Az ősz a mellény időszaka

Megérkeztek a hűvös reggelek, de azért még napközben felkúszik a hőmérő higanyszála akár húsz fok fölé is. Így sokan dilemmázhatnak azon, hogy mit is vegyenek fel, mi az a viselet, ami jó a hideg időben, ugyanakkor a naposabb melegebb időjárás esetén is praktikus? A mellény kiváló választás lehet erre az időszakra, és külön jó hír, hogy rengeteg típusból válogathatunk. Vékony, vastag, kockás, csíkos, varrott mintás, steppelt különféle színekben a klasszikustól, egészen az extrémebb változatokig. Ráadásul rendkívül jól variálható, hiszen nyugodtan viselhetjük inggel, pólóval, pulóverrel, farmerrel, vagy akár vászonnadrággal. Nézzünk most meg néhány ötletet, hogy milyen mellényt hogyan és mivel érdemes viselni? Íme egy kis mellénydivat!

Az ősz a mellény időszaka

Mellény és testalkat

Manapság borzasztóan széles választék áll rendelkezésre a férfi mellényekből, ugyanakkor nem árt, ha az alkatunknak valóban megfelelő darabot vásároljuk meg, hiszen hosszútávon lesz társunk a mindennapokban ez a praktikus viselet. Tehát érdemes áttekinteni a különféle fazonokat! Az is jó ötlet, ha egy hozzáértő baráttal megyünk el vásárolni, aki segít kiválasztani a testalkatunkhoz leginkább megfelelő mellényt.

A hétköznapokban is gyakran hordott férfi mellény ugyan vitathatatlanul divatos, viszont sajnos nem minden esetben előnyös: figyeljünk arra, hogy lehetőleg tényleg a testalkatunknak megfelelő fazont válasszunk. Az erősebb, mackósabb alkatú férfiak számára az esetek nagy százalékában a bővebb fazon nem biztos, hogy ideálisnak mondható. Tehát ilyen helyzetben például célszerű nem steppelt, vagy „pufi” verzióban gondolkodni, jobb egy vékonyabb anyagból készült, enyhén karcsúsított fazont választani, amely persze nem tapad a testhez, de lazán kiemeli az előnyösebb vonalakat. Ugyanakkor, mint a legfrissebb divatban mindenhol, a férfi mellények terén is megjelent az oversize fazon – ez inkább a vékonyabb testalkatúaknak áll jól.  Aki pedig kifejezetten magas, annak a hosszított fazonok lehetnek előnyösebbek.

mellény

Mellény sportos és elegáns viselethez

Nem kérdés, hogy a mellény jól mutat egy inggel együtt, így aztán különlegesebb alkalmak esetén is hordható. Főleg, ha egy viszonylag elegánsabb chino nadrággal vesszük fel.  Azt viszont tartsuk szem előtt, hogy ne öltönyinget vegyünk fel hozzá, inkább egy vastagabb casual típusú inget válasszunk. Tehát ezt az összeállítást olyan eseményekre, összejövetelekre ajánljuk, ahol inkább a smart casual megjelenés az illendő. És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy annak ellenére, hogy elegánsabban öltöztünk fel, a mellény kialakításának köszönhetően kényelmesen, lazán érezhetjük magunkat benne, mivel szabadabb mozgást biztosít.

Nagy divatjukat élik immár évek óta a kifordítható típusok. Kétségtelen, hogy általuk legalább kétszeres előny zsebelhető be. Az is igaz, hogy a gyártók kreativitásának köszönhetően színekből sincs hiány, hiszen többnyire egymástól teljesen ellentétes (persze harmonikus) színeket párosítanak ezekhez a mellény-típusokhoz. Már régóta tudjuk, hogy az ősz mindennek tetejében nemcsak a sötétedésről, vagyis a sötét színekről szól. A camel, a grafit vagy éppen a kék különböző árnyalatai tökéletes választásnak bizonyulhatnak, de aki szereti a vagányabb megoldásokat, az bátran választhatja a piros, a bézs vagy éppen a rózsaszín verziókat, élénkebb színeket. Azért bánjunk óvatosan a különlegesebb árnyalatokkal, leginkább azért, mert nem mindegy, hogy milyen egyéb színekkel kombináljuk. Ne legyen minden egyformán harsány!

Továbbra is menő a terepszín, vagy katonai minta, amit cargo nadrággal és kapucnis pulcsival hordhatunk, ez az összeállítás biztosan nem megy ki a divatból!  Azért ne öltöztessük magunkat teljesen terepszínűbe: jobb, ha egy military mintás mellényhez egy egyszínű szürke, vagy zöld nadrágot választunk.

mellények

Mit vegyünk a mellény alá?

Viszonylag jobb idő esetén, egy hosszú ujjú póló, vagy vastagabb hosszú ujjú ing is remek választás, mert védi a karunkat, ugyanakkor nem sülünk meg, ha melegebbre fordul az idő. Késő ősszel persze már sokkal jobb a pulóver, ami alá vehetünk egy rövidujjú pólót, ha pedig már végképp hideg az idő, akkor egy hosszú ujjú pólót, vagy inget. A mellény nagyban segít minket a réteges öltözködés megvalósításában, ezért rengeteg jó és praktikus tulajdonsággal bír. Nem beszélve arról, hogy a mellények között is találhatunk vastagabb, vagy vékonyabb anyagból készült darabokat. Ennek megfelelően választhatjuk ki, hogy milyen egyéb ruhadarabot veszünk fel alá. Ha nem szeretnénk csak egy típust vásárolni, akkor az a jó ha van vastag és vékony mellény is a ruhatárunkban, illetve ebben az esetben variálhatunk a színekkel is. 

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: