Vajon mennyire aktív a brit gazdaság?

Nyolchavi csúcson kezdték az évet a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor erősödő teljesítményének köszönhetően.
2024. 02. 06. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 02. 06. 10:00
Megosztás:

Visszafogott változással kezdhet ma a BUX

Enyhe emelkedéssel kezdheti a keddi kereskedést a Budapesti értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, de nem biztos, hogy tartós lesz a növekedés - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 02. 06. 09:30
Megosztás:

A legjobb kripto elemzők optimisták a Solana és a Ripple tekintetében, a KangaMoon pedig várhatóan 22-szeresére emelkedhet

A Ripple (XRP) olyan helyzetben van, hogy hamarosan jelentős áremelkedés következhet, ami az árfolyamát új magasságokba repítheti. Ugyanez elmondható a Solana (SOL) esetében is, mivel az elmúlt időszakban mutatott árfolyam teljesítménye zöld diagramokat mutat. Eközben a KangaMoon (KANG) kriptovaluta is felfelé tart, és hamarosan akár 22-szeres áremelkedést is elérhet az első negyedévben.
2024. 02. 06. 09:05
Megosztás:

Befektetői Őrület: a Meme Moguls (MGLS) tokenek iránt nagy a kereslet, a Tron (TRX) és a Ripple (XRP) árfolyama csökkenőben

A Meme Moguls előértékesítésének februárban való befejezése előtt a befektetők rekordmértékben vásárolnak $MGLS tokeneket. Ez a hirtelen növekedés új izgalmakat teremtett a projekt előzetes értékesítése körül, amely már közel 2 millió dollárt gyűjtött össze. Eközben a TRON (TRX) és a Ripple (XRP) küzd a medvepiaci hangulattal, ami néhány befektetőt arra késztet, hogy eladja a készleteit.
2024. 02. 06. 08:37
Megosztás:

Vegyes volt a mozogás reggel az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen alakultak az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 02. 06. 08:30
Megosztás:

Alacsony volt a forint mozgása ma reggel

A hétfő kora esti szint közelében jegyezték a forintot a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.
2024. 02. 06. 08:00
Megosztás:

Egyezkedik a BYD és az Arval

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a BYD kínai autógyártó és a francia Arval járműlízing és flottakezelő az európai magán- és flottaeladások élénkítése érdekében - tájékoztatta a BYD hétfőn az MTI-t.
2024. 02. 06. 07:30
Megosztás:

A minimálbér esetében viszont továbbra is jelentős felzárkóztatásra lesz szükség

A helyi és regionális munkaerőpiaci trendeket és kihívásokat járták körbe a térség legfontosabb gazdasági szereplői Székesfehérváron, a WHC főtámogatásával megrendezett HR Fest szakmai rendezvényen. A konferenciát Cser-Palkovics András, a vármegyeszékhely polgármestere nyitotta meg, aki a régió gazdasági fejlettsége kapcsán többek között a rednkívül alacsony munkanélküliségre, és az ezzel járó munkaerőhiányos állapotra hívta fel a figyelmet. Míg Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke arra világított rá, hogy az infláció drasztikus csökkenése miatt idén már várhatóan enyhülni fog a munkáltatókra ható béremelési nyomás, viszont a minimálbért egy EU-s szabályozás miatt is legalább 10%-kal, vagy a feletti mértékben kell majd emelni, ami feszültségekhez is vezethet a munkaerőpiacon.
2024. 02. 06. 07:00
Megosztás:

Vasúti logisztikai vállalatban szerzett többséget a Waberer’s Csoport

Újabb akvizíciót zárt sikeresen a Waberer’s Csoport, miután felvásárolta a Petrolsped Csoport, Magyarország egyik vezető, Európában is aktív vasúti logisztikai szolgáltató társaságának 51 százalékát. Stratégiai céljainak megfelelően a lépéssel a Waberer’s belépett abba a speciális szállítmányozási szegmensbe, mely jelenleg döntően vasúti szolgáltatásokat vesz igénybe.
2024. 02. 06. 06:30
Megosztás:

Mennyiért vásárolhatunk most kertes, költözhető házat?

Az ingatlanközvetítők szerint továbbra is elsősorban a felújított, újszerű, de legalábbis jó állapotú, költözhető ingatlanokat preferálják a vevők, ami igaz a kertes házak esetében is. De mennyiért kapunk most Budapesten és annak agglomerációjában költözhető, jó állapotú kertes házat?
2024. 02. 06. 06:00
Megosztás:

Januárban ismét csökkent a FAO élelmiszerár-indexe, élen a búza és a kukorica árakkal

Januárban tovább csökkent – még ha kis mértékben is – az élelmiszer-alapanyagok árának nemzetközi mutatója – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) mai közleményében. A gabona- és húsfélék ára csökkent, amely ellensúlyozta a cukor árának emelkedését.
2024. 02. 06. 05:30
Megosztás:

Ezek a diplomák a legkeresettebbek jelenleg a munkaerőpiacon

Közeleg az egyetemi jelentkezések határideje, amelynek apropóján a Profession.hu idén is elkészítette trendriportját, ezzel segítve a tanulókat a döntésben. Az elemzésből kiderült, hogy jelenleg melyik egyetem diplomásai kérik el a legmagasabb fizetést átlagosan és mely intézmények diplomáira van a legnagyobb igény a munkaerőpiacon.
2024. 02. 06. 05:00
Megosztás:

Milyen hatással lesznek a tervezett, nagy zuglói beruházások az ingatlanpiacra?

Az elmúlt hetekben, hónapokban több jelentős zuglói ingatlanberuházás híre is megjelent a sajtóban. Az egyik ezek közül a Rákosrendezőre tervezett “mini-Dubaj”, míg a másik egy jóval előrébb járó projekt, a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóhoz tervezett multifunkciós központ. De milyen hatással vannak ezek a beruházások a kerületi ingatlanpiacra?
2024. 02. 06. 04:30
Megosztás:

Először fizet osztalékot a Facebook - Te mennyit kapsz?

A Meta (Facebook) történelme során először fog osztalékot fizetni – jelentette be Mark Zuckerberg a vállalat negyedik negyedéves gyorsjelentésének publikálásakor.
2024. 02. 06. 04:00
Megosztás:

Csak farigcsálják a hitelkamatokat a bankok, de azért a plafontól van még lejjebb

A bankok többsége a januári kamatplafonos csökkentés után február elején változatlanul hagyta a lakáshitelei árát, két nagybank azonban még vágott annyit, hogy a legolcsóbbak közé kerüljön. A személyi kölcsönöknél egyre gyakrabban futhatunk bele 15 százaléknál kedvezőbb ajánlatokba, de a két-három évvel ezelőtti 7-8 százalékos hitelektől még nagyon messze vagyunk - derül ki a Bank360.hu kamatfigyelőjéből.
2024. 02. 06. 03:30
Megosztás:

Több új kocsit adtak el a britek januárban

Nagy-Britanniában 8,2 százalékkal, 142 ezer 876-ra nőtt az új autók eladása januárban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a másfél éve minden hónapban emelkedést jegyeztek fel - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján hétfőn közzétett adatokból.
2024. 02. 06. 03:00
Megosztás:

Erősen kezdte az évet a BUX - Mivel nyerhettél a legtöbbet?

Erősen kezdte a 2024-es évet a BUX index: a Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 64 044,5 ponton fejezte be a hónapot, amely 5,6 százalékos növekedést jelent decemberhez képest. Az azonnali részvénypiac forgalma ezúttal 273 milliárd forintot tett ki, amely 12,4 milliárd forint értékű napi átlagnak felel meg. A legnépszerűbb részvények sorrendjét az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL vezette 167,5, 40,1 és 31,9 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek mezőnyében az Erste, a Concorde és a Wood & Company jártak az élen. Januárban emellett két alkalommal is megszólalt a csengő a BÉT-en, amelyek apropójaként a budapesti tőzsdézés 160. jubileuma, valamint a Gloster kategórialépése szolgált.
2024. 02. 06. 02:30
Megosztás:

Nyugdíjasként ez a három magyar gyógyvíz a legjobb gyógyhatású

Az időskori betegségek esetén a gyógyvizek használata előtt mindig ajánlott konzultálni az orvosával, mivel minden egyes személy egészségi állapota egyedi. A magyar gyógyvizek közül több ismert és népszerű, és néhányukat hagyományosan különböző egészségügyi problémák enyhítésére alkalmazzák. Cikkünkben most a három legjobb gyógyvizet mutatjuk be.
2024. 02. 06. 01:15
Megosztás:

Élettársaddal élsz nem házastársaddal? Akkor gyorsan kapj észbe!

Sokan még mindig nem ismerik pontosan az élettársi kapcsolatok vagyoni viszonyait (bár becslések szerint jelenleg mintegy egymillió magyar ember él ilyen kapcsolatban). A friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élők kis része csupán tisztában van a velük kapcsolatos jogi szabályokkal. Cikkünk részletesen bemutatja ezeket a szabályokat! Figyelj, mert nagyon komoly gondok lehetnek később ebből!
2024. 02. 06. 00:30
Megosztás: