Tovább bővít Olaszországban a WizzAir

Bővítést jelentett be olaszországi bázisain a Wizz Air, a légitársaság 12 új útvonalat indít, valamint sűríti járatait Róma-Fiumicino és Milánó-Malpensa repülőteréről - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.
2022. 09. 24. 06:00
Megosztás:

Száz éves a szentesi baromfifeldolgozás

Jubileumi esztendő az idei a Csongrád-Csanád vármegyei Szentesen. Száz éve kezdődött el az alföldi városban az iparszerű baromfi-feldolgozás, köszönhetően az 1922-ben, tevékenységét száz fővel megkezdő baromfifeldolgozó üzemnek, amely gyorsan kinőtte magát és már a két világháború között az egyik legjelentősebb, a magyar, illetve az európai piacot friss, minőségi áruval ellátó vállalkozássá vált. Ennek a kerek évfordulónak és az elért sikerek megünneplésére gyűltek össze szeptember 23-án, Szentesen, a Hungerit Zrt. és a város vezetésének meghívására a baromfitermékek előállításában, azok vásárlókhoz való eljuttatásában kulcsszerepet játszó beszállítók, kereskedelmi és szolgáltató partnerek, illetve a szakhatóságok képviselői, akikkel közösen az évtizedek során Szentes az egyik központjává vált a magyarországi baromfi-feldolgozásnak.
2022. 09. 24. 05:00
Megosztás:

Áramkimaradások jönnek - így tudod tárolni az elektromos áramot

Új trend a napelemeknél: felértékelődött az energiatárolás, hiszen egyre többen áramkimaradásokra készülnek, így célszerű erre előre felkészülni. Hogyan lehet az áramot tárolni?
2022. 09. 24. 04:01
Megosztás:

Lengyelországban tartanak közös parancsnoksági hadgyakorlatot a visegrádi országok október elején

A visegrádi csoport (V4) országainak hadseregei közös parancsnoksági gyakorlatot tartanak Lengyelországban október 3-a és 10-e között - közölte pénteken a varsói nemzetvédelmi minisztérium.
2022. 09. 24. 03:00
Megosztás:

Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást a "Baa2" szintű, befektetési ajánlású osztályzatra, sem a besorolás stabil kilátására.
2022. 09. 24. 02:00
Megosztás:

Hétvégén ismét a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart

Hétvégén ismét megnyílik a gyalogosok számára a pesti alsó rakpart - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
2022. 09. 24. 01:00
Megosztás:

A megbecsült agrárium képes a minőségi termékek előállítására

A magyar agrártársadalom képes hagyományos értékei megtartása mellett, a kormány támogatását élvezve, az új idők kihívásaival szembenézve, megfelelő mennyiségű, minőségű és biztonságos élelmiszerrel ellátni a lakosságot - fogalmazott Farkas Sándor az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen Szegeden.
2022. 09. 24. 00:01
Megosztás:

Az Airbus A380-as több mint 500 alkotóelemét árverezik el jótékony célokra

Háromnapos aukció keretében értékesíti az Airbus ikonikus típusa, az A380-as több alkatrészét is, székek, fej fölötti csomagtárolók, zsúrkocsik, és művészek által egyedivé tett hajtómű turbinalapátok is kalapács alá kerülnek.
2022. 09. 23. 23:00
Megosztás:

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.
2022. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Közeleg a külföldi áfa visszaigénylésének határideje

Sokan talán nem is tudják, hogy a külföldön felszámított áfa rengeteg esetben visszaigényelhető, pedig ezzel akár komoly összegeket is visszaforgathatnak a vállalkozásukba. Gyányi Tamás adószakértő, a WTS Klient senior partnere figyelmeztet ugyanakkor: aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, az igyekezzen, mert a tavalyi számlákra már csak szeptember 30-ig lehet visszaigényelni az áfát, utólag a kérelem nem pótolható.
2022. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Akár 80%-os költségmegtakarítást hozhat a cégeknek a HR folyamatok digitalizációja

A világjárvány óriási lökést adott a digitalizációnak mind egyéni, mind vállalati szinten, az életünk minden területét átható folyamat pedig továbbra is megállíthatatlanul zajlik. A jelenlegi válságos gazdasági környezetben pedig a vállalatok ismét a digitalizációban kereshetik a „megváltást”: a hatékonyságnövelés és a költségek racionalizálásának eszközét. A cégek átfogó digitalizációjához – első lépésben legalább a papírmentességhez - viszont a munkavállalók digitális felkészültségének, tudatosságának növelésén át vezet az út. Számításaink szerint egy vállalat átlagosan 80%-kal tudja csökkenteni HR adminisztrációs kiadásait a megfelelő digitális megoldásokkal – húzta alá Hortobágyi Ágoston digitális stratéga a Vezérigazgató Találkozón.
2022. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Kereszttűzben a cégek

A vásárlók, a szabályozók és a befektetők egyaránt nyomás alatt tartják a cégeket annak érdekében, hogy mihamarabb térjenek át kevésbé környezetszennyező és fenntartható működésre.
2022. 09. 23. 19:30
Megosztás:

Adócsökkentéseket jelentett be a brit pénzügyminiszter

Nagyszabású adócsökkentési programot jelentett be pénteken Kwasi Kwarteng brit pénzügyminiszter a gazdasági aktivitás élénkítése és a megélhetési költségek csökkentése végett.
2022. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Streaming részvény? Akkor Disney

A streaming üzletág az elmúlt években az egyik leggyorsabban növekvő iparággá vált. A kezdetben legnagyobb és leginnovatívabb Netflix most kemény versenyhelyzettel kénytelen szembenézni, hiszen a klasszikus műsorszolgáltatók és a média óriások is beléptek a piacra.
2022. 09. 23. 18:30
Megosztás:

236 milliárd forint volt a központi alrendszer hiánya augusztusban

Augusztusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 236,2 milliárd forint hiánnyal zárt, ami csaknem két és félszerese az egy évvel korábbi 97 milliárd forintos deficitnek. Ezzel az első nyolc hónapban, azaz augusztus végéig felhalmozott hiány 2872,7 milliárd forintra duzzadt, elérte az egész évre jóváhagyott összeg 91,1 százalékát, és másfélszerese volt az egy évvel korábbi 1900,7 milliárd forintnak - derül ki a Pénzügyminisztérium pénteken kiadott részletes tájékoztatójából.
2022. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Mikor zárhatja le a kamatemelést az MNB?

A Nemzeti Bank a következő kamatdöntő ülésén, a jövő héten határozott kamatemeléssel válaszolhat a folyamatokra, de most már vizsgálja a kamatemelési ciklus lezárását, ami még néhány kisebb mértékű kamatemelést jelenthet a jövő heti lépést követően - olvashatjuk az ERSTE elemzői anyagában.
2022. 09. 23. 17:30
Megosztás:

Tőzsdekilátások - Nehéz idők jönnek az S&P 500-ra?

A tegnapi nap sem kerül be a kereskedők aranypillanatai közé.
2022. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Helyi önkormányzati és részleges szenátusi választások kezdődtek Csehországban

Helyi önkormányzati és részleges szenátusi választások kezdődtek pénteken Csehországban.
2022. 09. 23. 16:30
Megosztás:

Egyre többen kérik a távfűtés elindítását

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek felfűtését pénteken Miskolcon is. A megyei jogú városok közül Tatabányán szerdán, Szombathelyen csütörtökön indult el a szolgáltatás. Salgótarjánban külön kérésre már a lakossági fogyasztók túlnyomó többségénél bekapcsolták a távfűtést, ezt a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt egy hónappal, szeptember 15-étől lehet igényelni.
2022. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Van megoldás a kéretlen elektronikus hirdetések ellen

Az NMHH összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat és leghatékonyabb ötleteket, amelyek bevethetők a kéretlen elektronikus hirdetések elleni védekezésben - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság(NMHH) pénteken az MTI-t.
2022. 09. 23. 15:30
Megosztás: