Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása

Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása, mely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használóinak - jelentette be vasárnap a Facebook-oldalán a miniszterelnök főtanácsadója, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása

Nyitrai Zsolt közölte: az applikációt a gondosóra felhasználói és hozzátartozóik is letölthetik telefonjukra, így értesítést kaphatnak, ha az idős ember veszélybe kerül, továbbá az alkalmazás segítségével nyomon követhetik az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

Emellett az IOS és Android platformon egyaránt elérhető app azonnali riasztást küld, ha az óra esésérzékelője bekapcsol - tette hozzá jelezve, hogy az alkalmazással gyorsan elintézhető az adatmódosítás és a hibabejelentés is.

Ezekkel és az applikáció többi funkciójával sokkal hatékonyabbá válik a gondoskodás, magasabb szintre lép a biztonság - hangsúlyozta.

Októberi legjobb kriptoválasztásai: NEAR, FET, SUI és MTAUR, amelyek megduplázhatják a tőkédet

A legfrissebb <a href="https://profitline.hu/kriptovalutak"_blank">kriptopiaci hírek</a> szerint a piac tele van izgalommal, különösen olyan coinok esetében, mint a Near Protocol (NEAR), az Artificial Superintelligence Alliance (FET) és a Sui (SUI). Ezek a tokenek a gyors növekedésük miatt kapnak egyre több figyelmet. Eközben egy új előértékesítés kavarja fel a piacot robbanásszerű potenciáljával.
2024. 09. 25. 17:00
Megosztás:

Új Railjet vonatok közlekedhetnek Bécs felé

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a MÁV-START az Osztrák Szövetségi Vasúttal (ÖBB) a közlekedési kapcsolatok javításáról kedden a berlini InnoTrans 2024 Nemzetközi közlekedési szakkiállításon. A megállapodás a személy- és áruszállítási szolgáltatások színvonalának emelésére, és a műszaki területeken történő együttműködésre egyaránt kiterjed - közölte a MÁV az MTI-vel kedden.
2024. 09. 25. 16:30
Megosztás:

Kiugró érdeklődés a hibrid autók iránt

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint 1 év alatt csaknem megduplázódott a hibrid autókkal kapcsolatos érdeklődések száma. A portál autópiaci szakértője szerint ennek a jelenségnek legfőbb oka az erősödő árversenyből fakadó átlagárcsökkenés lehet.
2024. 09. 25. 16:00
Megosztás:

Szignifikáns növekedést hozott 2024 első féléve a VERTIKAL Group számára

Közzétette a 2024 első félévére vonatkozó jelentését a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett VERTIKAL Group Nyrt., amelynek alapján a társaság szignifikáns növekedést ért el: míg az árbevétel 314, az EBITDA 76, az adózás előtti eredmény 93 százalékkal emelkedett 2023 első félévéhez képest. A növekedés elsősorban a hulladékgazdálkodási koncessziós rendszer 2023. július 1-i indulására vezethető vissza, amelyben a társaság a koncesszor MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. kiemelt partnereként vesz részt. A jelentésben egyúttal egy stratégiai kitekintés is helyett kapott, amelynek keretében a társaság megerősítette a 2028-ig kiterjedően meghatározott célszámait.
2024. 09. 25. 15:30
Megosztás:

A jövő év első felében fokozatos kamatcsökkentések várhatók

Klaas Knot, az Európai Központi Bank kormányzótanácsának tagja szerint a jövő év első felében fokozatos kamatcsökkentések várhatók.
2024. 09. 25. 15:00
Megosztás:

Baljós jelet küldött az USA gazdasága

A richmondi Fed feldolgozóipari indexe szeptemberben -21-re csökkent az augusztusi -19-ről, miközben a piac enyhe javulásra számított. A friss adat a gyári tevékenység legnagyobb mértékű visszaesését jelzi 2020 májusa óta.
2024. 09. 25. 14:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson a Dow és az S&P 500, a kínai gazdasági élénkítés híre lendületet adott a részvénypiacoknak a tengerentúlon is

Mérsékelt emelkedést követően újabb történelmi csúcson zárt a Dow és az S&P500, a kínai gazdasági stimulus híre megmozgatta az ipari fémek árait, magukkal húzva az alapanyagszektor részvényeit.
2024. 09. 25. 14:00
Megosztás:

A vártnál gyengébb európai és amerikai hangulatindexek nyomán erősödő kamatcsökkentési várakozások

Bár tegnap reggel a kínai jegybank további gazdaságélénkítő lépéseket (többek között kamat- és kötelező tartalékráta-csökkentést) jelentett be az 5%-os növekedési cél elérése érdekében, ennek pozitív hatása is csak részben tudta ellensúlyozni az európai gazdasági kilátásokkal kapcsolatos erős aggodalmakat.
2024. 09. 25. 13:30
Megosztás:

5 ok, amiért a DOGE és Pepe befektetők a következő mémcoin Jackpot-ra figyelnek!

A kripto történetében számos példa van arra, amikor emberek a kevéssé ismert mémérmékre, mint a DOGE és a PEPE, rakták a pénzüket, mielőtt azok elérték volna azt a kritikus tömeget, ami vagyonokat teremtett. Ez a történet 2024-ben sem változott, a kockáztatók pedig továbbra is a következő mémérmét keresik, amelynek az értéke az egekbe szökhet.
2024. 09. 25. 13:00
Megosztás:

Több mint 200 program a Kutatók Éjszakáján az Óbudai Egyetemen

Kétszáznál is több programmal: robotbemutatókkal, autós szimulátorral, izgalmas kísérletekkel, interaktív játékokkal, inspiráló előadásokkal, mesterségesintelligencia-bemutatókkal készül az Óbudai Egyetem, minden korosztály számára az intézmény hét karán, kutató- és képzési központjában Budapesten, Székesfehérváron és Salgótarjánban.
2024. 09. 25. 12:30
Megosztás:

A Shiba Inu és a PEPE 10%-ot emelkedett, de ez az előértékesítési token 2025 elejére 3 000%-os rallyra készül

A kriptopiac teljes felépülés jeleit mutatja, és olyan tokenek, mint a Shiba Inu és a PEPE jelentős árnövekedést értek el. Az elemzők ezt egy várható altcoin hullámnak tulajdonítják, amely szerintük hamarabb bekövetkezhet, mint gondolták.
2024. 09. 25. 12:00
Megosztás:

Arbitrum, Cardano, és ez az új Ethereum token a következő kriptóérmék, amelyek a bikapiac felé robbannak

Ahogy a kriptopénzpiac a következő nagy fellendülését várja, az Arbitrum (ARB), a Cardano (ADA) és egy frissen kibocsátott Ethereum token emelkedik ki, mint a robbanásszerű növekedésre esélyes vezető versenyzők.
2024. 09. 25. 11:30
Megosztás:

Bankfiók helyett egyre többen ATM-eknél fizetik be a készpénzt

Rekordot döntött az ATM-es készpénzbefizetések száma 2024 második negyedévében Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai[1] szerint majdnem kétszer annyi befizetés történt a bankautomatáknál, mint a pénztárakban. Újra dinamikusan nőtt az ATM-ek száma is – utoljára öt éve, a koronavírus-járvány előtt volt ennyi bankautomata Magyarországon. Az OTP Bank szakértője szerint egyre többen szeretik használni az ATM-ek kényelmi funkcióit is
2024. 09. 25. 11:00
Megosztás:

Áttöri a Bitcoin a 70 000 dollárt? Elemzők felfedik a 4. negyedéves profit-tippjeiket – Ne maradj le!

Most, hogy gyorsan közeledik az év negyedik negyedéve, a befektetők a legjobb kriptovalutát keresik, amit 2024-ben érdemes megvásárolni. A Bitcoin (BTC) nemrég átlépte a 60 000 dolláros határt, ami felveti a kérdést, vajon elérheti-e a 70 000 dollárt. Ezzel egyidőben a másik nagy kriptovaluta, az Ethereum, egy új frissítést fog bevezetni.
2024. 09. 25. 10:30
Megosztás:

Miért váltanak át az Ethereum tulajdonosok Binance Coinra (BNB) és Cutoshira (CUTO)

A korai Ethereum-befektetők hatalmas nyereséget értek el, amikor a kriptovaluta 2021 májusában elérte a 4 362 dolláros csúcsot. Azonban sokan elkezdtek átpártolni a Binance Coinhoz (BNB) és a Cutoshihoz (CUTO), mivel egyre kiélezettebbé válik a verseny az 1. rétegű blokkláncok között.
2024. 09. 25. 10:00
Megosztás:

A kedvezőtlen Ifo-index ellenére tovább emelkedtek a nyugat-európai tőzsdeindexek

Kedden jó hangulatban folytatódott a kereskedés a nyugat-európai tőzsdéken, a Stoxx600 0,7%-os pluszban zárt, a DAX 0,8, a CAC40 pedig közel 1,3%-os nyereséget könyvelhetett el, míg a FTSE pénteki záróértéke közelében maradt.
2024. 09. 25. 09:30
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Az ázsiai részvénypiacokon továbbra is jó a hangulat a kínai gazdaság-élénkítő lépések hétfői bejelentését követően, a Shanghai Composite 0,1, a CSI300 0,3%-os pluszt jelez, a Hang Seng 1,2%-os pluszban áll a szerda reggeli zárás előtt.
2024. 09. 25. 09:00
Megosztás:

Az árvíz elviszi az ingatlanárakat is?

Lezárt utak, áramszolgáltatás nélkül maradt települések, a nappaliba is benéző Duna - a 2024-es árvíz elmaradt a 2013-as áradástól, de hetekre megváltoztatta a folyó mentén élők mindennapjait. Hat-e mindez a települések ingatlanpiacára? Hogyan lehet egyáltalán eladni egy ártéri házat? Hálózatunk folyóparti ingatlanokban jártas irodáit kérdeztük.
2024. 09. 25. 08:30
Megosztás:

A befektetők az IntelMarkets (INTL) mellett döntenek, a felhasználhatóságot helyezve előtérbe a Dogecoin (DOGE) és a Pepe (PEPE) körüli felhajtással szemben

Nem titok, hogy a mémcoinok egyszerre szórakoztatóak és ígéretesek. A narratíva az egyik legfelkapottabb téma, de fő kritikájuk még mindig az, ami egyben erősségük is: könnyedségük és kézzelfogható felhasználási esetek hiánya. Mivel a hasznossági tokenek várhatóan a legnagyobb növekedést mutatják ebben a bikapiacban, a befektetők egyre inkább a mémek mögé tekintenek, és olyan altcoinokat keresnek, amelyek valós alkalmazási lehetőségekkel bírnak.
2024. 09. 25. 08:00
Megosztás:

Megjelentek az erdei csótányok, mi a teendő?

Veszélytelenek, betegséget nem terjesztenek a nagyvárosok kertjeiben is megjelent erdei csótányok - közölte a HUN-REN Központ hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 25. 07:30
Megosztás: