700 tételt bocsát árverésre a BÁV

Mintegy 700 tételt bocsát árverésre a BÁV kétnapos művészeti aukcióján, amelyet december 5-én és 6-án rendeznek Budapesten, a MOM Kulturális Központban.
2023. 11. 25. 16:00
Megosztás:

Bravúros magyar egészségügyi megoldás: digitális kórház jön létre a cukorbetegek kezelésére

Digitális kórház segíti a cukorbetegség és szövődményeinek kezelését, megelőzését, így visszaszorítva a betegség olyan súlyos következményeit, mint a lábamputáció. A 30 év klinikai tapasztalat alapján kidolgozott MEROVA végtagmentő alkalmazás a lábdiagnosztika mellett kibővült a szakellátók, lábápolók által használható felülettel, amely egyúttal orvosi támogatást is nyújt ezen ellátóknak.
2023. 11. 25. 15:00
Megosztás:

Hétfőn érkezik a Parlament elé az ország karácsonyfája

Hétfőn érkezik - a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével - az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szombaton az MTI-vel.
2023. 11. 25. 14:00
Megosztás:

Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult

Elindult az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap, a www.nutrivigilancia.hu oldalra érkező bejelentéseket szakemberek elemzik, annak érdekében, hogy azonosítani tudják a közegészségügyi szempontból is jelentős jelzéseket - tájékoztatta a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) az MTI-t.
2023. 11. 25. 13:00
Megosztás:

Megéri reklámajándékra költeni? A felmérések szerint mindenképp!

Millió és egy módját ismerjük a márkanépszerűsítésnek, ám a kis- és középvállalkozások számára, ahol minden egyes forintnak helye van, a megtérülés különösen fontos, így csak a leghatékonyabb marketingeszközökbe érdemes pénzt és energiát fektetni. Utánajártunk, hogy vajon a reklámajándékok, promóciós termékek mennyire számítanak rentábilis befektetésnek.
2023. 11. 25. 12:00
Megosztás:

Három havi csúcson volt az infláció Japánban múlt hónapban

Japánban három hónapja a legmagasabb szintre, 3,3 százalékra gyorsult a fogyasztói áremelkedés üteme októberben a szeptemberi 3 százalékról a pénteken közölt hivatalos kormányzati adatok szerint. Elemzők 3,2 százalékot vártak októberre.
2023. 11. 25. 11:00
Megosztás:

Sokan utaznak majd év végén

November első felében országos viszonylatban közel 15%-kal nőtt a hazai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma tavalyhoz képest, emellett a foglaltság is emelkedett. A lendületet tartva további növekedésről tanúskodnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai az év hátralévő részében is, már most magasabb az előfoglalások szintje az év utolsó két hónapjára, mint egy éve ilyenkor.
2023. 11. 25. 10:00
Megosztás:

Fedezetlen hitelekkel segítené Kína az ingatlanfejlesztőket

A JPMorgan kockázatos lépésnek tartaná, ha Kína fedezetlen hitelekkel próbálná kisegíteni a bajba jutott ingatlanfejlesztői szektort.
2023. 11. 25. 09:00
Megosztás:

Mire kell figyelni annak érdekében, hogy gördülékeny legyen a költözés?

Életünk során több olyan élethelyzet is előállhat, amikor úgy döntünk, elköltözünk egy új helyre. Például, amikor munkahelyet váltunk vagy egy új életet szeretnénk kezdeni egy másik városban vagy országban. 
2023. 11. 25. 08:00
Megosztás:

Soha nem látott banki verseny indulhat a CSOK Pluszos vevőkért

Megjelentek a CSOK Plusz részletszabályai, amit társadalmi egyeztetésre bocsátott a kormányzat. A támogatás a már korábban ismertetett struktúra szerint épül fel, de a jogszabálytervezet tartogatott meglepetéseket is.Az új lakástámogatási programban a kamat nem fix 3, hanem maximum 3 százalék lesz, ami komoly versenyt teremthet a bankok között a CSOK pluszos ügyfelekért. A támogatott hitel indulóköltségeit is felülről korlátoznák a rendeletben, amelyek nem haladhatnák meg a 300 ezer forintot. Jó hír a CSOK Plusszal továbbköltöző családoknak, hogy a meglévő ingatlanukat nem kötelező eladni, de a következő otthonuk értéke magasabb kell, hogy legyen a jelenleginél. A korábbi CSOK igénylők is élhetnek a CSOK Plusz lehetőségével, de csak akkor, ha a korábban igényelt kamattámogatott hitelt és a vállalt, de még meg nem született gyermekre jutó CSOK összegét visszafizették.
2023. 11. 25. 07:00
Megosztás:

Kellemesebb ünnepi szezont hozhat a kereskedőknek a mesterséges intelligencia

A változó gazdasági és technológiai, valamint kihívásokkal teli környezetben nehéz versenyképesnek maradni és boldogulni. A kiskereskedőknek már az idei ünnepi időszakban érdemes megfontolniuk, hogy a mesterséges intelligencia segítségével elégítsék ki vásárlóik igényeit, javítsák a vásárlási élményt és hatékonyabb működést érjenek el – mutat rá a Deloitte Generative AI for Retail - generatív mesterséges intelligencia a kiskereskedelemben című tanulmánya.
2023. 11. 25. 06:00
Megosztás:

Felfüggesztik a német adósságszabályt

A német kormány azt tervezi, hogy az idei évre felfüggeszti az adósságszabályt, ami nem engedélyez 0,35%-nál nagyobb költségvetési hiányt.
2023. 11. 25. 05:00
Megosztás:

Ne menj a JYSK-be karácsony előtti nap, mert zárva lesz!

December 24-i zárvatartással és előrehozott béremeléssel készül a JYSK dán kiskereskedelmi lánc az év végére. Az üzletek a JYSK-nél 2018 óta, azaz idén hatodik éve tartanak zárva karácsonykor országszerte. Az áruházi munkatársaknak pedig 2023 december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik majd a fizetésük. 2022 januárja óta összességében a JYSK-áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és az üzletnyitások is folyamatosak: 2023 decemberében még további két új áruház nyílik meg, de folyamatosan újulnak meg a meglévő üzletek is.
2023. 11. 25. 04:00
Megosztás:

Mennyibe kerül a ponty és a harcsa kilója Karácsony előtt?

A tavalyinál kedvezőbb körülmények hatására a termelők idén 10-12 százalékkal tudták csökkenteni a haltermékek árát, így amennyiben ezt a kedvezményt a kereskedelmi láncok is érvényesítik az áraikban, a családok idén olcsóbban juthatnak majd hozzá az ünnepi halhoz. Az Agroinform.hu felmérése szerint a lakosság 80 százalékának karácsonyi asztalán idén is jelen lesz a hal.
2023. 11. 25. 03:00
Megosztás:

Le kell cserélni a gázkazánokat a magyar lakásokban az IEA döntése értelmében!

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) javaslata szerint 2025-től be kellene tiltani a fosszilis tüzelőanyaggal működő új kazánok értékesítését. Ehhez képest hazánkban az otthonokat leggyakrabban valamilyen földgáztüzelésű berendezéssel fűtik, ami azért kedvezőtlen, mert ez – mivel fosszilis energiahordozó felhasználásáról van szó – hozzájárul a CO2-kibocsátás növekedéséhez és ezzel a globális felmelegedéshez. Ma már van olyan alternatíva, ami környezeti és költségszempontból is kedvező választást jelent.
2023. 11. 25. 02:01
Megosztás:

3 mém token, amik kiüthetik a Dogecoint és a Shiba Inut

A legnépszerűbb mém tokenek értéke a teljes piacon tapasztalható eladási hullámmal párhuzamosan sokat csökkent. Ennek megfelelően írásunk idején a Dogecoin értéke egy hét alatt 5.7, míg a 9 százalékkal csökkent.
2023. 11. 25. 00:01
Megosztás:

Nagy erőfeszítésekkel érhető el a 2015-ös párizsi klímacsúcson megfogalmazott célkitűzés

Csak óriási erőfeszítésekkel és jelentős gazdaságátalakítással érhető el a 2015-ös párizsi klímacsúcson megfogalmazott célkitűzés, hogy az iparosodáshoz képest 2 Celsius-fok alatt maradjon a globális átlaghőmérséklet emelkedése, de az a pálya, amelyen a világ halad, közelebb jár a 3 Celsius-fokhoz - mondta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke egy pénteki konferencián, Budapesten.
2023. 11. 24. 23:30
Megosztás:

Átadták a Budapest Ballet Grand Prix díjait

Áták a Budapest Ballet Grand Prix (BBGP) díjait pénteken a Müpa Fesztivál Színházában, ahol a gálát megnyitó Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kiemelte: a nemzetközi verseny megrendezése segít annak a célnak a megvalósításában, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem Európa legjobbja legyen.
2023. 11. 24. 23:00
Megosztás:

Kiosztották Az év fiatal vállalkozója díjat

Az év fiatal vállalkozója címet az idén a zöld innováció és fenntarthatóság területén is elért kimagasló eredményeiért a 33 éves Pinczés Marianna, a Corn Oil Press, a Virgin Oil Press és a Future Plastik Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el - tájékoztatta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) az MTI-t pénteken.
2023. 11. 24. 23:00
Megosztás:

Az első önálló állattenyésztési tanszéket 150 éve alapították

Az 1873-as év mérföldkövet jelentett az állatorvoslás oktatásában, és fordulópont volt a magyar állattenyésztés és az állategészségügy történetében is - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az első önálló állattenyésztési tanszék alapításának 150 éves évfordulója alkalmából mondott köszöntőjében az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint.
2023. 11. 24. 22:00
Megosztás: