Fizikai szerencsejáték barlangok versus 20bet online szerencsejáték

Neked van már hobbid? Valami, ami a lefoglal szabadidődben, ami segít kiszellőztetni a fejed, ami ellazít és szórakoztat. Ha még pénzt is hoz a házhoz, annál jobb! Sokak számára a szerencsejátékok is hobbit jelentenek, persze, ehhez szükséges a játékidőt és az erre szánt költekezéseket is hideg fejjel megfontolni.

Fizikai szerencsejáték barlangok versus 20bet online szerencsejáték

A legtöbb hobbi űzésére ki kell választanunk a számunkra leginkább megfelelő helyszínt. Némely hobbi különlegesebb környezetet igényel (pl. a vadvízi evezés), mások kibontakozására azonban a saját garázs csendje is megteszi. Vannak csoportosan, de akár magányosan is élvezhető hobbik. Kinek-kinek a maga kénye, s kedve szerint.

A felsorolt szempontok szerint a szerencsejátékokban utazók számára is több járható út áll rendelkezésükre.

Közös kedvenc hobbink, a szerencsejátékok

Amennyiben társasági lénynek tartod magad, aki él-hal azért, hogy emberek között legyen, akkor lehet, hogy a fizikai kaszinók fognak jobban bejönni Neked. Azonban, ha inkább magadnak való vagy, s a hálószobád félhomályában szórakoznál szívesebben, akkor lehet, hogy az online szerencsejáték való inkább Neked.

Ha azt feltételeznéd, hogy kifogytunk az opciókból, akkor fel kell, hogy világosítsunk, hogy feltételezésed téves, ugyanis létezik már egy átmenet a fizikai valójukban megtalálható szerencsejáték szolgáltató intézmények és az online szerencsejátékok között. Méghozzá az úgynevezett „élő kaszinó”, vagy élő osztós kasznó. Ez egy olyan szolgáltatás, mely az online kaszinók sajátossága, viszont megteremti a személyes jelenlét élményét a virtuális játék során. Az élő osztós online kaszinóban az osztó nem egy elektronikus eszköz lesz, mint a videó kaszinó játékokban, hanem élő, hús-vér osztó áll rendelkezésedre, s az ellenfeleid is valódi játékosok. A fizikai kaszinókkal szemben a különbség, hogy egy nem helyiségben tartózkodtok a játék során, hanem online stream-elés révén kerültök kapcsolatba. Így nem kell elővenned az öltönyt a gardróbból, ha élő kaszinó játék izgalmaira vágysz, csak be kell jelentkezned a kedvenc online kaszinód élő játékaiba.

Ennek a cikknek a célja, hogy segítséget nyújtson Neked a hobbid, közös hobbink – a szerencsejáték – űzésének helyszínét tekintve. A könnyebb eligazodás segítésére itt egy rövid áttekintése a következő részeknek:

A fizikai kaszinókról magyarországi viszonylatban,

- Hol játszhatunk élőben, hagyományos játékokat?

- Mikor férhetünk hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz?

- Milyen körülmények között keressük?

- Ruházat. Olyan fontos a dress code?

- Játékok típusai és száma.

- Promóciók, ajánlatok.

- Társasági élet.

- Példák hagyományos kaszinóra.

Online kaszinókról, persze, melyek elérhetőek Magyarországról.

- Bárhol, bármikor.

- Kínált játékok típusai és száma.

- Promóciók, bónuszok.

- Példa egy összetett online szerencsejáték szolgáltatóra.

Miben lehet segítségedre a Deluxe Casino Bonus weboldal?

A hagyományos fizikai és az online kaszinók előnyeinek összehasonlítása,

A hagyományos fizikai kaszinókról magyarországi viszonylatban

Az ország számos településén találkozhatsz szerencsejátékokat szolgáltató intézményekkel, melyeknek több típusa is létezik. De térjünk vissza a településekre. A nagyobb településeken jobb esélyed van ilyen intézményekre lelni, így nyilvánvalóan a legtöbb ilyen szolgáltató Budapesten lesz elérhető, hiszen kiterjedése vitathatatlanul veri országunk többi településének méretét.

A szolgáltatók típusait tekintve megkülönböztethetünk, persze, a teljesség igénye nélkül:

- kaszinókat,

- lottózókat,

- fogadó irodákat,

- lóverseny pályát, ahol lehetőséget nyújtanak a fogadásra is,

- pókertermeket,

stb.

A következő kérdésünk az lenne, hogy mikor térhetsz be ezekbe az intézményekbe időtöltésre. Nos, itt is színes lesz a választék, hiszen lesznek olyan intézmények (pl. a lottózok), melyek korlátozott programmal rendelkeznek majd, míg mások a heti hét napon 24 órában nyitva tartásra esküsznek (pl. egyes kaszinók).

A világ legtöbb országában, így Magyarországon is, a szerencsejátékokban való részvételhez minimum nagykorúnak kell lennie a játékosnak. Az életkort már a bejáratnál ellenőrzik ezeken a helyeken.

zsetonok szerencse

A ruházat

Erre mindenképp érdemes lenne egy kis időt szánni, hiszen a hollywoodi filmek kicsit magasra helyezhetik az elvárásainkat, ugyanakkor a mai divatirányzatok is tévútra vezethetnek bennünket a kaszinózáshoz való ruhaválasztás pillanatában.

A legtöbb esetben a frakk vagy az öltöny nyugodt szívvel maradhat otthon a vállfán, hiszen nem lesz rá szükség. De az estélyi ruhára sem. A legtöbb intézményben annyi a kikötés, hogy decens, szolid ruházattal érkezzünk, akár az utcai egyszerű stílus is elfogadott, amennyiben az a nyilvános közösségekben elfogadott normáknak megfelel. Persze, attól sem kell tartanod, hogy valaki hazaküld majd csak azért, mert szeretted volna kicsit belecsempészni a napodba a James Bond-érzést, s ezért öltönyt húztál magadra.

Játékok típusai és száma

Az említett szolgáltatók meghatározott játék típusokat bocsátanak rendelkezésedre. Míg egyeseknek már a nevében is benne van, hogy milyen játék vár majd Rád az adott helyen (pl. lottózó, fogadási iroda, stb.) addig vannak komplexebb szolgáltatásokat kínálók is, mint pl. a kaszinók.

Ha már úgyis Budapestet említettem, akkor szeretnék a kedvenc fővárosi kaszinóinkkal példálózni, melyek biztosan elnyerik majd tetszésed. Ez a szolgáltató pedig nem más, mint a Las Vegas Budapest Kaszinó, melyet 1992-ben alapítottak, s azóta is töretlen sikerrel működik, 5 helyszínen.

A kaszinók kínálatában, a legtöbb esetben, olyan játékokkal találkozhatsz, mint:

- nyerőgépek a különböző játékfejlesztőktől. Akár több száz ilyen gépet is találhatsz egy-egy kaszinóban, annak méretétől függően,

- rulett asztalok,

- asztali játékok, melyek között ott lehet a Punto Banco, Blackjack, Texas Hold’em, kocka, stb.

Hogy egy kicsit szemléltessük ezek valós megtestesülését, lássuk hát a Las Vegas Budapest Kaszinó 5 helyszínének kínálatát:

A Corvin sétány kaszinója

Jobb szereted a nagyobb teret, több embert, mert ezek magukkal hozzák az igazi Las Vegas-i érzéseket? Akkor nem kell tovább kutakodnod, hiszen megtaláltad a Las Vegas Budapest Kaszinó legnagyobbikát kiterjedését tekintve, az 1200 m2-en elterülő Corvin sétányi kaszinót.

Ugyanakkor egy fontos szempont lesz, bár erről még nem esett szó, hogy milyen pénznemeket fogadnak el az adott kaszinók. Nos erre a válasz a Corvin sétányi Budapest Kaszinó esetében a következő: Forintban és Euróban fizethetsz majd.

Nem fog meglepni, de a pénznyerő automatáik száma a kaszinó területével arányos. Így 276 nyerőgép vár, méghozzá a következő cégektől: Novomatic, Apex, Amatic, IGT, Merkur, EGT, Ainsworth Ambassador.

Az elektronikus rulett asztalok elmaradhatatlanok ebben az esetben, az Alfastreet, Amatic Grand Jeu, EGT Vega8 szolgáltatók kínálatában találod őket. Ezzel szemben az élő játékos asztalok száma kilenc, mely magába foglal 4 db. Amerikai Rulett asztalt, valamint Punto Banco, Blackjack, Texas Hold’em asztalokat, szám szerint 5 darab kártyás asztalt találsz majd a Corvin sétányi Las Vegas Budapest Kaszinóban.

Atlantis Budapest Kaszinó

Méltányos területtel rendelkezik ez a kaszinó is, méghozzá 890 m2 területtel. A következő játékokat kínálja, melyekre Forinttal tudsz majd befizetni:

- 6 db. élő asztalos játék:

Amerikai Rulett: 3 db.,

Kártyás asztalok: 3 db. (Blackjack, Punto Banco, Ultimate Texas Hold’em).

- 6 db. elektronikus rulett asztal, melyek az Alfastreet, Amatic Grand Jeu, EGT, Vega8 szolgáltatók kínálatában elérhetőek.

- 219 db. pénznyerő automata, melyekat az Alfastreet, Amatic Grand Jeu, EGT Vega8 szolgáltatók kínálnak.

Sofitel Budapest Kaszinó

Felületét tekintve ez a szerencsejáték barlang egy becsületes méretekkel bíró egység magyarországi viszonylatban, hiszen nem kevesebb, mint 720 m2 területet foglal. Kínálatában megtalálhatod a következőket:

- pénznyerő automaták. Ezek a játékgépek a Novomatic, EGT, Amatic, Merkur, Ainsworth Ambassador, IGT játékfejlesztők kreálmányai, melyekből 114 darab áll rendelkezésedre a Sofitel Budapest Kaszinóban,

- az Alfastreet, Amatic Grand Jeu, EGT Vega8 szolgáltatók elektronikus rulett asztalai is Rád várnak,

- a 20 asztalt magába foglaló élő játékos asztalok szekció pedig öt különböző játékot vonultat fel.

Történelem és újdonság egy helyen a Sofitel Budapest Kaszinóban. A kínált fizetési lehetőségek tekintetében elfogadnak Forintot és Eurót is, a pénznemek közötti váltás pedig a napi árfolyam figyelembevételével történik majd.

Atrium Eurocenter Budapest Kaszinó

Az Atrium Eurocenter Budapest Kaszinó az egyik kedvencünk, hiszen a játékok száma nagy, s számos pókerverseny asztalt kínálnak. Tekintsük meg közelebbről a felhozatalt:

- 3 darab elektronikus rulett asztal,

- 11 darab élő játékos asztal:

     - Amerikai Rulett – 2 db.,

     - Kártyaasztal – 2 db.,

     - Póker verseny asztal – 7 db.,

- 151 darab nyerőgép.

Ezt mindet mindössze 635 m2-en kínálják a játékosoknak, Forint alapú fizetésekre hagyatkozva.

Tropicana Budapest Kaszinó

Nagyszámú játékot kínál a Tropicana Budapest Kaszinó, ahol a fizetés Forintban vagy Euróban zajlik, bár térben némileg kisebb területen, 570 m2-en:

- Élőjátékos asztalok: 8 darab:

    - Amerikai rulett – 4 db,

    - Kártyás asztal – 4 db.

- 4 darab elektronikus rulett asztal,

- 160 darab nyerőgép.

Hagyományos kaszinók promóciói

Bár most a valódi, szárazföldi kaszinóknál tartunk még, mégiscsak javasolnunk kell ezen intézmények weboldalának követését. Hidd el, nem fogod megbánni, hiszen olykor-olykor ezek a kaszinók is meghirdetnek valamilyen akciókat, promóciókat vagy programokat, melyekkel csak így maradhatsz képben. Használd ki őket, hiszen sok izgalmat ígérnek!

Mi teszi különlegessé a fizikai kaszinók látogatását

Sok az extrovertált személy köreinkben, kik igénylik a társaságot maguk köré és a fizikai jelenlétet. Nekik tudjuk ajánlani a fizikai kaszinók látogatását, ahol mindig van élet.

Az introvertált, inkább otthonülős, vagy épp csak olyan helyen élő játékosok számára, akik nem jutnak el a fizikai kaszinókba, mert távol laknak tőlük, vagy épp csak az otthonuk kényelmében történő játékra szavaznak, a következőkben adunk egy kisebb ismertetőt az online kaszinókról. Ne felejtsük el, hogy a felsorolt emberi tényezők mellett számos más előnyöket is kínálnak az online kaszinók hagyományos, fizikai társaik felett. Következzenek hát ezek!

Online szerencsejáték

Most, hogy túlléptünk a hangulatos fizikai kaszinókon, itt az ideje beszélni az online társaikról.

Az online szerencsejátékok egyik leginkább szembeötlő előnye, hogy bárhol és bármikor játszhatod, hiszen nem csak asztali számítógépeken elérhetőek, hanem számos más hordozható eszközön is: pl. laptop, táblagép, okostelefon, stb. Ezt a széles körű elérhetőséget a technológiai fejlődésnek és vívmányainak köszönhetjük, annak hogy elérhetőek a mobilos alkalmazások, valamint a mobiloptimalizált felületek, melyeket a játékfejlesztők és szolgáltatók előszeretettel hasznosítanak is.

Milyen online szerencsejáték szolgáltatók vannak?

Ahogy a fizikai valójukban, az utcákon sétálva is több ilyen típusú intézménnyel találkozhatunk, úgy az online térben is vannak egy-egy szűkebb területen aktiváló oldalak, s velük szemben a komplexebb, többrétű szolgáltatást nyújtók.

Az egyszerűbbekre lennének példák az online fogadási irodák, vagy a csak online lottó játékokkal foglalkozó oldalak. Az összetett kínálattal rendelkező szolgáltatók száma az utóbbi években megsokszorozódott, már-már nehéz követni, azonban vannak ismétlődő elemek az oldalaikon, ilyenek a kínált játékok típusai is, többnyire: online nyerőgépek, sportfogadások, lóverseny, virtuális sportok, élő osztós játékok, asztali játékok, lottók, bingók, jackpotok, s sorolhatnánk tovább. Nagyon jó példa lenne ilyen összetettebb oldalra a 20bet weboldala, mely maga is sok opciót felvonultat a felsoroltak közül.

Bár láthattunk példát arra bőven, hogy a fizikai kaszinók is akár több száz játékot kínálhatnak, a játékok számát illetően nehezen vehetik fel a harcot az online társaikkal, melyek akár több ezres nagyságrendű különböző játékot kínálhatnak. Ugyanakkor különleges, egyedi és exkluzív játékokat is kínálnak az egyes online kaszinók, így a 20bet is.

A játékok száma mellett lesz még néhány előny, mely az online kaszinók és így a 20bet javára szól, mégpedig az online játék show-k és a progresszív jackpot játékok. Némely online kaszinó által kínált progresszív jackpot, melyben a nyerőgépeken való játék révén vehetsz részt, olyan nagymértékű nyereményeket kínálnak, melyek valóban gyökeresen megváltoztathatják az életed. A progresszív jackpotok működési elve a következő: minél több játékos csatlakozik be a játékba, a jackpot értéke annál inkább nő, melyet bármelyik pillanatban megnyerheti valaki, ami extra izgalmakkal fűszerezi a játékélményt.

A prómóciók és bónuszok terén is testhosszal vezetnek az online kaszinók, hiszen kínálatuk ezen a téren is igen gazdag a nagy átlagot tekintve. Ezeknek a bónuszoknak számos fajtája ismert, s a különböző online kaszinók igyekeznek újdonságokkal magukhoz csábítani az új játékosokat is. A legismertebb bónusz típusok közé tartoznak a következők:

- üdvözlő bónusz,

- cashback,

- a heti vagy havi rendszerességgel felhasználható bónuszok,

- sticky és non-sticky bónuszok,

- reload bónuszok,

- valamilyen fizetési eszközhöz, pl. kriptovalutához kötött bónuszok,

- VIP tagoknak járó különleges és exkluzív ajánlatok,

- ingyenes pörgetéseket kínáló bónuszok,

- no deposit bonusok,

- sportfogadások bónuszai,

- drops and wins,

- cashout,

stb., hiszen csak a szolgáltatók fantáziája szabhat a lehetőségeknek határt.

Ha már korábban is felhoztuk példaként a 20bet oldalát, akkor úgy tűnik, itt is remek példaként szolgálhat. Ennek nincs semmi más oka, csak az, hogy átlag feletti számú promóciót és bónuszt kínál ez az oldal. Amennyiben hosszasabb értékelést kívánnál elolvasni a 20bet online szerencsejáték szolgáltatóról, mindenképp látogasd meg a Deluxe Casino Bonus weboldalát, ahol részletesen áttanulmányozhatod a legfontosabb tudnivalókat erről az oldalról, már a regisztrációt megelőzően.

Miben lehet segítségedre a Deluxe Casino Bonus weboldala?

A válasz egyszerű: sok mindenben, ha az online szerencsejátékok iránt mutatsz érdeklődést. A Deluxe Casino Bonus oldalán megtalálható leírásokat tapasztalt és dedikált kollégák készítik, akik igyekeznek minden egyes munkájukkal hozzájárulni ahhoz, hogy könnyen, egy helyen férhess hozzá a legfontosabb információkhoz ebben az iparágban

A kaszinó leírások, mellett számos hasznos információt találhatsz még az online kaszinók mellett az egyes digitális nyerőgépes játékokról, kaszinójátékokról, sorsjegyekről, lottókról, stb. Az online nyerőgépes játékok leírásait különösen ajánlom figyelmedbe, hiszen ezek mentén lehetőséged nyílik az adott játékok ingyenes demó változatát is játszani.

A blogcikkek pedig számos érdekességet és hasznos stratégiát mutatnak be, ugyanakkor az iparágat érintő hírek terén is naprakészen tartanak majd ezek az írások.

Előnyök és hátrányok: fizikai vs. online kaszinó. Mi a közös bennük?

Kezdetnek egy közös elemet említenénk, mégpedig hogy kiskorúak és sérülékeny személyek számára nem hozzáférhetőek ezek a szolgáltatások. Óvnunk kell ezeket a személyeket.

Ugyanakkor a felelősségteljes játékra is fel szeretnénk hívni a figyelmet. Mindig tudd, hogy mennyi időt, energiát és pénzt szánnál és szánhatsz a játékra. Ezt előre le kell szögezned, még a kezdés előtt. Amennyiben úgy látod, érzed, hogy Te vagy egy a környezetedben lévő személy segítségre szorul a játékfüggőség miatt, ne habozz segítséget kérni. A segítség nyújtására képesített intézmények elérhetőségei manapság egyre több online kaszinó weboldalán elérhetővé válnak.

Újabb közös elemként könyvelhetjük el, hogy a fizikai és az online kaszinók is kell, hogy rendelkezzenek megfelelő engedélyekkel, melyeket a kompetens hatóságok bocsátanak ki Magyarországon vagy külföldön. A működési engedélyek mellett számos más követelménynek meg kell felelniük, kezdve a személyes adatoktól, egészen a fiók és fizetési adataid biztonságának szavatolásáig.

Az előnyök összesítése következik. Lássuk hát, Téged mi győzz meg jobban, a fizikai, hangulatos környezet, vagy az online világ végtelennek tűnő kínálata?

Fizikai kaszinók erősségei

Online kaszinók erősségei

Hangulatos környezet

Játékok szélesebb kínálata

Társaság

Verhetetlen bónuszok és promóciók nagy számban

Változatos játékok

Otthonod kényelméből élvezhető

Élő kapcsolat a játékosokkal (mely az asztali játékoknál hasznodra válhat)

Több diszkréciót biztosít

 

Utazás közben is játszhatsz pl. okostelefonodon

 

Az összetett online kaszinók többféle szerencsejáték típushoz hozzáférést biztosítanak:

nyerőgépek,

asztali játékok,

játék show-k,

jackpotok,

sportfogadások,

lóverseny,

lottók,

élő osztós kaszinó játékok, stb.

Az erősségek után pedig következzenek a legnagyobb különbségek a fizikai és online kaszinók összehasonlításában. Ezek a különbségek igen számottevők lehetnek és nagyban befolyásolhatják a játékélményt is.

- A fizikai jelenlét tekintetében a hagyományos fizikai kaszinók nyilván megkövetelik, hogy jelen légy, míg az online kaszinók nagyobb kényelmet tudnak biztosítani az internetkapcsolattal ellátott helyekről.

- Szociális szempontból is nagy a különbség a két típusú kaszinó között, hiszen a fizikai jelenléttel együtt járnak a fizikai interakciók is más emberekkel a szárazföldi kaszinókban, míg az online kaszinókból ezek az interakciók hiányoznak. Bár ennek áthidalására vezették be az élő osztós játékokat.

- A változatosság a játékokban nyilvánul meg: a hagyományos fizikai kaszinók térben limitáltak, míg az online térben üzemelő társaik számára a terjeszkedés lehetősége szinte korlátlan, ezért is tudnak szélesebb játékkínálattal előállni.

- A nyitva tartás egy újabb különbségeket rejtő szempont lehet, hiszen a hagyományos kaszinók gyakran rendelkeznek korlátozott nyitvatartási programmal, míg az online kaszinók napi 24 órában állnak rendelkezésedre.

- Diszkréció: az online kaszinók játékosaként a magánéleted részeként eltöltött szabadidőben, privátabb környezetben, otthonod kényelméből élvezheted a játékok okozta örömöket, míg a fizikai kaszinók nyilvános helyek.

- A bónuszok és promóciók terét már vizsgáltuk, s itt is nagy különbségekre leltünk.

- A fizetési lehetőségekben rejlő különbségek igen számottevők, hiszen a legtöbb hagyományos kaszinóban a készpénzes fizetés az elfogadott. Ezzel szemben az online kaszinókban elfogadhatnak hitel és bankkártyákat, e-pénztárcákat, akár kriptovalutát is, stb.

- Utazási költségekkel járhat a hagyományos kaszinók látogatása, hiszen nem nőnek ki a földből minden utcasarkon. Ettől is megkímél az online kaszinók használata.

- Fair-play és biztonság: Azt már tisztáztuk, hogy ezeknek az intézményeknek rendelkezniük kell a megfelelő engedélyekkel, de a biztonságot és a tisztességet is prioritásként kell kezelniük. Az online kaszinók esetében gyakran találkozhatunk különböző titkosítási módszerekkel az adatok védelme érdekében, valamint a tisztességesség szavatolására véletlenszám-generátorokat használnak.

- Ki gondol a kezdőkre? Az új játékosok bemelegítésére az online kaszinók menő leírásokat, oktató anyagokat és bónuszokat kínálnak.

Zárásként

Szembetűnő különbségekre leltünk leírásunk folyamán a hagyományos és online szerencsejáték szolgáltatók között, ám a végén mégis azt kell mondanunk, hogy a körülmények és a személyes preferenciák fogják meghatározni, hogy egyes játékosok melyikre voksolnak. Fény és csillogás, vagy kényelem és változatosság. Csak Rajtad áll a döntés.

HU-rizont program: 8 milliárd forint támogatás hazai egyetemek nemzetközi léptékű kutatásaihoz

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) új pályázata 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, amelyek Magyarország és ezen keresztül a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak.
2024. 05. 06. 03:00
Megosztás:

A nyugdíjasok legnagyobb félelme, ha a postás bedobja ezt a levelet...

Magyarország egyre növekvő nyugdíjas népességét nemcsak a gazdasági bizonytalanságok és az egészségügyi problémák sújtják, hanem egy új, szívfájdító helyzet is.
2024. 05. 06. 02:00
Megosztás:

ChatGPT - ennyi lesz az EURÓ / Forint árfolyama az év végén a mesterséges intelligencia szerint

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, hogy hogyan látja az EUR/HUF árfolyam kilátásait a jövőben, és kértük, hogy adjon egy előrejelzést, hogy 2024 végére hány forintba fog szerinte kerülni egy EURÓ. A ChatGPT 4.0 a következő árfolyam előrejelzést adta.
2024. 05. 06. 01:00
Megosztás:

Egy kripto szakértő szerint a learn-to-earn lehet a következő nagy kriptotrend 2024-ben

A kriptovaluta piacok figyelme az elmúlt hónapok során főleg a Bitcoinra irányult. Alig néhány hónap telt el az első Bitcoin ETF egyesült államokbeli indulása óta, amire a felezés körüli hype is rátett. Ezek együtteseként sokan bizakodóak a Bitcoinnal és a BRC-20 ökoszisztémában működő érmékkel kapcsolatban.
2024. 05. 06. 00:01
Megosztás:

Hihetetlen, de igaz: nem kínált hiteltípus tarol a lakáshitel piacon!

Miközben a bankok zöme nem is kínál változó kamatozású lakáshitelt, 2024. márciusában minden 5. szerződés és 10-ből 3 forint hitel ilyen konstrukcióban került az ügyfelekhez. Az ellentmondás feloldását Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a rendkívül jól induló CSOK Pluszban kell keresni.
2024. 05. 05. 23:00
Megosztás:

Így indítsunk vállalkozást kismamaként: szakértői tippek következnek!

Továbbra is ellentétes elvárásoknak kell megfelelniük a nőknek a családalapítás és a munkavállalás tekintetében, ami nem csupán az ő helyzetüket nehezíti meg, de jelentős erőforrásokat von el gazdasági és munkaerőpiaci értelemben is. A részfoglalkoztatottak aránya hazánkban még mindig alacsony, ugyanakkor a legtöbb kismamánál felmerül az igény, hogy valamilyen extra jövedelemre tegyenek szert a gyermeknevelés mellett. Ma már erre egyre több lehetőség van a saját vállalkozás indításától kezdve a szövetkezeti foglalkoztatásig. Ugyanakkor rengeteg a kérdés: merre érdemes indulni, hogyan kell adózni, lesz-e egy ötletből működőképes üzlet? A BNI Magyarország üzleti közösség anyák napja alkalmából néhány szakértői tippet szedett csokorba.
2024. 05. 05. 22:00
Megosztás:

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben - Egy napra az anyukák vették át a vezető szerepet a Yettelnél

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.
2024. 05. 05. 21:00
Megosztás:

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 05. 20:00
Megosztás:

Új módszerek alkalmazására használják a mesterséges intelligenciát az SZBK kutatói

Egyes sejtek felismerésére és elkülönítésére dolgoztak ki mesterséges intelligenciát (MI) használó megoldást a Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársai egy nagy nemzetközi konzorcium részeként. Az eljárás a biológiai alapkutatási kérdések megválaszolása mellett akár egyénre szabott terápiákhoz is alkalmazható - közölte a Magyar Kutatási Hálózathoz (HUN-REN) tartozó intézmény a honlapján.
2024. 05. 05. 19:00
Megosztás:

Érkeznek az államháztartási adatok a jövő héten

A jövő héten jelennek meg az adatok az államháztartás központi alrendszerének április végi helyzetéről, valamint egyebek mellett a kiskereskedelem márciusi és a fogyasztói árak áprilisi alakulásáról.
2024. 05. 05. 18:00
Megosztás:

Több száz fogyasztó részesült kompenzációban, de részben hiányosan teljesített a 4Life és biztosító-partnerei

A GVH felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy vállalásaikat gondosan készítsék elő és maradéktalanul teljesítsék.
2024. 05. 05. 17:00
Megosztás:

Május 13-án indul a balatoni vasúti előszezon

Már az iskolai szünidő kezdete előtt egy hónappal, május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start - közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 05. 16:00
Megosztás:

Két évvel meghosszabbítják a kedvezményes lakásáfát

A kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát - írta a pénzügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.
2024. 05. 05. 15:00
Megosztás:

Nőtt a Henkel negyedéves árbevétele

A Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern növekvő negyedéves árbevételről jelentett pénteken.
2024. 05. 05. 14:00
Megosztás:

Átfogó víziközmű rekonstrukciós program indul

Országos víziközmű rekonstrukciós program indul, ennek keretében kormányzati támogatással újul meg Szolnok víziközmű-hálózata - mondta az energiaügyi miniszter pénteken Szolnokon sajtótájékoztatón.
2024. 05. 05. 13:00
Megosztás:

Nagy László lett a SZTFH új elnöke

Sulyok Tamás köztársasági elnök Nagy Lászlót nevezte ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnökévé - közölte az SZTFH pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 05. 12:00
Megosztás:

Éves csúcson a brit gazdaság aktivitása

Jelentős emelkedéssel egyévi csúcson járnak a brit gazdaság friss aktivitási mérőszámai, bár ez szinte kizárólag a szolgáltatási ágazat erőteljes teljesítményének eredménye.
2024. 05. 05. 11:00
Megosztás:

Többlettámogatáshoz juthatnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik, a közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel pénteken.
2024. 05. 05. 10:00
Megosztás:

A Richter tárgylóasztalhoz ült a Mithra Pharmaceuticals SA-val

A Richter ajánlatot tett és tárgyalásokat kezdett a Mithra Pharmaceuticals egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói közleményben.
2024. 05. 05. 09:00
Megosztás:

Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.
2024. 05. 05. 08:00
Megosztás: