Indul a CheckINN Turisztikai innovációs verseny

Hatodik alkalommal rendezi meg a CheckINN Turisztikai Innovációs Ötletversenyt felsőoktatási hallgatóknak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), idén a megmérettetés középpontjában Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai desztinációja, a Balaton áll.

Indul a CheckINN Turisztikai innovációs verseny

A pályamunkákat 2024. szeptember 16. és október 15. éjfél között lehet benyújtani az innovacio.check-inn.hu oldalon keresztül három kategóriában, ahol a pályázat részletei is elérhetőek.

A CheckINN verseny célja a turizmus ágazat népszerűsítése, valamint az innovatív gondolkodásmód ösztönzése a felsőoktatásban résztvevő hallgatók körében, akik egyben a szakmai utánpótlást is képviselik. A legjobb koncepciók megalkotói egymillió forintos ösztöndíjjal lesznek gazdagabbak, amelyet a díjazottak szabadon felhasználhatnak a pályakezdéshez - közölték.

Csökkentek tegnap a főbb amerikai indexek; 50 bázispontos vágással kezdte meg a Fed kamatcsökkentési ciklusát

Közvetlenül a Fed kamatdöntése után még a pozitív tartományban állt a három fő amerikai index, de ezt követően lefelé vették az irányt és végül csökkenéssel zártak. A Fed 50 bázisponttal csökkentette alapkamatát, ami megfelelt a piaci szereplők többsége által vártnak.
2024. 09. 19. 09:30
Megosztás:

Csökkenéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek

Csökkenéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek a Fed kamatdöntése előtt. Az angol jegybank mai kamatdöntése előtt tegnap kiderült, hogy az Egyesült Királyság éves inflációja augusztusban a vártnak megfelelően 2,2% volt, ami megegyezik a júliusi adattal.
2024. 09. 19. 09:00
Megosztás:

Vezérigazgatóváltás a Béres Gyógyszergyárnál

Szeptemberben új vezérigazgató érkezett a családi tulajdonú gyógyszeripari vállalat élére: a Béres Gyógyszergyár vezérigazgatói posztján a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.
2024. 09. 19. 08:30
Megosztás:

Ülésezett a Turisztikai Tanácsadó Testület

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter vezetésével megtartotta első őszi ülését a Turisztikai Tanácsadó Testület - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán.
2024. 09. 19. 07:30
Megosztás:

Magyar kutatók a C-vitamin növényi anyagcsere-folyamatokban betöltött szerepét vizsgálták

A C-vitamin nemcsak a növények oxidatív stresszel szembeni védelmében játszik kulcsfontosságú szerepet, hanem az anyagcsere számos folyamatát is szabályozza, mutatták ki a HUN-REN Szegedi Biológiai Kutatóközpont (HUN-REN SZBK) munkatársai.
2024. 09. 19. 07:00
Megosztás:

A Cazeus sikerének feltárása: Innovatív üzleti stratégiák a digitális szórakoztatóiparban

A digitális szórakoztatóipar az elmúlt években robbanásszerű növekedésnek volt tanúja, köszönhetően az olyan innovatív platformoknak, mint a Cazeus. Mivel a fogyasztók egyre inkább a lekérhető, interaktív és magával ragadó élményeket keresik, azok a vállalatok, amelyek kiszolgálják ezeket a preferenciákat, jó helyzetben vannak a sikerhez.
2024. 09. 19. 06:55
Megosztás:

Épül Magyarország legnagyobb prémium spaszállodája

Egyedi építészeti megoldásokkal épül Magyarország legnagyobb, ötcsillagosra tervezett spaszállodája, közel 34 milliárd forintos hazai beruházással - tájékoztatta szerdán a leendő hotel üzemeltetője az MTI-t.
2024. 09. 19. 06:30
Megosztás:

Még több iskoláshoz juthat el a Digitális Tudatosság program

Még több gyermekhez, illetve iskoláshoz juthat el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Digitális Tudatosság programja, miután együttműködést írt alá a GVH a Tanítsunk Magyarországért program megvalósítóival, a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-vel és a Tanítsunk Magyarországért Alapítvánnyal.
2024. 09. 19. 06:00
Megosztás:

Budapesten üléseztek az európai energiaszabályozó hatóságok vezető fórumai

Az európai uniós villamosenergiapiaci integrációs projektek aktuális kérdései, valamint a jövőbiztos árampiaci modellről szóló tanulmány ütemterve is napirenden volt az Európai Energiaszabályozók Tanácsa (CEER) Közgyűlésén, és az Energiaszabályozók Európai Uniós Együttműködési Ügynöksége (ACER) Szabályozók Tanácsa kétnapos budapesti ülésén - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel szerdán.
2024. 09. 19. 05:30
Megosztás:

Megújítja együttműködését a Budapesti Értéktőzsde és az ELITE

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 2024-ben megújítja partnerségét a Euronext tőzsdecsoporthoz tartozó ELITE-tel, amely a növekedésorientált vállalatoknak nyújt sokoldalú támogatást. Az együttműködés célja, hogy a hazai kis- és középvállalkozások (KKV-k) továbbra is elérhessék az ELITE által kínált egyedülálló páneurópai közösséget, korszerű vállalatfejlesztési képzéseket és egyedi finanszírozási megoldásokat. Az együttműködés új fejezete rendhagyó oktatási eseménnyel vette kezdetét, ahol a soron következő BÉT Mentor képzési nap egy ELITE workshoppal egészült ki.
2024. 09. 19. 05:00
Megosztás:

Az AutoWallis részvényei bekerülnek a bécsi tőzsde régiós indexébe

A Bécsi Értéktőzsde döntése alapján az AutoWallis részvényei bekerülnek a közép-kelet-európai részvényeket tartalmazó CECE indexbe. A lépéssel a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója közelebb kerül stratégiai céljainak megvalósításához, és a következő időszakban a nemzetközi befektetők figyelmének növekedésére számít.
2024. 09. 19. 04:30
Megosztás:

Bezárul egy kiskapu a Babavárónál: az érdeklődők több, mint 40%-ának fájhat a változás

A Babaváró hitelt jelenleg azok a fiatal házaspárok igényelhetik, ahol a feleség nem töltötte be 30. életévét. Az idei évben azonban még úgy is elérhető a támogatás, ha a feleség 30-40 év közötti, de ebben az esetben már legalább 12 hetes terhesnek kell lennie. Az évből pedig már nincs sok hátra, a Bankmonitor kalkulátorát használók 42,61%-ánál a feleség életkora a kérdéses sávba esik.
2024. 09. 19. 04:00
Megosztás:

A GANZ óriástranszformátorával kötik össze a magyar és kelet-európai áramhálózatot

Kulcsszerepet fog betölteni Magyarország villamosenergia-hálózatának működésében az a 750 kV névleges feszültségű transzformátor, amelyet tápiószelei üzemében gyártott le a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz). A vállalat a MAVIR ZRt. közbeszerzését elnyerve a szabolcsbákai alállomásra készítette el a 366,7 MVA teljesítményű, kisebb társasház méretű, 240 tonna tömegű gépet. A berendezés két, korábban üzembe helyezett transzformátorral háromfázisú blokkba építve egy 1100 MVA összteljesítményű rendszert fog alkotni, biztosítva az összeköttetést a magyar és a kelet-európai villamosenergia-hálózat között.
2024. 09. 19. 03:30
Megosztás:

Meddig él a magyar ember? Egyre kevésbé érezzük magunkat felkészülve a hosszabb életre

A magyarok kevesebb mint harmada érzi magát anyagilag felkészültnek a várható hosszabb életre, szemben a három évvel ezelőtt mért 41 százalékkal – derül ki az NN nemzetközi Longevity kutatássorozatából. Bár a megtakarítások tekintetében jobb a helyzet, mint a 2021-es felméréskor, tavalyhoz képest azonban romlottak a kilátások: a válaszadók mindössze 37 százaléka lenne képes legalább három hónapig kitartani megtakarításaiból. Ugyanakkor bíztató, hogy a nemzetközi átlagnál nyitottabbak vagyunk a pénzügyeink kezelését segítő új technológiákra, és az életbiztosításra, mint a pénzügyi aggodalmakat csökkentő eszközre tekintünk. Mindez jó hír, szeptember 20-a, a biztosítások világnapja alkalmából.
2024. 09. 19. 03:00
Megosztás:

A BMW-nek is gyárt majd katódanyagot a BAMO épülő ácsi gyára

Modern technológiával, biztonságos megoldásokkal épül az ácsi katódanyag-gyár. A csarnok alapozásához több mint 2800 betoncölöpöt, az építkezéshez pedig több mint 58 ezer köbméter vasbetont használnak fel. A tervek szerint 2025 második felében indul a próbaüzem a Bamo Technology Hungary létesítményében, ahol többek között a BMW számára is gyártanak majd alapanyagot.
2024. 09. 19. 02:30
Megosztás:

Kiderült ki áll Magyar Péter mögött és ki mozgatja a szálakat

Legalábbis Torockai László egyértelműen tudni véli a választ a kérdésre: ki áll Magyar Péter mögött? A választ meg is adta az Inforádió Aréna c. műsorában. Lássuk hát, kiről is hull le az a bizonyos titokzatos lepel...
2024. 09. 19. 02:00
Megosztás:

Égből hulló pénznyeremény jön 3 csillagjegy számára is: pénzügyi horoszkóp

Készen állsz, hogy felfedezd, milyen pénzügyi szerencsét tartogat számodra a hét hátralévő része? Merülj el a csillagok útmutatásában, és tudd meg, mikor érdemes kipróbálnod a szerencsédet! Váratlan pénzügyi lehetőségek, szerencsés napok és különleges számok várnak minden jegyre. Ne hagyd ki, hiszen most fordulhat a kocka! Vajon mit rejt számodra a sors?
2024. 09. 19. 01:00
Megosztás:

Binance listázás: NEIRO, BABYDOGE, TURBO – a Pepe Unchained lehet a következő?

A Binance még mélyebbre merült a mém érmék világában, és olyan tokeneket adott hozzá a kereskedési kínálathoz, mint a NEIRO, a BABYDOGE és a TURBO.
2024. 09. 19. 00:01
Megosztás:

A 6 legjobb kriptovaluta, amelyet most érdemes megvásárolni 2024 szeptemberében — Ne maradj le a potenciális 5000%-os nyereségről!

2024 szeptemberében néhány kriptovaluta rendkívüli növekedés előtt áll. A hatalmas, akár 5000%-os nyereség lehetősége már a láthatáron van. Ez a cikk hat kiemelkedő kriptovalutát mutat most be, amelyek várhatóan szárnyalni fognak. Fedezd fel, mely kriptók állnak egy meteorszerű növekedés előtt, és miért nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.
2024. 09. 18. 23:00
Megosztás:

A német pénzügyminisztérium továbbra is eladná a Commerzbank részesedést

A német pénzügyminisztérium továbbra is a Commerzbank részvényeinek teljes eladását tervezi, annak ellenére, hogy az UniCredit az összes kínált részvényt megvenné.
2024. 09. 18. 22:00
Megosztás: