Ezért tartós és hatékony a purhab szigetelés

Tartós és hatékony szigetelés – amikor otthonunk szigeteléséről van szó, érdemes az ilyen megoldásokra törekedni. A szigetelőanyagok és szigetelési megoldások világában sokféle anyaggal, eljárással találkozhatunk, sokféle szigetelőanyag létezik, különböző tulajdonságokkal, előnyökkel.

Ezért tartós és hatékony a purhab szigetelés

A purmester.hu szerint a purhab szigetelés tartósságban és hatékonyságban kiemelkedőt nyújt, ezért is választják sokan előszeretettel. A purhab, vagyis a poliuretánhab nagyon hatékony hőszigetelő anyag, mivel rendkívül alacsony hővezető képességgel rendelkezik, nagyon jól szigetel a levegő és a víz ellen.

A purhab előnyei

A poliuretán, vagyis a purhab egy magas minőségű polimer, amelyet poliol és izocianát kombinálásával nyernek. Az előnyei közé sorolható az újraszigetelés lehetősége. Az energiahatékonyság növelése nemcsak a hőszigeteléssel nem rendelkező épületekre vonatkozhat ugyanis, hanem a már szigeteltekre is. Könnyű súlya és kiváló tapadása miatt a purhabot a régi rendszerre is fel lehet vinni, további szigetelő rétegként. Maga a poliuretán intenzív táguláson megy keresztül, ezért minden rést kitölt, megakadályozva a hőhidak kialakulását.

Tartósság és hatékonyság szempontjából az is igen nagy előny, hogy nem szívja magába a vizet, ellenáll a nedvességnek. A hatékonysága pedig abból is adódik, hogy gyakorlatilag bármilyen felület szigetelésére használható. Beton, fa fém, polisztirol – legyen szó bármelyikről is, a poliuretán hab tökéletesen tapad mindegyik anyaghoz. Tulajdonságainak köszönhetően a padlások és padlásfeljárók leghatékonyabb hőszigetelő rendszere. Minden zugba behatol, oda is, ahová a kőzetgyapot nem jut el.

A használata ráadásul időtakarékos megoldás is, hisz a felhordási sebessége igen gyors, és helytakarékos. A purhab hőszigetelő szerkezete miatt más anyagokhoz képest sokkal vékonyabb réteg is elegendő a megfelelő hőtechnikai paraméterek biztosításához.

Fókuszban a tartósság

A tartósság minden szigetelőanyag esetében sarkalatos kérdés és a purhab e tekintetben is megállja a helyét. Nem veszít jelentős hőszigetelő tulajdonságából az idő múlásával sem, azonban fontos a megfelelő karbantartás is.

A purhab szigetelés tartósságát a helyes telepítési eljárások is befolyásolják, így fontos, hogy megfelelő legyen a vastagsága, a sűrűsége és egyenletes legyen az eloszlása is. Nagy előnye a purhab szigetelésnek, hogy lépésálló, terhelhető, ezen kívül egészségre ártalmatlan és hő-, valamint vízszigetelésre is kiválóan alkalmas.

Hatékony szigetelőanyag

A purhab nagyon alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés hőt enged át magán. Ezért segít csökkenteni a hőveszteséget, így csökkennek a fűtési és hűtési költségek. A hangszigetelő tulajdonságai is kedvezőek, mint ahogy a vízszigetelő képessége is. A könnyű alkalmazhatóság szintén nagy előny, azonban nem szabad arról megfeledkezni, hogy a szigetelés hatékonysága és tartóssága függ a környezeti tényezőktől is, így az időjárásról, UV-sugárzástól és így tovább.

 

Melyik webshopból vásároljak, nem magánszemélyként?

Legyen szó személyes dolgainkról, vagy a cég számára intézett ügyekről, napjainkban már szinte mindent interneten keresztül intézünk el. Akár terméket rendelünk, akár iratokat intézünk, online minden gyorsabb és egyszerűbb. De vajon honnan lehet tudni, hogy hol érdemes vásárolni, főképp, ha ezt egy egész csapat, vagy vállalkozás számára tesszük? Hol kapjuk valóban azt, amire szükségünk van? Cikkünkben segítünk eligazodni, miközben bemutatjuk azokat a fontos szempontokat, amiket érdemes szem előtt tartani a kiválasztás során.
2023. 09. 25. 11:15
Megosztás:

Egyre többen élnek hitelből, és egyre nehezebben törlesztenek

Akinek folyószámlahitele van, egyre nagyobb mínuszba kerül a hónap végére. A kártyahiteleknél is növekszik az átlagos összeg, és gyakoribb a késedelem. A csúcsot döntő személyi kölcsönöket is egyre nehezebben törleszti a lakosság - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2023. 09. 25. 11:00
Megosztás:

Elkezdődik a parlament őszi ülésszaka

Kezdetét veszi az Országgyűlés őszi ülésszaka hétfőn.
2023. 09. 25. 10:30
Megosztás:

Gyengén kezdtek az európai tőzsdék

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 09. 25. 10:00
Megosztás:

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Jogi és pénzügyi következményekkel számolhatnak azok a cégek, akik nem felelnek meg a hatósági informatikai szabványoknak.
2023. 09. 25. 09:30
Megosztás:

Júliusban nőtt a bruttó átlagkereset a tavalyihoz képest

2023. júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.
2023. 09. 25. 09:00
Megosztás:

Hétfőn iránykereséssel indulhat a kereskedés

Iránykereséssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemző szerint. Pénteken a BUX 213,42 pontos, 0,38 százalékos csökkenéssel 55 376,10 ponton zárt, a részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
2023. 09. 25. 08:30
Megosztás:

Vegyes mozgást produkált hétfő reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a péntek estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 09. 25. 08:00
Megosztás:

Közös autóipari projektet kezd a Vodafone és a Bosch

A Vodafone és a Bosch magyarországi vállalatai 5G-alapú autóipari tesztelésre hoztak létre közös projektcsapatot Budapesten - közölte a Vodafone szerdán az MTI-vel.
2023. 09. 25. 07:00
Megosztás:

Idén 156 kutató nyerte el az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját

Idén 156 kutató nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíját - tájékoztatta az MTI-t az MTA szerdán.
2023. 09. 25. 06:00
Megosztás:

Magyarország átvette a Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram soros elnökségét

Magyarország átvette Lengyelországtól a Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) soros elnökségét - közölte Csák János kulturális és innovációs miniszter szerdán Varsóban, a projekt tagállamainak közös értekezletét követő sajtókonferencián.
2023. 09. 25. 05:00
Megosztás:

A brit kormány elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt járművek értékesítési tilalmát

A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési tilalmát. Rishi Sunak miniszterelnök szerdán bejelentette: az eddigi 2030 helyett 2035-ig lesz lehetséges dízel- és benzinüzemű autók forgalomba helyezése.
2023. 09. 25. 04:00
Megosztás:

Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten

Emelkedett a látogatók száma a müncheni Oktoberfesten a koronavírus-járvány előtti időkhöz képest, a bűncselekmények száma pedig csökkent a világhírű sörfesztivál vasárnap közölt félidős mérlege szerint.
2023. 09. 25. 03:00
Megosztás:

Négyszáz programmal várják az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján Szegeden

Csaknem négyszáz, a különböző tudományterületek érdekességeit bemutató programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Kutatók éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
2023. 09. 25. 02:00
Megosztás:

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel.
2023. 09. 25. 01:00
Megosztás:

Andrzej Duda: növelni kell az ukrán gabona tranzitját

Lengyelország jól tette, hogy nemzeti hatáskörben meghosszabbította az ukrán gabonafélék behozatali tilalmát - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap, a lengyel közszolgálati televízió első csatornájának (TVP1) adott nyilatkozatában. Ugyanakkor leszögezte: növelni kell az ukrán gabona tranzitját.
2023. 09. 25. 00:01
Megosztás:

jövő héttől megnyílik a teherforgalom két magyar-román határátkelőn is

A magyar fél javaslatára 2023. október 1-jétől megnyílik a teherforgalom Nyírábrány-Érmihályfalva és Vállaj-Csanálos határátkelőhelyeken - közölte Paczolay Máté külügyi szóvivő vasárnap az MTI-vel.
2023. 09. 24. 23:00
Megosztás:

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal. Néhol megélénkülhet a szél és hajnalban már megjelennek a pára- és ködfoltok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2023. 09. 24. 22:00
Megosztás:

Kutatók éjszakája - Csaknem négyszáz programmal várják az érdeklődőket Szegeden

Csaknem négyszáz, a különböző tudományterületek érdekességeit bemutató programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Kutatók éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
2023. 09. 24. 20:00
Megosztás:

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 09. 24. 18:00
Megosztás: