A régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává válik a Waberers Csoport 2027-re

Bemutatta frissített stratégiáját a Waberer’s Csoport, melyben azzal számol, hogy 2027-re a közép- és kelet-európai régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává válik, miközben árbevétele és EBIT (üzemi) eredménye a tavalyi közel duplájára emelkedik. Az európai szinten már most is meghatározó vállalat a jelentős növekedést további beruházásokkal, akvizíciókkal, infrastruktúrafejlesztéssel, tevékenységének diverzifikációjával, szolgáltatásai között pedig a hozzáadott érték növelésével tervezi elérni. A Waberer’s a stratégia megvalósítása során kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatósági szempontokra, miközben fokozni kívánja tőkepiaci aktivitását.
2023. 11. 18. 13:00
Megosztás:

Tízből öt cégnél számítanak bővülésre a foglalkoztatottak számában

A hazai munkaerőpiacot jelenleg az erős jelöltoldali kereslet jellemzi: 2023 első 9 hónapjában egy álláshirdetésre átlagosan 59%-kal többen jelentkeztek, mint az előző év azonos időszakában, amunkanélküliségi ráta is nőtt, év-év alapon közel 12%-ot. A munkaadók ennek ellenére megnövekedett toborzási költségvetésről és erőforrásigényről számoltak be – derült ki a Profession.hu idei HR Körkép felméréséből.
2023. 11. 18. 12:00
Megosztás:

Engedély nélkül üzletelhetett az Applied Materials

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium vizsgálja az Applied Materials-t (AMAT).
2023. 11. 18. 11:00
Megosztás:

Az a félelmetes defláció - van ok félni?

Tegnap elhangzott az a félelmetes szó, hogy defláció. Nem csak arról van szó, hogy tegnap a Walmart vezérigazgatója tartotta lehetségesnek az árak csökkenését az elkövetkező hónapokban, hanem az egy nappal korábban megjelent termelői infláció is ezt sugallja.
2023. 11. 18. 10:00
Megosztás:

Egy év alatt nagyot fordult a világ a lakásépítőkkel is

A magyarországi lakásépítési helyzetről publikált legfrissebb KSH adatok nem csak jelentős visszaesést mutatnak 2022-höz képest, hanem arra is rávilágítanak az OTP Ingatlanpont elemzője szerint, hogy még nem hagytuk magunk mögött a gödör alját. A nagyobb képet vizsgálva, már az Európai Unióban is ritka kivételnek számítanak azok az országok, amelyekben még mindig növekvőben van a lakásépítési kedv.
2023. 11. 18. 09:00
Megosztás:

Mi mentheti meg a jövő nyugdíjasait? Tizenöt év múlva robban be a nyugdíjasbumm

Kétmillió nyugdíjas él ma Magyarországon, ami a lakosság durván egyötödét teszi ki. Minden két aktív dolgozóra egy nyugdíjas jut, a helyzet pedig a Ratkó korszakban születettek gyerekeinek nyugállományba vonulásával még rosszabb lesz. A ma aktív dolgozók már nem tehetik meg, hogy a homokba dugják a fejüket: időben el kell gondolkodniuk az öngondoskodással kapcsolatban.
2023. 11. 18. 08:00
Megosztás:

Aki nem tud megszólalni angolul, az nem mondhatja, hogy beszéli a nyelvet!

A Dunay-féle beszédközpontú angol oktatás magabiztos, élő nyelvtudáshoz segít hozzá. Kevés olyan hivatás van, amelyben ma nyelvtudás nélkül érvényesülni lehet a munkaerőpiacon. Sokan azt gondolják, azzal, hogy nyelvtudásukról papírt szereznek, minden le is van tudva, közülük jópáran írásban még egész jól el is boldogulnak. De ha meg kell szólalni… megfagy a levegő, eláll a lélegzet és bent ragadnak a szavak. Ez a jelenség nem az egyén hibája, a nyelvoktatási rendszer felépítéséből fakad, hogy nem tanuljuk meg élőszóban használni az idegen nyelvet. Ezt kívánja orvosolni A Speak! Nyelviskola, ahol Dunay Péter 100% beszéd, 0% könyv módszerének köszönhetően rövid időn belül felszakadnak a gátak.
2023. 11. 18. 07:34
Megosztás:

Személyi kölcsön akciók a Black Friday keretében

Idén a pénzintézetek is felkészültek a Black Friday néven elterjedt, de valójában már rég nem csak egy péntek erejéig tartó év végi nagy leárazásokra. A CIB, a Raiffeisen és az UniCredit Bank is jóváírási akciókat hirdetett, ami röviden annyit tesz, hogy meghatározott összegű hitelfelvételnél akár több tízezer forintot is jóváírnak a kölcsönfelvevő bankszámláján. Az akcióhoz várhatóan további bankok is csatlakoznak, de a népszerű vásárlási szezonban nemcsak a választott terméket, hanem a pénzintézetek ajánlatait is tanácsos összehasonlítani, mert nem mindig a legakciósabb a legkedvezőbb is egyben.
2023. 11. 18. 07:00
Megosztás:

Magyar innováció emeli új szintre a hőszivattyús fűtést

Egy ingatlannál a hőszivattyús fűtésre való átállást több tényező is befolyásolja, az egyik ezek közül, hogy milyen hőközpontot válasszunk, ez az eszköz ugyanis elengedhetetlen annak érdekében, hogy a hőt eltároljuk, amíg szükségünk nem lesz rá. A kiválasztásnál olyan kritériumok jönnek szóba, mint a megbízhatóság, a praktikum és a helytakarékosság. Egy magyar innováció most a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően lép piacra.
2023. 11. 18. 06:00
Megosztás:

Az EB leállítja a hirdetéseket az X közösségi oldalon

Az Európai Bizottság pénteken közölte, hogy leállítja hirdetéseit a X - korábban Twitter - internetes közösségi oldalon, azzal az indokkal, hogy az "elmúlt hetekben a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd riasztó mértékű növekedését tapasztalták."
2023. 11. 18. 05:00
Megosztás:

Kiderül, mitől tartanak az adóvezetők

Az infláció miatt aggódnak leginkább a hazai vállalatok, míg a legkockázatosabb adóterületnek a transzferárazást, a társasági adót és a globális minimumadót tartják – derül ki az EY Adókonferencia több mint 240 résztvevője körében készített felmérésből.
2023. 11. 18. 04:00
Megosztás:

Régiós összehasonlításban továbbra sem népszerű a távmunka Magyarországon

A munkaképes korú magyar munkavállalók 10,6 százaléka dolgozott otthoni vagy hibrid munkavégzés keretében tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez az érték kevesebb mint fele az EU 27 országa 22,4 százalékos arányának. A lemaradást tovább növelheti, hogy idén – elsősorban hatékonysági okokra hivatkozva – a munkáltatók jelentős része kezdte visszarendelni (részben vagy teljesen) irodai munkavégzésre dolgozóit. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy megfelelő keretek mellett a távmunka – annak számos egyéb előnye mellett – nem okoz hatékonysági problémákat.
2023. 11. 18. 03:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban harmadik hete csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata

Az Egyesült Államokban harmadik hete csökkent a 30 éves jelzáloghitelek átlagos kamata a múlt héten - közölte a Freddie Mac amerikai állami jelzáloghitel-finanszírozó vállalat.
2023. 11. 18. 02:00
Megosztás:

Tokaj új korszaka kezdődik

Elkezdődik a Tokaj főterén lévő áruház épületének bontása és ezzel a város új korszaka; az áruház helyén a borvidék XVI. századi fénykorát idéző, a város arculatához illeszkedő épület emelkedik majd - mondta Posta György, Tokaj polgármestere pénteken, a Facebook-oldalán közzétett videóban.
2023. 11. 18. 01:00
Megosztás:

1 millió dollárhoz közelít a Bitcoin ETF - Ez lehet a következő sikertörténet?

A hosszas telet követően végre elkezdett tavaszodni a kirptoszektorban. A tempót a BlackRock diktálta, miután hetekkel ezelőtt beadta a spot Bitcoin ETF engedélyezése iránti kérelmet az amerikai tőzsdefelügyelethez (Sec).
2023. 11. 18. 00:01
Megosztás:

Uniós forrásból fejlesztik a hulladékkezelés rendszerét a Homokhátságon

Uniós támogatással fejlesztik a hulladékkezelés rendszerét a Homokhátság déli részén, a csaknem nettó 4,3 milliárd forintos beruházás célja, a hulladék mennyiségének csökkentése, az újrahasznosítás arányának növelése - közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) mórahalmi polgármester pénteken.
2023. 11. 17. 23:31
Megosztás:

Nyereséggel zártak az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után indexemelkedéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 11. 17. 23:00
Megosztás:

Szembement a nemzetközi hangulattal a BUX pénteken

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 554,92 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel, 57 010,75 ponton zárt pénteken.
2023. 11. 17. 22:00
Megosztás:

Egyik így, másik úgy: mi lesz az amerikai kamatpálya?

Nem elég a clevelandi Fed vezetője, Loretta Mester számára a héten napvilágot látott inflációs adat, hogy kimondhassák a Fed győzelmét az infláció felett.
2023. 11. 17. 21:00
Megosztás:

Romló banki környezetre figyelmeztetett Lagarde

A következő időszakban romolhat a bankok jövedelmezősége Christine Lagarde szerint.
2023. 11. 17. 20:00
Megosztás: