Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon hétfő kora estéhez képest.
2024. 01. 09. 09:00
Megosztás:

Fejlesztették a csapadékvíz-elvezető rendszert Bikalon

Százmillió forintos beruházással fejlesztették az észak-baranyai Bikal község csapadékvíz-elvezető rendszerét - tájékoztatta a vármegyei önkormányzat az MTI-t.
2024. 01. 09. 08:30
Megosztás:

Újraindították a hengerműveket Dunaújvárosban

A Liberty Dunaújváros, Magyarország legnagyobb acélgyártója újraindította hengerműveit, valamint a horganyzottlemezt előállító galvanizáló sort - közölte az MTI-vel a társaság hétfőn.
2024. 01. 09. 07:30
Megosztás:

A nagy mesterséges intelligencia kutatás: erre használják a cégek az MI-t

A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is egyre több a példa, bár az MI megítélése korántsem egységes a vállalkozók és felhasználók körében. A Billingo online számlázó legújabb kutatásában a hazai vállalkozások mesterséges intelligencia-használati szokásainak, az MI-t övező félelmeknek és várakozásoknak járt utána.
2024. 01. 09. 06:30
Megosztás:

Lemondott a francia miniszterelnök

Benyújtotta kormánya lemondását hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök, és Emmanuel Macron köztársasági elnök elfogadta.
2024. 01. 09. 06:00
Megosztás:

A sokszínűség Belgium erőssége

A sokszínűség Belgium erőssége, a nyelvek és kultúrák keveredése az országot nem gyengíti, hanem még erősebbé teszi - jelentette ki Hadja Lahbib belga külügyminiszter Brüsszelben hétfőn.
2024. 01. 09. 05:30
Megosztás:

Változott a balatoni komp menetrendje

A téli szünet elmúltával hétközben ismét óránként jár a balatoni komp Szántód és Tihany között, hétvégén pedig félóránként indítanak járatokat - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján.
2024. 01. 09. 05:00
Megosztás:

A gyártásban is hódít a hullámpapír: fenntarthatóbbá váló autóipari csomagolás és radikálisan csökkenő költségek

Aggasztó mennyiségű hulladékot termel az emberiség csomagolóanyagokból – erre a problémára jelent megoldást a hullámpapír. Ez a csomagolóanyag akár 90%-ban újrahasznosított alapanyagból készül. Noha a boltok polcain mindennap találkozunk vele, a hullámpapír az iparban is hódít. A szegmens vezető hazai szereplője, a Dunapack Packaging például két ipari csomagolási megoldásért kapott magyar és nemzetközi díjjal ünnepelte csepeli gyárának századik évfordulóját.
2024. 01. 09. 04:30
Megosztás:

Motiváció, inspiráció, jutalmazási stratégia: ezek a feltételek szükségesek a Z-generációnak

A Z-generációra elterjedt jelző feletteseik körében a legproblémásabb generáció kifejezés, amiért nem erőltetik meg magukat, nem motiváltak vagy produktívak. Valóban ez az igazság? És ha igen, mi lehet ennek az oka? Milyen feltételek lennének szükségesek ahhoz, hogy a generáció a maximumot nyújthassa a munkában? A Deloitte Digital legújabb jelentésében százharminc Z-generációs osztotta meg cenzúrázatlan véleményét.
2024. 01. 09. 04:00
Megosztás:

Tájékoztatni kell a vásárlókat, ha csökken egy élelmiszer kiszerelése

A családok védelme érdekében a kormány új intézkedést fogadott el, így az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező élelmiszerkereskedőknek figyelemfelhívó tájékoztatót kell kihelyezniük, amennyiben egy termék kiszerelése csökkent - ismerteti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2024. 01. 09. 03:30
Megosztás:

Bónusz Magyar Állampapír - itt az új Bónuszkötvény a BMÁP 2029N

BMÁP 2029/N Bónusz Magyar Állampapír kamatfizetés és visszaváltás. Mit kell tudni az új Bónusz Magyar Kötvényről? Mennyi az indulókamat? Hogyan változik a BMÁP kamata? Mikor van a kamatfizetés napja és hogyan követi a BMÁP a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamát?
2024. 01. 09. 02:00
Megosztás:

NYUGDÍJ Szolgálati Idő - MITŐL függ a nyugdíj összege?

A nyugdíj szolgálati idő (nyugdíj szolgálati évek) az egyik legfontosabb paramétere annak, hogy mekkora nyugdíjat fognak megállapítani. Így különösen fontos mindenkinek, hogy tisztában legyen azzal, hogy hogyan lehet nyugdíj szolgálati időt szerezni.
2024. 01. 09. 01:00
Megosztás:

Ethereum árfolyam-előrejelzés 2024 - Lehetséges a 10 000 dollár?

Az izgalom szinte tapintható a kriptoszektorban, ami nem csupán a bitcoin, hanem a legtöbb altcoin árfolyamára is hatást gyakorol.
2024. 01. 09. 00:01
Megosztás:

Párizs szerint a geopolitika helyzet jelenti a legnagyobb gazdasági kockázatot

A világ elsőszámú gazdasági kockázata geopolitikai - jelentette ki Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter hétfőn, kiemelve "a háború visszatérését a világba és Európába".
2024. 01. 08. 23:00
Megosztás:

Magyar kiskereskedelmi adatok: Javulóban a fogyasztás helyzete

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az idei tizenegyedik hónapra vonatkozóan.
2024. 01. 08. 22:30
Megosztás:

Megállapodás négy minisztériummal a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat támogatásáról

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) huszonnégy év után megújította a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra vonatkozó együttműködési megállapodását az érintett minisztériumokkal. Csák János, kulturális és innovációs miniszter, Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, Dr. Nagy István, agrárminiszter, Lantos Csaba, energiaügyi miniszter, Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója és Dr. Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke. Kiss Ádám István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Dr. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Innovációs Nagydíj Díj alapítója látták el kézjegyükkel az együttműködésről és támogatásról szóló okiratot.
2024. 01. 08. 22:00
Megosztás:

Terjeszkedne a KRAUSZ high-tech stone Kft.

Az egyedi betonelemeket gyártó és számos innovatív terméket kifejlesztő KRAUSZ high-tech stone Kft. az ipari megrendelők mellett a magánszektor felé is nyitna, és keresi a régiós piacokon a terjeszkedési lehetőségeket - tájékoztatta az MTI-t a társaság alapító-társtulajdonosa és ügyvezetője Krausz Péter.
2024. 01. 08. 21:30
Megosztás:

Nem lett fényes az indulás a tőzsdéken

Az első hét nem alakult fényesen a piacokon. A DAX 0,9, az S&P500 1,5, a Nasdaq 3,3 százalékos csökkenést abszolvált.
2024. 01. 08. 21:00
Megosztás:

Így csökkentheti a kamatokat az amerikai FED

A richmondi Fed elnöke, Thomas Barkin szerint a Fed csökkentheti a kamatokat, amint a gazdaság normalizálódik, és növekszik a bizalom az infláció csökkenő pályájával kapcsolatban.
2024. 01. 08. 20:30
Megosztás:

Javultak a turisztikai cégek várakozásai tavaly decemberben

A turisztikai cégek várakozásai javultak decemberben - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel hétfőn.
2024. 01. 08. 20:00
Megosztás: