Erőteljes növekedést tervez 2022-ben a Ganz transzformátorgyár

Dinamikus növekedést és piaci pozíciójának megszilárdítását prognosztizálja a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. a 2022-es évre. A vállalat vezetésének célja, hogy ismét a transzformátorgyártás globális élvonalába juttassa Magyarországot, amihez a tavalyi 20 millió euró összegű árbevétel két és félszeresének elérését tervezi 2022-ben. A növekedéshez szükséges stabil pénzügyi hátteret két hazai magántőkealap belépése biztosítja a jövőre nézve is.

Erőteljes növekedést tervez 2022-ben a Ganz transzformátorgyár

A transzformátorok, valamint nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, illetve nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. üzleti stratégiája megvalósításának új szakaszába lépett.

„A 2020-2030 közötti időszakot az elektromosság évtizedének is nevezik, amely a transzformátorgyártás számára is rendkívül kedvező feltételeket kínál és jelentős piaci fellendülést jelenthet. Az elmúlt két év kemény munkája során újrastrukturáltuk a szervezetet, fejlesztettük termelési folyamatainkat, hatékonyabbá tettük a gyártást, ezzel biztosítva a későbbi növekedéshez szükséges biztos alapokat” – tette hozzá Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2021. augusztusban kinevezett ügyvezető igazgatója, az iparág nemzetközileg elismert szakembere.

Sikeresen lezárult az újjászervezés

A 2020-ban alapított hazai vállalat még abban az évben sikeresen indította újra a termelést a korábbi indiai tulajdonos, a CG Electric alatt finanszírozási problémákkal küzdő, több mint 15 év után ismét magyar tulajdonba került tápiószelei gyárban. Azóta folyamatosan növelik a termelés volumenét és exporttevékenységét, amivel közel 300, veszélybe került munkahelyet óvtak meg a régió egyik legjelentősebb munkaadójaként.

A reorganizációs folyamat sikerének köszönhetően az utóbbi két évben egyre inkább megerősödtek a társaság fundamentális értékei. A vállalat jó úton halad a brand régi elismertségének, a partnerek és vásárlók bizalmának visszaállítása felé: 2021-ben 20 millió eurós árbevételt sikerült elérnie a társaságnak, amelyet két és félszeresére növelne a 2022-es évben. A szerteágazó tevékenységű Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. új digitális termékek fejlesztésével és az exportvolumen növelésével mintegy 50 millió eurós árbevételt céloz meg az idei évre.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. egyik legfőbb stratégiai célkitűzése az exporttevékenység fellendítése és a Ganz márka nemzetközi elismertségének megerősítése. Az export növelésében már 2021-ben is komoly sikereket ért el a magyar nehézgépgyártó társaság: dán, román, spanyol, belga, francia, német, angol, orosz és szaúd-arábiai megrendelők részére is exportált egyedi fejlesztésű berendezéseket a tavalyi évben.

A termelés újraindítását követően a Ganz többek között Dánia harmadik legnagyobb távhőszolgáltatójának, a Fjernvarme Fynnek szállított termékeket. Ezt követően a társaság a megújuló energiával foglalkozó spanyol óriásvállalat, az ACCIONA Energía számára gyártott le több mint kétmillió euró értékű transzformátort.

Az energiapiac zöld fordulata egyedülálló üzleti lehetőséget kínál

Az újjászervezés és a termelés újraindítása, valamint az energiapiac fenntartható fordulata számos lehetőséget nyit meg a 140 éves hagyományokkal rendelkező vállalat előtt.  A transzformátorgyártás évtizedekig keveset változott, ám a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermelés új kihívások elé állította az iparágat, az energiapiac zöld fordulatában pedig meghatározó szerepe lehet a Ganz által gyártott környezetkímélő, észter alapú transzformátoroknak és a vállalat által fejlesztett digitális monitoring megoldásnak.

Az energiafogyasztás évtizedek óta tartó stabil növekedése és a megújuló energiaforrások használata elkerülhetetlenné tették a hagyományos villamosenergia-rendszer átalakulását, fejlesztését. Az elmúlt évtizedekben megjelent okoshálózatok a hagyományos villamosenergia-rendszerek, az időjárástól függően termelő erőművek és az időben változó fogyasztás összehangolására kínálnak gazdaságos és fenntartható digitális megoldást. Ezeknek az elektromos hálózatoknak is nélkülözhetetlen elemei a villamos energia feszültségszintjének átalakítására, energiaátvitelre szolgáló transzformátorok.

Stabil pénzügyi háttér

A sikeres reorganizáció és a kedvező piaci környezet megnyitották a lehetőségét a nemzetközi, elsődlegesen nyugat-európai és közel-keleti terjeszkedésnek. A fejlesztések piacra juttatásának elősegítésére, a Ganz termékeinek nemzetközi exporttámogatása érdekében új tőke bevonása vált szükségessé. Ennek biztosítása érdekében két hazai magántőkealap lép be a tulajdonosi körbe: a Status Property Magántőkealap 49 %-os, míg a Prime Property Magántőkealap 21%-os tulajdonrészt szerez a társaságot jelenleg 100%-ban tulajdonló dr. Barna Zsolt mellett. A tranzakció révén a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. növekedése biztosított, miközben továbbra is 100%-ban magyar tulajdonú marad a társaság.

„Világszerte az egyik legnagyobb név a transzformátorgyártás területén a Ganz, amely történelmi múltja mellett az itt dolgozók egyedülálló szakértelméről is híres. Idén is erre, valamint modern technológiai megoldásainkra támaszkodva szeretnénk tovább erősíteni a márkanevet. Célunk változatlan: a legfontosabb nemzetközi transzformátorbeszállítóvá válni, egyedi ipartechnológiai megoldásokat kínálva az ügyfeleknek. Az elmúlt év üzleti eredményei pedig megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton haladunk” – jegyezte meg Jan Prins.

Ezzel magyarázható az építőipar termelésének júniusi csökkenése

Az építőipari termelés júniusi csökkenésének mértéke részben a 2021-es magas bázissal magyarázható, ezzel együtt az építőipar húzóágazat marad az idén, éves növekedése elérheti a 7 százalékot az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
2022. 08. 15. 21:00
Megosztás:

51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés a héten

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés - tájékoztatta a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 15. 20:00
Megosztás:

Ekkora volt júniusban a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn megjelent előzetes adatai szerint. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.
2022. 08. 15. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás: