Digitálissá válik Buda egyik legnépszerűbb termelői piaca

A Czakó Termelői Piacz és a Mastercard ma bejelentette, hogy közösen dolgoznak azon, hogy a piac vásárlói valamennyi árusnál fizethessenek elektronikus módon, legyen az azonnali átutalás, QR-kódos, mobil-vagy hagyományos bankkártyás fizetés. Az itteni árusok túlnyomó többsége már most elérhetővé tette ezen megoldások valamelyikét a vásárlók számára.

Digitálissá válik Buda egyik legnépszerűbb termelői piaca

„Azért is indítottuk el Doppio nevű infrastruktúra fejlesztési programunkat, hogy a régi, robosztus POS terminálok helyett olyan megoldásokat adjunk a kiskereskedők kezébe, amelyek jól beilleszthetők a napi munkavégzésükbe. Ma már számos mPOS eszköz vált elérhetővé, de a Telefonterminál megoldásnak köszönhetően akár egy Android típusú okostelefon vagy tablet is alkalmassá tehető kártyás fizetések fogadására” – mondta Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója. „Úgy látjuk, hogy az elérhető megoldások sokszínűsége még jobban felgyorsíthatja a digitális fizetések térnyerését, hiszen az érintett vállalkozók többféle megoldás közül választhatnak, így nem kényszerként, hanem lehetőségként élik meg a fejlesztést”.

A Telefonterminál használatához a kereskedőnek egy alkalmazást kell letöltenie a saját mobiltelefonjára, és néhány perc alatt az eszköz készen is áll a digitális fizetések fogadására. A vásárlóknak tehát elég a kereskedő okostelefonjához érinteni kártyájukat, mobiljukat vagy más fizetésre alkalmas eszközüket. A Telefonterminál kifejezetten a szolgáltatók és kisvállalkozások számára kínál gyors és költségkímélő megoldást, hiszen egyszerűen implementálható és nincs külön eszköz igénye sem.

„Az elsők között voltam, akik letölthették és élesben használhatták ezt az alkalmazást. Gyakori kérdés nálam, hogy lehet-e kártyával fizetni. Miután elhangzik, hogy igen, a vevő tekintete elkezdi fürkészni, hogy hol van a pulton az eszköz, amihez a bankkártyáját, óráját vagy a telefonját érintheti. A telefonom a terminál! – jelzem nekik, miközben kezemben tartom a készüléket. Egyre többen készpénzmentesek, így nekem egyre kevesebb aprópénzzel kell készülnöm a reggelekre. Almalevünk a régmúltból a jonatánalma ízeit hozza vissza, a nagymama almás pitéje íze van mondat sokszor elhangzik. Lényeges, hogy mindez készpénzmentesen is elérhető legyen annak a vevőnek, aki megtiszteli bizalmával a Csakis Alma Manufaktúrát” - mondta Csáki Miklós, a Csakis Alma Manufaktúra vezetője.

A Czakó Piacz modern, innovatív piac, amely igyekszik maximálisan kiszolgálni vásárlóit és kreatív módon válaszolni valamennyi igényükre. Ez alól a fizetési szokások sem képeznek kivételt: ma már a digitális fizetés biztosítása alapelvárás lett, a vásárlók pedig örülnek, hogy az eddig készpénz uralta piacozás során is egyszerűbben, kényelmesebben vásárolhatnak elektronikus fizetéssel.

„A Czakó Termelői Piacz heti rendszerességgel kerül megszervezésre. A hagyományos piaci értelemben, modern termékekkel is színesítve, szombatonként és vasárnaponként más-más termelők jönnek el a Tabán legöregebb vincellérházába. Nem csak nekünk, termelőinknek is fontos a tudatos, fenntartható táplálkozás, a lekváros/szörpös üvegeket, tojásdobozokat visszaveszik termelőink és új Czakó Piaczos vászon táskáink is gyártás alatt vannak. Tekintve, hogy hétről-hétre előfordulnak új termelők nálunk, nem elvárható, hogy a vásárló mindig annyi pénzt hozzon magával amennyire szüksége lesz. Termelőink is észrevették, hogy ha mindig ilyen kívánatos termékekkel jönnek, csak segítenek vásárlóiknak, ha kártyaolvasó terminált is beüzemelnek. Ahol ez még nem valósult meg, ott több helyen az átutalás működik” – mondta Várady Luca, Czakó Termelői Piacz vezetője.

A digitális fizetés lehetősége az árusoknak is segítséget jelent, mivel egyszerű, kényelmes és gyors, emellett a vásárlói elégedettséget is növeli, hiszen régóta erős igény mutatkozott rá. A legtöbb kereskedő elmondása szerint az is nagy segítség, hogy az ő oldalukon sincs nagy címletekkel való bajlódás és visszaadási probléma, valamint gyorsabban halad a sor, ami mindig kritikus kérdés szombat-vasárnap délelőttönként. A Czakó Piaczon 90 százalék azon eladók aránya, akik elfogadnak valamilyen elektronikus fizetést, a cél pedig az, hogy idővel akár készpénz nélkül intézhessük a teljes bevásárlást.

Városi CSOK-os lakás a karácsonyfa alá? Még beleférhet, de nem árt igyekezni!

Lendületet adhatnak a lakás- és lakáshitelpiacnak azok, akik még idén szeretnék kihasználni az úgynevezett nagyvárosi CSOK állami támogatást, amely 2024-től a jelenlegi formájában már biztosan nem lesz elérhető. Van néhány banánhéj azonban, amin a sürgető határidő miatt könnyen el lehet csúszni, ezekkel kapcsolatos tudnivalókat gyűjtötte össze most a money.hu.
2023. 10. 05. 04:30
Megosztás:

Mennyit lehet most alkudni egy ingatlan hirdetési árából? Mutatjuk

A vevők és az eladók is megérezték az ingatlanpiac gyengülését az elmúlt egy évben. És habár a tulajdonosok nagy része nehezen adja be a derekát, amikor alkuról van szó - sőt nagyon sokan egyáltalán nem -, a sikeres értékesítéshez bizony sok esetben csökkenteni kell a hirdetési árakon. Nem is keveset.
2023. 10. 05. 04:00
Megosztás:

7 javaslat a lakossági hitelezés megreformálására a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetségétől

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szeptember 26-án felszólította a bankokat, hogy vállaljanak aktív szerepet a hazai hitelezés élénkítésében. A Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége, mint a hazai lakáshitelezés közel 50%-ában aktív szerepet játszó szakmai szervezet kidolgozta részletes javaslatait, mely jelentős szerepet kaphat az elmúlt 20 év mélypontjához közelálló, a gazdasági növekedést is negatívan érintő hitelvolumenek élénkítésében. A Szövetség az elmúlt években több, mint ezer milliárd forint értékben vett részt lakáshitelszerződések létrehozásában az ügyfelek oldalán, így pontosan látja, hol vannak hatékonysági tartalékok a hazai hitelezési gyakorlatban.
2023. 10. 05. 03:30
Megosztás:

Ahogy a sakktáblán lépünk, úgy hozunk döntéseket az életben is

Felkeljek-e ma vagy sem? Mit reggelizzek? Melyik e-mailre válaszoljak először? Életünk minden napját változások sorozata szövi át, ezért ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, nem mindegy, milyen döntéseket hozunk. Vajon fejleszthető-e a sakkal a döntéshozatal? Erre a kérdésre keresi a válaszokat Polgár Judit 9. Világsakkfesztiválja október 14-én a Magyar Nemzeti Galériában és október 15-én online, ahol idén a legkiválóbb szakemberek segítenek a döntéseink mélyére ásni.
2023. 10. 05. 03:00
Megosztás:

Részesedést szerez az Air France-KLM Csoport a SAS AB-ben

A SAS AB igazgatóságának döntése értelmében az Air France-KLM Csoport részesedést szerez a skandináv légicégben, emellett a légitársaságok kereskedelmi együttműködést is kötnek, ha a SAS kilép jelenlegi légiszövetségéből, a Star Alliance-ből.
2023. 10. 05. 02:45
Megosztás:

Mi a tökéletes vérnyomás egy 40-es, 50-es, 60-as, 70-es és 80-as nőnek és férfinak?

Általánosságban orvosilag is igazolt, hogy az életkor előrehaladásával az ideális vérnyomás-érték is változik. Mind a hölgyek, mind az urak esetében. Egy bizonyos korban a megfelelő vérnyomás-érték azonban nagyon sok tényezőtől függhet: ilyen az illető neme, életkora, egészségi állapota valamint a genetikai hajlama. Lássuk, hogy adott korban, mi az ideális vérnyomás! Cikkünk végén egy kalkulátort is találsz, azzal kiszámítható a személyes vérnyomás adat.
2023. 10. 05. 02:01
Megosztás:

Több országban is gyorsult az infláció augusztusban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban augusztusban átlagosan 6,4 százalékra gyorsult a fogyasztói árak éves növekedése a júliusi 5,9 százalékról, és ezzel már a második egymást követő hónapban regisztráltak emelkedést.
2023. 10. 05. 01:30
Megosztás:

Új taggal bővül a Concorde Csoport: Record Alapkezelő

Október elején kezdi meg működését a Concorde Csoport új tagja, a Recorde Alapkezelő Zrt. (továbbiakban Recorde). Az új leánycég indítása illeszkedik a Concorde filozófiájába és hosszú távú stratégiájába, melynek célja, hogy a befektetési- és pénzügyi szolgáltatások egyre szélesebb körét nyújthassa ügyfeleinek. A társaság operatív irányításáért és szakmai munkájáért Kutas Gábor, mint az igazgatóság elnöke, ügyvezető felel majd.
2023. 10. 05. 01:00
Megosztás:

Péntektől nemzetközi a cappella fesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi a cappella fesztivált kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 10. 05. 00:50
Megosztás:

Mik azok a mém kriptók és miért vásárol belőlük mindenki?

A mém érmék alapjaiban eltérnek a hagyományos befektetési eszközöktől, sőt a legtöbb esetben még a nagyobb kriptóktól is.
2023. 10. 05. 00:01
Megosztás:

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom csökkent az előző évi időszakhoz viszonyítva

2023. augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,0, naptárhatástól megtisztítva 7,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 10. 04. 23:30
Megosztás:

Újabb bukkanó az úton

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az idei nyolcadik hónapra vonatkozóan.
2023. 10. 04. 23:00
Megosztás:

Szabálytalanságok miatt több millió forintos bírságot szabtak ki távol-keleti üzletekre

Profilt váltó, átalakuló tulajdonosi szerkezetű távol-keleti üzleteket ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a mulasztó vállalkozásokra több millió forintos bírságot szabtak ki.
2023. 10. 04. 22:30
Megosztás:

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.
2023. 10. 04. 22:00
Megosztás:

Világháborús bomba miatt kiürítik pénteken a XII. kerület egy részét

Második világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét péntek reggel, várhatóan kora délutánig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:30
Megosztás:

Beépíti a mesterséges intelligenciát az oktatásba az ESSCA üzleti egyetem

Az oktatásba is beépíti a mesterséges intelligenciát az ESSCA üzleti egyetem, amelynek idén 30 éves budapesti kampuszán konferencián vitatták meg az MI hatását az üzleti élet különböző területeire - közölte az egyetem az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:00
Megosztás:

A GVH videóval mutatja be az Árfigyelő térképes boltszűrő funkciójának működését

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) videóval mutatja be az Árfigyelő legújabb, térképes boltszűrő funkciójának működését és előnyeit - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 20:30
Megosztás:

Az ázsiai térségben terjeszkedik a MET Csoport

A svájci központú MET Csoport növekedési stratégiájának részeként irodát nyit a Szingapúri Köztársaságban. A MET Ázsia 90 százalékban a MET Csoport, 10 százalékban a szingapúri Keppel leányvállalata. A terjeszkedés célja, hogy a MET tovább erősítse LNG-portfólióját a globális piacokon, és bővítse energetikai infrastruktúra-beruházásait az ázsiai-csendes-óceáni térségben.
2023. 10. 04. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint szerdán

Erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.
2023. 10. 04. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexveszteséggel fejezték be szerdán a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 10. 04. 19:00
Megosztás: