Esik a kőolaj ára, a piac kiárazza a geopolitikai prémiumot

A kőolaj ára esett ma reggel, miután a befektetők fokozatosan kiárazzák a kőolaj árából a geopolitikai kockázatot.

Esik a kőolaj ára, a piac kiárazza a geopolitikai prémiumot

Az izraeli-palesztin konfliktus láthatóan nem terjed tovább, így a fókusz egyre inkább a kőolajpiaci fundamentumokra terelődik ismét. A kőolajárak nyomás alatt vannak, mivel a gazdasági adatok a konjunktúra lassulásáról, illetve a recesszió mélyüléséről szólnak a nagy globális piacokon.

Ezt még az sem tudja ellensúlyozni, hogy Szaúd-Arábia és Oroszország az év végéig meghosszabbította a termeléscsökkentést, emiatt a korábban vártnál kisebb a kínálat a piacon. Az európai adatok különösen gyengék, a német ipar már hónapok óta zsugorodik.

A geopolitikai kockázat mérséklődésével csökken az arany árfolyama

Az arany árfolyama esett, miután a befektetők kezdik kiárazni a korábban beépített geopolitika felárat és a dollár is erősödött a főbb devizákkal szemben.

Emellett a múlt heti munkaerőpiaci adat megnyugvást hozott, mivel érdemben látszik, hogy az amerikai munkaerőpiac nem olyan erős, mint a megelőző időszakban.

Ez pedig csökkenti a kamatemelés kockázatát a jövőben, sőt egyes piaci szereplők 2024-2025-ben már kamatcsökkentésre számítanak.

Magyarország az Európai Mesterséges Intelligencia Testület első levezető elnöke

Az Európai Unióban augusztusban lépett hatályba az "AI Act", azaz a Mesterséges Intelligencia (MI) Rendelet, a jogszabály célja, hogy egyensúlyt teremtsen a technológiai fejlődés előmozdítása és a biztonságos alkalmazás feltételeinek garantálása között - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében az NGM.
2024. 09. 17. 00:30
Megosztás:

Mém érme staking és óriási letéti jutalmak – pörög a Crypto All-Stars

A projekt mém értékén és a 8 bites megjelenésen kívül a $STARS csapat leginkább a hamarosan bevezetésre kerülő letéti protokollal bűvölte el a kripto közösséget.
2024. 09. 17. 00:01
Megosztás:

Nem elég az árvízveszély, még Boris-tól is retteghetünk most Európában

Már megint Boris, és itt van a Fed is:sSok évvel ezelőtt Boris Jelcinre, aztán Boris Johnsonra figyeltünk és aggódhattunk piacmozgató kijelentéseik kapcsán. Most megint itt van Boris, ezúttal egy ciklon képében, ami hirtelen áradásokat hozott Közép-Európa-szerte.
2024. 09. 16. 23:00
Megosztás:

A Cybro AI hozamaggregátor átlépte a 2,1 millió dollárt, köszönhetően a SOL és AAVE befektetők támogatásának

A SOL és AAVE közösségek befektetői jelentős támogatást mutattak a Cybro Ai hozamaggregátor iránt, ezzel az értékét 2,1 millió dollár fölé emelve. Ezen jelentős coin-tulajdonosok támogatása arra utal, hogy a projekt előtt jelentős növekedés és jövedelmező lehetőségek állhatnak. Ez a cikk részletesen bemutatja befektetésük hatását és azt, mit jelent ez a jövő piaci trendjeire nézve.
2024. 09. 16. 22:00
Megosztás:

Ukrajna száz szakembert küld segítségül Lengyelországba az árvíz elleni küzdelemhez

Ukrajna felajánlotta, hogy száz katasztrófavédelmi szakembert küld Lengyelországba, hogy segítsenek felszámolni az országban pusztító árvizek következményeit - írta az X-en Donald Tusk lengyel miniszterelnök, akit a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett.
2024. 09. 16. 21:00
Megosztás:

Magyar aranyéremmel zárult az idei WorldSkills világverseny

Magyar aranyéremmel zárult az idei WorldSkills világverseny, amelyet szeptember 10-15. között tartottak a franciaországi Lyonban - tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hétfőn az MTI-t.
2024. 09. 16. 20:30
Megosztás:

Vizsgálja a versenyhivatal a Spar által vállalt kötelezettségek végrehajtását

Utóvizsgálat keretében vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. által vállalt kötelezettségek végrehajtását - tájékoztatta a nemzeti versenyhatóság hétfőn az MTI-t.
2024. 09. 16. 20:00
Megosztás:

A Pilisi Parkerdő szakemberei is bekapcsolódtak az árvíz elleni védekezésbe

Az árvíz elleni védekezésbe a Pilisi Parkerdő szakemberei is bekapcsolódtak, hogy a katasztrófavédelemmel és az önkormányzatokkal együtt nyújthassanak segítséget a veszélyhelyzetben - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 16. 19:30
Megosztás:

Rómában újabb korlátozásokat vezetnek be a tömegturizmussal szemben

Rómában szárnyal az idegenforgalom, de a tömegturizmus a város több pontján is tarthatatlan helyzetet teremt, amivel szemben újabb korlátozásokra vezetnek be - nyilatkozta Alessandro Onorato, a főpolgármesteri hivatal idegenforgalmi tanácsosa a sajtónak hétfőn.
2024. 09. 16. 19:00
Megosztás:

Megalakult az új brit határbiztonsági parancsnokság

Vezetőjének kinevezésével hivatalosan is megalakult az új brit határbiztonsági parancsnokság. Yvette Cooper belügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy a széles jogkörű határőrizeti szervezetet Martin Hewitt, a rendőrfőnökök országos tanácsának volt elnöke irányítja.
2024. 09. 16. 18:30
Megosztás:

82%-kal növelte árbevételét az idei első félévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett kibervédelmi cég

82 százalékos növekedéssel, 742,4 millió forintra növelte nettó árbevételét a 2024-es év első hat hónapjában a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett kibervédelmi cég az előző év azonos időszakában elért 408,6 millió forintról.
2024. 09. 16. 18:15
Megosztás:

Kissé nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon augusztusban

A befektetési alapokban kezelt vagyon augusztusban 0,6 százalékkal, 95 milliárd forinttal nőtt, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 16 611 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 16. 18:00
Megosztás:

Augusztusban 0,5 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten

Tovább emelkedtek augusztusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőttek országosan, Budapesten viszont nem változott az értékük - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.
2024. 09. 16. 17:30
Megosztás:

Brother tintatartályos nyomtatók otthonra most 5 év garanciával

A digitális korban az otthoni nyomtató már nem luxuscikk, hanem alapvető eszköz, amely megkönnyíti a mindennapi feladatokat. A Brother 5 év garanciával kínálja külső tintatartályos nyomtatóit, amelyek kifejezetten alkalmasak otthoni használatra. Ezek a tintasugaras nyomtatók kiváló minőségű nyomtatást biztosítanak, fokozott színmeghatározással, így tökéletes választást jelentenek, ha színes dokumentumokat szeretne nyomtatni. A japán cég nyomtatói ideálisak családoknak, diákoknak, egyetemistáknak, és természetesen felnőtt felhasználóknak egyaránt.
2024. 09. 16. 17:15
Megosztás:

Az EU klímafigyelő szolgálata műholdas felvételekkel segíti a védekezést

Műholdas térképekkel segíti a Közép-Kelet-Európában dúló árvizek ellen küzdő mentőegységeket és helyi hatóságokat az Európai Unió klímaváltozást figyelő szolgálata, a Copernicus - jelentette be hétfőn az Európai Bizottság szóvivője.
2024. 09. 16. 17:00
Megosztás:

Így spórolhatunk sokat a klímatelepítés árán

Az idei forró nyár hatására egyre többen gondolkoznak el klímavásárláson, a beruházás előtt ugyanakkor nemcsak a berendezés, hanem a telepítés árának befolyásoló tényezőit is körül kell járni. Külön utat járni nem érdemes, ugyanis a klímatelepítéssel foglalkozó cégek nemcsak szakmai tanácsokkal látnak el bennünket, hanem a kivitelezési díj is kedvezőbb lehet, ha náluk vásároljuk meg a készülékeket. Ellenkező esetben a telepítés akár 150-200 ezer forintra is rúghat, ugyanakkor szezonon kívül, például ősz végén rendkívül jó ajánlatokba is bele lehet futni.
2024. 09. 16. 16:30
Megosztás:

Indul a rókavakcinázás

Október 5-től indul a repülőgépes rókavakcinázás az ország keleti és déli vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 16. 16:00
Megosztás:

Véglegessé vált a Kulcs-Soft cégformaváltása: Zrt-vé alakul át a vállalat

A rendkívüli közgyűlés határozata értelmében néhány hónapon belül zártkörű részvénytársaságként folytatja működését a Kulcs-Soft.
2024. 09. 16. 15:30
Megosztás:

Kedvezményes utazási lehetőség az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap alkalmából

Az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap rendezvényeihez kapcsolódóan az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedvezményeket biztosít az utazóközönségnek - közölte a tárca hétfőn.
2024. 09. 16. 15:00
Megosztás:

Elkészült a Richter biotechnológiai kapacitásbővítése Németországban

A Richter 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a Richter BioLogics GmbH & Co KG befejezte kapacitásbővítő beruházását és átadta az új, csúcstechnológiát képviselő biotechnológiai üzemét az észak-németországi Bovenauban.
2024. 09. 16. 14:30
Megosztás: