Hány euró egy sör most Spanyolországban?

Ha Spanyolországba látogatsz, akár csak nyaralási céllal, akkor mindenképp kóstold meg a finomabbnál finomabb és a nyári melegben kiválóan hűsítő spanyol söröket. Spanyolország híres a világszerte elismert sörfajtáiról is, melyeket cikkünkben mutatunk meg most Neked. A cikk végén található mini-videóban azt is megmutatjuk, hogy mennyibe kerül most egy korsó/pohár sör Spanyolországban, hány euró egy sör a tengerparton?

Hány euró egy sör most Spanyolországban?

A legismertebb és legkedveltebb spanyol sörök

- San Miguel: Az egyik legismertebb spanyol sör már 1876 óta készül. Az eredeti gyártó, a San Miguel Brewery, az évek során megszerezte a spanyol sörgyártás egyik ikonikus márkájává vált. A San Miguel egy könnyed, frissítő ízű lager, amely Spanyolországban és az egész világon széles körben elérhető.

- Estrella Damm: Az Estrella Damm egy másik ikonikus spanyol sör, amelyet 1876-ban alapítottak Barcelonában. Azóta ez a márka az egyik legkedveltebb és legnagyobb sörgyártó vállalattá vált Spanyolországban. Az Estrella Damm sörök közé tartoznak a hagyományos lager sörök, valamint a könnyed és frissítő ízű mediterrán stílusú sörök is.

- Mahou: A Mahou sörgyár 1890-ben indult el Madridban, és azóta is a spanyol sörgyártás ikonikus neve. A Mahou söröket Spanyolországban rendkívül népszerűnek tartják, és a vállalat számos sörfajtát kínál, beleértve a hagyományos lager söröket, a búzasört és az ízesített söröket is.

- Cruzcampo: A Cruzcampo sörgyár 1904-ben alakult meg Spanyolországban. Ez a márka jelentős szerepet játszik az ország sörfogyasztási kultúrájában. A Cruzcampo lager söröket készít, amelyeket az ország számos részén nagyra értékelnek. A sörgyár hosszú történetével és hagyományaival büszkélkedhet.

- Moritz: A Moritz sörgyár 1856-ban alakult meg Barcelonában. Bár a vállalat hosszú ideig inaktív volt, 2004-ben újra megnyitották és újra elkezdték a sörfőzést. Azóta a Moritz újra a spanyol sörgyártás fontos részévé vált. A Moritz söröket a hagyományos lager és a mediterrán stílusú sörök közé sorolják.

Ezek csak néhány példa a spanyol sörfajtákra, és természetesen sok más helyi és regionális sörfajta is létezik Spanyolországban.

Hogy mennyibe kerül egy sör most, 2023-ban? Az alábbi videóból a HóVarjú Youtube csatorna jóvoltából megtudhatod máris.

- Alhambra: Az Alhambra sörgyár Granadában található, és híres a minőségi kézműves sörökről. Az Alhambra sörei a hagyományos receptek és az andalúz sörfőzés hagyománya alapján készülnek. A vállalat különböző típusú söröket kínál, például a klasszikus Alhambra Reserva lager-t vagy a gazdagabb és karakteresebb Alhambra Roja-t.

- Voll-Damm: A Voll-Damm egy erőteljes, malátás karakterű sör, amelyet 1953-ban kezdtek el gyártani Barcelonában. Ez a sör a sörgyártás hagyományain alapul, és kiemelkedő minősége miatt népszerűvé vált Spanyolországban. A Voll-Damm egy főleg sötét malátával készült, magas alkoholtartalmú lager sör.

- Estrella Galicia: Az Estrella Galicia sörgyár 1906-ban indította el tevékenységét A Coruña városában. Az Estrella Galicia sörei híresek a tiszta és frissítő ízükről. Az Estrella Galicia egy tradicionális lager sör, amelyet Spanyolországban és a világ számos más részén is elismernek.

- Ambar: Az Ambar sörgyár Zaragozában található, és az egyik legrégebben működő spanyol sörgyár. Az Ambar söröket az innováció és a hagyomány találkozása jellemzi. A vállalat kínálatában szerepelnek könnyed, frissítő lager sörök, valamint különlegesebb, kísérletezőbb ízekkel rendelkező kézműves sörök is.

- Ámbar Especial: Az Ámbar Especial egy másik népszerű spanyol sör, amelyet az Ambar sörgyár készít. Ez a sörfajta egy hagyományos, arany színű lager sör, amelyet a könnyedsége és a finom maláta karaktere tesz különlegessé.

Érdemes tudni, hogy a spanyol sörgyártás dinamikus és folyamatosan fejlődik. Új kézműves sörfőzdék jelennek meg, és a helyi és regionális sörfajták egyre nagyobb figyelmet kapnak, ami gazdagítja a spanyol sörválasztékot.

BÉT: Zuhant az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1789,86 pontos, 3,12 százalékos csökkenéssel, 55 589,52 ponton zárt csütörtökön.
2023. 09. 21. 18:30
Megosztás:

Változatlan maradt a Bank of England alapkamata

Nem módosította alapkamatát a Bank of England.
2023. 09. 21. 18:00
Megosztás:

Nagy volt a forgalom nyáron a fürdővárosokban

Az első féléves adatok alapján Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.
2023. 09. 21. 17:30
Megosztás:

Szükségesek a közlekedési beruházások

Közlekedési beruházások nélkül nincs gazdasági erő, nincs erős és befolyásos Magyarország - mondta csütörtökön Budapesten, a közlekedési elismerések ünnepélyes átadásán Lázár János.
2023. 09. 21. 17:00
Megosztás:

Tisztábban láthatnak a fogyasztók – az optikai webáruház javította megtévesztő reklámjait

Hasznosult a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárása, az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit. Az GVH vizsgálata megállapította, hogy a vállalkozás az árfeltüntetés terén és bizonyos termékek elérhetőségével kapcsolatban megtévesztette a fogyasztókat. Tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget.
2023. 09. 21. 16:30
Megosztás:

Van egy kis gond - zuhannak a tőzsdék

A tegnapi Fed döntés a vártnak megfelelő volt. S valljuk, meg hogy a „héja” beszédre is számítottunk.
2023. 09. 21. 16:00
Megosztás:

Újra vár mindenkit a Szent Gellért Fesztivál Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek szombattól Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 09. 21. 15:30
Megosztás:

Az előző évinél jobb lehet az unió szemeskukorica-termése

Európai uniós szinten az elmúlt 5 év átlaghoz képest 3 százalékkal csökkent ugyan a szemes kukorica idei várható termésátlaga elsősorban Románia, Bulgária és Görögország időjárási körülményei miatt, de a 7,26 tonnás hektáronkénti átlagtermés így is 23 százalékkal meghaladja a tavalyit - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szeptemberi nemzetközi agrometeorológiai elemzéséből.
2023. 09. 21. 15:00
Megosztás:

Százhatvannégymilliárd forintos gazdaságélénkítés a Baross Gábor tőkeprogramon keresztül

Szeptember közepére mintegy százhatvannégymilliárd forintot juttatott a magyar gazdaságba a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) irányítása alá tartozó Nemzeti Tőkeholding (NTH) a Baross Gábor tőkeprogram ingatlan- és értékpapíralapok alprogramjain keresztül - jelentette be csütörtöki közleményében az NTH.
2023. 09. 21. 14:30
Megosztás:

Érkeznek az adószámla-értesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.
2023. 09. 21. 14:00
Megosztás:

Mire számíthatunk, ha a gyártás-termelés területén szeretnénk dolgozni?

A dolgozók iránti kereslet a tavalyi évben már meghaladta a járvány előtti szintet: a munkaerőhiány az egyes ágazatokban háromszor akkora, mint volt 10 évvel ezelőtt. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a magasan képzett munkaerő terén nincs elegendő, a cégek számára rendelkezésre álló szakember.
2023. 09. 21. 13:30
Megosztás:

164 milliárd forintos gazdaságélénkítés a Baross Gábor Tőkeprogramon keresztül

Szeptember közepére mintegy 164 milliárd forintot juttatott a magyar gazdaságba a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) irányítása alá tartozó Nemzeti Tőkeholding (NTH) a Baross Gábor Tőkeprogram ingatlan- és értékpapíralapok alprogramjain keresztül. Ezzel 10 alapkezelő összesen 13 hazai alapja kezdheti meg gazdaságélénkítő tevékenységét a beruházási aktivitás növelésén, a zöldfejlesztések serkentésén, valamint a tőzsdei befektetések forgalomösztönzésén keresztül. A 164 milliárd forintnyi forrás hozzájárul a gazdasági növekedés helyreállításához, a versenyképesség növeléséhez, így a munkahelyek és a családok megvédéséhez.
2023. 09. 21. 13:00
Megosztás:

A vártnál hosszabb ideig tarthat a Fed szigora

Az amerikai jegybank 5,25-5,5%-on változatlanul hagyta a kamatokat, ami nem okozott meglepetést, a piaci szereplők túlnyomó többsége erre a döntésre számított.
2023. 09. 21. 12:30
Megosztás:

Lejjebb esett a 3, 5 és 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 30,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 60,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 09. 21. 12:00
Megosztás:

A mai napon ünnepeljük a magyar dráma napját

Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is. Egyes teátrumok jegyvásárlási akciókkal is várják a közönséget.
2023. 09. 21. 11:30
Megosztás:

10 százalék alatt a külföldre vágyó fogorvostanhallgatók aránya

Lexikális tudás helyett gyakorlati tapasztalat: rohamléptekkel alakítja át a digitalizáció a fogászati ellátást. Milyen lehetőségeket rejt a szakma 10 éves távlatban és hogy áll most a legmodernebb technológiák adaptációja a gyakorlatban a fogorvosok új generációja szerint?
2023. 09. 21. 11:00
Megosztás:

5 azonnali pénzkeresési lehetőség, amit nem hagyhat ki

2023-ban több mint lehetséges pénzt keresni, számos lehetőség áll rendelkezésére, hogy azonnal, vagy rövid időn belül pénzhez jusson. A szabadidő alatt megkeresett pénz jelensége ma már a lakosság jelentős részének a jövő világáról alkotott elképzelésének része, ami főleg az internetnek köszönhető. A lehetőségek tárháza végtelen, amelyből ismertetünk párat!
2023. 09. 21. 10:30
Megosztás:

Óriási kamatemelés jöhet Törökországban, pedug már így is 25%-on áll az alapkamat

A várakozások szerint óriási, 500 bázispontos kamatemelés jöhet Törökországban a mai kamatdöntés alkalmával, így az eddigi 25%-ról 30%-ra emelkedhet az alapkamat.
2023. 09. 21. 10:15
Megosztás:

Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken

Az előző napi pozitív zárás után indexveszteséggel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 09. 21. 10:00
Megosztás:

Bővül a gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt.

A technológiai fejlesztést elősegítő eszközök beszerzésével bővíti kapacitását érsekcsanádi telephelyén európai uniós támogatással a különféle gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt. - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
2023. 09. 21. 09:30
Megosztás: