Csaknem megduplázta árbevételét 2022-ben a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.

Az előzetesen megfogalmazott céloknak megfelelően, a 2021 évhez képest csaknem a duplájára, összesen 43,89 millió euróra (azaz nagyjából 17,5 milliárd forintra) nőtt a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. árbevétele 2022-ben. Továbbá a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében tett lépések eredményeként a társaság már pozitív üzemi eredménnyel zárta a tavalyi évet. A magyar nehézgépgyártó vállalat a növekedés biztosítása céljából tavaly 50 új munkavállalót alkalmazott a tápiószelei gyárban és a budapesti irodában, az idei év végére pedig több mint 100 új munkavállalóval tervezi bővíteni az összlétszámot.

Csaknem megduplázta árbevételét 2022-ben a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.

Nagymértékű árbevétel-növekedést ért el 2022-ben a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.: a tavaly megfogalmazott céloknak megfelelően, a 2021-es összeg csaknem dupláját, összesen 43,89 millió euró (azaz nagyjából 17,5 milliárd forint) bevételt termelt a társaság. Emellett a nehézgépgyártó vállalat üzemi eredménye a 2021-es mínuszos eredmény után 2022-ben összesen 1,96 millió euróra (több mint 784 millió forint) nőtt, az adózott eredménye pedig 2,29 millió euró (több mint 918 millió forint) volt.

„Az elmúlt két évben rendkívül fegyelmezetten és céltudatosan dolgoztunk azon, hogy stabilizálni tudjuk a Ganz pénzügyi hátterét és a gyártási folyamatokat. Ebben a folyamatban már a 2021-es év is kielégítő volt, a tavalyi évre viszont áttörésként tekintünk, hiszen sikerült minden eredményünket pozitívra fordítani, így már az eredményekben is látszik, hogy a Ganz egy fenntartható üzleti stratégiát folytat, amely kedvez a további növekedésnek” – kommentálta az eredményeket Gál Gergely, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezetője.

A 2022-es év több szempontból is meghatározó volt a társaság életében: egyrészt a reorganizációs folyamat lezárulását, működésének stabilizálását és a gyártási volumen növelését követően az év elején a társaság megerősítette a tulajdonosi struktúráját, másrészt az üzleti stratégiája új szakaszba lépett. Ennek középpontjában – a hazai villamosenergia szektorában betöltött pozíciójának megerősítésén túl – a nemzetközi piacokon való terjeszkedés és a márka ismertségének növelése állt.

Az intenzív exporttevékenység eredményeként a magyar vállalat közel 15 országban, köztük számos európai országban, Észak-Afrikában és a közel-keleti régióban van aktívan jelen. A Ganz három üzletága – a Transzformátor, a Forgógép és a Szerviz üzletág – pedig összesen csaknem 60 jelentősebb projektet teljesített a hazai és a nemzetközi piacokon az elmúlt évben. A következetes terjeszkedés eredményeként 2022 végére az árbevétel 50 százaléka már külföldi piacokról származott, ezen belül pedig 2021-hez képest nőtt az Európai Unión kívüli értékesítés is. A hazai árbevétel java része pedig a naperőművi projektekhez kapcsolódott, ugyanis a magyarországi naperőművek kiemelkedő termelése a Ganz számára is kedvezően hatott.

A 2022-es évben ugyancsak jelentős mérföldkőnek számított, hogy a társaság partneri együttműködést kötött a transzformátorok vezérlése terén világpiacvezető német vállalattal, a Maschinenfabrik Reinhausennel. Az MR vállalatával közös együttműködés, valamint a sikeres kutatásfejlesztési tevékenység eredményeként a Ganz 2022 őszén mutatta be hivatalosan a legújabb, intelligens technológiai fejlesztését, a Ganz Intelligent Solutions-t, amely a transzformátorok monitoring tevékenységét látja el. Ezzel a társaság egy olyan innovatív technológiai úton indult el, amely hozzásegítheti, hogy új piacokon és szegmensekben jelenjen meg.

„A transzformátorok piaca újra aranykorát éli. Azt látjuk ugyanis, hogy globális tendenciává vált, hogy a termelési kapacitáshoz képest kétszeres a piaci kereslet ezekre a nehézgépekre. Ennek a felívelő piacnak a Ganz az egyik legfőbb szereplője kíván lenni a továbbiakban is, így az idei évben újabb 50 százalékos árbevétel-emelkedést szeretnénk elérni. Ehhez tovább kell haladnunk az innováció területén, valamint minimalizálnunk kell azt a kitettségünket is, hogy a termékeink egyes komponensei esetében elsősorban külföldi alvállalkozókra támaszkodunk. Ezeket a célokat ugyanakkor nem tudnánk elérni a kiváló kollégáink nélkül, így a megnövekedett megrendelésszámok maradéktalan kiszolgálása érdekében a tavalyi év során bevezettünk egy teljesítményösztönző-bérezési rendszert a kollégák számára” – tette hozzá az ügyvezető.

A vállalat 2022 folyamán jelentősebb felújításokat hajtott végre a tápiószelei gyárában, így többek között megtörtént a világítás korszerűsítése, az épület szigetelése, műgyanta padlózás, a tető felújítása, a tűzgátló kapuk cseréje és iparvágány felújítása is. Emellett a szállító berendezéseinek a felújítását is elvégezte a társaság, több mint 475 ezer euró (több mint 190 millió forint) értékben.

A FIAT fennállásának első 125 évét köszönti, és mosolyogva tekint a jövőbe

Véget ért a FIAT 125. évfordulójára szervezett „Mosolyogva tekintünk a jövőbe” rendezvény a torinói Lingotto épületben. Az esemény egyszerre ünnepelt egy olyan évfordulót, amit kevés autógyártó él meg, és köszöntötte egy új fejezet kezdetét a FIAT sikerektől övezett, társadalmilag releváns, az autóipar élvonalában eltöltött történetében, amelynek során mindvégig ügyfélközpontú szemlélet jellemezte a márkát. A kulcsfontosságú eseményen (amelyet a következő linken tekinthet meg) a nemzetközi sajtó és a különböző közintézmények képviselői – köztük a vállalkozási és Made in Italy miniszter, Adolfo Urso szenátor, a szenátus alelnöke Licia Ronzulli szenátor, továbbá a képviselőház termelési, kereskedelmi és turisztikai bizottságának elnöke Alberto Luigi Gusmeroli, a régió elnöke Alberto Cirio és nem mellesleg Torinó polgármestere, Stefano Lo Russo. – mindemellett a Stellantis csoport felső vezetése is részt vett: jelen volt John Elkann, a Stellantis elnöke, Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója, valamint Olivier Francois, a FIAT vezérigazgatója és a Stellantis marketing igazgatója.
2024. 07. 21. 16:00
Megosztás:

Magyarországon is terjeszkedik a globális piacvezető biogáztechnológiai cég

A hazai szerves-, illetve biohulladék feldolgozása napjaink egyik legaktuálisabb környezetvédelmi kérdése, a vonatkozó jogszabályok és elképzelések pedig már rövid távon is a biogáz-előállítás jelentős növekedését hozzák magukkal. Ezért is fontos, hogy a közelmúltban tulajdonost váltott a világ elsőszámú biogáztechnológiai cége, az Anaergia, amelynek új tulajdonosa más érdekeltségeivel már jelen van Magyarországon, most pedig biogázüzemek létrehozását is kilátásba helyezte.
2024. 07. 21. 14:00
Megosztás:

Teljesen átalakíthatja a magyar gazdák életét az éghajlatváltozás

Sorra dőlnek a melegrekordok Magyarországon, miközben egyre többeket foglalkoztatnak a klímaváltozás várható következményei. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az éghajlatváltozás érezhető élelmiszerdrágulást hozhat a következő 10 évben. A felmelegedés inflációra gyakorolt hatása attól is függ, hogy a gazdaságok milyen mértékben képesek alkalmazkodni a változó éghajlathoz. Az OTP Bank agrárszakértői szerint a hazai agrárvállalkozók megfelelő stratégiával akár előnyükre is fordíthatják a helyzetet.
2024. 07. 21. 13:00
Megosztás:

Turistákra leselkedő csalókra figyelmeztet az Erste

A kedvelt üdülőhelyeket nem csak a turisták, hanem a bankkártyákra, banki adatokra vadászó bűnözők is előszeretettel látogatják. Az Erste nyári kampánya a biztonságos fizetést, bankkártya- és mobilhasználatot helyezi a középpontba. A bank nyáron sem hagyja, hogy a csalók beárnyékolják ügyfelei pihenését: tájékoztatójában a lehetséges visszaélések mellett arra is felhívja a figyelmet, hogyan tarthatjuk biztonságban a pénzünket.
2024. 07. 21. 12:00
Megosztás:

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását.
2024. 07. 21. 11:00
Megosztás:

Mitől zöldül be a hajad a strandon? Nyári hajproblémák és megelőzésük

Július 22. nemcsak a Haj Világnapja, hanem Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja is. A népi hiedelem szerint az ezen a napon levágott haj szerencsét hoz. Manapság el is kél a szentek segítsége, hiszen a klímaváltozás okozta egyre gyakoribb extrém magas hőmérséklet és a tűző nap fejbőrünk és hajszálaink egészségére is negatív hatással vannak. Míg a bőr fényvédelmének fontosságáról mindenki hallott már, azt kevesen tudják, hogy nyáron a hajunkat is védeni kell az UV-sugárzástól.
2024. 07. 21. 10:00
Megosztás:

Moonbag és WienerAI befektetők az Algotech előértékesítés felé fordulnak a profitmegosztás bejelentése után

A kriptopiac jelentős volatilitást mutat, a befektetők folyamatosan keresik a jövedelmező lehetőségeket.
2024. 07. 21. 09:00
Megosztás:

Együttműködés a KSH és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között

Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). Célja a hazai vállalkozások adatszolgáltatói terheinek csökkentése, a szakmai párbeszéd, valamint a rendelkezésre álló információk hatékony megosztása a vállalkozások felé versenyképességük növelése érdekében.
2024. 07. 21. 08:00
Megosztás:

Júliusban karácsony? A forróság fűti az online kereskedelmet

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is. A júliusi kánikulában a ventilátorok, mobil klímák és légkondicionálók értékesítése rekordokat döntött a Pepita.hu adatai szerint. A medencék és kiegészítőik, valamint az árnyékolás termékek, öntöző és párásító eszközök nagy része is most talált gazdára. A Pepita.hu raktára és a logisztikai részlege jelenleg a karácsonyi szezon szintjén teljesít.
2024. 07. 21. 07:00
Megosztás:

Hogyan csináljunk 1000 dollárból 100 000 dollárt a Dogecoin (DOGE), a Shiba Inu (SHIB) és az ETFSwap (ETFS) segítségével

A kriptovaluta piac híres arról, hogy szerény befektetéseket jelentős vagyonná alakít, gyakran megdöbbentően rövid idő alatt. Számos kripto szakértő szerint 1000 dollárját akár 100 000 dollárrá is változtathatja Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) és ETFSwap (ETFS) segítségével.
2024. 07. 21. 06:00
Megosztás:

Rekordot állított be a belföldi használtautó-piac: milyen autómárka most a menő?

A DataHouse ma közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon közel 457 ezer személygépkocsi cserélt gazdát az első félévben. Ez az érték 12,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév volumenét. A JóAutók.hu várakozása szerint jelentős az esély arra, hogy éves szinten megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben elért 825 ezres csúcsa.
2024. 07. 21. 05:00
Megosztás:

Folyamatosan növekszik a használtautó-piac

Jó hír, hogy a tulajdonosváltások száma 2024 eleje óta folyamatosan növekszik, és ez júniusban sem volt másképp. A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a Datahouse legfrissebb adataival kiegészítve miként fest hazai másodpiac helyzete, beleértve a legnépszerűbb használt autókat, az átlagárakat és a meglepően népszerű hibrideket.
2024. 07. 21. 04:00
Megosztás:

A pestis volt az első biológiai fegyver? - A járványok megváltoztatják a történelmet

A pestis volt az első biológiai fegyver? A Rákóczi-szabadságharc leveréséhez hozzájárult egy baci? A természeti, biológiai és epidemiológiai csapások is elvezethetnek a társadalom felbomlásához? E kérdéseket is feszegeti Pászka Imre, az SZTE nyugalmazott szociológia professzorának három kötetes műve.
2024. 07. 21. 03:00
Megosztás:

Magyarországi nyugdíj korhatár emelése - a törvény így rendelkezik most

Hány éves korban tud ma a jogszabályok szerint öregségi nyugdíjba vonulni valaki hazánkban? Hogyan változott az öregségi nyugdíj korhatár a hatályos jogszabályok szerint? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint évről-évre sávosan emelkedik, így végül egységesen (férfiak és nők esetében is) 65 évre nő a korhatár. Cikkünkből megtudhatja a pontos részleteket.
2024. 07. 21. 02:00
Megosztás:

Íme az időpont: Magyarország így vezeti be az eurót! Mi lesz a forinttal?

Mikor vezetheti be Magyarország az Európai Unió közös pénzét, az EURÓ-t? Mire számíthatunk, mire érdemes már most felkészülni? Mi fog történni a forinttal és egyáltalán mi is az az ERM II. árfolyam mechanizmus?
2024. 07. 21. 01:00
Megosztás:

A PlayDoge előértékesítés 6 millió dollárhoz közelít a piaci gyengeség ellenére

Az elmúlt hetek során több népszerű mém érme is jelentős csökkenést mutatott, de a kripto tér nagyágyúja, a Bitcoin is több mint 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
2024. 07. 21. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 07. 20. 22:00
Megosztás:

Ez Budapest környékének egyik legdinamikusabban fejlődő sportrepülőtere

Rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben a Dunaújvárosi Repülőtér, ami egy ambiciózus fiatal nőnek köszönhető. Mihalcsek Noémi vállalkozása 2020-ban vette át a repülőtér üzemeltetését, azóta bővítették a kempinget, fásítottak, épült egy oktatótermük, van már szaniter helyiségük és egy kiváló minőségű streed food büféjük is. A munka azonban nem áll meg, számtalan tervük van még, hogy az egykor országos hírű, szebb napokat látott repülőteret újra a legfejlettebbek között emlegessék nemcsak Budapest környékén, hanem országos szinten is. Mihalcsek Noémi nem titkolt célja, hogy a fiatalokkal megszerettesse a repülést, és eloszlassa a mítoszt, hogy kiváltság ez a hobbi.
2024. 07. 20. 21:00
Megosztás:

Nyári munkával és spórolással készültek a fiatalok a fesztiválszezonra

Nem csak bulizni tudnak és szeretnek a mai fiatalok, de dolgozni és spórolni is hajlandók azért, hogy legyen pénzük a nyári plusz kiadásokra. Az Erste reprezentatív felmérése szerint a legtöbben nem költenének többet 50 ezer forintnál egy nyári fesztiválra, de a költségek ennél könnyen magasabbak is lehetnek. Az Erste idén az Inota Fesztivál programjaihoz csatlakozott támogatóként.
2024. 07. 20. 20:00
Megosztás:

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatást kap Békés vármegye

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatás érkezik Békés vármegyébe az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből - közölte a Békés Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 07. 20. 18:00
Megosztás: