easyJet - Friss üzleti információk és félévzárás előtti beszámoló a 2019. március 31-ig tartó hat hónapról

Az easyJet várakozásai szerint a cég első féléves teljesítménye összhangban lesz a 2019. január 22-én kelt, első negyedéves üzleti információkkal együtt megjelentetett előrejelzéssel: az első félévi, adózás előtti headline veszteség 275 millió GBP körül várható.

easyJet - Friss üzleti információk és félévzárás előtti beszámoló a 2019. március 31-ig tartó hat hónapról

Árbevétel

Az első félév teljes árbevétele várhatóan kb. 7,3%-kal növekszik, és eléri a 2340 millió GBP-t. A férőhelyek száma kb. 14,5%-kal, kb. 46,2 millióra emelkedik, miközben az easyJet tovább erősíti pozícióját a kulcsfontosságú piacokon, és összesíti a berlini Tegel repülőtérhez kapcsolódó forgalom éves adatait.


A várakozások szerint az egy ülőhelyre jutó árbevétel változatlan árfolyamon számolva kb. 7,4%-kal alacsonyabb lesz, ami összhangban van az első félévre vonatkozóan előre jelzett, 5-9%-os csökkenéssel. Az összesített árbevétel várhatóan pozitív lesz, és érződik majd rajta az IFRS 15 számviteli szabványra való áttérés, a tegeli működés hígító hatása, a Monarch légitársaság tavalyi csődgondnokság alá vétele, a Ryanair előző évi járatlemondásai, valamint az is, hogy a húsvét idén a második félévre esik.

Költségek

Az első félévéi teljes headline költségek várhatóan kb. 18,8%-kal nőnek, aminek hátterében a kapacitásbővülés, valamint az egységnyi üzemanyagköltség és az egy ülőhelyre jutó, üzemanyagköltségen kívüli költségek mérsékelt emelkedése áll.

Az első félévben az egy ülőhelyre jutó, üzemanyagköltségen kívüli költségek változatlan árfolyamon számítva várhatóan kb. 1,4%-kal nőttek, ami megfelel a korábbi előrejelzéseknek. Ebben már megmutatkozik az erős nyári forgalomra való felkészülést célzó stabilitási beruházások eredménye, de főleg a tulajdonlás költségeinek és a személyzet bérköltségeinek hatása is.

Hová utazzak legközelebb? ITT megtudhatod!


Üzemanyag és árfolyam

Az easyJet 2019. március 31-ig tartó hat hónapra eső üzemanyagköltsége a várakozások szerint kb. 37 millió GBP-vel nőtt, míg a headline árfolyamköltségek negatív hatása 8 millió GBP körül lesz.

Brexit

Az easyJet jól halad az (egyesült királyságbelieken kívüli) európai tulajdonosok arányával kapcsolatos követelmények teljesítése felé; mára ez az arány elérte a 49,92%-ot.
Az Európai Parlament elfogadta a légi összeköttetés szabályairól szóló rendelet módosításait. Mivel az Egyesült Királyság vállalta annak viszonzását, és az easyJet gondosan megtervezett és végrehajtott üzemi kezdeményezéseket léptetett életbe, bármi történik, az easyJet járatai változatlan rendben közlekednek majd.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Kilátások

Míg az easyJet első félévi eredményei megfelelnek a várakozásoknak, a makrogazdasági bizonytalanság és a Brexitet övező számtalan kérdés az utasok részéről megnyilvánuló kereslet csökkenését idézte elő, így már az Egyesült Királyságban és Európában is érzékelhető a jegyeladásból származó bevétel csökkenése. E bizonytalanságokra való tekintettel a második félévi előrejelzéseink óvatosabbak az első félévieknél.

Mindezek ellenére arra számítunk, hogy a második félévben az egy ülőhelyre jutó árbevétel változatlan árfolyamon számolva enyhe mértékben emelkedni fog, aminek hátterében a harmadik negyedévi kereslet csökkenése és a negyedik negyedévi árbevételnek az előző évihez képest mért enyhe növekedése áll – ez utóbbit a hozamjavító kezdeményezéseket tartalmazó programunkra és arra alapozzuk, hogy addigra vélhetően a Brexittel kapcsolatban is tisztábban látunk majd.

Az egész évre vetített, üzemanyagköltségeket nem tartalmazó headline költség-előrejelzés változatlan maradt: ha nem kerül sor váratlan mértékű járatkimaradásokra, akkor kb. változatlan összegre számítunk.

Az üzemanyag- és devizaköltségekkel kapcsolatos előrejelzésünket a végleges félévi eredmények bejelentésével együtt fogjuk frissíteni.

Az easyJet a 2019. március 31-ig tartó hat hónapra vonatkozó teljesítményével és az első félévi eredményekre alapozott előrejelzéseivel kapcsolatban 2019. május 17-én fog további adatokat közzétenni.

Johan Lundgren, az easyJet vezérigazgatója a következőképpen értékelte a fenti adatokat:

„Az easyJet a pénzügyi év első félévében a várakozásoknak megfelelően teljesített. Mintegy 42 millió utast szállítottunk, a járatkimaradások száma jelentősen csökkent, az ügyfél-elégedettség pedig a szokásosan magas mértékű volt.

Üzemviteli szempontból felkészültünk a Brexitre. Megjelent a légi összeköttetés új szabályairól szóló rendelet, az Egyesült Királyság pedig jelezte, hogy viszonozni fogja az abban előírtakat, így akárhogyan is alakulnak a dolgok, az easyJet gépei továbbra is a megszokott rendben repülnek majd. További jó hír, hogy sikerült növelnünk az európai tulajdonosok arányát, mely jelenleg meghaladja a 49%-ot.

Ami a második félévet illeti, az Egyesült Királyságban és Európában is némi lanyhulásra számítunk, melyet véleményünk szerint a makrogazdasági bizonytalanság és a Brexitet övező számos, megválaszolatlan kérdés fog előidézni: ezek hatására ugyanis csökkenni fog az utasok részéről megnyilvánuló kereslet. Mi azonban újabb kezdeményezésekkel igyekszünk lendületben tartani a céget, és jelentős előrelépéseket tettünk az üzemi stabilitás javítását célzó OperationalResilience Program megvalósítása terén is, melynek célja, hogy az easyJet utasainak a nyári csúcsforgalom idején is kellemes élményben legyen részük.

Kimagaslóan nyereséges, és az ágazat egyik legszilárdabb mérlegével rendelkező légitársaságként az easyJet továbbra is zökkenőmentes légi összeköttetést biztosít Európa egyes országai között, és a legnagyobb szeretettel várja utasait a felhők fölött.”

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 22,4 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az első fél évben, csaknem 73 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; nettó eredménye 2,19 milliárd forintot tett ki, 1,88 milliárd forinttal, 627,5 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2021. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Az Északi Áramlat-2 már idén szállíthat gázt

A még épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték a várakozások szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat Németországba - közölte csütörtökön a Gazprom orosz gázipari vállalat.
2021. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Rendkívüli közgyűlést tart a Delta Technologies

Rendkívüli közgyűlés összehívásáról határozott a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt. igazgatósága. A szeptember 20-án tartandó közgyűléssel a társaság célja a részvények mielőbbi tőzsdei bevezetéséhez szükséges lépések megvalósítása.
2021. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Új járműveket állított forgalomba a Volánbusz Somogyban

A Volánbusz Zrt. 24 új autóbuszt állított forgalomba Somogy megyében - tájékoztatta a társaság közleményben szerdán MTI-t.
2021. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Több mint 1,1 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg igali üzemében a Pek-Snack

Két beruházásnak köszönhetően több mint 40 százalékkal növelte igali sütőipari üzemének kapacitását a Pek-Snack. Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának is köszönhetően. A 350 embernek munkát adó cég versenyképesség-javító fejlesztéseinek köszönhetően új közép-európai piacokon is megjelenik, mégpedig Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában.
2021. 08. 19. 05:00
Megosztás:

A Hyatt felvásárolja az Apple Leisure Groupot

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért. Az ügylet zárására várhatóan 2021 negyedik negyedévében kerül sor - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
2021. 08. 19. 00:05
Megosztás:

Az Alpine szalont nyit Budapesten

Szalont nyit Budapesten kora ősszel a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine - tájékoztatta a Renault Hungária az MTI-t.
2021. 08. 18. 08:30
Megosztás:

Új ügyvezető a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatánál

A Coca-Cola Company bejelentette, hogy a tavasszal megkezdett átalakulása és a tehetségekbe való folyamatos befektetése következő lépéseként szeptember 1-től Sonia Dimoglit nevezik ki a Coca-Cola Magyarország (Coca-Cola Szolgáltató Kft.) ügyvezetőjének.
2021. 08. 18. 06:00
Megosztás: