Szombattól három hétig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett

Szombattól július 11-ig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 17:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok csütörtökön.
2024. 06. 20. 16:30
Megosztás:

A jelzáloghitelek kamata már második hete csökken az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban már a második egymást követő héten csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a június 14-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 06. 20. 16:00
Megosztás:

Hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára jön létre, tovább erősödik a magyar gazdaság, és mindez hozzájárul ahhoz, hogy hazánk a világgazdaság új korszakának nyertesei közé tartozzon - jelentette ki a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Stuttgartban.
2024. 06. 20. 15:30
Megosztás:

Az európai szemeszter tavaszi csomagja iránymutatással szolgál a versenyképesség javításához

Az európai szemeszter tavaszi csomagja szakpolitikai iránymutatást ad az Európai Unió versenyképességének és ellenállóképességének javításához, a rendezett államháztartás fenntartásához, valamint az EU stratégiai autonómiájának megerősítéséhez - közölte a kereskedelempolitikáért felelős biztos szerdán.
2024. 06. 20. 15:00
Megosztás:

Közigazgatási ismeretek tantárgyat vezetnek be az egyik békéscsabai gimnáziumban

Közigazgatási ismeretek tantárgyat vezetnek be a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban várhatóan a 2025/26-os tanévtől - mondta az MTI-nek az iskola igazgatója.
2024. 06. 20. 14:30
Megosztás:

A Nemzeti Innovációs Ügynökség csatlakozott az európai innovációs ügynökségek hálózatához

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozott az európai nemzeti innovációs ügynökségeket tömörítő The European Network of Innovation Agencies (TAFTIE) szervezethez - közölte a NIÜ szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 14:00
Megosztás:

Uniós forrásból bővül a Lendület Program

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által elnyert Horizon Europe Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) COFUND pályázatának köszönhetően a Lendület-kutatócsoportok 5 éven át 35 kiváló külföldi vendégkutatót fogadhatnak egyenként legfeljebb hároméves időtartamra - tájékoztatta az MTA az MTI-t szerdán.
2024. 06. 20. 13:30
Megosztás:

Ingyenes állapotfelmérést és tanácsadást kínál a Mozdulnék Sportlabor

Ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és személyre szabott életmódtanácsokat kínál az országszerte számos helyszínen elérhető Mozdulnék Sportlabor kezdeményezés - hívta fel a figyelmet Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a programot bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 06. 20. 13:00
Megosztás:

Jók vagyunk a gazdaság fehérítésében

Az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést 2010 óta: az áfarés mértéke 22 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke pedig 40 százalékról 35 százalékra csökkent - jelentette ki Varga Mihály az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) éves közgyűlésének szerdai nyitó napján Budapesten.
2024. 06. 20. 12:30
Megosztás:

Jelenleg minden harmadik vállalat érzi magát felkészültnek az ESG-vel kapcsolatos előírásokra

A KPMG legfrissebb kutatása szerint a vállalatok megközelítőleg egyharmada (29%) érzi úgy, hogy készen áll az ESG-vel kapcsolatban közzétett adataira irányuló független tanúsításra, ami csak 4%-kal több, mint kilenc hónappal ezelőtt, annak ellenére, hogy az ESG jelentéstételre vonatkozó határidők gyorsan közelednek. Az EU-ban a legnagyobb vállalatoknak 2025-ben már nyilvánosságra kell hozniuk a 2024-es üzleti évre vonatkozó fenntarthatósági jelentéseiket, amiket független bizonyosságot nyújtó szakértőknek is véleményezniük kell.
2024. 06. 20. 12:00
Megosztás:

Nyári szabadságok: Hogyan oldják meg a gyárak a szezonális munkaerőhiányt?

Magyarországon a Munka Törvénykönyve által előírt szabályok vonatkoznak a szabadságok kiadása során a cégek saját állományában dolgozókra és a kölcsönzött munkaerőre, köztük a külföldiekre is. HR szempontból minden évben kihívást jelent szellemi és fizikai munkakörökben is a nyári szabadságok kiadása. Különösen igaz ez akkor, ha egy gyár például nem tervez nyári leállást. „A diákmunkások alkalmazása ilyenkor megoldás lehet, de valójában a szabadságok megfelelő ütemezése a kulcs” – mondta el Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője. Hozzátette: a Magyarországon dolgozó külföldiek is kihasználják a szabadságukat és aktívan töltik a pihenőnapokat.
2024. 06. 20. 11:30
Megosztás:

Tovább esett tavaly a termőföld-piac, de már látszanak a konszolidáció jelei

Tavaly 29%-kal kevesebb tranzakció keretében 3%-kal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint 2022-ben. Számos ok miatt elsősorban a növénytermesztés jövedelempozíciója romlott az elmúlt két évben, ugyanakkor mostanra már láthatók a konszolidáció jelei, ami által újra élénkülhet a földpiac. Noha az árak emelkedése továbbra is töretlen, a tavalyi 3,8%-os árnövekedés reálértéken 13%-ot meghaladó csökkenést jelent. Egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld 2023-ra összességében már átlagosan 3,6-szorosára növelte árát – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből.
2024. 06. 20. 11:00
Megosztás:

Külföldi mobilhasználat szabályai - Nyaralj okosan!

Egy uniós rendelet szabályainak köszönhetően ma már szinte korlátok nélkül használhatjuk mobiltelefonunkat az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban – mintha csak otthon lennénk. A fogyasztói tudatosság azonban továbbra is elengedhetetlen: figyelmetlenségből akár több millió forintos összeget is elmobilozhatunk külföldi nyaralásunk során, és ehhez Európát sem kell elhagynunk. Ha nem vagyunk körültekintőek, már pár perc Instagram használat is több mint százezer forintunkba kerülhet, de a háttérben futó alkalmazások is súlyos költségeket róhatnak ránk a tudtunk nélkül – egyebek mellett erre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2024. 06. 20. 10:30
Megosztás:

Ezek most a legnépszerűbb motorok

A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé árérzékenyek is a vásárlók. A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, mely márkák és modellek a legnépszerűbbek, beleértve a szóban forgó kétkerekűek átlagárait is.
2024. 06. 20. 10:00
Megosztás:

Ma folytatódhat a Magyar Telekom erősödése

Folytatódhat a Magyar Telekom erősödése, hosszabb távon az OTP is nagyobb árfolyamváltozás előtt állhat - írta az MTI-nek küldött csütörtöki előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 06. 20. 09:30
Megosztás:

Copa America - melyik TV csatorna közvetíti a meccseket?

Magyar idő szerint június 21-én, pénteken hajnalban startol az amerikai kontinens legrangosabb labdarúgó-tornája, a Copa América. Melyik TV csatorna adja a Copa Amerika meccseket?
2024. 06. 20. 09:15
Megosztás:

Gyengült a forint csütörtök reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 06. 20. 09:00
Megosztás:

Az altcoinok piaca talpra áll, ezek a mém érmék óriási érdeklődést váltanak ki

Az altcoin piac az elmúlt napokban fellendülőben van, így az okos befektetőknek érdemes stratégiailag fontolóra venni a figyelemre méltó áremelkedést mutató mém érmék vásárlását, amelyek bullish jövőt sejtetnek.
2024. 06. 20. 08:30
Megosztás:

Shiba Inu 12.842%-os égetési rátát ért el, elemző szerint a SHIB és a virális Ethereum token rallyra készülnek

Shiba Inu (SHIB) nemrégiben elért, 12.842%-os égetési rátanövekedése felkavarta a kriptoökoszisztéma állóvizét, növelve a kétségeket a token potenciáljával és más Ethereum tokenekkel, mint például az RCO Finance (RCOF)kapcsolatban.
2024. 06. 20. 08:00
Megosztás: