marketing legfontosabb lépései kisvállalkozások számára

Az online marketing sok kisvállalkozásnál háttérbe szorul, amit gyakran a pénzügyi háttér vagy az emberi erőforrások hiányával indokolnak. Manapság azonban egy stabil online jelenlét nélkül könnyű lemaradni a versenytársak mögött.

Az online marketing legfontosabb lépései kisvállalkozások számára

Egy alapos online marketing stratégia még a kisebb vállalatokat is fellelhetőbbé teszi az interneten, ami természetesen nagyobb forgalmat és több bevételt jelent majd.

Szóval mik azok a marketingtaktikák, amelyeket egy kisebb vállalkozás is hatékonyan alkalmazhat az online sikerek érdekében? Az alábbiakban ezekről lesz szó!

1. Az oldalak auditálása

Egy webhely oldalait negyed- vagy félévente ajánlott alaposan ellenőrizni. Vannak olyan gyengébben teljesítő oldalak, amelyeket esetleg érdemes lenne eltávolítani vagy frissíteni?

Egy tartalomaudit során nem csupán webhelyünk meglévő felhozatalát ellenőrizhetjük, hanem azonosíthatjuk azokat a tartalmi hiányosságokat is, amelyek pótlásával további forgalomra tehetünk szert.

Ellenőrizzük, hogy mely oldalak kapják a legnagyobb forgalmat, illetve melyek konvertálnak a legjobban. Figyeljünk oda arra is, hogy mely oldalak produkálják a legmagasabb visszafordulási arányokat. Végezetül, nézzünk rá azokra az oldalakra, amelyek már hosszú ideje nem kaptak semmilyen frissítését.

Vezessünk listát mindezekről, és jelöljük meg, hogy mely oldalak maradhatnak, melyeket érdemes frissíteni, és melyeket jobb szimplán törölni (és átirányítani).

Egy tapasztalt online marketing ügynökség garantáltan alapos webhelyauditot végez majd, amelyet általában egy átfogó online marketing stratégia összeállítása követ.

2. A visszahivatkozások összegyűjtése

A Google nagyra értékeli azokat a webhelyeket, amelyekre más domainek is hivatkoznak saját tartalmaikban. Ezek a hivatkozások afféle „szavazatok” a keresőmotorok számára, és azt jelzik, hogy a linkelt tartalom egy hiteles, megbízható forrás, amit megéri az első keresőtalálatok között megjeleníteni.

A minőség azonban fontosabb szempont, mint a mennyiség. Egy igazán tekintélyes webhely egyetlen egy hivatkozása többet ér majd, mint tíz spam jellegű link.

Ha ilyen linkeket szeretnénk gyűjteni saját webhelyünk számára, akkor értékes tartalmakat kell készítenünk és publikálnunk rá. Az igazán jó tartalmakat egyre többen jelölik majd meg forrásként saját webhelyükön, amire a keresőmotorok is fel fognak figyelni.

3. A társadalmi bizonyítékok összegyűjtése és felhasználása

A társadalmi bizonyítékok az online marketing leghatékonyabb eszközei közé tartoznak. Az emberek mindig többet adnak más vásárlók szavára, mint arra, amit egy márka saját magáról állít. Éppen ezért, ha sikerül minél több pozitív értékelést összegyűjtenünk ügyfeleinktől (legyenek azok magánszemélyek vagy más cégek), akkor ezekkel az újabb érdeklődőket is meggyőzhetjük arról, hogy bennünket érdemes választaniuk.

Egyre többen olvasnak online véleményeket a cégekről és kínálatukról. Fontos tehát, hogy felkeressük elégedett vásárlóinkat, és kérjük ki őszinte véleményüket márkánkkal, termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Sokaknak elég egy egyszerű emlékeztető email ehhez, és boldogan megosztják majd tapasztalataikat egy erre alkalmas felületen.

4. Foglalkozzunk a közösségi médiával

A közösségi média marketing egy rendkívül hatékony eszköz a kisvállalkozások online szerszámosládájában. Manapság több száz millió felhasználó jelentkezik be napi rendszerességgel kedvenc közösségi platformjaira, ami páratlan lehetőséget kínál elérésükre és megnyerésükre.

Az igazán hatékony közösségi média marketing érdekében meg kell ismerjük célközönségünket, és ki kell derítenünk, hogy mely platformokat használják leggyakrabban. Ez különösen fontos a kisebb vállalkozások számára, amelyek általában csak egyetlen platform kezelésére fordíthatnak időt és emberi erőforrásokat.

Ha ez megvan, akkor a következő lépés olyan jellegű tartalmakat készíteni és megosztani ezen a platformon, amire a közönség számít. Az Instagramon például a képeké és rövid videóké a főszerep, míg a LinkedInen jobban értékelik a hosszabb szakami tartalmakat és cikkeket.

A különböző platformokon továbbá fizetett hirdetések is bevethetők, amikkel különösen a kezdetekben érdemes foglalkozni, hogy minél előbb új követőket szerezhessünk közösségi profilunk számára.

5. Ügyeljünk a helyi keresőoptimalizálásra

A helyi SEO, vagyis a helyi keresőoptimalizálás segít, hogy olyan lehetséges ügyfelek találhassanak rá márkánkra, akik kifejezetten a környékünkön végzik kereséseiket. Ez egy nagyon fontos stratégia, hiszen sok kisvállalkozás helyi ügyfélkörből tartja fent magát.

Ha szeretnénk fellelhetőbbé tenni vállalatunkat városunkban vagy egy valamivel szélesebb földrajzi területen, akkor az alábbi taktikákat érdemes alkalmazni ehhez:

- Készítsük el és töltsük ki Google Cégprofil adatlapunkat.

- Használjunk helyi vonatkozású kulcsszavakat tartalmainkban (például „azonnali duguláselhárítás Egerben”).

- Szerezzünk hivatkozásokat más helyi webhelyektől.

- Biztosítsuk, hogy cégünk alapadatai (név, cím, telefonszám) mindenhol ugyan úgy jelenjenek meg, mert a keresőmotorok többek között ez alapján győződnek meg cégünk hitelességéről.

Ezen taktikák alkalmazásával beindíthatjuk vagy fellendíthetjük kisvállalkozásunkat, és új közönségeket érhetünk el az interneten. Az így szerzett bevétel egy részét aztán érdemes lesz további marketingre fordítani, ami további növekedést biztosít majd.

Így ünnepelte Donald Trump 78. születésnapját

Floridában tartott választási gyűlésén ünnepelte a 78. születésnapját Donald Trump pénteken.
2024. 06. 15. 15:00
Megosztás:

Elindult a Nemzeti Kutatási Kiválósági Program

A HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat tudományos közössége számára is számottevő lehetőséget kínál a múlt hónapban elindult Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (NKKP) - közölte pénteken a HUN-REN az MTI-vel.
2024. 06. 15. 14:00
Megosztás:

A 400 millió fős globális tartalomgyártói piacot hódítaná meg a RECnGO a vezető kínai videós hardvergyártóval karöltve

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. A kreatív tartalomgyártás mára egy több mint 400 millió fős globális iparággá nőtte ki magát, átlagosan pedig heti 17 órányi videót fogyasztunk a különböző platformokon. Az ebben rejlő üzleti lehetőségek szinte korlátlanok, ennek kiaknázásában pedig fontos együttműködést kötött a RECnGO. A kameratechnikai kiegészítők világpiacának 40%-át uraló kínai óriás, a SmallRig csúcskategóriás eszközei mostantól a magyar fejlesztésű alkalmazás tudásával felvértezve készíthetnek stúdióminőségű videókat bárhol, bármikor. A RECnGO ezzel közvetlen elérést kap a mintegy 70 millió kínai videós tartalomgyártóhoz, globálisan pedig még több kaput nyithat meg az együttműködés. A cél a 400 milliós globális piac minél nagyobb elérése.
2024. 06. 15. 13:00
Megosztás:

Nyílt nappal indítja a következő évadot a Radnóti Színház

Nyílt nappal indul a jövő évad szeptember 15-én a budapesti Radnóti Színházban, amely megtartotta évadzáró társulati ülését; Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, és kihirdette a következő szezon új bemutatóit.
2024. 06. 15. 12:00
Megosztás:

Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

Átlépte a 200 milliárd forintot a zöld lakáshitel állomány. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hupénzügyi szakértője szerint akár 2 millió forint is spórolható a fenntarthatóságot preferáló banki zöld hitel kamatkedvezménnyel. A bankok konstrukcióival kiegészíthető a júliusban induló otthonfelújítási program is.
2024. 06. 15. 11:00
Megosztás:

Elon Musk víziója: humanoid robotok

Mint a nagykönyvben, úgy viselkedett tegnap az S&P500 és a Nasdaq is. A tegnapelőtti szökési rés kialakulását követően napon belüli korrekciót láthattunk, azaz fekete gyertyákat, de a rések nem sérültek.
2024. 06. 15. 10:00
Megosztás:

Meglepő döntés a japán jegybanktól

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a 0-0,1 százalékos alapkamaton a japán jegybank, azonban a kötvényvásárlási programjával kapcsolatban meglepte a piacokat.
2024. 06. 15. 09:00
Megosztás:

Egyre növekvő HR-igények Baranyában – regionális központtá fejleszti pécsi irodáját az ország vezető HR-szolgáltatója

A Baranya megyei és régiós gazdasági fellendülés támogatása érdekében délnyugat-magyarországi regionális központtá alakítja Pécsett működő leányvállalata irodáját a Prohuman, Magyarország piacvezető és Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő HR-szolgáltatója. A vállalat nemrég stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, most pedig a térség gazdasági fellendülésére és az ezzel együtt megugró HR-igényekre reagálva régiós központtá fejleszti pécsi irodáját. Az ünnepélyes megnyitón a vállalat igazgatóságának elnöke mellett részt vett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is.
2024. 06. 15. 08:00
Megosztás:

Hosszú lesz a sárgabarack idei szezonja

A megszokottnál korábban kezdődött és tovább is tarthat a sárgabarack szezonja az idén - közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet.
2024. 06. 15. 07:00
Megosztás:

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak

A Roszatom részvételével tartott tanácskozáson a sarkvidéki teherflotta megújításáról, a műholdas adatszolgáltatásról és a Kínával folytatott logisztikai együttműködésről tárgyaltak.
2024. 06. 15. 06:00
Megosztás:

Erősebb autó = több baleset?

A kezdő vezetőknek általában azt tanácsolják, hogy amíg kellő tapasztalatot nem szereznek az utakon, lehetőleg olcsó és viszonylag kis teljesítményű motorral felszerelt autót vezessenek – így nagyobb eséllyel kerülhetik el a baleseteket. Ugyanakkor az is tény, hogy az erős járművek jobban irányíthatók, sőt a fékrendszerük is fejlettebb, ami viszont megkönnyíti a vezetést.
2024. 06. 15. 05:00
Megosztás:

2024-es mémcoin árfolyam előrejelzések: Dogecoin, Raboo, FLOKI

A 62 milliárd dolláros mémcoin piac jelenleg számos változást tapasztal, és a befektetők alig várják, hogy megtudják, mit tartogat a jövő az olyan érdekes mémcoinok számára, mint a Dogecoin, a FLOKI és egy új előértékesítési érme, a Raboo (RABT).
2024. 06. 15. 03:00
Megosztás:

Dogecoin gyilkos, amely bikás 100x növekedési potenciált mutat: Van-e esélye az APORK-nak, hogy túlszárnyalja a Bonk-ot?

A Bonk (BONK) elérhetőségi szintje növekszik, különösen mióta a bonkSOL elindult a Texture platformon. Bárki használhatja az LST-t likviditás megszerzésére. Továbbá, a Dogecoin (DOGE) értéke csökkent, ami sokakat arra késztetett, hogy diverzifikálják befektetéseiket.
2024. 06. 15. 02:00
Megosztás:

Mennyi vizet fogyaszt egy átlagos család egy nap? Mi fogyaszt nagyon sok vizet a lakásban?

Amennyiben szeretnéd megtudni, hogy a Te családod vízfogyasztása sok vagy kevés, álljon itt egy átlagos 4 fős (2 felnőtt 2 gyerek) magyar család vízfogyasztási szokása.
2024. 06. 15. 01:00
Megosztás:

Tízszeres hasznot hozhat ez a kriptó - állítják a szakértők

Már több mint 2 millió dollárnyi összegyűjtött pénzzel rendelkezik, és az elemzők 10-szeres nyereséget jósolnak neki a bevezetés után, ez a "Learn-to-Earn" token tehát joggal tartja izgalomban a befektetőket.
2024. 06. 15. 00:01
Megosztás:

Félreértik egymás elvárásait a pályakezdők és a munkáltatók

Félreértik egymás elvárásait a pályakezdők és a munkáltatók, mert másként látják, hogy mi tesz vonzóvá egy munkahelyet és, hogy mi a fontos az állásinterjún - közölte a McDonald's és a Profession.hu közös, reprezentatív kutatásának eredményeit csütörtökön az MTI-vel.
2024. 06. 14. 23:00
Megosztás:

A vízkincs hatékony hasznosítása nemzeti ügy

A vízkincs védelme, hatékony hasznosítása nemzeti ügy, a közműszolgáltatások színvonalának emelése pedig közös érdek - mondta az energiaügyi miniszter a Víziközművek napja alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán csütörtökön Budapesten.
2024. 06. 14. 22:00
Megosztás:

Befejeződik a Villány és Máriagyűd közötti kerékpárút építése

Mintegy 350 millió forintos fejlesztési forrásból épül meg a borairól híres Villány és a népszerű zarándokhelynek számító Máriagyűd közötti kerékpárút még hiányzó szakasza - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.
2024. 06. 14. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 14. 20:00
Megosztás:

A rossz nemzetközi befektetői hangulat húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 486,41 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel 69 536,56 ponton zárt pénteken.
2024. 06. 14. 19:00
Megosztás: