Érkezik a Samsung Food, a vállalat új MI-alapú recept- és ételszolgáltatása

A Samsung bejelentette a mesterséges intelligencia-alapú Samsung Food platform nemzetközi bevezetését. Az egyéni igényekhez alakítható felület egyszerre szolgál receptek gyűjtőhelyéül, miközben egy okos konyhai segédként élelmiszer- és étkezési információkat nyújt a felhasználóknak a személyre szabott receptektől kezdve, egészen a főzési instrukciókig.

Érkezik a Samsung Food, a vállalat új MI-alapú recept- és ételszolgáltatása

A világszerte 104 országban, nyolc nyelven elérhető Samsung Food több mint 160 ezer recepttel kínál egyedülálló gasztronómiai élményt. Személyi asszisztensként támogatja a felhasználókat az egyéni étrend kialakításában, az új ízek felfedezésében és a hozzávalók online megrendelésében. A szolgáltatás megkönnyíti a konyhai eszközök vezérlését és végigkalauzolja a felhasználókat a főzési folyamatokon, továbbá lehetővé teszi a kedvenc receptek megosztását a közösségi funkciók használatával.

A Samsung háztartási eszközeinek, konyhai berendezéseinek és élelmiszeripari szolgáltatásainak széles választékára építve a Samsung Food a felhasználja a rendelkezésre álló adatállományt és a mesterséges intelligencia-alapú technológiát, hogy túlszárnyalja a korábban létező lehetőségeket, és egy olyan felületet kínáljon, amely a felhasználók igényeihez és életmódjához igazodik. Ennek érdekében a platform a vállalat által 2019-ben felvásárolt Whisk receptalkalmazás adatbázisából merít, amely kiaknázza a Food MI technológiában rejlő potenciált.

„Az ételek és azok elkészítési módjai mindennapjaink szerves részét képezik, hiszen mindannyian szeretünk együtt főzni és enni – mondta Chanwoo Park, a Samsung digitális készülék üzletágának ügyvezető alelnöke és szolgáltatásokért felelős csoportjának vezetője. – A Samsung Food a vállalat ökoszisztémájában minden digitális- és mobileszközt összekapcsol, és a bevásárlólista összeállításától az ételek tálalásáig támogatja a felhasználókat. A mesterséges intelligencia továbbfejlesztett lehetőségeivel átfogó és személyre szabott élményt kínál a felhasználóknak, akik mindezt közvetlenül a tenyerükből irányíthatják.”

A jóleső étkezésért: receptek felfedezése és személyre szabása, MI-alapú étrendek összeállítása, konyhai kapcsolódás és közösségi megosztás

A Samsung Food változatos funkciók széles skálájával támogatja a felhasználókat az étkezés megtervezésében és a főzés teljes folyamata során, kiemelve négy kulcsfontosságú területet: receptkeresés és személyre szabás, egyéni étrend kialakítása, összekapcsolt főzés és közösségi funkciók.

Az újonnan felfedezett recepteket a felhasználók bárhonnan és bármikor könnyedén elmenthetik a platformon saját digitális szakácskönyvükbe. Az alkalmazás kielemzi a recepteket, kategorizálja őket, majd az összetevők alapján bevásárlólistát állít össze. A Samsung Food szolgáltatás nemcsak a mobileszközökön, hanem a Bespoke Family Hub hűtőszekrényeken is elérhető, a Family Hub érintőképernyőjéről megnyitva a Samsung Food recepteket ajánl a rendelkezésre álló élelmiszerek alapján.

A Personalize Recipe (Recept személyre szabása) funkció az alkalmazás mesterséges intelligenciájára épít, így például bármilyen elmentett recept elérhető vegán vagy vegetáriánus változatban is. A Samsung Food igazodik a felhasználó életmódjához, diétájához, vagy akár a legutóbbi bevásárlásához: beépíti a receptbe az otthon található hozzávalókat. A fúziós konyha szerelmeseinek is tartogat új lehetőségeket, a felhasználók elkészíthetik például olasz ételek koreai változatait és beállíthatják az ételek optimális főzési idejét vagy az elkészítés nehézségét.

Az alkalmazás személyre szabott napi étkezési tervet állít össze a felhasználók egészségügyi adatai, táplálkozási igényük és kedvenc ételeik alapján létrehozott mesterséges intelligencia ajánlásokkal. Az összetevők teljes tápérték szerinti bontása bármikor elérhető, és a felhasználók a Samsung Food bevásárlólistájukhoz is hozzáadhatnak tételeket, amely egyenesen továbbítható az adott bolt online pénztárába.

A zökkenőmentes csatlakoztatást kínáló Samsung Food alkalmazással a felhasználók beállíthatják az időzítőt, előmelegíthetik a sütőt és a receptek optimális elkészítésével kapcsolatos beállításokat a háztartási készülékre küldhetik mobileszközükről az összekapcsolt főzés jegyében. Az év végig a vállalat folyamatosan bővíti a Samsung Food-kompatibilis eszközök listáját. Első körben a Bespoke sütőkön válik elérhetővé a szolgáltatás, majd a Bespoke indukciós tűzhelyek és mikrohullámú sütők is fokozhatják a konyhai kényelmet.

A közösségi funkcióknak köszönhetően a felhasználók ismerőseikkel is megoszthatják kedvenc ételeiket, létrehozhatják és közzétehetik saját receptjeiket és követhetik kedvenc gasztroinfluencereiket, tartalomkészítőiket.

Samsung Health, Vision MI és még számos érkező funkció

A Samsung Food bevezetésekor az applikációban elérhető funkciókon túlmenően a Samsung folyamatosan új szolgáltatásokkal bővíti az alkalmazást, hogy az még zökkenőmentesebb és átfogóbb személyre szabott élményt nyújthasson.

2023 végéig a Samsung Food a Samsung Health applikációval együtt kínál majd optimalizált megoldásokat a felhasználóknak az egészségük megőrzéséhez, olyan adatokra alapozva, mint a BMI, a testösszetétel és a kalóriafogyasztás, segítve őket az egészségügyi céljaik elérésében a kiegyensúlyozott étrend fenntartása mellett.

A tervezetten 2024-ben megjelenő Vision MI technológia lehetővé teheti a Samsung Food számára, hogy felismerje az okostelefonnal lefényképezett élelmiszereket, valamint ezekről információkat nyújthasson a felhasználók számára, mint például a képen szereplő étel tápértéke. Az alapanyagok elemzése és felismerése révén az alkalmazás recepteket ajánl, ezeket a felhasználók elmenthetik, gyűjteményeket készíthetnek belőlük, valamint a szükséges hozzávalókat könnyedén a bevásárlólistájukhoz adhatják.

A Samsung által nyújtott, egyre bővülő szolgáltatásportfólió részeként megjelenő Samsung Food a következő lépés a felhasználóknak nyújtott átfogó, ugyanakkor testreszabott otthoni élményekben. A Samsung arra törekszik, hogy továbbra is fejlessze az összekapcsolt konyhai eszközökkel elérhető könnyedséget és kényelmet, így a hivatalos bevezetést követően az alkalmazás folyamatosan új funkciókkal frissül.

A Samsung Food az alábbi weboldalról tölthető le bármely okostelefon-platformra: https://get.samsungfood.com/download

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás:

Ságvári Pál lett az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének alelnöke

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) éves közgyűlésén ismét a szervezet alelnökévé választotta Ságvári Pált; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese 2026-ig töltheti be a posztot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 03:00
Megosztás:

Kétszer gyorsabban nő a paradicsom palánta ezzel az ügyes trükkel...

A paradicsom termesztése nemcsak ízletes gyümölcsöket eredményez, hanem nagyszerű hobbi is, amely sok kertésznek örömet okoz. Azonban sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a paradicsom palántáik lassan nőnek, és nem érik el a kívánt méretet a szezon végére.
2024. 05. 20. 02:00
Megosztás:

Ha sok a készpénzed otthon, bajba kerülhetsz Magyarországon!

Az elmúlt években a készpénzhasználat Magyarországon is növekedett, sokan a biztonság és a kényelem miatt döntenek úgy, hogy nagyobb összegeket tartanak otthon. Azonban ez a döntés komoly kockázatokat rejt magában, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jogszabályi háttér és az otthon tartott készpénz miatti ellenőrzés kockázata.
2024. 05. 20. 01:00
Megosztás:

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

Dunát lehet rekeszteni a kripto piacon elérhető érmékkel. Az óriási választékban azonban nem mindig egyszerű megtalálni a legjobb vételeket. A sok újonc előszeretettel hívja ki a régi motorosokat, ami különösen a mém érmékre igaz.
2024. 05. 20. 00:01
Megosztás: