Élen a Continest

Öt év alatt a legnagyobb magyarországi konténergyártó vállalattá vált a magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. - közölte a székesfehérvári társaság csütörtökön.

Élen a Continest

Az MTI érdeklődésére ismertették: a társaság összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúra egységeket fejlesztő és gyárt. Termékeik több piaci szegmensben is megtalálhatók, leginkább a hazai és nemzetközi rendezvényipar (fesztiválok, sportrendezvények), a humanitárius helyzetek és a védelmi ipar számára biztosított infrastruktúra igények során hasznosítják őket. Piacaik alapvetően stabilak és megbízhatóak, ám a hitelkamat szintek és az infláció jelenleg nehezíti az értékesítést - jelezte a társaság.
    Több mint 10 ezer négyzetméteres, korszerű gépparkkal felszerelt üzemük éves gyártási kapacitása kétezer konténer.
    A cég az idén nem tervez jelentősebb beruházást, a gyártási folyamatok és a konténer alapú infrastruktúra termékek fejlesztése azonban továbbra is fókuszban van, hiszen a folyamatos termékfejlesztés biztosítja részben a piaci előnyt, részben a növekedést. Terveik között szerepel, hogy folytatják a Konténerkonyha piacra vitelét és továbbfejlesztését, valamint a rendezvényipar számára egy magas presztízsű moduláris építményrendszert kívánnak kifejleszteni.
    A Continest már több mint 40 országban szabadalmaztatta technológiáját. Konténereik összecsukhatóságuknak köszönhetően 80 százalékkal olcsóbban szállíthatók a merev vázas megoldásokhoz képest.
    A nyilvános cégadatok szerint a Continest Technologies Zrt. 2021-ben 1,836 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 33 milliós nyereséget ért el, míg 2022-ben 3,653 milliárdos nettó árbevétel mellett 168 millió forintos nyereséget realizált. A cég 2019. évi alapítása óta jellemzően az éves árbevétel több mint 80 százaléka származik exportból, főbb piaca az Egyesült Királyság, Skandinávia és Észak-Amerika. A társaság jelenleg 71 munkavállalót foglalkoztat.
    A közleményben kitértek arra, hogy a Financial Times brit gazdasági napilap és a német Statista kutatócég évente megjelenő, Európa leglátványosabban fejlődő vállalatainak TOP 1000-es listáján a Continest Technologies Zrt. az abszolút élmezőnyben, a 18. helyen szerepel. Az FT 1000 rangsor az idén a 2019. és 2022. közötti időszakban elért legmagasabb éves átlagos növekedési ráta (CAGR) sorrendjében listázta az európai cégeket: a rangsorba kerüléshez minimum 36,3 százalékos átlagos növekedési rátára volt szükség, a magyar konténergyártó cég 282,4 százalékos eredményt produkált a vizsgált időszakban.

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 26. 19:30
Megosztás:

Új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 366,39 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 71 013,43 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
2024. 06. 26. 19:00
Megosztás:

Az osztrák feldolgozóipari aktivitás tovább csökkent júniusban

Gyorsuló ütemben - immár a 23. egymást követő hónapban - csökkent a feldolgozóipar teljesítménye Ausztriában júniusban az UniCredit Bank Austria beszerzésimenedzser-indexének alakulása alapján.
2024. 06. 26. 18:30
Megosztás:

Mínuszban indítottak az amerikai tőzsdék

Csökkenéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán.
2024. 06. 26. 18:00
Megosztás:

Egyre többen veszik igénybe a csok pluszt és a falusi csokot

Egyre többen veszik igénybe a kormány otthonteremtési támogatását: az év első öt hónapjában a csok pluszt hatezren, a falusi csokot pedig 2500-an igényelték - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2024. 06. 26. 17:30
Megosztás:

Legyen önálló hungarikum a badacsonyi kéknyelű

Badacsony és a badacsonyi kéknyelű nélkül a magyar kultúra sem lenne olyan, mint amilyennek ismerjük - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter szerdán Badacsonytomajon, arra kérve a hungarikum bizottságot, hogy vizsgálja felül június közepén hozott döntését, és ismerje el a badacsonyi kéknyelűt önálló hungarikumként.
2024. 06. 26. 17:00
Megosztás:

Új típusú hulladékgyűjtőket tesztelnek Budapesten

Nagyobb, modernebb közterületi hulladékgyűjtő tartályokat tesztelnek Budapesten - közölte a Budapesti Közművek szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 26. 16:30
Megosztás:

A FedEx a vártnál nagyobb negyedéves bevételről és korrigált nyereségről jelentett

Az amerikai FedEx Corp., a világ egyik legnagyobb szállítási és logisztikai vállalata a piaci várakozásokat meghaladó negyedéves korrigált nyereségről és bevételről jelentett a New York-i tőzsde keddi kereskedésének a leállítása után.
2024. 06. 26. 16:00
Megosztás:

Az MNB új rendeleteket hozott

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) két új rendeletet adott ki - a korábbi rendelet hatályon kívül helyezésével egyidejűleg - a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megakadályozásának további támogatására - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a jegybank.
2024. 06. 26. 15:30
Megosztás:

Vezetőváltás a Lidl Magyarországnál

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke - közölte a vállalat az MTI-vel.
2024. 06. 26. 15:00
Megosztás:

Romlott a GfK júliusi német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által várt javulás helyett romlott a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet júliusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 06. 26. 14:30
Megosztás:

Zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.
2024. 06. 26. 14:00
Megosztás:

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax szerint

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég rangsorában.
2024. 06. 26. 13:30
Megosztás:

Hogyan segítik a fémhulladék feldolgozó gépek a környezetvédelem ügyét?

Napjainkban a környezetvédelem és a fenntarthatóság egyre nagyobb figyelmet kap. Ebben a tekintetben a hulladékfeldolgozás, különösen a fémhulladék újrahasznosítása kulcsszerepet játszik. A cikkben megvizsgáljuk, hogyan járulnak hozzá a fémhulladék feldolgozó gépek a környezetvédelem ügyéhez.
2024. 06. 26. 13:15
Megosztás:

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be az új miniszterelnök

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be Hrisztijan Mickoszki miniszterelnök kedden, közölve, hogy az építkezés 2026-ban kezdődhet meg.
2024. 06. 26. 13:00
Megosztás:

Fejlesztik a különleges gazdasági övezetet Mosonmagyaróváron

A Területi- és településfejlesztési operatív program plusz mintegy 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásából fejlesztik a mosonmagyaróvári különleges gazdasági övezetet - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 06. 26. 12:30
Megosztás:

Moldova teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges lépéseket

Moldova folyamatosan halad a reformok útján, és teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges lépéseket - jelentette ki Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos kedden Luxembourgban.
2024. 06. 26. 12:00
Megosztás:

Alain Berset svájci politikus lett az Európa Tanács új főtitkára

Alain Berset-t, a svájci államszövetség korábbi elnökét, volt belügyminisztert választotta a strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló Európa Tanács következő főtitkárának nyári ülésszakán az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden.
2024. 06. 26. 11:30
Megosztás:

Növelné részesedését a Peugeot a magyarországi újautó-piacon

A Peugeot eladásai 30 százalékkal bővültek az idei első öt hónapban a magyarországi újautópiacon, ahol a márka az év végére 2 százalék fölé szeretné emelni részesedését.
2024. 06. 26. 11:00
Megosztás:

A magyar gazdaság erre a szektorra támaszkodhat a növekedés érdekében

A kiskereskedelem egyike azoknak a területeknek, amelyeken keresztül a lakosság leginkább érzékeli a gazdaság uralkodó trendjeit, így az ágazat állapota mind a fogyasztók, mind a gazdaság és az állam szempontjából kulcsfontosságú.
2024. 06. 26. 10:30
Megosztás: