Hazai és nemzetközi piacokra is szállít intelligens transzformátorokat a magyar nehézgépgyártó vállalat

Sikeresen üzemel a Ganz Transzformátor és Villamos Forgógépgyártó Kft. első intelligens transzformátora Svédországban. Továbbá a magyar és észt ügyfelek számára tervezett okos transzformátorokat is hamarosan kiszállítják. A társaság az első három, összesen több mint 960 millió forint összértékű megrendelést követően, a 2023-as év végéig további 18 intelligens transzformátort szállít majd le a hazai és nemzetközi megújuló energiapiac képviselői számára.

Hazai és nemzetközi piacokra is szállít intelligens transzformátorokat a magyar nehézgépgyártó vállalat

A magyar nehézgépgyártó vállalat a gyártási kapacitás növelésével és nemzetközi terjeszkedésével párhuzamosan 2022 harmadik és negyedik negyedévében sikeresen legyártotta az első intelligens monitoring rendszerrel ellátott transzformátoregységeket a hazai és nemzetközi ügyfelei számára. A társaság így egy 46 megavoltamper teljesítményű, intelligens monitoring rendszerrel ellátott transzformátoregységet, összesen több mint 270 millió forint értékben szállított le és helyezett üzembe a svédországi Göteborgban. Az észtországi ENEFIT Green, a balti-tengeri régió egyik vezető megújulóenergia-termelő vállalata számára pedig egy 50 megavoltamper és 347/33 kV teljesítményű intelligens transzformátoregységet gyártott le a Ganz, összesen csaknem 390 millió forint értékben. A nagyteljesítményű transzformátoregység egy, az észtországi Lüganuse-ben található szélerőműpark energiaellátásához fog hozzájárulni 2023 első negyedévétől kezdődően.

A baltikumi és skandináv piacok mellett a társaság a magyar megújuló energiapiacon a kiskunhalasi naperőműpark számára egy 63 megavoltamper és 120/22 kV teljesítményű intelligens transzformátoregységet gyártott le. A Phlegon Kft.-vel és a Forest-Vill Kft.-vel közös, több mint 300 millió forint értékű projekt révén a Ganz új intelligens megoldása egy 48MW-os, mintegy száz hektáros naperőműpark energiaellátásához fog hozzájárulni Kiskunhalason.

A Ganz Transzformátor és Villamos Forgógépgyártó Kft. a 2022 második negyedévében a transzformátorok vezérlése terén világpiacvezető német vállalattal, a Maschinenfabrik Reinhausennel kötött partneri együttműködés, valamint a sikeres kutatásfejlesztési tevékenység eredményeként 2022 őszén mutatta be hivatalosan a legújabb, intelligens technológiai fejlesztését, a Ganz Intelligent Solutions-t. A fejlesztéssel a Ganz célja, hogy az intelligens transzformátorok révén a villamosenergia-ipart fenntarthatóbbá, a 21. század által kínált digitális megoldások által pedig hatékonyabbá tegye a transzformátorok piacát.

„Az elmúlt hónapokban folyamatosan azon dolgoztunk, hogy az első intelligens transzformátorokat legyártsuk és megfelelően felkészítsük őket az üzemi körülményekre. Így különösen nagy jelentőséggel bír a vállalatunk számára az, hogy az első, intelligens monitoring rendszerrel ellátott transzformátoregységet sikeresen üzembe helyeztük Svédországban, illetve egy további, az észt piacra szánt egységet is legyártottunk. Ugyanakkor az egyetlen magyar transzformátorgyártó vállalatként az is rendkívül fontos volt a társaságunk számára, hogy a magyar ügyfelekkel közös projektek révén a Ganz Intelligent Solutions a hazai energiaellátás fenntarthatóbb működéséhez és a kitűzött karboncélok eléréséhez is hozzájáruljon. Jövőre további 18 intelligens transzformátorra érkezett már be megrendelés a Ganz-hoz, ez a szám pedig vélhetően tovább fog nőni az első pozitív piaci visszajelzésekből kiindulva” – mondta Jan Prins, a Ganz Transzformátor és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Története legnagyobb forgalmát érte el tavaly a Piaggio

Története legnagyobb forgalmát érte el tavaly a főként robogókat és motorkerékpárokat gyártó olasz Piaggio csoport a pénteken kiadott közleménye alapján.
2023. 01. 28. 14:00
Megosztás:

A NAV mintegy 13 millió forint adókülönbözetet tárt fel egy szállodát üzemeltető cégnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mintegy 13 millió forint adókülönbözetet állapított meg egy szállodát üzemeltető vállalkozásnál a hiányzó, illetve hiteltelen bizonylatok miatt - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2023. 01. 28. 13:00
Megosztás:

Elérheti az 1 százalékot az idei GDP-növekedés

Pozitív, akár egy százalékos idei GDP-növekedést várnak a Makronóm Intézet szakértői, akik szerint a kormányzati előrejelzésben szereplő 1,5 százalékos emelkedés sem lehetetlen - közölték évindító háttérbeszélgetésen pénteken Budapesten.
2023. 01. 28. 12:00
Megosztás:

3,9 százalék volt a munkanélküliségi ráta decemberben

A munkanélküliek száma 2022 decemberében 190 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,9 százalék volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 01. 28. 11:00
Megosztás:

Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó a TEDi üzleteiből

Határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt Aldiva Unicorn Wheels 220 grammos Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2023. 01. 28. 10:00
Megosztás:

Ezeken sose spórolj vállalkozásod érdekében

Egy vállalkozás pénzforgalma, - különösen a mai gazdasági helyzet idején - időnként csökkenhet. Ezekben az időszakokban létfontosságú, hogy a vezetők a vállalat értékei és céljai alapján pénzbeli döntéseket hozzanak. Melyek azok a területek, amelyeken azonban nem éri meg spórolni ilyenkor sem? Ezeket szedtük össze!
2023. 01. 28. 09:30
Megosztás:

Nőtt 2022-ben a spanyol gazdaság teljesítménye

A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.
2023. 01. 28. 09:00
Megosztás:

Jóváhagyták Franciaországban az kampányköltségeket, de többeket szankcionáltak

Jóváhagyta a 2022-es francia elnökválasztás valamennyi jelöltjének kampányköltségeit a kampányszámlákat ellenőrző bizottság (CNCCFP), de néhányukra kisebb szankciókat szabtak ki szabálytalanságok miatt - közölte pénteken az illetékes hatóság.
2023. 01. 28. 08:00
Megosztás:

Átlagosan 15 százalékkal emeli munkavállalói bérét a Tesco

A Tesco idén 5,7 milliárd forintot fordít az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérére, amely így a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 15 százalékkal emelkedik március 1-jétől.
2023. 01. 28. 07:00
Megosztás:

Duplájára nőtt Németország olajimport-számlája tavaly az első tíz hónapban

Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az importszámla pedig csaknem duplájára emelkedett a német szövetségi gazdasági és exportellenőrzési hivatal, a BAFA jelentése alapján.
2023. 01. 28. 06:00
Megosztás:

Tavaly csaknem 88 százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma

Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos növekedést jelent a 2021-es évhez képest - közölte pénteken a romániai repülőterek egyesülete.
2023. 01. 28. 05:00
Megosztás:

Válás 2023-ban - ügyvéd nélkül is megoldható a válás, és így olcsóbb!

Kötelező ügyvédet fogadni a váláshoz? Mit kell tennie annak, aki válni akar 2023-ban? Milyen dokumentumok kellenek egy váláshoz? Mi a bíróság szerepe a válás jogi folyamatában? A válás keresetlevelét hogyan kell benyújtani és mit kell becsatolni hozzá 2023-ban? Mennyibe kerül a válás, mennyi az illetéke 2023-ban?
2023. 01. 28. 04:00
Megosztás:

Diákok bocsátották fel Magyarország első szuperszonikus kutatórakétáját

Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2023. 01. 28. 02:00
Megosztás:

A Duna House 2,6 millió euróért növelte tulajdonrészét az olasz Hgroup S.p.A. társaságban

A Duna House Holding Nyrt. tulajdonrésze az olasz hitelközvetítő cég, a Hgroup S.p.A. társaságban 70 százalékról 77,13 százalékra nőtt; a megszerzett részvényekért 2,6 millió eurót fizettek - közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2023. 01. 28. 01:00
Megosztás:

Napelemparkokhoz szükséges tartószerkezetek gyártásáról állapodott meg három magyarországi cég

Napelemparkok telepítéséhez szükséges speciális tartószerkezetek gyártásáról és értékesítéséről írta alá együttműködési megállapodást három magyarországi cég - közölte az ASTRASUN Solar Nyrt. az MTI-vel.
2023. 01. 28. 00:01
Megosztás:

Megkezdődött egy országosan elérhető szakképzési vizsgaközpont kialakítása

Országosan elérhető szakképzési vizsgaközpont kialakítása kezdődött csaknem 11 milliárd forint európai uniós támogatásból.
2023. 01. 27. 23:00
Megosztás:

Csökkentek decemberben a személyi kiadások az Egyesült Államokban

Tavaly április óta a legnagyobb mértékben csökkentek decemberben a személyi kiadások az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium, a Bureau of Economic Analysis pénteki jelentése alapján.
2023. 01. 27. 22:00
Megosztás:

Nehéz év elé néznek az építőanyag kereskedők, de láttak már ilyet

Rég nem látott nehéz évvel néz szembe az építőanyag kereskedelem. Mérséklődő lakossági kereslet, csökkenő állami beruházások, növekvő infláció, hitelkamatok, kifutó támogatások és az emelkedő építőanyag árak minden oldalról szorongatják a kereskedéseket. Stratégiát kell váltani - hangzott el az Mapei Évindító Kereskedő Konferencián tegnap Budaörsön.
2023. 01. 27. 20:05
Megosztás:

Gyengült pénteken a forint

Pénteken gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, a hetet pedig erősödéssel fejezte be.
2023. 01. 27. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 01. 27. 19:00
Megosztás: