Irány a világpiac! – Magyar vállalkozók fedezhetik fel a Dubai cégalapítás páratlan előnyeit (X)

2023. novemberében rendezték meg Budapesten a Dubai Vállalkozásalapítási Konferenciát, ahol több mint 150 cégvezető és vállalkozó találkozott, hogy betekintést nyerjen az Egyesült Arab Emírségek által kínált egyedülálló befektetői és cégalapítási lehetőségekbe. A dubai vállalkozásalapításban jártas BEACON AL MANAL LLC által szervezett eseményen olyan kiváló szakértők szólaltak meg, mint Szabó Kinga, a cég alapítója és ügyvezetője, Dipen Kantilal Ghaghda, a RAKEZ értékesítési igazgatója, valamint Dulló Ida okleveles közgazdász és adótanácsadó. A konferencián az Emirátusok magyarországi nagykövetsége is képviseltette magát.

Irány a világpiac! – Magyar vállalkozók fedezhetik fel a Dubai cégalapítás páratlan előnyeit (X)

„A konferencia résztvevői teljes képet kaphattak arról, hogy Dubai dinamikus gazdasági környezetében hogyan találhatják meg a vállalkozások és az egyéni vállalkozók is az üzleti tervek sikeres megvalósításához szükséges feltételeket", avat be Szabó Kinga (lenti képünkön), a BEACON AL MANAL LLC tulajdonosa. „Az Egyesült Arab Emírségek központi elhelyezkedése, politikai stabilitása, kedvező adópolitikája, világszínvonalú egészségügyi és oktatási rendszere, valamint a Nyugat-Európához képest kedvezőbb megélhetési költségei ideális alapot biztosítanak mindazoknak, akik dinamikusan szeretnének terjeszkedni a globális piacon, és magasabb életminőségre vágynak”, tette hozzá az Abu Dhabi, illetve a Dubai Kereskedelmi Kamara és a UN Women tagjaként, valamint az Emirates Business Club alapítójaként is ismert üzletasszony.

Dubai a digitális innováció és üzleti növekedés motorja

A globális pénzügyi bizonytalanság és a változó gazdasági körülmények közepette Dubai a stabilitás és a lehetőségek világítótornyaként csalogatja a nemzetközi cégalapításra nyitott vállalkozókat. A technológiailag kiemelten fejlett város termékeny táptalajt biztosít az innovációhoz és a folyamatos üzleti növekedéshez. Számos pénzügyi és IT cég talált itt otthonra, mint a Microsoft, a Facebook, a Dell, a HP, az IBM, a Siemens vagy a LinkedIn.

„Dubai digitális képességei messze túlmutatnak a kényelmen. A közjegyzői hitelesítéstől a vízumkérelmekig szinte minden kezelhető online, ami már ma is jól tükrözi a város elkötelezettségét, hogy 2030-ra teljes mértékben digitalizálódjon. Ez, valamint a fejlett infrastruktúra, az alacsony infláció és a teljes profit megtartásának lehetősége csak néhány azok közül az előnyök közül, amelyek Dubait vonzó célponttá teszik a vállalkozók és a befektetők számára egyaránt”, hangsúlyozza a szakértő.

Szabó Kinga

Cégmérettől független gazdasági előnyök

Az Egyesült Arab Emírségek, különösen Dubai, az ún. free zone övezetek létrehozásával és egyéb pénzügyi ösztönzőkkel különleges lehetőségeket kínál a külföldi vállalkozásoknak. Az intézkedések lehetővé teszik a 100%-os külföldi tulajdonjog megszerzését és az adóoptimalizált üzleti tevékenységet a közel-keleti országban bejegyzett vállalkozásokban. Ráadásul mindez nemcsak a nagyvállalatok számára elérhető, hanem a kis- és középvállalkozások számára is, amelyek így a legmodernebb üzleti infrastruktúrát és globális hálózatokhoz való könnyű hozzáférést élvezhetik, miközben a helyi gazdasági és adóelőnyöket is kihasználhatják.

„A dubai pénzügyi ösztönzők és adókedvezmények kiemelkedően vonzóvá teszik a régiót a a külföldi üzletemberek körében. A befektetők és vállalkozók számára kínált kedvezmények jelentősen növelik a piaci hatékonyságukat. Emellett itt nincsenek munkabérre rakódó terhek, a szakképzett munkaerő könnyen elérhető, a külföldi munkavállalók foglalkoztatása egyszerű, és az energiaárak is alacsonyak. Mindezek együttesen járulnak hozzá a dubai vállalkozások gazdaságos működtetéséhez”, teszi hozzá a több mint 10 éve Dubaiban élő és a helyi vállalkozásindításban jártas üzletasszony.

A piaci érték növelésének új standardja

A szellemi tulajdon védelméről és hatékony hasznosításáról ritkán esik szó, pedig napjainkban ez is elengedhetetlen a vállalkozások sikeréhez. Különösen igaz ez a startupokra és a frissen tőzsdére lépő vállalatokra, amelyek esetében a szellemi értékek megóvása kulcsfontosságú tényező a jövedelemtermelő képesség növeléséhez. Az Egyesült Arab Emírségek, különösen Dubai, ideális jogi és üzleti környezetet kínál a szellemi tulajdon regisztrációjához és gazdaságos kihasználásához, hozzájárulva ezzel a vállalkozások piaci értékének és biztonságának növeléséhez.

„A szellemi tulajdon védelme és stratégiai hasznosítása alapvető a vállalkozások hosszú távú sikeréhez”, magyarázza Szabó Kinga. „Dubai stabil jogrendszerének köszönhetően a vállalkozások biztonságban regisztrálhatják és hasznosíthatják a szellemi értékeiket, maximális profitot és versenyelőnyt generálva ezzel. Az Egyesült Arab Emírségekben a jogrendszer a szellemi tulajdon regisztrációjához is optimális feltételeket biztosít, a márkaértékelés és a hitelesítés pedig szilárd alapot ad a fenntartható növekedéshez”, zárta gondolatait a BEACON AL MANAL LLC alapító ügyvezetője.

Robusztus gazdaságával, a külföldi befektetések ösztönzésével és a szellemi tulajdon erős védelmével Dubai páratlan platformot kínál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek dinamikusan szeretnének terjeszkedni a globális piacon. Ahhoz pedig, hogy mindez zökkenőmentesen megvalósuljon, páratlan szakértői tanácsot kaphattak az érdeklődők a novemberben tartott hiánypótló eseményen. De azoknak sem kell feladni a terveiket, akik ezúttal lemaradtak, mert  Szabó Kinga és csapata ingyenes online konzultáció keretében ad útmutatást a dubai cégalapítás kezdőlépéseinek megtételéhez.

- a cikk fizetett PR megjelenés - 

A tavalyi év zárószakasza nem sok szerencsét hozott az európai GDP-nek

A tavalyi utolsó, negyedik negyedévben 0,4 százalék volt a GDP-növekedés a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban negyedéves összevetésben, ugyanúgy, mint a harmadik negyedévben.
2024. 02. 22. 12:00
Megosztás:

Uniós forrásból bővül Szentlőrinc

Tizennégy férőhelyes új bölcsőde épül a baranyai Szentlőrincen a magyar kormány és az Európai Unió támogatásával, egy több mint 225 millió forintos fejlesztés eredményeként - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 02. 22. 11:30
Megosztás:

Látogatási tilalom a miskolci kórházban

Látogatási tilalmat rendelnek el csütörtöktől a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház miskolci telephelyeinek fekvőbeteg-ellátó osztályain - közölte szerdán az MTI-vel az intézmény sajtószóvivője.
2024. 02. 22. 11:00
Megosztás:

Jól indult az év a Lenovónak

Nőtt, és az elemzők által vártnál nagyobb lett a világ vezető PC-gyártó kínai Lenovo negyedéves bevétele a cég csütörtöki bejelentése szerint.
2024. 02. 22. 10:30
Megosztás:

Jól kezdték a napot az európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 02. 22. 10:00
Megosztás:

Gurulnak a dollármilliók a háromkerekű Teslába

Bár még csak néhány hete érhető el, az eTukTuk előértékesítése már most rekordokat döntöget. A csapatnak ugyanis minimális idő alatt sikerült 1.2 millió dollárt is meghaladó bevételt elérni a natív TUK tokenek forgalmazásával.
2024. 02. 22. 09:33
Megosztás:

Emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén

A javuló nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően pozitív tartományban indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 02. 22. 09:30
Megosztás:

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, amikor a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 2,13 százalékos emelkedéssel rekordszinten, 39 ezer 116 ponton zárt.
2024. 02. 22. 09:00
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 22. 08:30
Megosztás:

Üzbegisztánnal tárgyaltunk

Laziz Kudratov üzbég befektetési, ipari és kereskedelmi miniszterrel, a magyar-üzbég gazdasági vegyes vizottság társelnökével tárgyalt telefonon a külgazdasági és külügyminiszter.
2024. 02. 22. 08:00
Megosztás:

Új logisztikai központok épülnek nálunk

A kormány támogatja a logisztikai szektor beruházásait, ezért 2023-ban megteremtette a logisztikai parkok jogszabályi hátterét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 22. 07:30
Megosztás:

A 4iG önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben.
2024. 02. 22. 07:00
Megosztás:

A húszi konfliktus miatt áremelkedésre lehet számítani a klímapiacon

Tucatnyi hajó megtámadása elég volt a konténerhajózás költéségének megháromszorozására, ami jelentősen megnöveli a klímaberendezések szállítási költségét.
2024. 02. 22. 06:30
Megosztás:

Megvásárolta a gönyűi erőművet a Veolia Csoport

Adásvételi szerződést írt alá a Veolia Invest Hungary és az Uniper Csoport az Uniper Hungary Energetikai Kft. 100%-os üzletrészének megvásárlásáról. A Magyarország legmodernebb és az egyik legnagyobb kombinált ciklusú gázturbinás energiatermelő egységeként számontartott gönyűi erőművet tulajdonló és üzemeltető vállalat megvásárlása jól illeszkedik a Veolia Csoport hosszú távú stratégiájába, amelynek fókuszában a magyarországi villamosenergia-ellátás hatékonyságának növelése és a megújuló erőforrások növekvő arányú felhasználása áll.
2024. 02. 22. 05:30
Megosztás:

Kiderült, milyen károktól féltjük leginkább az otthonunkat

Az Allianz lakásbiztosítási szokásokat vizsgáló kutatásában megkérdezettek több mint 85 százalékának van lakásbiztosítása. A MABISZ adatai ennél valamivel alacsonyabbak, a szövetség statisztikái alapján a hazai ingatlanbiztosítási piac telítettsége 73-74 százalék körül mozog évi 350-550 ezer új szerződéskötés mellett.[2] Az Allianz felmérése alapján a döntő többség (85,7%) elsősorban amiatt köt lakásbiztosítást, hogy az ingatlanát és a benne lévő értékeket biztonságban tudja. A kitöltők csaknem 46 százaléka bérbe adja a lakását, ezért számukra kiemelt cél, hogy így visszatéríttethessék a bérlő által okozott esetleges károkat. A válaszadók közel 40 százalékának pedig nagyon fontos a lakásbiztosítás megkötésénél, hogy baj esetén az anyagi károk megtérítése mellett asszisztencia szolgáltatásokkal segítse a biztosító a probléma megfelelő orvoslásában.
2024. 02. 22. 05:00
Megosztás:

Mi az a CodeBerry?

A CodeBerry egy népszerű online programozási iskola, amely a kezdő és középhaladó szintű felhasználók számára kínál programozási tanfolyamokat. Az iskola célja, hogy interaktív és gyakorlati módon oktassa a hallgatókat a programozás alapjaiban.
2024. 02. 22. 04:59
Megosztás:

Még ébredezik a régió ingatlanpiaca, de a bankok már hiteleznének

A nagy pénzügyi válság óta a leggyengébb évét zárja Közép-Kelet Európa ingatlanpiaca. A KPMG 10 országot felölelő kutatása szerint 2023 első három negyedévében a tranzakciók értéke mindössze a 2022-es forgalom 30 százalékát érte el. A nagy felülteljesítő a régióban Csehország, de Magyarország is a méreteinél nagyobb befektetőnek számít.
2024. 02. 22. 04:30
Megosztás:

Még mindig félünk és halogatunk – fontosnak tartjuk, mégsem járunk szűrővizsgálatokra

A bajt könnyebb megelőzni, mint kezelni – mégis csak minden ötödik magyar jár rendszeresen egészségügyi szűrővizsgálatokra. Az elmúlt két évben legtöbben vér- és laborvizsgálaton, tüdőszűrésen és fogászati ellenőrzésen vettek részt. A nők általában jóval gyakoribb látogatói a szűrővizsgálatoknak, mint a férfiak. A felvilágosítás fontosságát bizonyítja, hogy például nőgyógyászati rákszűrésen a magyar nők kétharmada vett részt az elmúlt két évben – derült ki az NN Biztosító kutatásából. Az adatok egy új egészségtudatossági szakadékra is rámutatnak a magyar társadalomban.
2024. 02. 22. 04:00
Megosztás:

Mostantól zöld alapként működik az Erste ingatlanalapja

Február közepétől ESG befektetési alapként működik az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap. Ezzel az Erste alapja lett az első olyan magyarországi ingatlanalap, amely tevékenységét a fenntarthatósági, vagyis ESG szempontok (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) figyelembevételével végzi. A 708 milliárd forint nettó eszközértékű Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap célja, hogy hozzájáruljon az éghajlatváltozás mérsékléséhez, valamint segítsen előmozdítani az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást. Ennek érdekében az Erste Alapkezelő Zrt. törekszik arra, hogy olyan új építésű ingatlanokba fektessen, melyek zöld minősítéssel rendelkeznek (LEED minősítési rendszer szerint „Gold” vagy a BREEAM minősítési rendszer szerint „Very Good” vagy WELL), és hosszú távon is stabil jövedelmet biztosítanak az alap befektetői számára.
2024. 02. 22. 03:30
Megosztás:

El ne felejtse befizetni a kötelező-biztosítását!

Annak a közel nyolcvanezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb február 29-én éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A szigorú határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik.
2024. 02. 22. 03:00
Megosztás: