Veszprém vármegye és Bajankhongor tartomány összefog

Testvérvárosi együttműködést kötött Veszprém vármegye és a mongol Bajankhongor tartomány, amelyet csütörtökön írtak alá a bakonyi vármegyeszékhelyen.
2024. 03. 08. 12:00
Megosztás:

Megzabolázták év elején az inflációt az OECD-ben

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban januárban átlagosan 5,7 százalékra lassult a fogyasztói árak éves növekedése a decemberi 6 százalékról, amikor először jegyeztek fel növekedést három hónap csökkenés után.
2024. 03. 08. 11:30
Megosztás:

Elviheti a lehűlés egyes gyümölcsök termését

Az enyhe február miatt minden gyümölcstermő növény rügyezni kezdett, de a lehűlés veszélyes lehet, különösen a csonthéjasokat fenyegetik a visszatérő hajnali fagyok - olvasható az Agrofórum csütörtöki hírlevelében.
2024. 03. 08. 11:00
Megosztás:

Jobban hoznak az államkötvények a konyhára

A meghirdetett mennyiségnél 27 milliárd forinttal nagyobb összegben, 63 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, növekvő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 03. 08. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján.
2024. 03. 08. 10:00
Megosztás:

Emelkedéssel indulhat a kereskedés

Emelkedéssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az elemző szerint.
2024. 03. 08. 09:30
Megosztás:

Erősödés az ázsiai piacokon

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a tokiói börze Nikkei225 indexe 0,25 százalékos emelkedéssel, 39 699 ponton zárt, a részvények szélesebb körét összefogó Topix index 0,42 százalékkal nőtt.
2024. 03. 08. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött kissé a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 03. 08. 08:30
Megosztás:

A Pullix (PLX) kriptó teljesítménye felülmúlja az egész kriptopiacot, és forradalmi kereskedési platformjuk indulása már a küszöbönáll

Ha a kriptopiac teljesítményét értékeljük, láthatjuk, hogy a Pullix felülmúlja az egész piacot. Még akkor is, ha a Bitcoin áttörte a korábbi csúcsát és az Ethereum közelít a 4000 dollárhoz, a Pullix által nyújtott ROI mértéke példátlan. Azok, akik korán csatlakoztak ehhez a DeFi kriptohoz, közel 700%-os megtérülést értek el.
2024. 03. 08. 08:15
Megosztás:

Elmaradtak a vártaktól az adatok az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban az elemzői várakozásoknál kevésbé bővült a foglalkoztatottak száma februárban - áll az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett jelentésében.
2024. 03. 08. 08:00
Megosztás:

A kihagyhatatlan magas hozamú kriptovaluták felfedése: 2024 legjobb 3 kriptovalutája

A legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni, ha a legjobb kripto érme után kutatsz befektetési céllal, az a rövid és hosszú távú megtérülés (ROI). Az elemzők áttekintették a piac több mint 10 000 kriptovalutájának többségét, és azokat választották ki, amelyeknek magas az esélye a profit megtérülésére az év során.
2024. 03. 08. 07:40
Megosztás:

Új üzem Bolhón

Átadták a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság zsákvarró üzemét a Somogy vármegyei Bolhón szerdán, a létesítményben árvíz- és belvízvédelemhez szükséges homokzsákokat készítenek.
2024. 03. 08. 07:30
Megosztás:

Női vállalkozók Magyarországon: Megélhetés és tenni akarás a motiváció

Megtalálni a módot a megélhetés biztosítására úgy, hogy közben a társadalmi elvárásoknak is megfeleljenek a magánéletükben – ez motiválja elsősorban a vállalkozóvá válásra a magyar nőket a BGE Budapest LAB által végzett kutatás szerint, amely a Global Entrepreneurship Monitor (GEM), a világ legnagyobb vállalkozáskutatásának részeként készült. Az eredmények szerint a nők, bár a vizsgált mutatók alapján a férfi vállalkozásokhoz hasonlóan teljesítenek, vállalkozói aspirációs szintjük átlagosan alacsonyabb, vállalkozói önértékelésük pedig gyengébb a férfiakénál.
2024. 03. 08. 06:30
Megosztás:

Fékező piacon is vonzóak maradtak a kistelepülések

A koronavírus járvány enyhülése és a lakáspiaci pangás első jelei sem tudták megtörni a támogatott kistelepülések vonzerejét. Tavaly még valószínű forgatókönyvnek látszott, hogy esetleg 2021 után alábbhagyott a kistelepülések iránti lelkesedés, hiszen a Covid gerjesztette félelem a továbbiakban már nem viszi ki a városokból az embereket, sőt a visszaáramlásuk is elindult, s e mellett látszott már a piaci lendület általános lanyhulása is 2022-ben. A Belügyminisztérium azóta megjelent, az egyes magyarországi települések 2023. január 1-i állapot szerinti állandó lakosságáról szóló legfrissebb adatai viszont arra utalnak, hogy ezek a tényezők végül nem váltak döntővé. Ahogy Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője értékelte: „a községeket, kisebb városokat preferáló otthonteremtési kedvezmény 2022-ben még a korábbinál is hatásosabbnak bizonyult a népesség megtartásában".
2024. 03. 08. 06:00
Megosztás:

Diákszállók építésébe kezd a WING leányvállalata, az Echo Investment Lengyelországban

A WING lengyel vezető ingatlanfejlesztőfejlesztő leányvállalata, az Echo Investment 5000 darab, célzottan diákszállásnak épített, modern, energiahatékony férőhely fejlesztését tervezi Lengyelország egyetemi városaiban következő három-öt évben. Ennek érdekében közös leányvállalatot alapít a londoni székhelyű, vállalati- és ingatlanbefektetésekkel foglalkozó, vagyonkezelő Signal Capital Partnersszel és Közép-Kelet-Európa vezető befektető és vagyonkezelőjével, a Griffin Capital Partnersszel. A közös vállalat többségi részvényesei az előbbi két cég 70 százalékos részesedéssel, míg a fennmaradó 30 százalékot az Echo Investment birtokolja, aki ingatlanfejlesztőként is jelen lesz a partnerségben.
2024. 03. 08. 05:30
Megosztás:

Megjött a friss adat: két év alatt negyedével drágultak a lakásbiztosítások

Emelkedő átlagdíjak és kárkifizetések jellemzik a több mint 3,3 millió szerződésből álló lakossági vagyonbiztosítási piacot. Az egyéni lakásbiztosítások tavaly 15 százalékkal, két év alatt pedig 26 százalékkal drágultak - derül ki a friss adatokat elemző Bank360.hu összegzéséből. Ezt próbálhatják meg most visszanyerni az ügyfelek a szerződéseik márciusi szabad felmondásával, ha az ajánlatok összehasonlításával számukra jobb jó ár-érték arányú lakásbiztosítást találnak.
2024. 03. 08. 05:00
Megosztás:

Fordult a kocka: a nőknél prioritás lett a pénzügyi döntéshozatal, a tartalék­képzés és az öngondoskodás

Öngondoskodás és pénzügyi tudatosság, szélesedő női jelenlét a vállalati szegmensben: csak néhány azon területek közül, ahol egyre inkább úgy tűnik, megerősödtek a nők. A március 8-i nőnap alkalmából az Allianz olyan eredményekre jutott, amelyek az elmúlt években napvilágot látott felméréseket igazolják. Látható például, hogy bár a nők számára továbbra is az egészséges és hosszú élet a prioritás, egyre fontosabbá válik a pénzügyi biztonság is. Ezzel együtt megdőlni látszik az a nézet, miszerint minden pénzügyi döntés a férfiak kezében van.
2024. 03. 08. 04:30
Megosztás:

Az albérletpiacon is új időszámítás indult

Az albérletben élőknek, pontosabban a bérlőknek és a tulajdonosoknak is érdemes figyelniük a márciusi lakásbiztosítási kampányra. Lehetőségük van arra, hogy új, az igényeiknek, a lakás és az ingóságok értékének jobban megfelelő biztosítást kössenek - közölte a Netrisk. A kizárólag ingóságokra kötött lakásbiztosítás átlagdíja 9800 forint, míg a kizárólag ingatlanra kötött verzió átlagdíja több mint 36 ezer forint volt. A Netrisk adatai szerint már a kampány első napján jelentős volt az érdeklődés a lakásbiztosítások iránt, az ügyfelek 70 százaléka új biztostóval lépett kapcsolatba.
2024. 03. 08. 04:00
Megosztás:

Ezek az élelmiszerek kapnak kiemelt figyelmet a tavaszi ellenőrzésnél

Külön figyelnek a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, például a tojásra, sonkára, tormára, édesipari termékekre vagy a borokra - mondta az Agrárminisztérium (AM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2024. 03. 08. 03:30
Megosztás:

Gumikesztyű nélkül mosogatsz a konyhában? Nagyon veszélyes dolgot csinálsz!

A gumikesztyű használata nélküli mosogatás veszélyei. A mindennapi tevékenységek között gyakran alábecsüljük azokat a potenciális veszélyeket, amelyekkel szembe kell nézni.
2024. 03. 08. 03:00
Megosztás: