Kis emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kis emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint, miután kedden negatív korrekció történt a hazai részvénypiacon.
2024. 06. 12. 09:00
Megosztás:

6 milliárdos részvényvisszavásárlást jelentett be a GM

A General Motors 6 milliárd dollár értékű részvényvisszavásárlási programot jelentett be, mivel a korábbi 10 milliárdos program várhatan kifut ebben a negyedévben.
2024. 06. 12. 08:30
Megosztás:

Óvatosan költekezünk: a fogyasztók 43%-a tart attól, hogy az anyagi helyzete romlani fog

A folyamatosan növekvő inflációs nyomás nemcsak a fogyasztói trendeket rendezi át, de egyes igényeket is felerősít. Megváltoztak a kiskereskedőkkel szembeni elvárások és a generatív MI a vásárlás terén is egyre kiemeltebb szerephez jut – derül ki a Capgemini Research Institute legfrissebb kutatásából.
2024. 06. 12. 08:10
Megosztás:

Elérhetetlen a Filecoin 10 dolláros célára? Az Angry Pepe Fork célja, hogy túlszárnyalja a Bonkot és a Dogecoint

Radiants elindította a Bonkathont, egy hackathont, amely a Bonk (BONK) ökoszisztéma fejlesztését célozza, növelve ezzel a projekt vonzerejét, de ennek ellenére értéke 20%-kal csökkent. Eközben a Dogecoin (DOGE) értéke is esett, és a Filecoin (FIL) küzd a 10 dolláros árhatár eléréséért.
2024. 06. 12. 07:40
Megosztás:

Micsoda?! Senki által nem tudott adatok láttak napvilágot a lakásbiztosításokról

Hihetetlen mértékben nőtt a lakásbiztosítási szerződések száma az első negyedévben. A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot - írja a Bank360.hu.
2024. 06. 12. 07:30
Megosztás:

Békés vármegyében több mint 300 millió forint támogatás a nyári diákmunkaprogramra

Az idén több mint ezerötszáz 16-25 év közötti nappali tagozatos tanuló és egyetemi hallgató vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Békés vármegyében; a program megvalósításához a kormány több mint 305 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - közölte a Békés Vármegyei Kormányhivatal kedden közleményben az MTI-vel.
2024. 06. 12. 07:00
Megosztás:

Átadták a SCHOTT új gyártócsarnokát Lukácsházán

Átadták kedden a gyógyszeripari csomagolótermékeket gyártó SCHOTT Hungary Kft. 28 milliárd forintos beruházással felépült gyártócsarnokát a Vas vármegyei Lukácsházán; a 120 munkahelyet teremtő fejlesztést Magyarország kormánya több mint 3,3 milliárd forinttal támogatta.
2024. 06. 12. 06:30
Megosztás:

Emelkedőben a lakáspiac, de a korábbi szárnyalás visszatérésére nem számítunk

2023-ban országosan közel 30%-os forgalomcsökkenés mellett 8% körüli nominális drágulást (azaz a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenést) mértünk a lakóingatlanok piacán. A forgalom azonban az utolsó negyedévben – köszönhetően a 2024 elejétől bevezetett új lakástámogatási rendszer miatti előre hozott vásárlásoknak, a javuló makrogazdasági kilátásoknak és a folyamatosan csökkenő kamatszintnek – már emelkedőbe fordult. Az idei év eddigi tapasztalatai összességében élénkülést mutatnak, de a korábbi szárnyalás visszatérésére nem számítunk.
2024. 06. 12. 06:00
Megosztás:

Májusban gyorsult a lakásdrágulás üteme, de nagyok a különbségek országon belül

A lakáspiaci kereslet idei erősödése lendületet adott az árak emelkedésének is, de még továbbra sem látható erőteljes drágulás országos viszonylatban. Májusban egy hónap alatt több mint 1 százalékkal kerültek feljebb a lakásárak az ingatlan.com lakásárindexe szerint, amely a gyakorlatban fél évvel jelzi előre a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank később megjelenő lakáspiaci elemzéseiben szereplő változásokat.
2024. 06. 12. 05:30
Megosztás:

Górcső alatt a hazai online piacterek és a DSA-rendelet

Nem hoz érdemi szigorítást az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló rendelete (DSA) a magyarországi online piacterek üzemeltetői szerint, mert a hazai szabályozás a legtöbb kérdésben már eddig is hasonló vagy szigorúbb kereteket szabott meg számukra, a fogyasztók szempontjából azonban előnyösnek vélik az új jogszabályt. Egyebek mellett ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített friss kutatás.
2024. 06. 12. 05:00
Megosztás:

Környezetvédelmi elismeréseket adtak át az Energiaügyi Minisztériumban

Átadta az idei Környezetünkért díjakat és emlékplaketteket a díjazottaknak kedden az Energiaügyi Minisztériumban (EM) a tárca környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára, valamint az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese.
2024. 06. 12. 04:30
Megosztás:

Akciókkal tarolnak az egészségpénztárak

Bankszámlát vagy lakáshitelt már el sem tudunk képzelni jóváírási vagy egyéb akciók nélkül, és ehhez az akciózási lendülethez felzárkózni látszanak az egészségpénztárak. A legnagyobb pénztárak gyakorlatilag folyton kedveskednek valamilyen kedvezménnyel új és leendő tagjaik számára, és Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ezt jól is teszik.
2024. 06. 12. 04:00
Megosztás:

Megújulnak az ágazati készségtanácsok

Megújulnak az ágazati készségtanácsok, amelyekben a szakképzés és a gazdaság mellett mostantól a felsőoktatás szereplői is helyet kapnak - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.
2024. 06. 12. 03:30
Megosztás:

41 százalékkal nőtt a magyar startup ökoszisztéma értéke

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) és a Startup Genome közös kutatása alapján 41 százalékkal emelkedett a magyar startup ökoszisztéma értéke - közölte a NIÜ az MTI-vel kedden.
2024. 06. 12. 03:00
Megosztás:

Bitcoin dupla csúcs mintázat megerősítve? Az Ethereum (ETH) és a Polygon (MATIC) esik, miközben a Rollblock előértékesítése lendületet vesz

Nemrégiben pletykák terjedtek a Bitcoinról, szakértők szerint a dupla csúcs mintázat mutatkozik az árfolyammozgásában. Eközben az Ethereum és a Polygon enyhe árfolyameséseket tapasztal, ami általános medvepiaci trendet jelez. Ezzel párhuzamosan az új Rollblock kriptovaluta kiemelkedően teljesít az előértékesítésben, és egyre nagyobb figyelmet kelt.
2024. 06. 12. 02:30
Megosztás:

Ha 1974-1994 között születtél, akkor most idegeskedhetsz!

A 30-50 éves korosztály tagjai, akik általában még aktívan dolgoznak, a mindennapi robot és rohanás mellett nem igazán tudnak időt szánni arra, hogy jövőjüket tudatosan megtervezzék. Ennek a korosztálynak a szülei jellemzően még élnek, jelenleg nyugdíjas éveiket töltik, és átlagosan körülbelül 130-140 ezer forint havi állami nyugdíjból próbálnak megélni. Ez a mostani valóság. De mi vár ránk a jövőben? Mi vár a jövő nyugdíjasaira? Mutatjuk és számolunk.
2024. 06. 12. 02:00
Megosztás:

Minden hegyes-erős paprika vetőmag megfelelt a követelményeknek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei hegyes-erős paprikák vetőmagjait vizsgálták a Szupermenta program legújabb tesztjén, minden követelménynek megfelelt mind a 12 termék - közölte a Nébih kedden.
2024. 06. 12. 01:30
Megosztás:

Statikus jövő? – Az építőipar üzenetei és jövőképei

Az építőipar társas vállalkozásainak száma már 8 hónapja csökkenő tendenciát mutat. Az alacsony alapítási kedv mellett szezonálisan rekordmagas megszűnések az év első 4 hónapjában. A magas új kényszertörlések száma további magas megszűnésszámot vetít előre a közeljövőben.
2024. 06. 12. 01:00
Megosztás:

A Sealana előértékesítés átlépte a 4 millió dolláros határt és az utolsó szakaszba ér

Ez a siker jól mutatja, hogy a Solanán futó pufóka fóka mém érme mekkora szeretetet és támogatást kap.
2024. 06. 12. 00:01
Megosztás:

Nem változott a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Változatlan hozam mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 06. 11. 23:30
Megosztás: