Erős kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult kedden a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárást követően.
2024. 03. 12. 09:30
Megosztás:

Emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemző szerint

Emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 494,13 pontos, 0,75 százalékos csökkenéssel 65 599,49 ponton zárt hétfőn.
2024. 03. 12. 09:00
Megosztás:

A Solana is brutál rallyt csinál a Bitcoin mellett, egy új mém-coin a Kangamoon 125%-ot ugrik és még van benne akár 100X

A piac jelentős számú vezető kriptovalutája között a bikapiac optimista hangulatát mutató Solana (SOL) és Bitcoin (BTC) hívja fel leginkább most a szakértők figyelmét. Ennek oka az elmúlt hetekben mutatott lenyűgöző árfolyam teljesítményük.
2024. 03. 12. 08:35
Megosztás:

Alig változott kedd reggelre a forint árfolyama

Vegyesen, csekély mértékben változott a forint árfolyama kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 12. 08:30
Megosztás:

Jól indult a lakásbiztosítási kampány

A márciusi lakásbiztosítási kampány első hetében naponta 15-ször többen számolták és kötötték újra a lakásbiztosításukat, mint egy átlagos márciusi hónapban - közölte a saját adatai alapján a Netrisk online biztosításközvetítő hétfőn az MTI-vel.
2024. 03. 12. 08:00
Megosztás:

Több pénzt a védelemre

A NATO-tagállamoknak a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékára kellene emelniük védelmi kiadásaikat - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn Varsóban, jelezve, hogy ezt hivatalosan is javasolni fogja másnap az amerikai elnöknek a washingtoni Fehér Házban.
2024. 03. 12. 07:30
Megosztás:

Az osztrákok nyerték a magyar telet, de a legtöbben mégsem síelni utaztunk

Ezen a télen sem lehetett megverni Ausztriát a magyar utazóknál, akik közül viszont már többen mentek városnézésre, mint síelni - derül ki a Bank360.hu utasbiztosítási adatainak elemzéséből. A téli üdüléseink rövidebbek voltak, mint a nyáriak, a gyors online biztosításkötést pedig már többnyire közvetlenül az indulás előttre hagyjuk.
2024. 03. 12. 07:00
Megosztás:

További csökkenést mutat a FAO élelmiszerár-indexe februárban

Februárban már a hetedik egymást követő hónapban csökkent az élelmiszer-alapanyagok árának nemzetközi mutatója, mivel a főbb gabonafélék alacsonyabb nemzetközi jegyzése érdemben ellensúlyozta a cukor és a hús árának emelkedését – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) mai közleményében.
2024. 03. 12. 06:30
Megosztás:

Rekordmennyiségű adóval indul a 2024-es év - 9 éve nem volt ennyi

A különadók újabb évébe lépve joggal merülhet fel a kérdés, hogy az eleinte átmenetiként kommunikált extraprofitadók vajon mikor adják át a helyüket a tényleg söralátét méretű adóbevallásoknak. Mindeközben a gazdálkodók most már olyan addicionális terhekkel is kénytelenek szembenézni, mint az EPR-díj, a szén-dioxid kvóta adó vagy a globális minimumadó.
2024. 03. 12. 06:00
Megosztás:

Túllépte az ötmillió négyzetmétert a bérelhető ipari-logisztikai ingatlanok összterülete

Egy év alatt megduplázódtak, és minden eddigi rekordot megdöntöttek tavaly a külföldi működőtőke-beruházások hazánkban, ami közvetlenül hatással volt a hazai ipari és logisztikai ingatlanok piacára: a bérletre szánt összterület tavaly meghaladta az ötmillió négyzetmétert. Jelenleg csaknem 400 ezer négyzetmétert fejlesztenek országszerte, amelyek 30 százalékára már előbérleti megállapodást kötöttek – hangzott el a 14. Közlekedéslogisztikai Konferencián, Herceghalmon. Miután jelentősen bővült a kínálat, továbbra is majdnem 8 százalék körül van az üresedési ráta. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a vidék helyszínek. A bérleti díjak a prognózisokkal ellentétben csak kis mértékben nőttek.
2024. 03. 12. 05:30
Megosztás:

Innen indult útnak a legtöbb belföldi turista

A vidéki szálláshelyeken több mint 19 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly a belföldi vendégek, akik közül a legtöbben Pest vármegyéből indult útnak - közölte a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.
2024. 03. 12. 05:00
Megosztás:

A kínai parlament jóváhagyta az Államtanács szervezeti törvényének módosítását

Véget ért az egy hétig tartó 14. Országos Népi Gyűlés második ülésszaka Pekingben, melynek hétfői záróülésén egy sor törvényt, köztük az Államtanács szervezeti szabályzatának módosítását is elfogadták.
2024. 03. 12. 04:30
Megosztás:

Mennyiért lehet most vidéken ingatlant venni?

A vidéki ingatlanpiacon az új építésű lakások kínálati négyzetméterára idén az első negyedévben átlagosan 1,035 millió forint, ami mindössze 0,7 százalékkal haladja meg a korábbi negyedéves értéket - közölte az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.
2024. 03. 12. 04:00
Megosztás:

Az integráció a kulcs a magyar gazdaság növekedéséhez

A magyar gazdasági növekedés fenntartásához elengedhetetlen a munkaerő-tartalék mozgósítása és a külföldi dolgozók behozatala. Egy dolog azonban a toborzás, és más a megtartás: a termelés folyamatosságához létfontosságú a fluktuáció csökkentése és az új munkatársak beilleszkedése. Az, hogy a magyar és külföldi munkavállaló hatékonyan, jó munkahelyi légkörben dolgozzon együtt, a vállalat és a dolgozók érdeke is. A megtartás kulcsa a kiválasztási folyamatok gondos megtervezése és végrehajtása, a hibalehetőségek minimalizálása. A legprofibb munkaerő-kölcsönzők a sok évtizedes tapasztalat alapján és a törvényi előírások szerint szigorú előszűrés után ajánlják a megfelelő magyar és külföldi jelölteket, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a beilleszkedésükre, mellyel számos későbbi probléma megelőzhető - emeli ki Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
2024. 03. 12. 03:30
Megosztás:

Lendületesen kezdték a lakásbiztosítás kampányt a lakástulajdonosok

Naponta 15-ször annyian számolják, és kötik újra a lakásbiztosításukat, mint egy átlagos márciusi hónapban köszönhetően a lakásbiztosítási kampánynak a Netrisk saját adatai szerint. Március első hetében az éves átlagdíjak 33 ezer forintot tettek ki a Netrisknél. Jelentősen, 11 százalékról 23 százalékra nőtt a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításokra szóló kötések száma, amelyeknek átlagos éves díja 32 ezer forint volt. Az elérhető biztosítások között pedig érdemes körülnézni, hiszen a különböző ajánlatok között jelentős különbségek is lehetnek.
2024. 03. 12. 03:00
Megosztás:

Bezárhat a sok ingatlan ügynök, leáldozott az ingatlanosoknak - Más jön helyette

Jelentős átalakuláson megy keresztül az ingatlan-piac és az ingatlanokat értékesítők szegmense is. Egyre inkább megváltozik az ingatlanértékesítők és vásárlók igénye, amit az is alátámaszt, hogy sokan már saját maguk hirdetik az eladni kívánt házat, lakást vagy telket és a hirdetéseikben kikötik, hogy nem kérnek az ingatlanközvetítők segítségéből.
2024. 03. 12. 02:00
Megosztás:

Mennyi kamatot ad most a magyar állam az Ön EURÓjára?

EMÁP - ez a rövid neve annak az állampapírnak, amely a lakossági euró befektetések hivatott megnyerni magának. Valódi neve: Euró Magyar Állampapír 2026U sorozat. Szeretnél euróban magyar államkötvényt venni? Mennyi a kamata? Hogyan fizet kamatot az eurós magyar állampapír?
2024. 03. 12. 01:00
Megosztás:

Pénz- és szerencse horoszkóp a hétre: a KOS gazdagodik, a HALAK bajban...

Heti pénzügyi és szerencse horoszkópunk segít eligazodni minden csillagjegy számára a befektetések, a pénzügyi döntések és a szerencsejátékok témaköréban.
2024. 03. 12. 00:20
Megosztás:

A Bitcoin ára bravúros trükköket mutat

A Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb kriptója március 8-án új történelmi csúcsot ért el 70,083.05 dollárral.
2024. 03. 12. 00:01
Megosztás:

Labdába sem rúg a fogyasztóbarát lakásbiztosítás a kampányban

Bár az alulbiztosítottság ellen a leginkább a fogyasztóbarát biztosítások védenék az ügyfeleket, a díjversenyben a futottak még közé kerülnek ezek a termékek és a díjhirdetési szabályok merevsége miatt a lakásbiztosítási kampány idején nem is lesz változás – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 03. 11. 23:30
Megosztás: