Élelmiszerárak napjainkban, avagy hogyan spóroljunk az ételeinken

Jelenleg mindannyian érezzük az áremelkedést az üzletekben. Az emelkedő élelmiszerárak egyre több embert kényszerítenek arra, hogy korlátozzák vásárlásaikat. De az utolsó dolog, amit meg kell tennünk, amikor élelmiszeren spórolunk, az az, hogy a minőség rovására spóroljunk. Gondolta volna, hogy egy átlagos magyar háztartás akár 100 kg élelmiszer hulladékot is termelhet évente? Ez közel 300 g hulladékot jelent naponta egy magyar ember számára. Ha ezt forinttá alakítjuk, egy háztartás évente 50 000 forintot veszít a családi költségvetésből. Ez körülbelül havi 4 000 forint mínusz, amelyet máshol is felhasználhat.

Élelmiszerárak napjainkban, avagy hogyan spóroljunk az ételeinken

A megmaradt rizs, tészta, burgonya vagy kenyér, gond nélkül mehet a fagyasztóba, így máskor majd értékes lesz. Hasonlóképpen egész adagokat is tárolhat. Vagy felhasználhatja másnapi ebédje alapanyagaként: a hús mellé köretként tálalt rizst rizspudingnak, a maradék burgonyapürét pedig krumplis pogácsaként. Hasonló módon feldolgozhatóak egyes ételek megmaradt részei is, amelyeket főzéskor általában kidobunk. A hús- és zöldségmaradékból például ízletes leves készíthető.

Akció, akció és még több akció

A reklám szórólapok is megkönnyíthetik az alacsonyabb áron történő vásárlást. Legalább hetente egyszer nézze meg a kiválasztott üzletek akcióit, és ennek megfelelően alakítsa át vásárlását. Tekintse meg a Tesco akciós újság aktuális kiadványait, vagy épp a Lidl újság és Lidl katalógus hasábjait és keresse a legelőnyösebb árakat. A Tesco akciós újság lapozható változata, valamint a Lidl akciós újság lapozható formaváltozata az interneten is könnyedén átböngészhető.  Az új Lidl újságok és Tesco akciós újságok mindig csütörtöktől érvényes, de szórólapjaik már pár nappal előtte is megtekinthetők az üzletláncok online felületén.

Az egyes kupon oldalak, úgymint a Tiplino weboldal segítségével is megtakarításban részesülhet. Keresse fel a Tiplino online felületét és keresse a legelőnyösebb élelmiszer kuponokat. Okos megoldás lehet tehát, ha összehasonlítjuk ezekben az üzletekben az akciókat, és kiválasztjuk a legelőnyösebbeket. Ügyeljen azonban arra, hogy ne csak egy akciós termék miatt szaladgáljon üzletről üzletre, mivel a szállítás költség megnövelheti kiadásait. Csak úgy spórolhat igazán, ha minden apró kiadást összeszámol.

Bevásárlólista

A meggondolatlan vásárlás az egyik legnagyobb kidobott pénzösszeg. Az üzletekben az áruk stratégiailag úgy vannak elhelyezve, hogy minél jobban érdeklődjünk irántuk. Ezért a boltban, céltalanul bolyongva, garantáltan legalább egy olyan termék kerül a kosarába, amihez egyébként nem is nyúlt volna hozzá. Ezenkívül nem kell emlékeznie mindenre, ami otthon hiányzik, és éppen ellenkezőleg, arra, amiből éppenséggel be van spájzolva. Próbálja ki másképp, és készüljön előre a vásárlásra. Gondolja át, mit tervez főzni, ellenőrizze az otthoni készleteket, böngéssze át az akciókat a szórólapokról, és készítsen bevásárlólistát. Beállíthat egy költségvetést is, amelyet nem léphet túl a listával, így fizetéskor meglepetés sem érheti. A vásárlás során azonban szigorúan tartsa be, hogy nincs szüksége arra, ami nem szerepel a listáján.

Tekintse meg az üzletláncok, köztük a Lidl akciós újság lapozható változatát és a Tesco akciós újság online formaváltozatát és jegyzetelje fel a legelőnyösebb ajánlatokat. A Lidl újságoknak és a Lidl katalógusoknak köszönhetően nem marad le egyeltlen nagyszerű kedvezményről sem. A Tesco akciós újság lapozható kiadványai által akár féláron beszerezheti az alapvető élelmiszereket, mint a cukor, liszt, tej, só. Előnyösek a Lidl gyümölcs és zöldség akciói is, melyek a Lidl akciós újságjaiban foglalnak helyet.   

Hűségkártya használat

Az akciós szórólapok és az akciós termékek bolti nyomon követése mellett népszerűek a törzsvásárlói kártyák is, amelyek révén a vásárlók pénzt takaríthatnak meg a vásárlásokon. Ma már szinte minden üzlet rendelkezik saját törzsvásárlói kártyával. Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy ez elsősorban az üzlet marketing lépése, de a törzsvásárlói kártyák mindenki számára előnyös kedvezményeket kínálnak. Tehát, ha gyakrabban vásárol egy adott boltban, ne habozzon, váltsa ki hűségkártyáját és használja azt minden vásárlásakor. Ennek köszönhetően kétféle módon spórolhat: a hűségkártya használatához kötött kedvezményekkel és a vásárlások után járó jutalmak, hűségutalványok révén.

Nagyszerű kedvezményekkel kecsegtetnek a Tesco Clubcard hűségkártyák is. Azonban, ha mellé még átlapozza a Tesco akciós újság lapozható változatát és kijegyzeteli belőle a családja számára szükséges élelmiszereket, még nagyobb kedvezményekben részesülhet, ezáltal többet spórolhat. Figyelje a Tesco akciós újság aktuális kiadványait és vásároljon mindig költséghatékonyan. Hasonló nagyszerű árakkal találkozhat a Lidl újság és Lidl akciós újság lapozható kiadványaiban, vagy éppenséggel a Lidl katalógusokban is. A kupon oldalak, köztük a Tiplino is, mindig verhetetlen ajánlatokkal várja az érdeklődőket. Tekintse meg a Tiplino oldal ajánlatát és válogasson a nagyszerű kedvezmények közül.

A magas árak már egy ideje mindennaposnak számítanak. Emelkedik a kenyér, a tej, a vaj, a gyümölcs, a zöldség, a tojás és a hús ára is. Ha újragondolja kiadásait, és kipróbálja tippjeinket, talán többet spórolhat, mint amire számított. De még ha csak 2 000 vagy 3 000 forint is volt ez havonta, ezzel is növelheti megtakarítását. Néha a kis változtatások is nagy hatást hozhatnak.

Fotó forrása: frank-flechtwaren.de (https://www.frank-flechtwaren.de/107240-einkaufskorb-natur/)

Növelte a nyereségét a Duna House a harmadik negyedévben

A Duna House ingatlanközvetítő 727,1 millió forintra növelte a nyereségét a harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszaki 465,3 millió forintról - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett kibocsátói jelentésében.
2022. 11. 29. 21:30
Megosztás:

A hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit díjazták

Idén először díjazták a magyarországi pénzügy területén maradandó értéket teremtő női szakembereket a Fintech.hu digitális pénzügyi szakportál és a Peak fintech technológiai vállalat által alapított Women in Finance 2022 Díjátadó Gálán. Az elismerésben tíz olyan pénzügyi vezető és szakértő hölgy részesült, akik többek között a hazai pénzügy digitális fejlődéséért, az edukáció vagy a fenntartható befektetések elterjedéséért dolgoznak.
2022. 11. 29. 21:00
Megosztás:

Forintgyengülés kora este

Gyengült a forint kedden kora este a főbb devizákkal szemben reggelhez képest a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 29. 20:30
Megosztás:

Nemzetközi értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group

Nemzetközi értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group, a társaság egyre fokozódó nemzetközi jelenlétének támogatása céljából. A pozíciót Kovács András, a társaság jelenlegi értékesítési igazgatója látja majd el, miközben továbbra is hozzá tartozik majd a magyarországi értékesítési feladatok felügyelete is. A kinevezés értelmében a szakember feladatkörébe a nemzetközi iroda, valamint a raktárakkal és logisztikai ingatlanokkal kapcsolatos értékesítési és bérbeadási tevékenység tartozik majd. Az új pozíció létrejöttét a társaság nemzetközi ingatlanportfóliójának dinamikus bővülése, valamint a további, ambiciózus terjeszkedési tervek tették szükségessé.
2022. 11. 29. 20:00
Megosztás:

Milliókat hozhat a számlára a zöld hiteleknél beinduló kamatverseny

Az MNB gáláns zöld otthon hitelprogramja lezárását követően a bankok sorra jelentek meg saját, az energiatakarékosságot díjazó kölcsöneikkel. Az MNB jövő áprilistól a fogyasztóbarát hitelek zöld kiterjesztésével igyekszik még jobban erősíteni a versenyt. A BiztosDöntés.hu értékelése szerint a fő változás a kamatkedvezményekben elinduló verseny és az lesz, hogy az eddig visszatérítésként adott egyszeri kedvezmény beépül a hitelekbe, s így több millió forintos megtakarítást jelenthet majd az ügyfeleknek.
2022. 11. 29. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2022. 11. 29. 19:00
Megosztás:

Pluszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 191,88 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 45 780,62 ponton zárt kedden.
2022. 11. 29. 18:30
Megosztás:

A Versenyhivatal is harcol az infláció ellen

Fokozza az infláció letörésével kapcsolatos versenyjogi törekvéseit a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH féléves konzultációsorozatba kezdett annak érdekében, hogy tájékozódjon a piaci folyamatokról és felhívja a gazdasági szereplők figyelmét a versenyjog betartásának fontosságára a jelenlegi inflációs környezetben. A versenyhatóság az egyeztetés-sorozat első eseményén a Magyar Pékszövetséget fogadta.
2022. 11. 29. 18:00
Megosztás:

Közösségi befektetéssel robban be Európába az egyedülálló magyar applikáció, a Fishinda

Új fejezet nyílik a horgászoknak készített mobil applikáció, a Fishinda történetében, amelynek most bárki részese lehet. Az egyre népszerűbb, Kovács Attila és Pásztor Viktor alapítók által útjára indított alkalmazás komplex funkciókkal – köztük egyedülálló online piactérrel – töretlenül igyekszik kiszolgálni a 700 ezer hazai és több millió európai horgászt. Hazai viszonylatban már minden harmadik horgász regisztrált az appba, de több ezren használják azt Szlovákiában, Romániában és Csehországban is. Az, hogy 250.000 felhasználó szavazott bizalmat az alkalmazásnak nem meglepő, hiszen a Fishinda számos olyan egyedi funkcióval bír, amely teljesebbé teszi a horgászat élményét. Legyen szó a fogások rögzítéséről, a horgászvizekről való tájékozódásról, napijegy vagy felszerelés vásárlásáról itt mindent egy helyen találnak meg a horgászat szerelmesei. 
2022. 11. 29. 17:30
Megosztás:

Egyre jobban megéri párhuzamosan több csatornán kommunikálni az ügyfelekkel

A fiatalabb generációk egyre aktívabbak, nekik pedig más igényeik vannak a vállalatokkal való kapcsolattartásban is. Egyre inkább felértékelődik a személyes ügyintézésben is a digitalizáció és a többcsatornás ügyfélkiszolgálás, hiszen napjainkban egymással párhuzamosan működnek ezek a csatornák.
2022. 11. 29. 17:00
Megosztás:

Cégfelvásárlásokkal kerülnék el a recessziót a vállalatvezetők

A koronavírus-járvány visszatérésétől, még tovább növekvő geopolitikai feszültségektől és az inflációtól tartanak leginkább a vezérigazgatók – derül ki az EY 760 CEO megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából. Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül. Két kulcsterületet is kiemeltek, ami kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához.
2022. 11. 29. 16:30
Megosztás:

Két hipertempójú bővülést követő év után jelentősen lassult az e-kereskedelem

Új korszakot nyitott az e-kereskedelemben 2022: két járvány sújtotta év és a digitális gazdaságban ezalatt tapasztalt hipernövekedés után az idén törvényszerűen várható volt egy megtorpanás a digitalizációban és az e-kereskedelemben. A jelenlegi gazdasági helyzet „csupán” ráerősített a kifulladó lendületre, így az elmúlt három negyedév, valamint az évvégi szezon első pár hetének és a Black Friday akcióinak tükrében 2022-ben mindössze 8-10 százalékos éves növekedés várható a belföldi online kiskereskedelemben. Az inflációt is figyelembe véve ez már visszaesés a tavalyi évhez képest – derül ki a GKID és az Árukereső.hu Online Kiskereskedelmi Index kutatásának idei harmadik fordulójából.
2022. 11. 29. 16:00
Megosztás:

77 millió euróért kelt el a Váci úti Green Court Office

A francia SCPI Affinités Pierre ingatlanbefektetési társaság képviseletében a Groupama Gan REIM 77,1 millió eurós vételáron megvásárolta a Váci úti irodafolyosó egyik emblematikus irodakomplexumát, a Green Court Office irodaházat – jelentették be a tranzakcióban érintett felek. A francia vállalat a Codic Hungary és a Pesti Házak Kft. projekttársaságtól vásárolta meg a két épületből álló együttest, amely összesen 20 181 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, és amely 2021-ben elnyerte a Portfolio Property Awards az „Év Irodafejlesztése” címet, tegnap pedig a 24. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első díját „Vegyes Funkciójú Épület” kategóriában. 
2022. 11. 29. 15:30
Megosztás:

Százmilliárdos probléma: még mindig inkább pereskedünk a sokkal olcsóbb megegyezés helyett

Egyre népszerűbbek a peren kívüli jogvita-rendezési megoldások Magyarországon, és egyre többen fordulnak mediátorhoz is az utóbbi években, de Nyugat-Európában lényegesen többen élnek alternatív módszerekkel – derült ki a közvetítői törvény 20 éves jubileuma kapcsán szervezett konferencián. Hazánkban 100 perre egy mediációs eljárás jut, holott a bírósági út költsége és időigénye legalább négyszerese az alternatív vitarendezési megoldásoknak. A hazai gazdálkodó szervezetek peresített jogvitái évente több mint százmilliárd forintba kerülnek a pereskedő feleknek és a magyar államnak. A jogi lehetőségekben azonban Európában élen járunk: a közjegyző előtti egyezségi eljárás kuriózumnak számít, mert a közjegyző végzésével jóváhagyott egyezség olyan erős biztosítékot ad a feleknek, mint egy jogerős bírósági ítélet.
2022. 11. 29. 15:00
Megosztás:

234 milliós befektetést szerzett a Water MiniLab

Az automatizáltan működő okos vízelemző műszer fejlesztésével foglalkozó Water MiniLab az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től és a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealaptól kapott finanszírozást, amely lehetővé teszi a csapat számára az értékesítés és a gyártás felgyorsítását.
2022. 11. 29. 14:30
Megosztás:

Átadták a 2022-es Az Év Fiatal Vállalkozója díjat és Az Év Fiatal Családi Vállalkozója különdíjat

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül adták át 14. alkalommal Az Év Fiatal Vállalkozója díjat. Ezzel az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége minden évben azt a 18-40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt. Az Év Fiatal Vállalkozója díj 2022-es nyertesei egy innovatív építőipari vállalkozás vezetői, Balázs Gábor és Sinkó Gergő lettek. Az idén először átadott Év Fiatal Családi Vállalkozója különdíjat pedig Dr. Barta Anita, a Barta Autó cégcsoport második generációs vezetője kaphatta meg.
2022. 11. 29. 14:00
Megosztás:

Sikeresen zárult a 2022. évi népszámlálás

Lezárult a 2022. évi népszámlálás harmadik, és egyben utolsó szakasza. A határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a végleges eredményt állami adatbázisok felhasználásával állapítja meg a KSH. Várhatóan az idei volt az utolsó hagyományos népszámlálás Magyarországon. A tervek szerint a következő összeíráshoz az adatokat már kizárólag adminisztratív források feldolgozásából fogja kinyerni a statisztikai hivatal.
2022. 11. 29. 13:30
Megosztás:

Növekedés és stabil pénzügyi eredmények az MKB Csoportnál

Budapest, 2022. november 29. – 2022 harmadik negyedévében növelte betét- és hitelállományát az MKB Bank Nyrt. és mérlegfőösszege megközelítette a 11 ezer milliárd forintot. A bankcsoport 2022 első három negyedévében mintegy 150 milliárd forint egyedi tételektől megtisztított, adózott nyereséget termelt, mely tükrözi a Budapest Bank és az MKB Bank tavaszi egyesüléséből fakadó szinergiahatásokat, valamint a szigorú költséggazdálkodást is.
2022. 11. 29. 13:00
Megosztás:

Drasztikusan visszaesett a hazai munkavállalók optimizmusa

A jelenlegi geopolitikai környezet és ezzel összefüggésben a romló gazdasági mutatók már a munkaerőpiacon is jelentősen éreztetik a hatásukat. A magyar dolgozók 40%-a valamilyen mértékben aggódik amiatt, hogy egy éven belül esetleg elveszítheti az állását, ami 12%-pontos emelkedést jelent fél éven belül, derül ki a hitelfedezeti biztosítások terén piacvezető BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös kutatásából.
2022. 11. 29. 12:30
Megosztás:

Digitalizációval menekülhetnek előre a mostani válságból a hazai turisztikai szereplők

Előrejelzések szerint a turisztikai szektor, és azon belül a vendégéjszakák száma globálisan 30%-kal nőhet majd 2023-ban, az idei 60%-os bővülést követően, azonban a teljes nemzetközi idegenforgalmi szegmens teljesítménye még így is elmarad majd a pandémia előtti szinttől. Sajnálatos módon a jelenlegi gazdasági helyzet, az energiaválság és a tomboló infláció a turisztikai- és vendéglátó szektor hazai szereplőire is negatívan hatnak. A turizmus digitalizációja azonban esedékesebb, mint valaha, hiszen a technológiai megoldások segítenek a költségcsökkentésben, illetve az ügyfélélmény növelésén keresztül a versenyképességet is erősítik – hívta fel a figyelmet Rasztovits Dávid a Digitális Turizmus Zrt. alapító-vezérigazgatója
2022. 11. 29. 12:00
Megosztás: