Játékos fali dekoráció, a falmatrica

A gyerekszoba festése vagy tapétázása kulcskérdés, hiszen évekig fogja nézni a falat a gyermek, noha az ízlése időközben változik. Ezért nem mindegy, hogy milyen színt vagy mintát kap a fal.

Játékos fali dekoráció, a falmatrica

Praktikus, ha lemosható festéket használunk, mert a firkálós korszakot senki sem úszhatja meg. A legegyszerűbb, ha fehérre festjük a szoba falait, mert ez az a szín, amely nem irritálja a legkisebbeket sem. Ha fehér a fal, akkor a bútorok, párnák, szőnyeg, függönyök és a kiegészítők lehetnek nyugodtan színesek, ezeket egyébként is könnyebb változtatni az évek során, mint a falszínt.

Mivel dobd fel a fehér falakat?

A legegyszerűbb, ugyanakkor a legunalmasabb a fehér fal. De nem feltétlenül kell ráerőltetni a gyerekre a mi puritán ízlésünket. A fehér falak ugyanis nagyszerű hátteret és alapot adnak a változatos falmatricáknak. Nézz szét a Babaágynemű bolt webáruház falmatricái között és inspirálódj! A matricák óriási előnye, hogy egyszerű a felragasztásuk és az eltávolításuk is. Ha a gyerkőc kinőtte a babakorában felragasztott bájos állatfigurákat, akkor egy mozdulattal, nyom nélkül eltávolítható és a helyére a korának megfelelő téma kerülhet.

A fehér falon bármilyen falmatrica jól mutat. A használata biztonságos, mert nem tartalmaz az egészségre káros anyagot és szagtalan is. Tehát a babaszobába is ideális választás.

Ahogy nő a gyermek, úgy változhat a szoba hangulata is

Az adott szín nagyban befolyásolja a kis lakója hangulatát és kedvét. A túlságosan élénk és vibráló színeket jobb inkább kerülni, és helyette kellemesebb pasztellszíneket választani.

A babák imádják a kontrasztokat, ezért jó választás lehet a fekete, fehér, szürke minimal design témájú matrica a falon, például fekete mintás léggömbök, amiket kedvükre nézegethetnek. Ha a pelenkázóasztal közelébe kerülnek, akkor a peluscsere is könnyebb lesz, mert a kicsi el lesz foglalva a minták tanulmányozásával.

Idővel szükségessé válik az átalakítás, a rácsos kiságy helyett menő házikóágy és a rajzoláshoz, festéshez szükséges asztal székkel kerül a szobába. Ekkor aktuálissá válhat a falmatrica cseréje is. Hiszen ahogy cseperedik a gyermek, úgy változik az érdeklődési köre is, sőt ő is kiválaszthatja azt, amit szeretne a szobája falán látni. A változtatás egy mozdulattal megoldható, és ha a gyermek úgy szeretné, akkor egy erdő is varázsolható a falra, bájos erdei állatokkal együtt.

Lány és fiú szobák kedvencei

A lányok szobájába készült falmatricák nagy része rózsaszín árnyalatú. Tündérek, balerinák, unikornisok, nyuszik, hattyúk és sok más állatfigura közül minden kislány kiválaszthatja a legkedvesebb matricát. Érdemes bevonni a választásba a szoba tulajdonosát is, hiszen egy nagy óvodásnak már igen határozott elképzelései vannak.

Igazi fiús birodalom alakítható ki a falmatricák segítségével. Egy egész építkezés is megelevenedhet a falon munkagépekkel, városrészekkel, vagy az óceán élővilága is elvarázsolhatja a szoba lakóját. Ha szeret cirkuszba járni, akkor a manézs mesebeli világa is a falra ragasztható.

Hogyan bonthatók fel az egyházi esküvők? Elmondjuk!

Az egyházi házasságok felbonthatóságáról szól szikkünk: a statisztikák szerint a szentségi házasságok stabilabb lábakon állnak és kisebb eséllyel futnak zátonyra.
2024. 02. 27. 03:00
Megosztás:

Vállalati adatokon tanított generatív mesterséges intelligencia: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából.
2024. 02. 27. 02:30
Megosztás:

Az egészséges nyugdíjas éveknek ne legyen része a megélhetési munka!

Még mindig jelentős az időskorú munkavállalók aránya Magyarországon. Hogyan lehetne elkerülni azt, hogy a nyugdíjas korúak dolgozni legyenek kénytelenek a tisztes megélhetés érdekében?
2024. 02. 27. 02:00
Megosztás:

Dobhatod ki a COVID teszteket! Nem érdemes már csináltatni többet

Csúcsokat döntöget az influenza vírus, az RSV, már előzte a COVID-ot mégis gyakran halljuk, hogy ma már nem érdemes tesztelni, mert mindegyik vírusfertőzés lefolyása ugyanolyan. Miért nem helyes ez az álláspont? Hogy kerül a képbe a Streptococcus baktérium? Miért NEM érdemes mostanság COVID-teszteket használni? Erről lesz szó az alábbi háttéranyagban.
2024. 02. 27. 01:00
Megosztás:

Így tárolható a villamos energia korszerűen, hatékonyan

Magyarország eddigi legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a Forest-Vill Kft. a MAVIR Zrt. megbízásából.
2024. 02. 27. 00:30
Megosztás:

Az alapján amit eddig láttunk, a SMOG lehet 2024 legjobb kriptója

Továbbra is egyike a legnépszerűbb elérhető befektetési lehetőségeknek a szektorban a Smog. A listázást semmilyen előértékesítés nem előzte meg, ennek ellenére pillanatok alatt tudott 1400 százalékkal növekedni a sárkányos kriptó értéke.
2024. 02. 27. 00:01
Megosztás:

Fúzió a biztosításközvetítői piacon: a GRANTIS-hoz csatlakozik az Eurolife ‘94

Az eddig is magas színvonalú és hatékony kiszolgálás terén jelentős előrelépésekre számíthatnak a meglévő és új ügyfelek.
2024. 02. 26. 23:30
Megosztás:

Csehország segítő kezet kap

Mintegy kétbillió korona (harminckétbillió forint) támogatást kapott húszéves európai uniós tagsága alatt az uniós alapokból Csehország, míg a közös kasszába eddig 876,6 milliárd koronát fizetett be - közölte hétfőn a cseh pénzügyminisztérium, amelynek kimutatását a CTK állami hírügynökség ismertette.
2024. 02. 26. 23:00
Megosztás:

Így válassz fülbevalót gyermekednek!

Az első fülbevaló kiválasztása kislányunknak nem egyszerű feladat: számtalan típus és stílus közül választhatunk szemünk fényének. Mikor lövessük ki a fülét? Az első darab fémből legyen, vagy valami másból? Ám vannak még más szempontok is: cikkünkben segítünk eligazodni köztük!
2024. 02. 26. 22:30
Megosztás:

Mutatjuk, hol épül meg az ország legnagyobb energiatárolója

Magyarország legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a MAVIR Zrt. megbízásából a Forest-Vill Kft. - közölte a villamosenergetikai cég hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 26. 21:30
Megosztás:

Az EU elfogadta az új rendeletet

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az euróban történő azonnali átutalásokat lehetővé tevő rendeletet az EU-ban és az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban - közölte az uniós tanács hétfőn.
2024. 02. 26. 21:00
Megosztás:

Terhelt lakásbiztosításokat is újra lehet kötni

A lakásbiztosítási szerződés abban az esetben is újraköthető, ha jelzáloghitel vagy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt hitelbiztosítéki záradékkal terhelt - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján közzétett tájékoztatójában.
2024. 02. 26. 20:00
Megosztás:

Hogyan lehet pénzt keresni otthon a felhőbányászattal?

Az évek során egyre többen keresik az otthoni passzív jövedelem könnyű módjait, és a felhőbányászat válik rendkívül népszerű választássá. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lehet az Inccrypto felhőbányászati platform megbízható választás azok számára, akik 2024-ben pénzt akarnak keresni az interneten.
2024. 02. 26. 19:50
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2024. 02. 26. 19:30
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyes indexekkel, többségében csökkenéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 26. 19:00
Megosztás:

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.
2024. 02. 26. 18:30
Megosztás:

Mi is részt vettünk a Swiss Talent Fórumon

Magyarországgal együtt 25 ország 70 küldöttje vett részt idén a svájci Swiss Talent Fórumon - közölte a Magyar Innovációs Szövetség hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 26. 18:00
Megosztás:

Mekkora bátorság van az MNB-ben? Elmélkedés a magyar kamatról

Holnap dönt az MNB az alapkamatról. A piaci várakozások szerint 100 bázispont lesz a kamatcsökkentés, s ezzel az alapkamat 9 százalékra csökkenne, amivel még mindig 5,2 százalék lenne a reálkamat, a januári infláció alapján.
2024. 02. 26. 17:30
Megosztás:

Lemondott Bogsch Erik

Március 1-jei hatállyal, igazgatósági tagsága megtartása mellett lemondott a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről Bogsch Erik - tájékoztatta az MTI-t a gyógyszeripari társaság hétfőn.
2024. 02. 26. 17:00
Megosztás:

Mire számítanak a Richter részvény kapcsán az elemzők?

A Richter február 29-én, csütörtök hajnalban fogja közzétenni negyedik negyedéves pénzügyi beszámolóját.
2024. 02. 26. 16:30
Megosztás: