Dübörög az európai webhosting piac

A vállalati webhosting szolgáltatások piaca jelenleg az egyik leggyorsabban növekvő szegmens az európai informatikai piacon. Az éves forgalom meghaladja a 25 milliárd dollárt a kontinensen és ez a szám csak tovább emelkedik. Az előrejelzések szerint évi 12 százalékkal, ami azt feltételezi, hogy 4 év múlva akár 40 milliárd dolláros bevételen is osztozhatnak az egymással versengő IT vállalkozások. Köztük a cseh vshosting~, amely alig 9 hónappal a magyarországi piacra lépés után már Angliában és Németországban is elérhetővé tette szolgáltatásait. Mindkét ország Európa legnagyobb e-kereskedelmi piacai közé tartozik, amelyeken az ágazati szakértelmüket és egyedülálló iparági ismereteiket kihasználva a következő néhány évben jelentős piaci szereplővé akarnak válni.

Dübörög az európai webhosting piac

„A folyamatok egy irányba mutatnak Európában, bárhová is menjünk. Hiányoznak, egyszersmind jelentősen drágulnak az IT szakemberek, csökkenek az erőforrások a saját, skálázható vállalati infrastruktúrák létrehozására, valamint a gyors technológiai fejlődéssel szinte képtelenség tartania az iramot annak, akinek nem az informatika a főtevékenysége. Ma már a kkv-k is belátták, hogy jobban megéri rábízni magukat a menedzselt hosting szolgáltatást nyújtó szakértő cégekre, amelyek teljeskörűen, kiszámítható árazás mellett, hatékony biztonsági megoldások garantálásával, rugalmasan, az üzleti igényeikhez igazodó informatikai hátteret képesek biztosítani számukra.” – mondta Damir Špoljarič, a legnagyobb közép-és kelet-európai menedzselt hosting szolgáltató vállalat, a vshosting~ vezérigazgatója.

A szakember hozzátette, hogy a versenyképesség megőrzése érdekében az informatikai kiadások csökkentése minden kis-, közép-és nagyvállalatnál egyre inkább a prioritások közt szerepel. Ez az a terület, ahol egy – egy döntéssel eurómilliók spórolhatóak meg, sőt a legjobb esetben akár az informatikai költségek 70 százalékát is le lehet lefaragni. Mint mondja a megoldás az IT-szolgáltatások kiszervezésében rejlik, amivel már rögtön sokat megtakaríthatnak a cégek annak köszönhetően, hogy nem lesz szükségük annyi házon belüli IT-szakemberre. A vshosting~ ennek megfelelően fejleszti a saját csapatát. Az jelenleg már 100 informatikai szakértőből áll, akik 24 órás támogatást és 60 másodperces válaszidőt biztosítanak ügyfeleik számára.

Damir Špoljarič szerint a pandémia óta a sokszereplős európai hosting piacon nem csak a szolgáltatók árai, az általuk biztosított megoldások versenyeznek egymással, hanem a kiválasztásnál szerepet játszanak az IT vállalkozások kockázati tényezői, a megbízhatóságuk, valamint az, hogy mennyire értik a megbízót és képesek-e támogatni őt az üzleti céljai elérésben. Ezekkel kapcsolatban pedig rengeteg elvárásnak kell megfelelni. Kezdve attól, hogy az ügyfelek adatait Európában tárolják, vagy máshol, és azokhoz kik férhetnek hozzá, ami máris versenyelőnyt, illetve hátrányt teremthet az ügyfelekért folytatott versenyben. Ebben a kompetitív üzleti légkörben ugyanakkor a vshosting~ a magas szintű ügyfélközpontúságának tulajdonítja, hogy Csehországban és Szlovákiában 60%-os piaci részesedéssel az első számú e-kereskedelmi hosting szolgáltatóvá vált, valamint azt is, hogy sikerrel vetették meg a lábukat Magyarországon. Alig 9 hónap alatt az itteni, eléggé fragmentált IT piacon versenyképes ajánlatokkal hívták fel magukra a figyelmet a kkv és a nagyvállalati szektorban egyaránt. A náluk szerzett tapasztalatok pedig még inkább arra sarkalták a Notino-t, a GymBeam-et, az orsay-t, a Shoptet-et referenciái között számontartó cég vezetését, hogy tovább folytassák expanziós stratégiájukat. Immár Angliában és Németországban segítik teljes portfóliójukkal a vállalatokat a digitális jelenlétük optimalizálásában és az üzletmenetük fellendítésében. Köszönhetően annak, hogy a vshosting~ az online vállalkozások alkalmazkodóképességének és skálázhatóságának erősítésére szakosodott.

Együttműködést kötött az EXIM Magyarország a görög exporthitel-ügynökséggel

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá az EXIM Magyarország és görög partnerszervezete, az Export Credit Greece (ECG) a május 21-23. között Athénban rendezett Berni Unió Prágai Klubjának ülésén - közölte az EXIM Magyarország pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 25. 06:00
Megosztás:

Az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajója lettünk

Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában, az ágazatban dolgozók száma öt év alatt a duplájára nőtt és átlépte a százezret - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Nyíregyházán.
2024. 05. 25. 05:00
Megosztás:

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.
2024. 05. 25. 03:20
Megosztás:

Ez fog történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 05. 25. 02:30
Megosztás:

Az Új Kripto szezon bullish, a befektetők gyorsan halmozzák fel ezeket a top altcoinokat a KANG Mellett

Miközben számos kriptovaluta folytatja a kilábalást a medvepiac végéhez közeledve, a kereskedők gyorsan felhalmozzák a legjobb altcoinokat, mivel ezek lenyűgöző teljesítményt mutatnak a piacon. Ezek az altcoinok, nevezetesen a Polkadot, az Avalanche, a Thorchain és a Near Protocol kiemelkedtek a többiek közül, az elemzők többségüknél kitörést prognosztizálnak. Ugyanebben a szellemben a kereskedők rohannak felhalmozni a KangaMoon (KANG) nevű új kriptovalutát is, amely a GameFi iparág átalakítására összpontosít, és a szakértők az egyik legjobb megvásárolható kriptovalutának tartják.
2024. 05. 25. 02:00
Megosztás:

Élettársad van nem pedig házastársad? Akkor most bajba kerülhetsz!

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival (pedig becslések szerint megközelítőleg egymillió magyar ember él ebben a formában jelenleg), olyannyira, hogy egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élő emberek töredéke tudja csak, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rájuk. Cikkünkből most minden kiderül!
2024. 05. 25. 01:30
Megosztás:

Munkaviszonnyá válhat a taxisok és ételfutárok munkája?

Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. Ez egy nagy fejlemény az európai uniós jogalkotásban, melyet dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője segítségével vizsgálunk meg.
2024. 05. 25. 01:00
Megosztás:

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.
2024. 05. 25. 00:01
Megosztás:

Fittyet hány a magas kamatokra az amerikai gazdaság

Az Egyesült Államokban az S&P feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe májusban 50,9-re emelkedett az áprilisi 50 pontról.
2024. 05. 24. 23:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact - írja az economedia.ro.
2024. 05. 24. 22:00
Megosztás:

Új elnököt választott az MGYOSZ

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary), a legnagyobb múltra visszatekintő hazai munkaadói szervezet. Az MGYOSZ közgyűlésén egyhangúlag választották meg négy évre Lakatos Péter, aki 8 éve vesz részt aktívan a szövetség építésében, az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt.
2024. 05. 24. 21:00
Megosztás:

Indexcsökkenéssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok

Gyenge kezdés után vegyes eredménnyel, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 05. 24. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 526,62 pontos, 0,77 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 24. 19:30
Megosztás:

Erősödött pénteken a forint

Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon és nyereséggel fejezte be a hetet is.
2024. 05. 24. 19:00
Megosztás:

Nőtt a Zwack árbevétele, nyeresége csökkent

A Zwack Unicum Nyrt. 2023-2024-es üzleti évében 36,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évihez képest; adózott eredménye 2,9 milliárd forint volt, 15,7 százalékkal csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2024. 05. 24. 18:30
Megosztás:

Az első negyedévben rekordösszegű osztalékot fizettek ki világszerte

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
2024. 05. 24. 18:00
Megosztás:

Rekordbevétele volt előző évben Csehországnak a turizmusból

Tavaly 174,9 milliárd koronát (2798,4 milliárd forint) költöttek el a külföldi turisták Csehországban; az új rekordot jelentő összeg 34,5 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi, míg a koronavírus-járvány előtti, 2019-es rekordbevételeket 4,4 százalékkal haladja meg - derült ki a Czech Tourism állami idegenforgalmi ügynökség által pénteken nyilvánosságra hozott közleményből.
2024. 05. 24. 17:30
Megosztás:

Az elektromos autók akkumolátorainál oda kell figyelni a tartósságra és megfelelő cserére

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
2024. 05. 24. 17:00
Megosztás:

Erősödésre számít a Duna House idén az ingatlanpiacon

Erősödő befektetői aktivitásra számít a Duna House idén az ingatlanpiacon: 2024. első negyedévének átlagában vidéken a vásárlók 25 százaléka, Budapesten a vásárlók 34 százaléka került ki a befektetők közül.
2024. 05. 24. 16:30
Megosztás:

Negyedéves összevetésben nőtt, éves összehasonlításban csökkent a német GDP

A német hazai össztermék (GDP) az első negyedévben 0,2 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, míg 0,2 százalékkal csökkent éves összehasonlításban - közölte végleges adatként a német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken.
2024. 05. 24. 16:00
Megosztás: