Csökkenéssel kezdtek az európai tőzsdék

Az előző napi nyereségek után indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.

Csökkenéssel kezdtek az európai tőzsdék

Az összeurópai STOXX 600 index 0,12 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 0,13 százalékkal kezdett alacsonyabban.

Londonban az FTSE 100 index 0,15 százalékkal gyengült a nyitáskor. A frankfurti DAX 0,27 százalékos csökkenéssel kezdett, miután szerdán rekordszinten zárt. A párizsi CAC 40 index 0,19 százalékkal gyengült a nyitáskor. Milánóban 0,89 százalékos, Madridban 0,65 százalékos indexcsökkenéssel indult a csütörtöki tőzsdenap.

Az olajár emelkedett csütörtökön és egy havi csúcsnál jár. A Kínában bejelentett új gazdasági ösztönzők az olaj iránti kereslet valószínű növekedését vetítik előre. Az áremelkedéshez hozzájárult az amerikai készletek a becsléseket jóval meghaladó, augusztus óta a legnagyobb mértékű csökkenése a múlt héten.

Az európai kereskedés kezdetén a Brent ára 0,53 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 80,46 dolláron, a WTI ára pedig 0,80 százalékkal ment fel 75,68 dollárra.

Az arany spot ára 0,17 százalékkal emelkedett unciánként 2016,11 dollárra. A dollárindex 0,01 százalékkal áll alacsonyabban 103,22 ponton. Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik erősebben 1,0889 dolláron.

Mesterséges intelligencia kriptók eltapossák a Dogecoint! A Near Protocol a második helyért küzd - találd ki, ki az első!

A Token 2049 konferencián elhangzott Murad, a neves véleményvezér beszéde óta jelentősen megugrott a mémcoinokba áramló befektetések mennyisége. Az olyan projektek, mint a POPCAT és a Moo Deng több mint 3000%-kal növekedtek, és a befektetők most az új nagy trendeket keresik, hogy életük megváltoztatására alkalmas nyereséget érjenek el.
2024. 10. 10. 07:00
Megosztás:

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség elnökének

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökének - közölte a reklám, média és kommunikációs iparág ernyőszervezete, az MRSZ szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 10. 06:00
Megosztás:

Az EU egy applikációval tenné egyszerűbbé és biztonságosabbá az utazást

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő szerdán a schengeni térségbe beutazó és onnan kiutazók útlevelének és személyazonosító igazolványának digitalizálására, valamint egy úgynevezett EU Digital Travel alkalmazás használatára vonatkozóan.
2024. 10. 10. 05:30
Megosztás:

Ifjú huszár program indult Hódmezővásárhelyen

A lovas ismereteket és a huszár hagyományokat oktató Ifjú huszár program indult a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi növendékeinek - jelentette be Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Hódmezővásárhelyen.
2024. 10. 10. 05:00
Megosztás:

Vitézy Dávid rendkívüli bizottsági ülést kezdeményez a HÉV-járatok tervezett csökkentése miatt

Hétfőre összehívja a Fővárosi Közgyűlés klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési bizottságának rendkívüli ülését a HÉV-járatok tervezett ritkítása miatt Vitézy Dávid. A Podmaniczky Mozgalom vezetője ezt szerdán jelentette be Facebook-oldalán.
2024. 10. 10. 04:30
Megosztás:

Mávinform: december közepéig korlátozások lesznek az osztrák vasútvonalon

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint Bécs és Salzburg között az árvíz utáni helyreállítás akár hónapokig is eltart, ezért csütörtöktől változik a nemzetközi vonatok menetrendje.
2024. 10. 10. 04:00
Megosztás:

Hogyan lett az üveg energiatakarékos megoldás?

Mennyi hőt veszíthetünk az ablakokon keresztül? Az ablakokat általában az épületek homlokzatának leggyengébb pontjaként tartják számon: télen jelentős hőveszteséget okozhatnak, nyáron pedig hőnyereséget, ami befolyásolja az épület általános energiahatékonyságát. Bár az ablakfelületek átlagosan csupán 8%-át teszik ki az épületek külső burkolatának, egy tipikus otthon a teljes hőmennyiség 10-15%-át veszíti el az ablakokon keresztül.
2024. 10. 10. 03:30
Megosztás:

Hódít a qvik fizetési rendszer – a felhasználóknak biztonságos, a kereskedőknek olcsó

Az elmúlt egy hónapban több ezer qvik-tranzakciót bonyolítottak le a SimplePay rendszerein keresztül. Az OTP Bank és a fizetési szolgáltatók eddigi tapasztalatai alapján az új fizetési rendszer a kereskedők számára kedvező árazású, a felhasználóknak pedig kényelmes és biztonságos. A bank a következő időszakban a legnagyobb partnereinél is elérhetővé teszi a szolgáltatást, amelynek népszerűsége az év végéig ugrásszerűen emelkedik majd a várakozások szerint.
2024. 10. 10. 03:00
Megosztás:

A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar

Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig is erős kultúrája volt, mára pedig azok tudnak sikeres mezőgazdasági országok lenni, ahol sikeres az élelmiszeripar is - mondta Nobilis Márton a Clever Food kiállítás megnyitóján szerdán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 10. 10. 02:30
Megosztás:

Kádár kockában laksz és magyar állampolgár vagy? Akkor van 7 jó hírünk Neked!

Hazánkban közel 1 millió Kádár-kocka épület áll, így nem meglepő, ha a tetőtér-beépítés és a felújítás is gyakori téma. Most bemutatunk 7 okos tippet, amivel maximalizálhatod a Kádár-kockád lehetőségeit!
2024. 10. 10. 02:00
Megosztás:

A TESCO nagy húzása Magyarországon - most már mindenki csak ott fog vásárolni

A foodora továbbfejleszti az online bevásárlási kínálatát, a platformon keresztül Magyarországon elérhető Tesco áruházak termékpalettája több mint háromszorosára bővült.
2024. 10. 10. 01:00
Megosztás:

A mém érmék szárnyalnak, a Crypto All-Stars előértékesítés 2 millió dollár felett

A kriptovaluták emelkedtek a hét elején, a Bitcoin benézett 63 000 dollár fölé, a népszerű mém érmék, mint a Dogwifhat és a Pepe pedig kétszámjegyű növekedést produkáltak.
2024. 10. 10. 00:01
Megosztás:

Klímával fűtesz? Akkor erre nagyon figyelj, mert komoly ráfizetésed lesz!

Rohamléptékben emelkedik hazánkban is a háztartási klímák száma nemcsak a forró nyarak miatt, hanem azért is, mert költséghatékony fűtési megoldást kínálnak.
2024. 10. 09. 23:30
Megosztás:

Kiállt a magyar fogyasztók érdekei mellett a GVH elnöke a párizsi OECD konferencián

Kiállt a magyar fogyasztók érdekei mellett Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke Párizsban az OECD fogyasztóvédelmi bizottsága által rendezett, két napos szakmai konferencián, ahol a résztvevők a digitális és zöld átállást vitatták meg a fogyasztóvédelem oldaláról - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 09. 23:00
Megosztás:

Egyhangúlag döntött a monetáris tanács a kamatcsökkentésről szeptemberben

Egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa szeptemberi ülésén az alapkamat 25 bázispontos csökkentése mellett a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint.
2024. 10. 09. 22:30
Megosztás:

Átadták Magyarország első hűtött erdészeti magtárolóját

Az erdők egyrészt megoldást jelentenek a klímaváltozás ellen, másrészt azonban elszenvedik annak hatásait. Ezért a sikeres erdősítések érdekében a szaporítóanyag termelésben új eszközöket és módszereket kell alkalmaznunk - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az agrártárca közleménye szerint szerdán, Abaligeten, ahol átadták Magyarország első hűtött erdészeti magtárolóját.
2024. 10. 09. 22:00
Megosztás:

Bukarest engedélyhez köti a tojás és baromfihús importját Ukrajnából

Románia a tojást és baromfihúst is felveszi azon élelmiszeripari termékek listájára, amelyeket csak importengedéllyel lehet behozni Ukrajnából - jelentette be szerdán Florin Barbu mezőgazdasági miniszter.
2024. 10. 09. 21:30
Megosztás:

Nőtt a szupergazdagok vagyona Szlovákiában

Több mint negyedével nőtt egy év alatt Szlovákiában a szupergazdagok vagyona, megközelítve a 19 milliárd eurót (mintegy 7,6 billió forint) - derült ki a Forbes magazin szlovákiai kiadása által kiadott listából, amelynek számait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség is ismertette szerdán.
2024. 10. 09. 21:00
Megosztás:

Kolozsváron nyitott technológiai központot a SITA

Kolozsváron nyitott informatikai központot a légiforgalmi telekommunikációs és számtástechnikai globális szolgáltató, a SITA – írja az economedia.ro a cég közleménye alapján.
2024. 10. 09. 20:30
Megosztás:

A lakáscélokra takarékoskodók körében továbbra is népszerű lehetőség a lakástakarékpénztár

Továbbra is népszerűek a lakástakarékok, amelyek segítségével havonta néhány tízezer, maximum ötvenezer forintos megtakarításban gondolkodhatnak a családok a későbbi lakáscélok megvalósításához, és mivel egy magánszemély több szerződést is nyithat, így akár megtöbbszörözhető az elérhető kamatbónusz - közölte a Duna House kedden az MTI-vel.
2024. 10. 09. 20:00
Megosztás: