Csalás a lottóhúzáson a TV-ben - lebuktak élő húzásban, a kamerák előtt - VIDEÓ

Lottócsalás? Létezhet olyan? Sajnos világszerte felbukkantak már gyanús helyzetek, amikor a hivatalos lottóhúzás körül csalásra gyanút adó körülmények merültek fel. Mivel most hazánkban is őrült lottóláz van, hiszen mind az ötös, mind a hatos lottón súlyos milliárdokat lehet nyerni, így érdemes lehet odafigyelni ezekre a megtörtént esetekre. Cikkünkben most ezeket a lottó csalásokat mutatjuk be és az egyik legfurcsábbat még videón is megmutatjuk, hiszen a TV kamerák előtt történt. Döbbenet!

Csalás a lottóhúzáson a TV-ben - lebuktak élő húzásban, a kamerák előtt - VIDEÓ

Lottócsalások és módszerek - amikor Téged próbálnak átverni, személyesen

Sajnos világszerte többféle lottó csalás is előfordul, amelyek általában az emberek általános bizalmatlanságát kihasználva próbálnak pénzt szerezni. Néhány példa a világszerte előforduló lottó csalásokra:

1. A "Nigeriának" nevezett csalás:

Ez a csalás általában e-mailen vagy telefonon keresztül történik, és azt állítja, hogy az illető nyert valamilyen lottóban. Az átverők azt kérhetik az áldozattól, hogy fizessenek előre valamilyen díjat, adót vagy költséget a nyeremény kifizetéséhez. Ez egy általánosan ismert csalási forma, amely világszerte előfordul.

2. "Scratch-off" lottó-csalások:

Ezek az átverések olyan lottójegyekkel kapcsolatosak, amelyekre valódi vagy hamisított nyereményeket írnak. Az átverők gyakran azt állítják, hogy az illető nyert valamilyen nagy összeget, majd azt javasolják, hogy az áldozat vegye fel a kapcsolatot velük a nyeremény átvétele érdekében. Az átverők aztán kérhetik az áldozattól, hogy fizessenek előre valamilyen díjat vagy költséget a nyeremény kifizetéséhez.

3. Lottó bűnszövetkezetek:

Ezek az átverések olyan szervezett bűnözői csoportokkal kapcsolatosak, amelyek hamis lottók hirdetését terjesztik, és az áldozatoktól pénzt szereznek a lottójegyek eladása érdekében. Az átverők gyakran azt állítják, hogy az általuk hirdetett lottójáték nagyobb nyerési esélyeket kínál, mint más lottójátékok, de ezek hamis állítások.

lottó csalások

Fontos, hogy mindenki óvatos legyen a lottó csalásokkal szemben, és soha ne adjon ki személyes információkat vagy fizessen előre díjakat, amíg nem ellenőrizte, hogy a lottójáték valódi-e. Ha valaki úgy érzi, hogy átverés áldozatává vált, azonnal jelentenie kell a hatóságoknak.

Mindig ugyanazokkal a számokkal lottózol? Akkor IDE kattintva találsz egy lottó kalkulátort.

Nézzük azokat a csalásokat, amelyek hivatalos lottóhúzáskor tapasztalt "gyanús" esetek

Sajnos világszerte előfordulnak olyan esetek is, amikor a hivatalos lottóhúzás körül gyanús körülmények merülnek fel, és felmerül a gyanú, hogy csalás történt.

Néhány példa ilyen lottócsalásokra:

1. Hot Lotto csalás - 2010:

Az Egyesült Államokban 2010-ben a Hot Lotto nevű lottójáték esetében történt csalás, amikor egy idősebb férfi állította, hogy ő volt a játék nyertese. Azonban kiderült, hogy az általa bemutatott lottószelvényt manipulálták, és az ügy végül egy kiterjedt csalási botrányhoz vezetett.

2. Eurojackpot gyanús eset

Németországban 2018-ban az Eurojackpot lottóhúzása körül merült fel gyanú, hogy manipulálták a nyerőszámokat. Az ügyben azonban végül nem sikerült bizonyítani a csalást.

Ezek csak néhány példa a világszerte előforduló lottó csalásokra, amelyek közé tartoznak az olyan esetek, amikor a hivatalos lottóhúzás körül gyanús körülmények merülnek fel. Minden országban vannak azonban olyan hatóságok, amelyek az ilyen ügyeket vizsgálják, és megpróbálják biztosítani a fair játékot a lottójátékosok számára.

És ami a legdurvább csalási eset - a kamerák előtt

Most viszont egy olyan esetet mutatunk be, ahol a kamerák kereszttüzében lepleződött le egy csalás, vagy legalábbis az eset több, mint botrányos.

Gépi vagy kézi sorsolás?

lottó csalások elcsalt lottójátékok

Sokan úgy vélekednek, hogy a kézi húzások "csalásbiztosabbak", hiszen ahhoz minimum minden húzó játékost be kellene avatni a bundába. És ugye azt jól tudjuk: minél többen tudnak egy titkot, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az már nem titok többé.

A gépi húzásokat tartják a legtöbben a csalás melegágyának, hiszen úgy vélik, hogy egy számítógép úgy programozható, ahogyan azt csak akarják, és épp azokat a számokat fogják kihúzni, amiket a gépnek éppen utasításba adtak a programozói.

Ön is így véli?

Erre mutatunk most egy megtörtént eseményt a közelmúltból, ahol a gépi sorsoláson történtek a botrányos események.

Hogyan is volt mindez?

Az eset nem is olyan messze tőlünk, Szerbiában történt 2015-ben. A sorsolás hasonlóan történt mint hazánkban, azaz egy gömb forog, benne a sok-sok számozott golyóbissal, és a gép egyszer csak véletlenül "kiköpi" az egyik golyót. 

Ez a nyerőszám.

Csakhogy az ominózus botrányos sorsoláson előbb írták ki a képernyőre a számokat, mint, hogy kihúzták volna őket a műsorban.

Hát az meg hogyan lehetséges? Honnan tudták, hogy melyik szám jön, ha még ki sem húzta azt a gép?

Furcsa, nemde?

Az ügyet a rendőrség is vizsgálta. Mindenesetre érdemes figyelni a csinos műsorvezető hölgy arcát a sorsolás közben a videóban (cikkünk alján)... Mindent elárul.

A sorsolásról készült felvételen látszik, hogy az első három szám kihúzása még rendben zajlott, majd negyedikként a 27-es számú golyót húzták ki, ám a képernyőn a 21-es szám jelent meg. Ezt követően gyorsan megjelent (ötödikként) a 27-es is, holott akkor még nem is húzták ki az ötödik golyót.

Az ötödikként kihúzott nyerőszám a 21-es lett, éppen az a szám, amely 33 másodperccel korábban már megjelent a képernyőn.

A "technikai hiba" ellenére a sorsolási bizottság mindent rendben talált, így nem ismételték meg a sorsolást. Héttalálatos szelvény végül nem volt, így a következő héten a szerencsés nyertes akár több mint egymillió eurót vihetett haza.

Mindig ugyanazokkal a számokkal lottózol? Akkor IDE kattintva találsz egy lottó kalkulátort.

Az alábbi videóban (a képre kattintva) tudod megnézni a botrányos sorsolást, figyelj jól a 3. szám kihúzása után!

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: