MÁV: megkezdődött a győri vasútvonal felújításának 3. üteme

Megkezdődött szombaton a győri vasúti fővonal felújításának 3. üteme: Szárliget és Biatorbágy között az egyik vágányon megindult a forgalom, a nemzetközi vonatok ismét Budapestig közlekednek és onnan indulnak - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.
2023. 11. 19. 10:00
Megosztás:

Egyetlen pályázat érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői posztjára

Egyedül a jelenlegi főigazgató, Demeter Szilárd pályázott a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői posztjára.
2023. 11. 19. 09:00
Megosztás:

A fővárosi karácsonyi vásárokban népszerűsítik a magyar borokat

A Magyar Bormarketing Ügynökség hat héten át a fővárosi karácsonyi vásárokban is népszerűsíti a magyar borokat - közölte az ügynökség az MTI-vel.
2023. 11. 19. 08:00
Megosztás:

Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

December 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba.
2023. 11. 19. 07:00
Megosztás:

Javították a járóbeteg-szakellátás feltételeit Makón és Hódmezővásárhelyen

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítették a járóbeteg-szakrendelést a makói és hódmezővásárhelyi kórházban, ezzel több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátásának feltételei javultak - tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.
2023. 11. 19. 06:00
Megosztás:

Duna House: még egy hónapig igényelhetnek a jelenlegi feltételekkel babaváró támogatást fiatal párok

Már csak egy hónap áll rendelkezésre azok számára, akik a jelenlegi feltételek szerint szeretnék igénybe venni a babaváró támogatást - hívta fel a figyelmet a Duna House.
2023. 11. 19. 05:00
Megosztás:

A régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává válik a Waberer’s Csoport 2027-re

Bemutatta frissített stratégiáját a Waberer’s Csoport, melyben azzal számol, hogy 2027-re a közép- és kelet-európai régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává válik, miközben árbevétele és EBIT (üzemi) eredménye a tavalyi közel duplájára emelkedik. Az európai szinten már most is meghatározó vállalat a jelentős növekedést további beruházásokkal, akvizíciókkal, infrastruktúrafejlesztéssel, tevékenységének diverzifikációjával, szolgáltatásai között pedig a hozzáadott érték növelésével tervezi elérni. A Waberer’s a stratégia megvalósítása során kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatósági szempontokra, miközben fokozni kívánja tőkepiaci aktivitását.
2023. 11. 19. 04:00
Megosztás:

Kevés a 10 százalékos garantált bérminimum-emelés - A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem írja alá a béremelési megállapodást

Valóban politikai, csak éppen nem párt-, hanem szociálpolitikai oka van annak, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség nem írja alá a jövő évi minimálbér- és garantált bérminimum-emelési megállapodást – reagált a MASZSZ elnöke Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter sajtóban megjelent állítására, miszerint a szövetség hátráltatta a tárgyalásokat, majd „nyilvánvalóan politikai okból” a megállapodást sem is írja alá.
2023. 11. 19. 03:00
Megosztás:

Penész ellen a lakásban - hogyan tudod örökre kiűzni a penészt?

Milyen okai lehetnek, ha penészedik egy lakás? Olyan időszak jön, mikor a penész és a kellemetlen szagok egyaránt problémát okozhatnak az otthonunkban. Jó ötlet szellőztetni a szagok és a penész ellen? Vagy mi a legjobb megoldás a penész ellen?
2023. 11. 19. 02:00
Megosztás:

A Pensum Group a munkaerő-kölcsönzés szerepének erőteljes növekedésére számít

Minősített munkaerő-kölcsönzőként a Pensum Group Nyrt. értékelte a Kormány által előterjesztett „A harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról” szóló törvénytervezetet, mely új keretbe helyezi a vendégmunkások foglalkoztatását. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalat üdvözli, hogy a tervezet alapján nem változik az eddigi szabály, mely szerint vendégmunkásokat továbbra is csak minősített kölcsönbeadók hozhatnak be az országba gyorsított eljárás keretében. A társaság elkötelezett a magyar munkavállalók foglalkoztatása iránt, ugyanakkor ezzel párhuzamosan növekedve a harmadik országbeli munkavállalókkal foglalkozó üzletága az év végéig elérheti az érintett országokból toborzott 500 munkavállaló foglalkoztatását. A társaság a törvénytervezet értékelése mellett közölte, hogy árbevétele a harmadik negyedévben 30 százalékkal, az év eddigi 9 hónapjában pedig 14 százalékkal bővült.
2023. 11. 19. 01:00
Megosztás:

A Bitcoin árfolyam hamarosan elérheti a 40 000 dollárt, ám sokan mégis a BTCMTX-et veszik

A bitcoin bikák következő célja a jelek szerint a 40,000 dollár lehet, azonban a vásárlási hullámot egy másik kripto, a Bitcoin Minetrix vezeti. A stake-to-mine rendszerre épülő projekttel ugyanis a befektetőknek lehetőségük nyílik maximálisan kihasználni a közelgő, legendásnak ígérkező rallyt.
2023. 11. 19. 00:01
Megosztás:

Hasnyálmirigyrák: mi okozza és miről ismerheted fel?

A hasnyálmirigyrák előfordulása Európa szerte növekedést mutat: mind a nőknél, mind a férfiaknál a negyedik helyen áll a rosszindulatú daganatok okozta halálozás tekintetében, évente összesen kb. 130.000 ember életét követeli Európában, és sajnos már nem csak az idősebb generációt érinti. Hazánkban a legkeresettebb betegség az interneten, melynek Prof. Dr. Madácsy László, az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum vezetője szerint az az oka, hogy az emberek szemében egy rémisztő állapotról beszélünk, mely alacsony túlélési rátája miatt képes pánikot kelteni az érintett betegek környezetében is.
2023. 11. 18. 23:00
Megosztás:

Egymillió négyzetméter 950 millió dollárért - Az Emirates új műszaki bázis építését jelentette be

Az Emirates újabb hatalmas, 950 millió dollár értékű beruházást jelentett be a Dubai Airshow-n: a DWC repülőtéren építi meg legnagyobb és a maga nemében legfejlettebb műszaki központját, ahol többek között a légitársaság repülőgépeinek karbantartását is végzik majd.
2023. 11. 18. 22:00
Megosztás:

Hogyan hat a magyar cégekre az euró-mentesítés és a kínai jüan felemelkedése?

Az euró nemzetközi fizetésekben való részesedése 38%-ról 23%-ra csökkent, míg az amerikai dollár a 42%-os részesedésével továbbra is erős. Ez tükrözi az európai energiaágazatban bekövetkezett változásokat, az Európán belüli kereskedelem csökkenését és az európai vállalatok alacsonyabb versenyképességét. Az euró-mentesítés hatással lehet a magyar kereskedő cégekre is a megnövekedett devizaköltségek, az árfolyam-ingadozás és a haszonkulcsok csökkenése miatt. A vállalatoknak lehetőségük van megőrizni a versenyképességüket, amihez különböző stratégiákat tudnak alkalmazni a devizakockázat fedezésére és az import-/exportpiacaik diverzifikálására. Növekszik a jüan nemzetközi térnyerése – a nemzetközi fizetésekben való részesedése 3,47% (ez történelmi csúcs). A magyar vállalatok már elkezdték felfedezni a jüannal való fizetések előnyeit, de a kínai devizával szemben fennálló bizonytalanság miatt továbbra is fenntartásokkal állnak a dollár kiváltásához.
2023. 11. 18. 21:00
Megosztás:

Nyakunkon a Black Friday – a GVH segít a vállalkozásoknak a megfelelő árazási gyakorlatok elsajátításában

A Gazdasági Versenyhivatal új podcast epizóddal segíti a vállalkozásokat megfelelő árazási gyakorlatok alkalmazásában. Az podcast epizód része a nemzeti versenyhatóság tájékoztató kampányának, amelyben többek között minivideókkal és részletes oktatóvideóval támogatja a fogyasztókat és a vállalkozásokat is a jogsértések és átverések elkerülése érdekében a novemberi akciózások időszakában.
2023. 11. 18. 20:00
Megosztás:

Újabb villamos kazánokat állított üzembe az ALTEO

A soproni erőművében szolgálatot teljesítő villamos fűtésű kazán után az ALTEO újabb két eszközt integrált Szabályozási Központjába, amelyek lehetővé teszik a megújuló energiaforrásokkal megtermelt villamosenergia hővé alakítását is. A kazincbarcikai és a tiszaújvárosi fűtőerőművekben elhelyezett kazánokkal megtermelt forróvíz a helyi távfűtési rendszerbe csatlakozik.
2023. 11. 18. 19:00
Megosztás:

Építőipar: Hiába tanulták, hivatalosan mégsem csinálhatják

Szigeteltetné a házát, vagy energiahatékonyabbra cseréltetné a tetőablakát? A homlokzati hőszigeteléshez nyilván festőt, a tetőablak-cseréhez tetőfedőt hívna, akiket ki is képeztek ezekre a munkákra, hivatalosan azonban mégsem végezhetik. Jönnek a kiskapus megoldások, rosszabb esetben a szakszerűtlen kivitelezések.
2023. 11. 18. 18:30
Megosztás:

Nincs megállás a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramban: a szerződött összeg átlépte a 860 milliárd forintot

Túllépte a 860 milliárd forintos szerződött összeget a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram. November 8-ig az 1000 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett program 86 százalékára kötöttek szerződést a magyar vállalkozások, melyből az EXIM Magyarország 654 milliárd forintot folyósított. A program célja a vállalkozások kedvezményes finanszírozási eszközökkel történő támogatásán keresztül a hazai gazdaság élénkítése és a növekedés újraindítása.
2023. 11. 18. 16:00
Megosztás:

A kétgyerekes családmodellt erősítheti a CSOK Plusz

A 2024-ben induló CSOK Plusz iránt leginkább a gyermektelen párok érdeklődnek, akik többsége két gyerek vállalását tervezi – derül ki annak a több mint 16 ezer felhasználónak az adataiból, akik a Bankmonitor CSOK Plusz kalkulátorával ellenőrizték, hogy jogosultak-e a támogatásra.
2023. 11. 18. 15:00
Megosztás:

Akár 46 millió forintos ajándékot is kaphatnak az államtól a falusi csokos lakásvásárlók

A mostani kilátások szerint jövőre már csak a falusi csokos kistelepülésekre költözők kaphatnak állami támogatást lakásvásárlásra gyermekvállalás nélkül. Ráadásul a CSOK Pluszt és a Babavárót is kihasználva kettő vagy három gyermek vállalása esetén akár 25 vagy 46 millió forint vissza nem térítendő támogatással számolhatnak. A falusi csokos településeken található ingatlanok átlagos négyzetméterára jelenleg 258 ezer forint, de széles a skála, hiszen az árak 102 ezer forinttól 519 ezer forintig terjednek négyzetméterenként. A három legdrágább vármegye Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Somogy. Utánuk következik Fejér, Pest és Komárom-Esztergom vármegye 347-377 ezer forinttal. Számos vármegyében 200 ezer forint alatti átlagos négyzetméteráron is lehet ingatlant vásárolni. A legolcsóbb és legdrágább falusi csokos települések között 90-szeres az árkülönbség
2023. 11. 18. 14:00
Megosztás: