Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye júniusban

Júniusban már a második egymást követő hónapban csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye, miután előzőleg, 2023. januárja óta folyamatosan nőtt.

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye júniusban

Az S&P Global gazdaságkutató intézet szerdán ismertetett felmérése szerint az oroszországi szolgáltatószektor üzleti aktivitásának alakulását jelző mutató 47,6 pontra, 2022. decembere óta a legalacsonyabb szintre süllyedt júniusban a májusi 49,8 pontról.

A BMI 50 pont fölötti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.

Az orosz szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) májusig 15 egymást követő hónapban állt 50 pont fölött, ebben az időszakban a legmagasabb szintje 58,1 pont volt, amit tavaly márciusban ért el. Az idei évet 55,8 ponttal indította.

Júniusban visszaesett az új értékesítés az ügyfelek vásárlóerejének csökkenése és az ügyfelek számának mérséklődése miatt. A lassuló kereslet ellenére a cégek júniusban folytatták a munkaerő felvételét, bár négy hónapja a legkisebb ütemű volt a növekedés.

Júniusban az oroszországi szolgáltatószektor vállalatainak 12 havi üzleti várakozásai majdnem egy éve a legalacsonyabb szintre csökkentek.

A szolgáltatóipari és a hétfőn ismertetett feldolgozóipari adatok összesítésével képzett júniusi kompozit BMI 49,8 pontra esett a májusi 51,4 pontról, 16 hónap után először került az 50 pontos szint alá.

Professzionális befektetők emeltek tőkét a NAVIGATOR-ban

Hazai intézményi befektetők részvételével újabb sikeres tőkebevonást hajtott végre a NAVIGATOR Investments.
2024. 07. 06. 21:00
Megosztás:

Újabb kimagasló hónap a zöldautók terjedésében

Újabb kimagasló hónap a zöldautók terjedésében, minden idők második legjobb mutatóit hozta a június - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken közösségi oldalán.
2024. 07. 06. 20:00
Megosztás:

A Volkswagen a menő most a használtautók között, de melyik márka van feljövőben?

Júniusban a DataHouse adatai szerint 8 492 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami a leggyengébb havi forgalmat jelenti idén. Miközben a belföldi autók adásvétele az elmúlt hónapokban csúcsokat döntött, a használtautó-import területén továbbra is várat magára a fordulat: az első félév 9 ezres havi átlaga szinte pontosan megegyezik a tavaly ilyenkor tapasztalt értékkel.
2024. 07. 06. 19:00
Megosztás:

A UPS egészségügyi üzletága négy piacán több mint 20 millió eurót fektet be az európai hőmérséklet-szabályozott flottája bővítésébe

A UPS Healthcare 20 millió eurós beruházással több mint 200 korszerű, hőmérséklet-szabályozott járművet vásárol, hogy bővítse hűtési lánc képességeit jelentős európai egészségügyi piacain, Olaszországban, Franciaországban, Hollandiában és Magyarországon.
2024. 07. 06. 18:00
Megosztás:

Mérgezést okozhatnak ezek a gumicukrok

Mérgezést okozhatnak az új szintetikus kannabinoidokat tartalmazó gumicukrok - figyelmeztetett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 07. 06. 17:00
Megosztás:

Az idei viharszezonban rekord kárkifizetések várhatók

Ismét évtizedes rekordot dönthetnek meg az idei viharszezon biztosítói kárkifizetései, a május-augusztusi időszak felénél járva a számla már meghaladja a tavalyi négy hónap időarányos részét - közölte a friss adatok alapján a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 06. 16:00
Megosztás:

NMHH: Problémás volt a TV2 Comedy és a Balázsék műsor is

Figyelmeztetésben részesítette a román társhatóság a médiatanács jelzése nyomán a TV2 Comedyt a klasszifikációs rendelkezések megsértése miatt. Keddi ülésén a médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indított a Radio Plus Kft.-vel szemben, miután az határidőn túl tett eleget a testület határozatában foglalt közlemény közzétételi kötelezettségnek a Balázsék című műsorszám három adására vonatkozóan - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 06. 15:00
Megosztás:

Ezt gondolja az Agrárminisztérium a labóratóriumi húsról

A laboratóriumi hús előállítása és forgalomba hozatala számos kérdést és aggályt vet fel, amelyek többségére még nem rendelkezünk megnyugtató válaszokkal - mondta Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár Brüsszelben az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint.
2024. 07. 06. 14:00
Megosztás:

Az egész európai légteret érintik a késések

Az egész európai légteret érintik a késések, nemcsak Budapestet - mondta a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese szombaton az M1 aktuális csatornán.
2024. 07. 06. 13:00
Megosztás:

20 milliárd forintos beruházással Kazahsztánban terjeszkedne Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági cégcsoportja

A tervek szerint körülbelül 50 millió eurós – azaz mintegy 20 milliárd forintos – összértékű beruházással Kazahsztánban folytatná terjeszkedését az UBM, hazánk piacvezető takarmánygyártó, és egyik legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedő cégcsoportja. Az UBM két éven belül egy nagyságrendileg 30 ezer tonna éves kapacitású premixüzemet, egy laboratóriumot, valamint egy oktatási központot tervez felépíteni Kazahsztán déli részén. A mezőgazdasági cégcsoport a beruházás második szakaszában – várhatóan 2028-ig – három, egyenként mintegy 100 ezer tonna éves kapacitással rendelkező takarmánygyárat is létesítene a közép-ázsiai országban.
2024. 07. 06. 12:00
Megosztás:

Joe Biden nem lép vissza

Joe Biden amerikai elnök választási gyűlésen erősítette meg pénteken, hogy nem áll szándékában visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése, valamint az erre vonatkozó felhívások ellenére sem.
2024. 07. 06. 11:00
Megosztás:

Megalakította kormányát Sir Keir Starmer brit miniszterelnök

Megalakította kormányát péntek este Sir Keir Starmer munkáspárti brit miniszterelnök.
2024. 07. 06. 10:00
Megosztás:

Negyed százalékponttal csökkentette az alapkamatot a román jegybank

Romániában negyed százalékponttal csökkent a jegybanki alapkamat - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 07. 06. 09:00
Megosztás:

A kereskedők eladják a Dogecoin-t (DOGE), a Floki Inu-t (FLOKI) és más mémcoinokat, ahogy a piac összeomlik; a tőke a DTX Exchange-re áramlik

A legutóbbi kriptopiac-összeomlás sok befektetőt megrémített, mivel a mémcoinok, mint a Dogecoin (DOGE) és a Floki Inu (FLOKI) jelentős árfolyamcsökkenést szenvedtek el.
2024. 07. 06. 07:32
Megosztás:

A magyar erdők a magyaroké, így az abból származó haszon is

A magyar erdők haszna a magyar embereké - hangoztatta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára csütörtökön Egerben, az Országos Erdészeti Egyesület 154. vándorgyűlésének nyitónapján.
2024. 07. 06. 07:00
Megosztás:

Az ETFSwap (ETFS) előértékesítés vezeti a kriptopiac fellendülését, mivel bálnák 2 millió dollár fölé tolták

Ahogy a kriptoszektor kilábal a súlyos visszaeséséből, egy reménysugár jelent meg egy Ethereum-alapú projekt formájában.
2024. 07. 06. 06:00
Megosztás:

Ennyit nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Májusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 3,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 06. 05:00
Megosztás:

Az XRP árfolyama várhatóan csökken a 2 milliárd dolláros büntetés miatt, míg az MTAUR emelkedése várható

A Ripple (XRP) jelenleg jelentős kihívásokkal néz szembe, mivel az SEC egy közelgő 2 milliárd dolláros büntetésétől tart, amelyet a Binance ügyével való összehasonlítások elutasítottak. Ez a helyzet lefelé irányuló nyomást helyezett a Ripple-re (XRP), hozzájárulva a közelmúltbeli visszaeséséhez. Ahogy a Ripple (XRP) navigál ezen szabályozási akadályok között, a kriptopiac szorosan figyeli az eredményt, amely a Ripple (XRP) árfolyamát az aktuális szintek alá nyomhatja.
2024. 07. 06. 04:00
Megosztás:

Viharos idők

Szokatlan erővel indul idén a hurrikánszezon. A Mexikói-öbölben június elején kezdődik a hurrikánszezon, de az első hetekben csak heves zivatarok, kisebb viharok szoktak előfordulni.
2024. 07. 06. 03:00
Megosztás:

Dupla áramot fogyaszt a légkondid, ha nem figyelsz erre az egyszerű dologra!

A nyári hőségben a légkondicionáló berendezések a lakások elengedhetetlen kellékei. Ezek a készülékek képesek a hőmérsékletet kellemes szinten tartani, ám működtetésük jelentős mennyiségű elektromos áramot igényel.
2024. 07. 06. 02:00
Megosztás: