Ha van EURÓD, akkor az állami ünnep után kamatot kapsz rá az államtól!

Augusztus 20-án a hazai befektetők egy része nem csupán a tűzijátékot ünnepli majd, hanem azt is, hogy már csak néhány nap választja el őket eurós kötvényeik kamatfizetésétől.

Ha van EURÓD, akkor az állami ünnep után kamatot kapsz rá az államtól!

Augusztus 21-én a Prémium Euró Magyar Állampapírok közül a 2025/X jelű féléves, míg augusztus 23-án a 2028/Y jelű éves kamatfizetése esedékes - olvashatjuk a MonitorBlog.hu oldalon.

A 2028/Y jelű kötvény a piacon lévő Prémium Euró Magyar Állampapírok harmadát teszi ki, azaz értékében jelentős tétel. Ennél is izgalmasabb ennek kamatfizetése, hiszen euróban 8,65%-os kamatot kapnak a kötvény tulajdonosai.

A kamatfizetést követően változik a kötvény kamatozása, így a következő egy évben a csökkenő inflációs pálya és a kötvény által biztosított kamatprémium alapján 5,6% feletti éves kamatot kapnak majd a tulajdonosok.

Ha a magyar állampapírok világában maradnánk

Mivel ugyanezt a kötvényt már csak másodpiacon és ott is csak nehezen vásárolhatják meg a befektetők, ezért fontos dilemma, hogy mihez kezdjenek a beérkező kamattal. Ha állampapírban gondolkodnak, akkor kézenfekvő lehet a 3 éves lejáratú Euró Magyar Állampapír.

Ez egy változó kamatozású kötvény, a 3 hónapos EURIBOR-hoz kötött negyedéves kamatperiódusokkal – az aktuális negyedévre 3,71%-on rögzített kamattal. Habár ez az érték az elmúlt 15 évet vizsgálva átlag felettinek mondható, amennyiben az EKB sikeresen folytatja a kamatvágási ciklust, a kötvény potenciális hozama is csökkenni fog.

Aki ennél magasabb hozamot szeretne realizálni eurós befektetésein, annak érdemes megfontolnia az alternatív befektetési lehetőségeket is.

Együttműködő volt az Innovelle Pharma, a GVH csökkenti a bírságot

Együttműködött a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH) a megtévesztő hirdetések miatt elmarasztalt Innovelle Pharma Kft., amelynek ennek hatására több mint 10 millió forinttal kevesebb, 36 millió 450 ezer forintos bírságot kell fizetnie - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
2024. 09. 11. 06:30
Megosztás:

Ötéves csúcson a cégek létszámnövelési várakozásai

2024 negyedik negyedévében a hazai munkáltatók 35 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerőkeretét, miközben csökkentést 18 százalékuk tervez. Ehhez hasonló optimizmusra a piaci szereplők körében az elmúlt öt évben csak 2022 első negyedévében volt példa– derül ki a Manpower Magyarország ma közzétett Munkaerőpiaci Előrejelzéséből.
2024. 09. 11. 06:00
Megosztás:

Jelentős érdeklődés az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-kibocsátásán

Erősödő befektetői igény és kiegyensúlyozott kockázati étvágy mellett zajlott kedden az MBH Jelzálogbank eredetileg 6 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-kibocsátása. Az aukción csaknem 14 milliárd forintos igény mutatkozott, amelyből a hitelintézet végül a maximálisan elfogadható 9 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat.
2024. 09. 11. 05:30
Megosztás:

Mennyit kell spórolnia egy átlagmagyarnak, hogy vegyen egy átlagos használt autót? Kiszámoltuk

Az autóvásárlás jelentős kiadás, ezért a sofőrök általában alaposan megfontolják, mennyi pénzt érdemes erre fordítaniuk. A carVertical autóipari adatokat elemző cég friss kutatása azt vizsgálta, hogy különböző európai országokban, köztük Magyarországon, hány hónapnyi munkára van szükség egy átlagos használt autó megvásárlásához az adott országokban megállapított átlagkeresetek alapján. A kutatás rámutatott, hogy az autók megfizethetősége országonként jelentősen eltér.
2024. 09. 11. 05:00
Megosztás:

Hoppá…, magyar infláció körüli merengő

Jobbak lettünk, mint Európa. Itthon nem változtak az árak augusztusban, így az év per év infláció 3,4 százalék lett. Ez persze elsősorban az energiaáraknak köszönhető.
2024. 09. 11. 04:30
Megosztás:

A gyakori TikTokozás ronthatja az álhírfelismerési készségeinket

Minél gyakrabban tiktokozik valaki, annál kevésbé képes felismerni az álhíreket – egyebek mellett erre mutatott rá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmánya, amely kérdőíves felmérések és interjúk alapján vizsgálta a 13–25 év közötti fiatalok TikTok-tartalmak általi befolyásolhatóságát, valamint képességüket a kritikus gondolkodásra és az álhírek felismerésére a közösségi médiában.
2024. 09. 11. 04:00
Megosztás:

Roszatom - hatalmas konténerszállító halad az északi hajózási útvonalon

Szeptember 6-án az új generációs orosz Urál univerzális atomjégtörő két teherhajóból álló konvojt kísért át a Kelet-szibériai-tengeren: a NewNewStar elnevezésű TEU 3534 kapacitású konténerszállító hajót, amely 3534 darab, húsz láb hosszúságú konténert képes a fedélzetére venni és egy kisebbet, a Smoke ömlesztett árut szállító hajót. Ez volt az első alkalom, amikor egy ekkora, 231 méter hosszú és 32 méter széles konténerszállító hajó az északi-tengeri hajózási útvonal vizeit szelte.
2024. 09. 11. 03:30
Megosztás:

Íme a legkeresettebb egyterű autók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője az iskolakezdés apropóján megnézte, hogy mely egyterű, vagyis családi célra is tökéletesen alkalmas kivitelű autók a legnépszerűbbek, és azt is, milyen átlagárakon.
2024. 09. 11. 03:00
Megosztás:

Magasabb nyugdíjat szeretnél? Így lesz 40%-kal több, azaz pl. 200.000 Ft-ból 280.000 Ft-od!

A nyugdíjas évekről való gondoskodás mindannyiunk elemi érdeke, hiszen nyugdíjas korban az ember kiszolgáltatottabbá válik, így nagyon fontos, hogy kellő anyagi tartalékkal rendelkezzünk idős korban. Egy 2024. szeptember 30-ig tartó akció keretében, most 20% + 20% = 40%-kal növelheti nyugdíjmegtakarításait. Mutatjuk hogyan.
2024. 09. 11. 02:00
Megosztás:

Illegális cigarettát szívsz?! Akkor komoly bajt csinálsz ezzel!

Megjelent a KPMG legfrissebb, 2023-as éves tanulmánya 38 európai ország illegális forrásból származó cigarettáinak fogyasztásával kapcsolatban.
2024. 09. 11. 01:00
Megosztás:

A Shiba Inu befektetők ezt az új mém érmét veszik

Mivel a Shiba Inu hosszú távon csökkenő trenddel néz szembe, a befektetők figyelme egy új mém érme projekt felé fordul.
2024. 09. 11. 00:01
Megosztás:

Bemutatkoztak a legújabb Apple termékek

A világ legnagyobb okostelefongyártója tegnap mutatta be új termékeit, melyek a következő hetekben kerülnek piacra.
2024. 09. 10. 23:30
Megosztás:

Ön is tehet a jobb alvásért - még pénzbe sem kerül!

Az anyagiak mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak, ez tagadhatatlan tény - azonban vannak fontos dolgok, melyeket nem lehet pénzért megvenni: ezek közé tartozik az egészségünket szolgáló jó alvás is.
2024. 09. 10. 23:00
Megosztás:

Jelentés készült az EU zenei piacáról

Először készített az Európai Unió zenei piacára fókuszáló jelentést a hangfelvétel-kiadók nemzetközi szervezete, az IFPI. A dokumentum megállapítja: az unió zenei hangfelvételekből származó éves bevétele tavaly meghaladta Japán, az Egyesült Királyság és Kína adatait is.
2024. 09. 10. 22:30
Megosztás:

CYBRO vs. Ripple vs. Cardano: Lehetséges egy 10-szeres emelkedés a CYBRO árfolyamában?

A CYBRO, a Ripple és a Cardano körüli felhajtás egyre növekszik, ahogy a befektetők izgatottan találgatnak a következő nagy kriptodeviza fellendülésről. Mivel a piac a lehetséges emelkedés jeleit mutatja, felmerül a kérdés: képes lesz-e a CYBRO felülmúlni versenytársait, és jelentős árfolyamugrást elérni? Ez a cikk a piac dinamikáját és előrejelzéseit vizsgálja, hogy feltárja, melyik érme állhat kiemelkedő növekedés előtt.
2024. 09. 10. 22:00
Megosztás:

Raktározási problémák alakultak ki az aratás idején Békés vármegyében

Raktározási problémák alakultak ki az aratás idején Békés vármegyében, a korábban betakarított búza még több helyen a raktárakban van, nincs hova tenni a kukoricát, napraforgót - tájékoztatta a Békés Vármegyei Betakarítási Koordinációs Bizottság kedden az MTI-t.
2024. 09. 10. 21:30
Megosztás:

Az ÉVOSZ szorgalmazza az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások felhasználhatóságát otthonteremtésre

Az ÉVOSZ szorgalmazza, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakban megtakarítók szabad önrendelkezésük alapján, adómentesen felhasználhassák pénztári megtakarításaikat otthonteremtésre, lakásfelújításra - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az MTI-nek kedden eljuttatott közleményében.
2024. 09. 10. 20:00
Megosztás:

Marshall-terv méretű gazdaságélénkítésre van szüksége az EU-nak

Példátlan mértékű gazdaságélénkítést javasol Mario Draghi.
2024. 09. 10. 19:00
Megosztás:

A kilencedik legszárazabb volt az idei augusztus 1901 óta

Az idei augusztus a kilencedik legszárazabb volt 1901 óta – írta a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden.
2024. 09. 10. 18:30
Megosztás:

Az EU bírósága helybenhagyta a Google-ra kiszabott több milliárd euró bírságot

Az EU bírósága helyben hagyta az Google internetes óriásvállalatra kiszabott 2,42 milliárd euró bírságot, amelyet 2017-ben szabtak ki rá amiatt, hogy versenyelőnyével visszaélve a keresőjében saját árösszehasonlító szolgáltatását részesítette előnyben a versenytársak kárára - közölte a luxemburgi székhelyű testület kedden.
2024. 09. 10. 18:00
Megosztás: