Az online marketing legfontosabb lépései kisvállalkozások számára

Az online marketing sok kisvállalkozásnál háttérbe szorul, amit gyakran a pénzügyi háttér vagy az emberi erőforrások hiányával indokolnak. Manapság azonban egy stabil online jelenlét nélkül könnyű lemaradni a versenytársak mögött.

Az online marketing legfontosabb lépései kisvállalkozások számára

Egy alapos online marketing stratégia még a kisebb vállalatokat is fellelhetőbbé teszi az interneten, ami természetesen nagyobb forgalmat és több bevételt jelent majd.

Szóval mik azok a marketingtaktikák, amelyeket egy kisebb vállalkozás is hatékonyan alkalmazhat az online sikerek érdekében? Az alábbiakban ezekről lesz szó!

1. Az oldalak auditálása

Egy webhely oldalait negyed- vagy félévente ajánlott alaposan ellenőrizni. Vannak olyan gyengébben teljesítő oldalak, amelyeket esetleg érdemes lenne eltávolítani vagy frissíteni?

Egy tartalomaudit során nem csupán webhelyünk meglévő felhozatalát ellenőrizhetjük, hanem azonosíthatjuk azokat a tartalmi hiányosságokat is, amelyek pótlásával további forgalomra tehetünk szert.

Ellenőrizzük, hogy mely oldalak kapják a legnagyobb forgalmat, illetve melyek konvertálnak a legjobban. Figyeljünk oda arra is, hogy mely oldalak produkálják a legmagasabb visszafordulási arányokat. Végezetül, nézzünk rá azokra az oldalakra, amelyek már hosszú ideje nem kaptak semmilyen frissítését.

Vezessünk listát mindezekről, és jelöljük meg, hogy mely oldalak maradhatnak, melyeket érdemes frissíteni, és melyeket jobb szimplán törölni (és átirányítani).

Egy tapasztalt online marketing ügynökség garantáltan alapos webhelyauditot végez majd, amelyet általában egy átfogó online marketing stratégia összeállítása követ.

2. A visszahivatkozások összegyűjtése

A Google nagyra értékeli azokat a webhelyeket, amelyekre más domainek is hivatkoznak saját tartalmaikban. Ezek a hivatkozások afféle „szavazatok” a keresőmotorok számára, és azt jelzik, hogy a linkelt tartalom egy hiteles, megbízható forrás, amit megéri az első keresőtalálatok között megjeleníteni.

A minőség azonban fontosabb szempont, mint a mennyiség. Egy igazán tekintélyes webhely egyetlen egy hivatkozása többet ér majd, mint tíz spam jellegű link.

Ha ilyen linkeket szeretnénk gyűjteni saját webhelyünk számára, akkor értékes tartalmakat kell készítenünk és publikálnunk rá. Az igazán jó tartalmakat egyre többen jelölik majd meg forrásként saját webhelyükön, amire a keresőmotorok is fel fognak figyelni.

3. A társadalmi bizonyítékok összegyűjtése és felhasználása

A társadalmi bizonyítékok az online marketing leghatékonyabb eszközei közé tartoznak. Az emberek mindig többet adnak más vásárlók szavára, mint arra, amit egy márka saját magáról állít. Éppen ezért, ha sikerül minél több pozitív értékelést összegyűjtenünk ügyfeleinktől (legyenek azok magánszemélyek vagy más cégek), akkor ezekkel az újabb érdeklődőket is meggyőzhetjük arról, hogy bennünket érdemes választaniuk.

Egyre többen olvasnak online véleményeket a cégekről és kínálatukról. Fontos tehát, hogy felkeressük elégedett vásárlóinkat, és kérjük ki őszinte véleményüket márkánkkal, termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Sokaknak elég egy egyszerű emlékeztető email ehhez, és boldogan megosztják majd tapasztalataikat egy erre alkalmas felületen.

4. Foglalkozzunk a közösségi médiával

A közösségi média marketing egy rendkívül hatékony eszköz a kisvállalkozások online szerszámosládájában. Manapság több száz millió felhasználó jelentkezik be napi rendszerességgel kedvenc közösségi platformjaira, ami páratlan lehetőséget kínál elérésükre és megnyerésükre.

Az igazán hatékony közösségi média marketing érdekében meg kell ismerjük célközönségünket, és ki kell derítenünk, hogy mely platformokat használják leggyakrabban. Ez különösen fontos a kisebb vállalkozások számára, amelyek általában csak egyetlen platform kezelésére fordíthatnak időt és emberi erőforrásokat.

Ha ez megvan, akkor a következő lépés olyan jellegű tartalmakat készíteni és megosztani ezen a platformon, amire a közönség számít. Az Instagramon például a képeké és rövid videóké a főszerep, míg a LinkedInen jobban értékelik a hosszabb szakami tartalmakat és cikkeket.

A különböző platformokon továbbá fizetett hirdetések is bevethetők, amikkel különösen a kezdetekben érdemes foglalkozni, hogy minél előbb új követőket szerezhessünk közösségi profilunk számára.

5. Ügyeljünk a helyi keresőoptimalizálásra

A helyi SEO, vagyis a helyi keresőoptimalizálás segít, hogy olyan lehetséges ügyfelek találhassanak rá márkánkra, akik kifejezetten a környékünkön végzik kereséseiket. Ez egy nagyon fontos stratégia, hiszen sok kisvállalkozás helyi ügyfélkörből tartja fent magát.

Ha szeretnénk fellelhetőbbé tenni vállalatunkat városunkban vagy egy valamivel szélesebb földrajzi területen, akkor az alábbi taktikákat érdemes alkalmazni ehhez:

- Készítsük el és töltsük ki Google Cégprofil adatlapunkat.

- Használjunk helyi vonatkozású kulcsszavakat tartalmainkban (például „azonnali duguláselhárítás Egerben”).

- Szerezzünk hivatkozásokat más helyi webhelyektől.

- Biztosítsuk, hogy cégünk alapadatai (név, cím, telefonszám) mindenhol ugyan úgy jelenjenek meg, mert a keresőmotorok többek között ez alapján győződnek meg cégünk hitelességéről.

Ezen taktikák alkalmazásával beindíthatjuk vagy fellendíthetjük kisvállalkozásunkat, és új közönségeket érhetünk el az interneten. Az így szerzett bevétel egy részét aztán érdemes lesz további marketingre fordítani, ami további növekedést biztosít majd.

Fejetlenség - Kezd beletörődni a piac, hogy nem segít rajta a Fed

A Fed clevelandi tagbankjának elnöke, Loretta Mester is a szigorú jegybanki politika mellett érvelt nyilatkozatában.
2022. 09. 27. 13:00
Megosztás:

Csaknem négymilliárd forintos foglalkoztatási program indul Zala megyében

Zala megye foglalkoztatási szintjének növelésére hat éven át tartó, csaknem négymilliárd forint támogatással megvalósuló program indul, amely több mint 2500 embernek segítheti az elhelyezkedését - közölte a Zala Megyei Önkormányzat a pályázat konzorciumvezetőjeként az MTI-vel.
2022. 09. 27. 12:30
Megosztás:

Mi a különbség a régi és az új kriptovaluták között?

Mik azok a kriptovaluták? A kriptovaluták egyik legfontosabb ismérve, hogy diverzifikált formában érhetőek el, azaz nincs semmilyen központi rendszer vagy kormány ami irányítaná, és szabályozná azokat. Ezek a valuták pedig olyan digitális pénznek tekinthetőek, amelyek régebben mindösszesen kereskedésre voltak alkalmasak, viszont napjainkban már akár sima online vásárlást is végezhetünk velük.
2022. 09. 27. 12:00
Megosztás:

Lengyel újságértesülések szerint a MOL lobbizott a Lotos megvételéért

Lengyelországi hírek szerint a MOL aktívan lobbizott az országban a Lotos 417 benzinkutjának megvételéért - olvashatjuk az ERSTE mai elemzői kommentárjában.
2022. 09. 27. 11:30
Megosztás:

Mennyire emeli ma a jegybanki alapkamatot az MNB?

Ma ülésezik az MNB monetáris tanácsa, s várhatóan 1 százalékponttal 12,75 százalékra emeli az alapkamatot, ami vélhetően átgyűrűzik az egyhetes betéti rátára is csütörtökön.
2022. 09. 27. 11:00
Megosztás:

Óriási brit kamatemelést áraz a piac

Elszabadultak a brit kamatemelési várakozások. A fiskális élénkítés hatására megugrottak az inflációs várakozások és ezzel a kamatemelési kilátások is.
2022. 09. 27. 10:30
Megosztás:

Pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Emelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai piacokon a megelőző napokban elszenvedett nagy csökkenések kompenzációjaként.
2022. 09. 27. 10:00
Megosztás:

Az energiaárak emelkedése már az osztrák termelőipar versenyképességét veszélyezteti

Mihamarabbi beavatkozást sürget az energiaárak emelkedésének kompenzálására az osztrák iparszövetség és a gazdasági kamara, mert az már a vállalkozások létét fenyegeti, valamint veszélybe sodorja Ausztria versenyképességét termelési telephelyként.
2022. 09. 27. 09:30
Megosztás:

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.
2022. 09. 27. 09:00
Megosztás:

Nehéz időszak után egy-másfél év múlva jöhet a növekedés

A JVSZ számára kiemelten fontos, hogy naprakész gazdasági előrejelzésekkel, szakértők bevonásával, tudásmegosztással támogassa a vállalatvezetőket. Ezt erősítve a Szövetség idén már 11. alkalommal rendezte meg a tegnapi napon a gazdasági trendeket elemző Makro Konferenciáját, Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnökének fővédnökségével, a Danubius Hotel Helia Budapestben.
2022. 09. 27. 08:30
Megosztás:

Erősödött kissé kedd reggelre a forint

Erősödött kissé kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 09. 27. 08:00
Megosztás:

Hamarosan elérhető az új, 11 százalék feletti kamatozású állampapír

Csütörtöktől érhető el az új állampapír, amely 11 százalék feletti kamatozással jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetést jelent a családoknak - olvasható a pénzügyminiszter közösségi oldalán.
2022. 09. 27. 07:30
Megosztás:

Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2022. 09. 27. 07:00
Megosztás:

Romániában 2,4 százalékra nőtt a konszolidált államháztartási hiány

Romániában a bruttó hazai termék (GDP) 2,4 százalékát tette ki az államháztartási hiány az első nyolc hónapban a július végén jegyzett 1,94 százalékhoz képest - közölte hétfőn a román pénzügyminisztérium.
2022. 09. 27. 06:30
Megosztás:

350 millió forintból fejleszti a környezetbarát csomagolóanyagok előállítását a Folkem Kft.

Több mint háromszázötven millió forintból fejleszti a környezetbarát csomagolóanyagok előállítását a debreceni, nyomdaipari befejező műveletekkel foglalkozó Folkem Kft. - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.
2022. 09. 27. 06:00
Megosztás:

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. A legtöbb extra juttatáshoz a multiknál és az IT szektorban lehet hozzájutni, a legkisebb figyelmet pedig az egészségmegőrzéshez kapcsolódó juttatásokra fordítják a cégek. Kihívást fog jelenteni az otthoni munkavégzéshez köthető magasabb rezsiköltség, de erre, valamint az étkezés támogatására, a bérek rendezésére és az egészségügyi témára nagyobb figyelmet szentelnek 2023-ban a vállalatok.
2022. 09. 27. 05:00
Megosztás:

A világ 10 legjobb filmje ami valaha készült - Hányat láttál belőle?

Hogy melyik a világ legjobb filmje, vagy melyek a világtörténelem legjobb filmjei, nagyon szubjektív kérdés, hiszen ahány ember, annyiféle ízlés a világon. Valahogy mégiscsak érdemes lenne megtudni, hogy mik azok a filmtörténeti remekművek, amelyek a legtöbb embert levették a lábukról. Ezért jó, hogy ma már léteznek olyan hatalmas adatbázissal rendelkező internetes portálok, mint pl. a filmes IMDb, melyek segítségével sok százezer ember véleményét tudhatjuk meg néhány kattintás után.
2022. 09. 27. 04:01
Megosztás:

A magas infláció miatti alulbiztosítottságra hívta fel a figyelmet a Mabisz

A biztosítási szakma előtt álló kihívásnak nevezte a magas infláció miatt keletkező alulbiztosítottság kezelését a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének hétfői budapesti konferenciáján.
2022. 09. 27. 03:30
Megosztás:

1972 óta a legnagyobb adócsökkentést jelentették be

A brit kormány 1972 óta a legnagyobb adócsökkentést jelentette be pénteken, amire a pénzügyminiszter vasárnap még rátett egy lapáttal jelezve, hogy ez még csak az első lépés volt és további adócsökkentéseket fognak a közeljövőben bejelenteni.
2022. 09. 27. 03:00
Megosztás:

Tudatosan vásárolunk, de még így is sokat pazarolunk

A magyarok többsége saját bevallása szerint tudatosan vásárol, figyel az élelmiszerek lejárati idejére, mégis évente 65 kilogramm élelmiszerhulladékot állít elő, amivel 45 000 forint éves veszteséget szenved el - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétfőn az MTI-vel.
2022. 09. 27. 02:30
Megosztás: