Irány a világpiac! – Magyar vállalkozók fedezhetik fel a Dubai cégalapítás páratlan előnyeit (X)

2023. novemberében rendezték meg Budapesten a Dubai Vállalkozásalapítási Konferenciát, ahol több mint 150 cégvezető és vállalkozó találkozott, hogy betekintést nyerjen az Egyesült Arab Emírségek által kínált egyedülálló befektetői és cégalapítási lehetőségekbe. A dubai vállalkozásalapításban jártas BEACON AL MANAL LLC által szervezett eseményen olyan kiváló szakértők szólaltak meg, mint Szabó Kinga, a cég alapítója és ügyvezetője, Dipen Kantilal Ghaghda, a RAKEZ értékesítési igazgatója, valamint Dulló Ida okleveles közgazdász és adótanácsadó. A konferencián az Emirátusok magyarországi nagykövetsége is képviseltette magát.

Irány a világpiac! – Magyar vállalkozók fedezhetik fel a Dubai cégalapítás páratlan előnyeit (X)

„A konferencia résztvevői teljes képet kaphattak arról, hogy Dubai dinamikus gazdasági környezetében hogyan találhatják meg a vállalkozások és az egyéni vállalkozók is az üzleti tervek sikeres megvalósításához szükséges feltételeket", avat be Szabó Kinga (lenti képünkön), a BEACON AL MANAL LLC tulajdonosa. „Az Egyesült Arab Emírségek központi elhelyezkedése, politikai stabilitása, kedvező adópolitikája, világszínvonalú egészségügyi és oktatási rendszere, valamint a Nyugat-Európához képest kedvezőbb megélhetési költségei ideális alapot biztosítanak mindazoknak, akik dinamikusan szeretnének terjeszkedni a globális piacon, és magasabb életminőségre vágynak”, tette hozzá az Abu Dhabi, illetve a Dubai Kereskedelmi Kamara és a UN Women tagjaként, valamint az Emirates Business Club alapítójaként is ismert üzletasszony.

Dubai a digitális innováció és üzleti növekedés motorja

A globális pénzügyi bizonytalanság és a változó gazdasági körülmények közepette Dubai a stabilitás és a lehetőségek világítótornyaként csalogatja a nemzetközi cégalapításra nyitott vállalkozókat. A technológiailag kiemelten fejlett város termékeny táptalajt biztosít az innovációhoz és a folyamatos üzleti növekedéshez. Számos pénzügyi és IT cég talált itt otthonra, mint a Microsoft, a Facebook, a Dell, a HP, az IBM, a Siemens vagy a LinkedIn.

„Dubai digitális képességei messze túlmutatnak a kényelmen. A közjegyzői hitelesítéstől a vízumkérelmekig szinte minden kezelhető online, ami már ma is jól tükrözi a város elkötelezettségét, hogy 2030-ra teljes mértékben digitalizálódjon. Ez, valamint a fejlett infrastruktúra, az alacsony infláció és a teljes profit megtartásának lehetősége csak néhány azok közül az előnyök közül, amelyek Dubait vonzó célponttá teszik a vállalkozók és a befektetők számára egyaránt”, hangsúlyozza a szakértő.

Szabó Kinga

Cégmérettől független gazdasági előnyök

Az Egyesült Arab Emírségek, különösen Dubai, az ún. free zone övezetek létrehozásával és egyéb pénzügyi ösztönzőkkel különleges lehetőségeket kínál a külföldi vállalkozásoknak. Az intézkedések lehetővé teszik a 100%-os külföldi tulajdonjog megszerzését és az adóoptimalizált üzleti tevékenységet a közel-keleti országban bejegyzett vállalkozásokban. Ráadásul mindez nemcsak a nagyvállalatok számára elérhető, hanem a kis- és középvállalkozások számára is, amelyek így a legmodernebb üzleti infrastruktúrát és globális hálózatokhoz való könnyű hozzáférést élvezhetik, miközben a helyi gazdasági és adóelőnyöket is kihasználhatják.

„A dubai pénzügyi ösztönzők és adókedvezmények kiemelkedően vonzóvá teszik a régiót a a külföldi üzletemberek körében. A befektetők és vállalkozók számára kínált kedvezmények jelentősen növelik a piaci hatékonyságukat. Emellett itt nincsenek munkabérre rakódó terhek, a szakképzett munkaerő könnyen elérhető, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása egyszerű, és az energiaárak is alacsonyak. Mindezek együttesen járulnak hozzá a dubai vállalkozások gazdaságos működtetéséhez”, teszi hozzá a több mint 10 éve Dubaiban élő és a helyi vállalkozásindításban jártas üzletasszony.

A piaci érték növelésének új standardja

A szellemi tulajdon védelméről és hatékony hasznosításáról ritkán esik szó, pedig napjainkban ez is elengedhetetlen a vállalkozások sikeréhez. Különösen igaz ez a startupokra és a frissen tőzsdére lépő vállalatokra, amelyek esetében a szellemi értékek megóvása kulcsfontosságú tényező a jövedelemtermelő képesség növeléséhez. Az Egyesült Arab Emírségek, különösen Dubai, ideális jogi és üzleti környezetet kínál a szellemi tulajdon regisztrációjához és gazdaságos kihasználásához, hozzájárulva ezzel a vállalkozások piaci értékének és biztonságának növeléséhez.

„A szellemi tulajdon védelme és stratégiai hasznosítása alapvető a vállalkozások hosszú távú sikeréhez”, magyarázza Szabó Kinga. „Dubai stabil jogrendszerének köszönhetően a vállalkozások biztonságban regisztrálhatják és hasznosíthatják a szellemi értékeiket, maximális profitot és versenyelőnyt generálva ezzel. Az Egyesült Arab Emírségekben a jogrendszer a szellemi tulajdon regisztrációjához is optimális feltételeket biztosít, a márkaértékelés és a hitelesítés pedig szilárd alapot ad a fenntartható növekedéshez”, zárta gondolatait a BEACON AL MANAL LLC alapító ügyvezetője.

Robusztus gazdaságával, a külföldi befektetések ösztönzésével és a szellemi tulajdon erős védelmével Dubai páratlan platformot kínál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek dinamikusan szeretnének terjeszkedni a globális piacon. Ahhoz pedig, hogy mindez zökkenőmentesen megvalósuljon, páratlan szakértői tanácsot kaphattak az érdeklődők a novemberben tartott hiánypótló eseményen. De azoknak sem kell feladni a terveiket, akik ezúttal lemaradtak, mert  Szabó Kinga és csapata ingyenes online konzultáció keretében ad útmutatást a dubai cégalapítás kezdőlépéseinek megtételéhez.

- a cikk fizetett PR megjelenés - 

A hosszú távú kedvezményes lakásáfa hozhatna kiszámíthatóságot a lakásfejlesztésben

TLE-interjú - Az ingatlanfejlesztők üdvözlik, hogy a kormány két évvel meghosszabbította a kedvezményes lakásáfát, ám igazán annak örülnének, ha ez még hosszabb távra, leginkább örökre szólna – jelentette ki az igylakunk.hu-nak Kiss Gábor a Metrodom ügyvezetője, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke.
2024. 05. 12. 13:00
Megosztás:

Magyar infláció: Nem kellett májusig várni, hogy újból emelkedést lássunk

Ma tette közzé a KSH az áprilisi fogyasztói inflációs adatokat. Az idei év negyedik hónapjában a fogyasztói árak 0,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt. Az éves inflációs ráta így enyhén emelkedett: 3,7 százalékra a februári-márciusi 3,6 százalékról. Ezzel együtt kedvező, hogy tovább lassult a maginfláció: 4,1 százalékos éves szinten állt áprilisban.
2024. 05. 12. 12:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomban erősödött BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 1199,71 ponttal, 1,76 százalékkal emelkedett a héten a múlt pénteki záráshoz viszonyítva, így 69 201,95 ponton, új történelmi csúcson zárt.
2024. 05. 12. 11:00
Megosztás:

Nem használják ki a fenntartható működésben rejlő üzleti lehetőségeket az európai cégek

A cégek többsége még nincs tisztában azzal, hogy a fenntartható működés miként járul hozzá az üzleti sikerhez – állapítja meg az EY friss, 15 európai ország 200 vállalatvezetőjének részvételével készült kutatása. Magyarországon idén január óta törvény kötelez számos hazai szervezetet arra, hogy zöldebbé váljanak.
2024. 05. 12. 09:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött a Pensum Group és a Livita-Dorta munkaerő-kölcsönzéshez kapcsolódó projektmenedzsmentről

Együttműködési megállapodást kötött a munkaerő-kölcsönzés terén Magyarországon meghatározó pozíciójú Pensum Group és a Livita-Dorta. A megállapodás keretében a társaságok együttműködnek harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésével kapcsolatos projektmenedzsment és munkavállalóknak nyújtott szolgáltatások területén.
2024. 05. 12. 08:00
Megosztás:

Lemondott a Pénztárszövetség elnöke

Lemondott posztjáról Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke, utódjáról a szervezet május 14-i közgyűlésén születik majd döntés.
2024. 05. 12. 07:00
Megosztás:

Időben el kell kezdeni a felkészülést a bérszakadék megszüntetésére

A bérek átláthatóságára és a nemek közötti bérkülönbség kiküszöbölésére 2023 márciusában született az az európai uniós szabályozás, melynek a nemzeti jogrendbe történő átültetését 2026 júniusára tűzte ki a jogalkotó. 2027 júniusában pedig már a 150 főnél többet foglalkoztató vállalkozásoknak is jelentést kell közzé tenniük arról, hogy hol tartanak a nemek közötti bérszakadék megszüntetésében.
2024. 05. 12. 06:00
Megosztás:

Nem várt területeken is pezsgő lakáspiacra bukkanhatunk

Az Eurostat közelmúltban publikált lakáspiaci forgalmi kimutatása alapján a vizsgált uniós országok legpezsgőbb lakáspiacaként aposztrofálható a magyar. A statisztika módszereivel egy-egy országon belül is meghatározhatóak a piac tartósan aktív vagy csendesebb régiói.
2024. 05. 12. 05:05
Megosztás:

Új sorsjegy érkezik: Biliárd és Darts sorsjegyek

A népszerű kocsmasportok és a játékszalonok atmoszférája elevenedik meg a Szerencsejáték Zrt. legújabb, háromtagú sorsjegycsaládjának egyes darabjain. Az 1500 forintért elérhető testvérpár, a Biliárd és Darts sorsjegyekkel 75 millió forintot, míg a nagytestvérüknek számító, prémium árkategóriát képviselő Szalon kaparóssal akár 150 milliót is nyerhetnek a legszerencsésebbek.
2024. 05. 12. 04:00
Megosztás:

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél, a többi banknál is ez lesz hamarosan

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be az átutalásokra, amit azonban a számlatulajdonosok bármikor módosíthatnak. Szeptembertől minden magyarországi banknak meg kell ezt tenni, de az ügyfeleknek érdemes maguktól is beállítani átutalási limitet - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024. 05. 12. 03:00
Megosztás:

Váratlan pénz és szerencse jön! Heti pénzhoroszkóp Neked!

Fedezd fel, hogy a csillagok hogyan befolyásolják a pénzügyeidet és szerencsédet ezen a héten! Egyedi és izgalmas pénzügyi horoszkópunkkal megtudhatod, melyik nap a legjobb a lottózásra, milyen szerencsés számokra érdemes figyelned, és milyen váratlan találkozások vagy üzleti lehetőségek várnak rád. Ne hagyd ki a szerencsés állataidat sem, amik még tovább fokozhatják a jólétet! Horoszkóp a jövő hétre: 2024. május 13-19-ig.
2024. 05. 12. 02:00
Megosztás:

Ezt tedd a nadrágod bal zsebébe, és sok pénzhez fogsz jutni!

Kedves olvasó, tarts velünk egy varázslatos utazásra, amelyben felfedezzük, milyen egyszerűen hívhatod magadhoz a bőséget.
2024. 05. 12. 01:00
Megosztás:

Az AI érmék megállíthatatlanok, a WienerAI a legnagyobb nyertesek között szerepel

A kriptokereskedők mostanában nem tudnak betelni az AI érmékkel. Több, a mesterséges intelligenciára összpontosító token is keményen emelkedett a héten, méghozzá olyan árfolyam mozgásokkal, amelyekre sok befektető felfigyelt már. Az indexelési protokolloktól kezdve az AI-alapú mém érmékig ezek a projektek egyértelműen elnyerik a befektetők tetszését.
2024. 05. 12. 00:01
Megosztás:

Nappal hagyományos, éjjel automata: ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. A többek közt már Csehországban is eredményesen működő, „vegyes” modellt a Laurel Kft. adaptálta a hazai viszonyokra. A cég a május 15-i szakmai konferenciáján mutatja be kész megoldását, melynek bevezetése több bolthálózatnál is előkészítés alatt van. A vállalatnál úgy látják, az újdonság nemcsak a vásárlók és a kereskedők számára hoz előrelépést, hanem egy fokozódó társadalmi probléma kezelésében is segíthet.
2024. 05. 11. 23:00
Megosztás:

A magyar honvédség történének legnagyobb átalakításán megy keresztül

A magyar hadseregnek fel kell arra készülnie, ami az alap rendeltetése: nem béketámogató műveletekre, nem katasztrófavédelemre, hanem konfliktusra, ami egész embert kíván - mondta Böröndi Gábor, vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Ludovika Fesztivál részeként megtartott Száznapos ünnepségen, szombaton Budapesten.
2024. 05. 11. 22:00
Megosztás:

7 milliárd forint többlettámogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjakhoz kapcsolódó, év eleji jogszabály-módosításból fakadó többletkiadásaikat. A közel száz településen működő társaságok így együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz jutnak - közölte az Energiaügyi Minisztérium szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 11. 21:00
Megosztás:

Megerősítette Izrael államadós-besorolásait a Moody's

Megerősítette változatlan negatív kilátással Izrael devizában és hazai valutában fennálló adósságkötelezettségeinek "A2" szintű, elsőrendű befektetői besorolásait a Moody's Ratings. A nemzetközi hitelminősítő szerint továbbra is a kockázatok között szerepel a közvetlen katonai konfrontáció Izrael és Irán között.
2024. 05. 11. 20:00
Megosztás:

Könnyítsük meg életünket a konyhai kisgépekkel!

Eltérőek a szokásaink, hogy ki mennyi időt tölt a konyhában, de aki nem szeret egyáltalán sütni-főzni, csak a nélkülözhetetlen tevékenységeket végzi el minden nap, az is találhat olyan eszközöket, amelyekkel kellemessebbé teheti a reggeli kávéfőzést vagy éppen a gyümölcsturmix készítését. Még az is lehet, hogy meg fogja kedvelni a konyhai sürgés-forgást, hiszen bármelyik kisgéppel leegyszerűsödnek és felgyorsulnak a konyhai műveletek.
2024. 05. 11. 16:00
Megosztás:

A kicsiknek mindig a legjobb minőséget szeretnénk adni

Babalátogatóba készül? Vagy nem találja a megfelelő fürdőlepedőt? Esetleg fogzáshoz keres praktikus eszközt? Óvodába lenne szükség kéztörlőre? Ha mindezt megfelelő ár-érték arányban és magas minőségben keresi, akkor érdemes kicsit alaposabban is körülnézni a babáknak, illetve gyerekeknek gyártott portékák piacán.
2024. 05. 11. 15:00
Megosztás:

Kína külkereskedelmi forgalma áprilisban meghaladta az elvártakat

Áprilisban a piaci várakozások felett nőtt mind az export, mind az import Kínában, a kereskedelmi mérlegtöbblet azonban kisebb lett a vártnál a pekingi vámhivatal csütörtöki jelentése alapján.
2024. 05. 11. 14:00
Megosztás: