Ismét vásárolható a Diófa Alapkezelő sikerterméke

Szeptember 20-tól ismét vásárolhatók a Diófa Alapkezelő sikertermékének számító Magyar Posta Takarék Ingatlanalap (MPTIA) „A” sorozatának befektetési jegyei. A népszerű befektetési termék értékesítését azt követően kellett átmenetileg felfüggeszteni, hogy augusztus 16-án a sorozat elérte a Magyar Nemzeti Bank által megállapított forgalmazási maximumot. A befektetési jegy mérsékelt kockázatával és rövid visszaváltási idejével közkedveltnek bizonyult a befektetők körében, az elmúlt években nyújtott kimagasló teljesítményének köszönhetően pedig továbbra is nagy keresletnek örvend, miközben egyre nagyobb az érdeklődés az MPTIA T+130 munkanapos visszaváltású „I” sorozata iránt is.

Ismét vásárolható a Diófa Alapkezelő sikerterméke

Újraindul a népszerű befektetési termék értékesítése

A Diófa Alapkezelő Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap (MPTIA) „A” sorozata elindítása óta nagy népszerűségnek örvend a befektetők körében, kedvező feltételeivel az Alapkezelő egyik sikertermékévé vált. A termékbe vetett bizalomnak köszönhetően olyannyira megnőtt annak forgalma, hogy a Magyar Nemzeti Bank 5/2019. (IV.1.) számú ajánlása nyomán értékesítését idén augusztusban átmenetileg fel kellett függeszteni. Ennek oka, hogy az MNB a három évvel ezelőtti ajánlásában forgalmazási limitet határozott meg minden nyilvános, nyílt végű ingatlanalapra vonatkozóan, amelyben maximalizálta a piacon elérhető azonnali visszaváltású ingatlanalapok volumenét.

Az ingatlanalapok forgalomba hozatalának és visszaváltásának szabályozása egy nemzetközi színtéren is bevett gyakorlat. Az MNB által minden érintett magyarországi ágazati szereplőre, alapkezelő társaságra egységesen vonatkozó piacfelügyeleti intézkedés lényege, hogy az azonnali visszaváltású, meghatározó ingatlan kitettséggel rendelkező befektetési termékek esetén védje a befektetőket, és támogassa az alapok stabilitását.

Az alap „A” sorozatának forgalmazását most az elegendő mennyiségű befektetési jegy ismételt rendelkezésre állásának köszönhetően szeptember 20-án újraindították, így a befektetők újból vásárolhatnak a mérsékelt kockázatú, rövid visszaváltási idővel rendelkező termékből. 

Az MPTIA, Magyarország harmadik legnagyobb ingatlanbefektetési alapja 300 milliárd forintot meghaladó nettó eszközértékkel, az „A” sorozat népszerűsége pedig annak köszönhető, hogy az ingatlanalapok az elmúlt években stabilan magas hozamot biztosítottak, akkor is, amikor egyéb befektetési formák hozama nagyon alacsony szintre esett vissza. Emellett tovább növelhette a keresletet a befektetési termékekre vonatkozó szociális hozzájárulási adó 2023. július 1-jei bevezetése is, amely alól az ingatlanalapok kivételt képeznek, vélhetően megnövelve ezzel az eszköztípus iránti befektetői érdeklődést.

A fokozott befektetői érdeklődésnek köszönhetően a későbbiekben többször is megismétlődhet a sorozat átmeneti szüneteltetése, de ez minden esetben csupán annak megvételét érinti, a visszaváltása a továbbiakban is zavartalan. A termék természetes életciklusának köszönhetően az alap forgalmazói időről időre ismét el fogják indítani az A sorozat értékesítését.

Az értékesítés felfüggesztéséről és újraindításáról a továbbiakban a Diófa Alapkezelő weboldalán (www.diofaalapkezelo.hu), valamint a termék forgalmazóinál, az MBH Befektetési Bank Zrt.-nél, az MBH Bank Nyrt.-nél és az Equilor Befektetési Zrt.-nél tájékozódhatnak.

Megéri alternatív befektetési megoldásokban is gondolkodni

Az átmeneti szüneteltetés nem érintette az MPTIA „I” sorozatának befektetési jegyeit, melyek megvásárlásával a befektetők ugyanabból a portfólióból részesülhetnek, mint az „A” esetében, a két sorozat között csupán a visszaváltás időtartamában van különbség – mely az „I” sorozat esetében hosszabb, T+130 munkanapos. Ugyanakkor az „I” sorozat befektetési jegyeinek visszaváltási időtartamának köszönhetően a termék alacsonyabb díjterheléssel jár, ezért a befektetők számára az „A” sorozatnál is nagyobb hozamot biztosít, kedvező alternatívát kínálva azoknak a megtakarítóknak, akik hosszabb visszaváltású befektetési termékekben is szívesen tartják a pénzüket.

Így emelkedik a nyugdíj korhatár a magyar jogszabályok alapján!

A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjkifizetéseket az 1997. évi LXXXI törvény szabályozza, melynek 18. §-a szól az öregségi nyugdíjkorhatárról az alábbiak szerint:
2024. 06. 19. 02:00
Megosztás:

Meglepetést okozott az amerikai ipar teljesítménye

Az elemzők által várt 0,3 százaléknál nagyobb mértékben, 0,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban májusban havi összevetésben - derült ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kedden közzétett adataiból.
2024. 06. 19. 01:30
Megosztás:

Nyaralni indul a magyar család és eurót váltana - hol a legolcsóbb az euró?

Minden évben sok magyar család dönt úgy, hogy külföldön tölti a nyaralását. Ehhez azonban szükség van egy kis előkészületre, hiszen az itthon megszokott forint helyett sok helyen eurót használnak. De hol érdemes eurót váltani? Ebben a cikkben megpróbálunk minden kérdésre választ adni.
2024. 06. 19. 01:00
Megosztás:

Az elhíresült lombkoronasétány ügyében nem történt kifizetés - az ÁSZ is vizsgálta

Lezárult az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, amelynek során a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett azon pályázati rendszert vizsgálta, amelynek célja a magyar erdők közjavainak ingyenes elérhetőségének bővítése volt. A vizsgált projektek között szerepelt a sajtóban is elhíresült nyírmártonfalvai lombkoronaösvény ügye is.
2024. 06. 19. 00:30
Megosztás:

1,5 millió dollárt gyűjtött az egyik legjobb gaming kriptó

Vesd el a kockát és kóstolj bele te is a GameFi izgalmas világába a Mega Dice segítségével! A játékok (gaming) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) metszéspontja, a GameFi rendkívül gyorsan növekvő ágazat.
2024. 06. 19. 00:01
Megosztás:

A férfi hajtetoválás előnyei

A kor előrehaladtával egyre több férfi szembesül a kopaszodás zavaró jelenségével, ez pedig nagy problémákat okozhat az önbizalmuk terén. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan fordíthatunk hátat a kopaszodásnak hajtetoválás segítségével. 
2024. 06. 18. 23:00
Megosztás:

7%-ra csökkent a magyar alapkamat, átmenetileg megállhat az MNB

A Monetáris Tanács mai ülésén várakozásunknak megfelelően 25 bázisponttal, 7,00%-ra csökkentette az alapkamatot. Emellett 25 bázisponttal 6,00%-ra hozta le az O/N betéti kamatot, valamint 8,00%-ra mérsékelte az O/N fedezett hitel kamatát.
2024. 06. 18. 22:30
Megosztás:

Gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
2024. 06. 18. 22:00
Megosztás:

Erősödött a forint árfolyama az MNB keddi kamatcsökkentése után

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 7,00 százalékosra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.
2024. 06. 18. 21:30
Megosztás:

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a sajátosan magyar jellegzetességek képviselnek minket, segítve a megmaradásunkat - mondta Nagy István agrárminiszter kedden, a Hungarikum Bizottság ülésén a tárca közleménye szerint, ahol 3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.
2024. 06. 18. 21:00
Megosztás:

Fedezi a hazai szükségletet az idei meggytermés

A meggytermelők jó évet zárhatnak, mert kedvezően alakult az időjárás, az idei termés így biztosan fedezi a belföldi szükségletet - mondta a meggyfogyasztást népszerűsítő keddi sajtótájékoztatón Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2024. 06. 18. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott kedd estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 18. 20:00
Megosztás:

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 06. 18. 19:30
Megosztás:

Kedvező hangulatban emelkedett a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,63 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 69 832,54 ponton zárt kedden.
2024. 06. 18. 19:00
Megosztás:

Több százmilliós fejlesztést hajtott végre a békéscsabai Galéria Invest Kft.

Csomagolóüzemet létesített és új eszközöket szerzett be a békéscsabai Galéria Invest Kft. Az építőiparban tevékenykedő vállalkozás 446 millió forintot fordított a fejlesztésre - közölték közleményben az MTI-vel.
2024. 06. 18. 18:30
Megosztás:

Magánszemélynek nem szükséges engedély az unióban a jövedéki termékek nem kereskedelmi célú szállításához

Az Európai Unión belül a jövedéki termékek - például alkohol, cigaretta, üzemanyag - nem kereskedelmi célú szállításához magánszemélynek nem szükséges engedély - közölte kedden az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely összegyűjtötte, hogy nyaraláskor (oda és vissza úton) mire kell figyelni az útipoggyász összeállításánál.
2024. 06. 18. 18:00
Megosztás:

Egy pénztárcabarát megoldás, ha gyereked van: a hangoskönyv

A gyereknevelés nem egyszerű dolog. A picik figyelmét folyamatosan fenn kell tartani, mindig válaszolni a kérdéseikre, a közös játék és a szórakoztatás mindennapos feladat. Egy szülőnek sokszor fárasztó lehet a kocsiban ülve is fejből mesélni, altatáskor pedig újabbnál újabb történetekkel előállni.
2024. 06. 18. 17:45
Megosztás:

Miért érdemes felhőalapú CRM rendszert használni?

Ma már hazánkban is rengeteg vállalkozás használ valamilyen CRM rendszert az ügyfélkapcsolatok menedzselésére és a munkafolyamatok irányítására. 
2024. 06. 18. 17:35
Megosztás:

Új stratégia a céges flottakezelésében - Használtautó-eladás piaci értéken, három év garanciával, 30 nap alatt

A használtautó-értékesítés és különösen a céges flották kezelése gyakran nagy kihívást jelent a magyar vállalkozások számára. A piac gyors változása mellett az autók piaci értékének helyes meghatározása és a megbízható üzleti partner kiválasztása komoly fejtörést okozhat. Azonban az új, innovatív megoldások, mint a holland módszeren alapuló bizományos értékesítés, lehetővé teszik a flották hatékonyabb, kockázatmentes kezelését és rekordidő alatt, tűpontos piaci áron történő értékesítését.
2024. 06. 18. 17:30
Megosztás:

Szűkült a termőföld-piac az előző évben is

Tovább szűkült 2023-ban a termőföld-piac: 29 százalékkal kevesebb tranzakcióban 3 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.
2024. 06. 18. 17:00
Megosztás: