Erre az 5 dologra figyelj a héten a kriptoszektorban: Válaszút előtt a bitcoin

Az előző néhány nap során a kriptoszektorban némi volatilitást lehetett tapasztalni, aminek hatására a BTC árfolyama 40-44,000 dollár között ingadozott.

Erre az 5 dologra figyelj a héten a kriptoszektorban: Válaszút előtt a bitcoin

Így a 7 hetes történelmi futamát követően végül megtorpantak a bitcoin bikái. Írásunk idején a legnépszerűbb kriptó 40800 dollárért érhető el azt követően, hogy az elmúlt 24 óra során 2.3 százalékkal csökkent az érme árfolyama.

A negatív előjelek múlthét elején azonnal jelentkeztek amit azonban az amerikai jegybank (Fed) elnökének dovish bejelentése ellensúlyozott. Jelenleg ugyan kamatcsökkentésről még korai lenne álmodozni, azonban már az pozitív jel, hogy nem emelkedett tovább az alapkamat mértéke.

A Fed elnöke, Jerome Powell kifejezetten bizakodó hangnemet ütött meg a találkozón, ami alapján sokan úgy vélik, vége a szigorú monetáris politikának.

Szintén a pozitív hírek csoportjához tartozik, hogy a CME FedWatch jelentése szerint a Fed már akár 2024 márciusában elkezdheti a kamatok mértékének csökkentését.

Powell beszédét követően a BTC értéke közel 44,000 dollárig erősödött, majd 42,000 dolláros szinten konszolidálódott.

Mindezt szem előtt tartva nézzük meg, mire érdemes figyelni a szektorban ezen a héten.

Az eddigi legfontosabb ellenállási szint előtt a bitcoin

Hosszas futamot követően most úgy néz ki, elfogyott a bitcoin bikáinak ereje. Mindössze néhány héttel ezelőtt még a 30,000 dollár is álomszerűnek tűnt, azóta pedig egyre többen beszélnek az 50,000 dolláros szint átlépésről még 2023-ban.

Érthető módon az 50 százalékos emelkedés következtében a lendület alábbhagyott, ezért érdemes lehet némi konszolidálódásra felkészülni. Erre utal az is, hogy a TrandigView oldala “Strong buy”-ról “Buy”-ra leminősítette a BTC-t.

Ennek ellenére a 20 napos egyszerűsített mozgóátlag (SMA) alapján még korai lenne temetni a BTC-t, hiszen a trend továbbra is a korábbi mederben halad.

Dr. Profit prémium

A héten két lényeges szintre kell figyelni a befektetőknek. Negatív irányból a 40,000 dollár, míg pozitív oldalról a 45,000 dollár most a legfontosabb érték.

Hamarosan 88 dollárnál lehet a Solana

A BTC nem az egyetlen kriptó volt, aminek az értéke mostanában éves csúcsokat döntött. Az egyik legnagyobb mérettel rendelkező altcoin, a Solana árfolyama jelenleg 68 dolláron áll, miután 1 év alatt a SOL 450 százalékot tudott erősödni.

Ahogy azt megszokhattunk, az altcoinok között a trendet a bitcoin árfolyamváltozása határozta meg, így a SOL is veszített értékéből az előző napokban. Jelenleg 67.8 dolláros áron lehet hozzájutni az érmékhez, azonban sokak szerint a közeljövőben érdemes kitörésre készülni.

Solana árfolyam

Amennyiben ez bekövetkezik, abban az esetben az árfolyam egészen 88 dollárig is emelkedhet, amihez foghatót szintén csak a “minden rally” ideje alatt lehetett látni.

Hamarosan listázásra kerülhet a Bitcoin ETF Token

Egyértelműen a hét legfontosabb eseménye, hogy rövid, ám annál sikeresebb előértékesítést követően a héten több kriptotőzsdén is elérhetővé válhat a BTCETF.

A népszerű altcoin gyűjtése nagyjából 2 hónappal ezelőtt indult el, és azóta a készítőknek sikerült 4.7 millió dollárt gyűjteni.

Mivel a célösszeg csupán 5 millió dollár, ezért előreláthatólag néhány napon belül sor fog kerülni a listázásra.

A kirobbanó siker elsősorban a BTCETF izgalmas felhasználási módjának köszönhető. A teljes tokenomika ugyanis úgy lett létrehozva, hogy annak mérete a spot Bitcoin ETF engedélyezéséhez legyen kötve.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Bitcoin ETF engedélyezése, forgalomba kerülése vagy akár a BTC árfolyamának növekedése során a BTCETF tokenek egy jelentős része meg fog semmisülni.

Összesen 5 mérföldkő lezárását követően a tokenek 25 százaléka lesz elégetve, ami fundamentális hatást fog gyakorolni az árfolyamra is. 

A Bitcoin ETF Tokenekből ezért érdemes még a listázás kezdete előtt beszerezni néhányat. Ehhez akár a bankkártyádat is tudod használni, így a csatlakozás másodpercek alatt elvégezhető.

A Bitcoin ETF Token magyar nyelvű weboldalán nem csupán vásárolni tudsz, hanem a legfrissebb BTC ETF-fel kapcsolatos hírekről is tájékozódhatsz. Ezért amennyiben csak képbe szeretnél kerülni a spot Bitcoin ETF-fel kapcsolatban, abban az esetben is érdemes ellátogatni az oldalra. 

Érdekel a Bitcoin ETF Token

Hamarosan beszakadhat az Ethereum

Annak ellenére, hogy az Ethereum a legnépszerűbb altcoin, nem volt kifejezetten sikeres éve az ETH-nak. Az év elején csatlakozók “mindössze” 80 százalékos éves profitot tudtak elérni, ráadásul az előző hét során az árfolyam 5 százalékkal csökkent.

ethereum árfolyam grafikon

Ahogy az ábránkon is látható, érzékeny pontnál áll az Ethereum. A kiugró erősödést ezért nem zárható ki, hogy hatalmas zuhanás követheti hamarosan. Amennyiben ez bekövetkezik, abban az esetben ismét valószínűleg 1900-2000 dollár alá közé az árfolyam.

Ebben az esetben azonban kétségtelenül lenne pozitívum is, hiszen az előző hónapok során ebben a sávban volt a leginkább kelendő az Ethereum. Technikai oldalról továbbá nem lehet arról megfeledkezni, hogy a 10 és 20 napos SMA értékek alatt teljesít az árfolyam, vagyis a korábbi lendületet nem voltak képesek továbbra is tartani a befektetők.

Borús fellegek az XRP egén

Hasonlóan az ETH-hóz, a Ripple befektetői sem tudhatnak maguk mögött kiugró évet. A hatóságokkal szembeni perek alaposan megtépázták az XRP értékét, így éves szinten 66 százalékos növekedést lehetett csak látni.

Az XRP Írásunk idején negatív pályára került miután 24 óra alatt 5 százalékos zuhanás következett be.

Az előző héten a június óta alakuló árfolyamsávból kimozdult az XRP értéke, ezért érdemes lehet a befektetőknek további nehézségekre készülni.

XRP árfolyam grafikon

A jelenlegi 0.58 dolláros értéket ha nem sikerül a befektetőknek tartani, abban az esetben érdemes egy 10 százalékos esésre készülni.

Érdekes módon a tőzsdefelügyelettel szembeni győzelem az XRP árfolyamában nem kifejezetten látszik meg. Ez akár azt is jelentheti, hogy nem csak rövid, hanem akár középtávon is érdemes lehet felkészülni az értékcsökkenésre.

Ezek is érdekelhetnek:

Nem lettél Bitcoin-milliomos? Sebaj, a Bitcoin Minetrix remek második esélyt nyújt

Egy alulértékelt kriptovaluta, ami szép jövő elé néz a szakértők szerint

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Egy bátor nyugdíjas, aki úgy döntött, hogy legyőzi az állami nyugdíjrendszert!

Új hős született: az alacsony nyugdíjú nyugdíjas, aki egy kreatív megoldással legyőzte az állami nyugdíjrendszert és megváltoztatta az egész életét. A történet mindenki számára tartogat pozitív üzeneteket.
2024. 02. 22. 02:00
Megosztás:

Egy igazi horoszkóp ami a rossz híreket is megjósolja!

Horoszkópunk rendhagyó módon nem kizárólag a jó dolgokra fókuszál, hanem megmutatja az élet árnyoldalait is és rámutat a problémákra, gondokra és az élet szomorúbb kilátásaira is. Csak akkor olvasd el, ha kellően bátor vagy!
2024. 02. 22. 01:00
Megosztás:

Mire költenének idén a magyarok?

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges, a legtöbbet utazásra adnák ki, és a lakásfelújítás is sokaknak fontos cél - derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából.
2024. 02. 22. 00:30
Megosztás:

Csontváry festménnyel nyílik meg az ingyenes Róma - Budapest kiállítás a Virág Judit Galériában

Óriási meglepetés: Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria a február 22-én nyíló, ingyenes, Róma - Budapest tárlatán.
2024. 02. 22. 00:05
Megosztás:

Át kell formálni az étkezési szokásainkat

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.
2024. 02. 21. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a február 21-én megtartott 8. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 02. 21. 23:00
Megosztás:

Nagyon gyenge évet zárt Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca

A 2008-as válság óta a leggyengébb évét zárta Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca: az ingatlan tranzakciók volumene tavaly az első három negyedévben 3,2 milliárd dollárt ért el, ez mindössze a 2022-es egész évi forgalom 30 százaléka - ez derült ki a KPMG 10 országot felölelő Property Landing Barometer kutatásból.
2024. 02. 21. 22:30
Megosztás:

Kevesli a hatósági munkaügyi ellenőrzést a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kevésnek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a hatósági munkaügyi ellenőrzések gyakoriságát, és érdemi változást sürget.
2024. 02. 21. 22:00
Megosztás:

2900 milliárd forintot kap a magyar agrárium - kik élveznek most előnyt?

Megkezdődött a vidékfejlesztési- és agrárpályázatok kiírása előtti társadalmi egyeztetés, így egy-egy részlet még változhat, de már most látszik, hogy összességében mintegy 2900 milliárd forint juthat a hazai mezőgazdaságnak 2027-ig. A nagyon különböző célú és formájú pályázatok egyik közös vonása, hogy többségükben kiemelt figyelmet kapnak az ökológiai szempontok, így az ökogazdálkodást, vagy csak a fenntarthatóság emelt kritériumait vállaló pályázók jelentős előnyöket élveznek majd.
2024. 02. 21. 21:30
Megosztás:

Megjelent a Mazars és a Mergermarket közös Közép- és Kelet-Európa 2023-24. évi M&A jelentése

A KKE-régió érettségét mutatja, hogy 2023-ban nem rendült meg a globális kihívások hatására, sőt az M&A ügyletek száma és összértéke meghaladta a járvány előtti időszak szintjét – áll a Mazars és a Mergermarket közös idei jelentésében. Magyarországon 21 százalékos csökkenés figyelhető meg azonban, és a legnagyobb magyarországi tranzakciók mögött továbbra is az állam áll. A magyar gazdaságban a magánegészségügy és az informatikai szektor emelkedik ki, valamint a megújuló energiaforrások is egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki a külföldi befektetők körében.
2024. 02. 21. 21:00
Megosztás:

Kezdetét vette a TwinEU

Elindult az Európai Unió innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje, a TwinEU, amelynek célja, hogy kidolgozza az európai villamosenergia-rendszer digitális másának koncepcióját; a konzorciumban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kiemelt szerepet játszik - tájékoztatta az egyetem kedden az MTI-t.
2024. 02. 21. 20:30
Megosztás:

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.
2024. 02. 21. 20:00
Megosztás:

Kevéssé változott szerdán a forint árfolyama

Vegyesen alakult, csekély mértékben változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest szerdán a bankközi piacon.
2024. 02. 21. 19:30
Megosztás:

Többségében nyereséggel zártak az európai indexek

A európai indexek vegyesen, többségükben nyereséggel zártak szerdán.
2024. 02. 21. 19:00
Megosztás:

Ismét történelmi rekordon zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 403,23 pontos, 0,61 százalékos emelkedéssel 66 344,17 ponton, újabb történelmi rekordon zárt szerdán.
2024. 02. 21. 18:30
Megosztás:

Nyoma van a lengyel gazdák mozgolódásának

Közlekedési nehézségeket okoztak kedden Lengyelország-szerte az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán áruk behozatala ellen tiltakozó gazdák közúti blokádjai, az egyik ukrán határátkelőn a tüntetők ukrán gabonát eresztettek ki egy tehervonat vagonjaiból - közölte a Polsat News hírtelevízió.
2024. 02. 21. 18:00
Megosztás:

Nem hagyják esni a hatóságok a kínai tőzsdét, ismét közbeléptek a részvénypiacokon Kínában

Ismét közbeléptek a kínai hatóságok, hogy növeljék a kínai részvénypiacba vetett bizalmat.
2024. 02. 21. 17:30
Megosztás:

Folytatódik a párizsi balhé

Folytatódott az Eiffel-torony dolgozóinak sztrájkja kedden, Párizs legismertebb turistalátványossága az egymást követő második napon nem nyitott ki.
2024. 02. 21. 17:00
Megosztás:

Négyen kikerültek az EU feketelistájáról

Az Európai Unió illetékes tanácsa felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét, a Bahama-szigeteket, Belize-t, a Seychelle-szigeteket, valamint a Turks- és Caicos-szigeteket törölte onnan, így a lista 12 szereplősre apadt.
2024. 02. 21. 16:30
Megosztás:

A TLE reménykedik a változásban

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) álláspontja szerint az év elején életbe lépett átalakított családtámogatási rendszer - csok plusz, megemelt falusi csok és babaváró kölcsön - akkor tudja mérsékelni a lakáspiaci visszaesést, ha kiszámítható módon, hosszú távon fennmarad.
2024. 02. 21. 16:00
Megosztás: