Szentendrén építkezik a Spar

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén.

Szentendrén építkezik a Spar

A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025. első negyedévében nyílik meg.

Az eseményen Vitályos Eszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára köszöntőjében elmondta: a Spar mostani beruházásával már 11,6 milliárd forint fölé emelkedik az az összeg, amely az elmúlt évek során Szentendrére érkezett, ebből több mint 8 milliárd forint kormányzati fejlesztési támogatás volt.

Kitért arra, hogy Szentendre kapuja, a HÉV-végállomás és környezete megújításának egyik fontos lépése a kormány közlekedésiinfrastruktúra-fejlesztésével összhangban álló H5-ös szentendrei HÉV vonalának fejlesztése, amelyet továbbra is prioritásként kezel az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Fülöp Zsolt polgármester felidézte, hogy 2021. áprilisában leégett a HÉV-végállomásnál a Spar-üzlet. Megfogalmazása szerint ez a katasztrófa egyúttal lehetőséget is teremtett, hiszen a város vezetésének régóta szándéka volt, hogy az 1970-es években épült HÉV-állomás környékét megújítsa, és korszerű közlekedési, kereskedelmi csomópontot alakítsanak ki. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy az alapkőletétel új kiindulópontot jelent a város életében, és "az önkormányzat, az állam, a magántőke közös együttműködésével Szentendre valóban megújul".

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója köszöntőjében beszélt arról, hogy a cég fejlesztési stratégiája szerint minden évben jelentős forrásokat fordít meglévő áruházai felújítására.

Az MTI tájékoztatására elmondta, hogy az idén a meglévő áruházak felújítása áll a fókuszban, de Békés vármegyében két új beruházást terveznek. Fejlesztésekre évente 70-80 millió eurót fordítanak, így várhatóan az idén is - közölte.

A vállalatcsoport Magyarországon 641 üzletet működtet, ezek kétharmada saját üzemeltetésben van. Egyharmadát pedig franchise partnerek működtetik, több mint 20 franchise partnerrel nyitnak az idén. Üzletekben és a logisztikai egységekben több mint 16 ezer munkavállalót foglalkoztat a Spar.

Maczelka Márk, a társaság kommunikációs vezetője az eseményen ismertette,  hogy a cég az elmúlt 33 évben több mint 1 milliárd eurót fektetetett be a magyar piacon. Közlése szerint az élelmiszer termékterületen 90 százalék feletti arányban magyar beszerzési forrásokkal dolgoznak.

A szentendrei beruházás keretében egy több mint 4000 négyzetméteres épület készül el, a földszinti szupermarket alapterülete meghaladja a 2000 négyzetmétert. Emellett mélygarázs és nyitott parkoló is létesül. Az új üzlet 42 embernek ad majd munkát.

A beruházás érinti az új áruház környezetét is, ahol megújul és kibővül a jelenlegi közterületi parkoló, ezen felül sétány épül a HÉV-végállomás irányába, megújulnak a zöld felületek, és egy parkot is kialakítanak.

A nyilvánosan elérhető beszámoló szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 766 milliárd forint volt a 2021. évi 663 milliárd forint után. Az adózott eredmény 2022-ben mínusz 13,14 milliárd forint volt, egy évvel korábban 5,3 milliárd forint.

Alig mozdult a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama a hét végén a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi bankközi kereskedelemben.
2024. 10. 07. 08:25
Megosztás:

Közel 10 százalékkal csökkent az ipari termelés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy ebben a hónapban kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2023 augusztusában - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 10. 07. 07:00
Megosztás:

Visszatért Moszkvába a washingtoni orosz nagykövet

Hétéves nagyköveti megbízatás után visszatért vasárnap Moszkvába Anatolij Antonov, a washingtoni orosz diplomáciai képviselet volt vezetője.
2024. 10. 07. 06:00
Megosztás:

Időseket segítő szociális szolgáltatóközpont épül Mórahalmon

Időseket segítő szociális szolgáltatóközpont épül Mórahalmon, az uniós támogatással megvalósuló beruházás ünnepélyes alapkőletételét vasárnap tartották a Csongrád-Csanád vármegyei kisvárosban.
2024. 10. 07. 05:00
Megosztás:

Jobb helyzetben van egy lakásvásárló, mint egy évvel ezelőtt?

Megjelent a KSH előzetes, 2024. II. negyedévére érvényes lakásárindexe. Az árak egy év alatt közel 10 százalékkal emelkedtek, ez azért érdemi növekedés. Ennek ellenére úgy tűnik jobb helyzetben van számos lakásvásárló, mint egy évvel ezelőtt. De hogy lehet ez?
2024. 10. 07. 04:00
Megosztás:

Egyszerűsített pályázatot hirdetnek a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatására

A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra, ezért is hirdetnek egyszerűsített pályázatot a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatására - közölte az agárminiszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóüzenetében.
2024. 10. 07. 03:00
Megosztás:

Önkiszolgáló kasszák a TESCO-ban, LIDL-ben: az átverés így működik

Az önkiszolgáló kasszák megjelenésével a vásárlás folyamata gyorsabbá és kényelmesebbé vált mind a vásárlók, mind az üzletek számára. Azonban ezzel a technológiával nemcsak az előnyök jöttek, hanem új kihívások is megjelentek, különösen a csalások és visszaélések terén. Komoly átverések zajlanak az önkiszolgáló kasszáknál, mutatjuk hogyan trükköznek!
2024. 10. 07. 02:00
Megosztás:

Nyugdíj örömhír! Korábban utalják az októberi nyugdíjat a bankszámlákra

Számos információ kering a hazai nyugdíjrendszer várható reformjáról, a nyugdíj korhatár jövőbeni várható emeléséről és a Nők40 korkedvezményes nyugdíj esetleges kivezetéséről. Mi most egy igazán jó hírt hoztunk a hazai nyugdíjasoknak: korábban utalják a 2024 októberi nyugdíjakat. Mutatjuk mikor.
2024. 10. 07. 01:00
Megosztás:

A Vote To Earn mém érme, a Flockerz igen menő most, az egyik legjobb kriptó

Egy friss mém érme igencsak felkeltette a lehetséges befektetők figyelmét, ráadásul néhány szakértő az egyik legjobb most kapható kriptovalutának titulálja.
2024. 10. 07. 00:01
Megosztás:

A hét közepén ismét újabb esőre kell készülni

A jövő hét elején a reggeli ködfoltok feloszlását követően többórás napsütésre lehet számítani, de szerdától ismét változékonyabbá válik az időjárás és többfelé kell esőre készülni. A hét végére azonban ismét csökken a csapadék esélye, a több-kevesebb napsütés mellett a hőmérséklet csúcsértéke jellemzően 20 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 10. 06. 23:00
Megosztás:

Átadták a gróf Batthyány Lajos-díjat és a gróf Zichy Antónia-díjat a Fiumei úti sírkertben

Lezsák Sándor József Attila-díjas költő, tanár, politikus kapta idén a gróf Batthyány Lajos-díjat, a mártír miniszterelnök feleségéről elnevezett gróf Zichy Antónia-díjat pedig Tímár Böske táncművész, táncpedagógus a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes egyik alapítója vehette át vasárnap Budapesten, a Fiumei úti sírkertben tartott ünnepségen, ahol bemutatták az aradi vértanúk emlékére kibocsátott emlékérmet is.
2024. 10. 06. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 40. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 10. 06. 21:00
Megosztás:

A piaci összeomlás 200 milliárd dollárt törölt a kriptovaluták értékéből—5 tipp szakértőtől, a mélypont kihasználására

A kriptopiac drámai átrendeződésen ment keresztül, amely során 200 milliárd dollárnyi érték eltűnt. A zűrzavar közepette a tapasztalt befektetők lehetőségeket fedeznek fel. A legjobb kriptoszakértők ajánlásaikat osztják meg azokról a coinokról, amelyek esélyesek lehetnek a felívelésre. Mely digitális valuták állnak készen a növekedésre? Merülj el ebben az elemzésben, hogy felfedezd a fontos befektetési tippeket, és navigálj a piaci visszaesésben.
2024. 10. 06. 20:00
Megosztás:

Nélkülözhetetlen az ember az AI mellett egy friss kutatás szerint

Az AI és az automatizáció jelentősen átalakítja az értékesítési folyamatokat, lehetővé téve a vállalatok számára a valós idejű adatkezelést és a személyre szabott ajánlatok gyors kidolgozását – derül ki a Timeteam Hungary friss kutatásából.
2024. 10. 06. 19:00
Megosztás:

Tegyünk nagy tétet az IntelMarkets (INTL) kriptóra az 50x-es potenciálra, vagy válasszuk a túlárazott Ethereumot (ETH) és Solanát (SOL)? Szakértők szerint ez egy könnyű döntés

A kriptopiac még mindig gyerekcipőben jár a hagyományos pénzügyi rendszerekhez képest, de a potenciálból nincs hiány. A látszólag túlárazott Ethereum (ETH) és Solana (SOL) mellett az IntelMarkets (INTL) egy ígéretes szereplő, amire érdemes odafigyelni.
2024. 10. 06. 18:00
Megosztás:

Új történelmi csúcsra ért a SUI kriptovaluta, miközben a DTX Exchange (DTX) várhatóan megelőzi a Dogecoint ebben a bikapiaci ciklusban

A Sui (SUI) nem lassítja a bikás lendületét, akár van korrekció, akár nincs. A token jó úton halad afelé, hogy ebben a hónapban új történelmi csúcsot (ATH) állítson fel, hacsak nem történik valami meglepetés. Eközben a Dogecoin (DOGE) a piac egészét érintő visszaesés áldozata lett, de a széleskörű vélemény szerint néhány nap múlva visszapattanásra lehet számítani.
2024. 10. 06. 17:00
Megosztás:

Október 8-tól forgalmi változások lesznek a Gyermekvasúton

Karbantartás miatt október 8-tól hétköznapokon forgalmi változások lesznek a Gyermekvasúton - tudatta a Mávinform vasárnap a vasúttársaság honlapján.
2024. 10. 06. 16:00
Megosztás:

Az 5 legjobb kriptovaluta, amelyek várhatóan lehagyják a Dogecoint — 100-szoros megtérülést jósolnak 2025-re

A kriptovaluta piac gyorsan változik, és új érmék kerülnek a figyelem középpontjába. Egyes digitális valuták erőteljes növekedési jeleket mutatnak, és 2025-re túlszárnyalhatják a népszerű nevek teljesítményét. Az előrejelzések szerint hatalmas megtérülést hozhatnak a befektetőknek. Ez a cikk öt ígéretes érmét mutat be, amelyek lenyűgöző növekedés előtt állnak, felkeltve az érdeklődést jövőbeli potenciáljuk iránt.
2024. 10. 06. 15:00
Megosztás:

Szakképzési oktatók adatalapú előrejelzéssel segítik a sikeres szakmaszerzést

Az Esélyteremtő Program (ETP) olyan pályázati lehetőséget kínál a szakképzésben oktatók számára, amelynek célja a korai iskolaelhagyás megelőzése és a diákok sikeres szakmaszerzésének elősegítése. Ezt támogatja a KRÉTA előrejelző rendszere, ami a diákok tanulmányi eredményei és egyéb adatai alapján figyelmezteti a szülőket és a tanárokat a korai iskolaelhagyás kockázatára – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) vasárnap az MTI-vel.
2024. 10. 06. 14:00
Megosztás:

Lendületesen növekszik Vietnám gazdasági teljesítménye

Lendületesen nőtt a harmadik negyedévben Vietnám bruttó hazai terméke (GDP) és szeptemberi ipari termelése az országot szeptember elején sújtó tájfun ellenére is a statisztikai hivatal jelentése alapján.
2024. 10. 06. 13:00
Megosztás: