Közös érdek, hogy a jövő pénzügyi szakemberei a legjobb tudást kapják

Új dizájnt kapott a Budapesti Corvinus Egyetem főépületének legnagyobb előadóterme – az MBH Bank és az egyetem hosszú távú együttműködésének jelképeként. A mostantól az MBH Bank brandjét viselő IV-es auditórium közel 400 fő befogadására alkalmas, a legnagyobb egyetemi előadások mellett protokolláris események és szakmai eseménysorozatok helyszíne is. A két meghatározó intézmény egy éve kötött hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást, melynek első célkitűzései sikeresen megvalósultak.

Közös érdek, hogy a jövő pénzügyi szakemberei a legjobb tudást kapják

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy néhány éven belül ne csak Magyarországon, hanem a kelet-közép-európai régióban is vezető intézmény legyen a gazdaság- és társadalomtudományi felsőoktatás terén. Az intézmény olyan magas színvonalú, korszerű és a munkaerőpiac kihívásainak megfelelő oktatás nyújtására törekszik, amely lehetővé teszi, hogy a magyar hallgatók nemzetközileg elismert, versenyképes tudást adó képzésben részesülhessenek hazai egyetemen. Emellett az egyetem azon dolgozik, hogy minél több hazai és nemzetközi tekintetben érdekes, elismerést kiváltó és közös ügyeinket előmozdító kutatási eredménnyel álljon elő. Mindezekkel hozzá kíván járulni a tudáson és innováción alapuló társadalom és gazdaság kialakításához és fejlesztéséhez. Ezen kiemelt célok elérése érdekében kötött az intézmény három évre szóló, stratégiai együttműködést Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú bankjával, az MBH Bankkal.

„A bankszektor, a felsőoktatás és összességében a teljes magyar gazdaság közös érdeke, hogy az egyetemi hallgatók már az egyetemen olyan korszerű tudásanyagot szerezzenek, mellyel frissdiplomásként is magas szakmai szinten kezdhetik el pályájukat. Ehhez elengedhetetlen az akadémiai képzés és a piaci tudás összekapcsolása, amelyhez mi szívesen biztosítjuk a bankszakmai hátteret és a gyakorlati tudástranszfert” – mondta el Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyekért és stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese egykori alma materének auditórium-átadó eseményén.„Bankunk kiemelten kezeli a fenntarthatóságot, az egyetem pedig fontos közege a fiatalok szemléletformálásának a pénzügyi tudatosság és a fenntarthatóság kapcsolatának viszonylataiban is” – tette hozzá.

„A munkaadók szemében kincset ér, ha pályakezdőink ismerik a napi piaci trendeket, ha tisztában vannak egy iparág jó gyakorlataival, és tudják, hogyan lehet az akadémiai eredményeket a mindennapok vállalati működésében kamatoztatni. Ez az egyik fő célunk, amikor szisztematikusan építjük átfogó kapcsolati hálózatunkat a gazdaság meghatározó szereplőivel. Stratégiai vállalati partnereinkkel, így az MBH Bankkal is a kölcsönös tudásmegosztásra, a szinergiák kihasználására törekszünk” – mondta Baranyai Dávid, a Corvinus vállalati és intézményi kapcsolatokért felelős vezetője.

Az egyetem és a hitelintézet együttműködésének célja, hogy a hallgatók minél mélyebb, ugyanakkor gyakorlatorientált tudást szerezzenek, már az egyetemi tanulmányaik alatt is megtapasztalhassák, hogy elméleti tanulmányaik hogyan működnek a gyakorlatban. A tapasztalatok megszerzését az MBH Bank többféle módon támogatja. A corvinusos hallgatók jelentkezhetnek a bank gyakornoki programjába és a frissen végzetteknek szóló Start+ programba, így korán értékes, valódi munkatapasztalatot szerezhetnek.

Emellett különféle egyéb lehetőségek is rendelkezésre állnak, ahol a hallgatók gyakorlati ismereteiket elmélyíthetik különböző szakterületeken a befektetési ismeretektől a banki fintech megoldásokig, például a bank felsővezetői és vezető szakértői által tartott előadásokon, workshopokon, a rendszeres tudományos párbeszédeken vagy éppen a banknál tett vállalatlátogatás során. Az elmúlt egy év közös eredményei közül kiemelhető az MBA-program támogatása a bank által, valamint a Corvinus Vezetéstudományi Intézetével közös projekt, amelyben a Z generáció munkahelyi bevonzásának és megtartásának témáját vizsgálták a résztvevők a bank szakembereivel közösen.  

A hitelintézet és az egyetem együttműködésének szimbólumaként az egyetem főépületében található IV-es előadóterem mostantól az MBH Bank friss arculati jegyeit viseli magán. Itt tartják számos szak nagyobb előadásait, valamint nagy látogatottságú szakmai és protokolláris rendezvényeknek is helyet ad az auditórium.

Brutális, közel 20%-os emelkedés várható az építőipari árakban

Az építőipar 1-2 éve megtorpanó fázisban van, az idei év második felére azonban szakemberek az iparág fellendülését jósolják, ami nem csak egy közel húsz százalékos emelkedést jelenthet az árakban, de jó eséllyel szakemberhiánnyal is szembe kell néznie az építtetőknek. A Budapest környéki agglomerációban már most nehéz ár-érték arányban megfelelő ingatlanhoz jutni, hamarosan azonban szinte lehetetlen lesz.
2024. 06. 17. 14:30
Megosztás:

Az EU elfogadta a természet helyreállításáról szóló jogszabályt

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa luxembourgi ülésén elfogadta a természet helyreállításáról szóló rendeletet, a jogszabály intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy 2030-ig az EU szárazföldi és tengeri területeinek legalább 20 százalékát, 2050-ig pedig lehetőleg valamennyi ökoszisztémát helyreállítsanak, illetve megakadályozzák az élőhelyek romlását - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 06. 17. 14:00
Megosztás:

Komplex fejlesztés zárult Salgótarjánban

A salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 206 millió forintos beruházással bővítette termelőkapacitását, és korszerűsítésekkel csökkentette az energiaköltségeket - tájékoztatta az MTI-t a cég hétfőn.
2024. 06. 17. 13:30
Megosztás:

Kissé javultak Svájc GDP-előrejelzései

A svájci gazdaság az idei évben 1,2 százalékkal bővülhet - áll a svájci gazdasági államtitkárság (SECO) hétfőn közzétett előrejelzésében. Az előző, márciusban közzétett prognózisban még 1,1 százalékos svájci GDP-növekedés szerepelt 2024-re.
2024. 06. 17. 13:00
Megosztás:

A budapesti bérleti díjak a középmezőnyben járnak

Tavaly 17 százalékkal emelkedett a budapesti központi elhelyezkedésű lakások bérleti díja 2022-höz képest, ezzel a magyar főváros az európai uniós fővárosok között a középmezőnyben van közvetlenül Madrid és Zágráb után - ismertette az MTI-vel a Duna House az európai városok relatív megélhetési költségeinek összehasonlítását célzó Eurostat tanulmány részleteit hétfőn.
2024. 06. 17. 12:30
Megosztás:

Oroszországban felgyorsult az éves infláció májusban

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az áprilisi 7,8 százalék után májusban 8,3 százalék volt az éves infláció Oroszországban.
2024. 06. 17. 12:00
Megosztás:

Néprajzi kiállítás nyílik a szentendrei Ferenczy Múzeumban

Takarékos módi címmel nyílik néprajzi kiállítás a szentendrei Ferenczy Múzeumban csütörtökön - tájékoztatta az MTI-t a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC).
2024. 06. 17. 11:30
Megosztás:

A gazdaságot is felpörgethetik a nyári sportesemények?

Az idei nyár különösen sok izgalmat tartogat a sportkedvelőknek, hiszen nem csak a Németországban rendezett labdarúgó-Európa-bajnokságon, de a párizsi olimpián is szurkolhatnak a magyar sportolóknak. Bár hazánk nem szervezője egyik sporteseménynek sem, a rendezvények így is kimutatható hatást gyakorolnak a gazdaság különböző területeire. Az MBH Elemzési Centrum szakértői megvizsgálták, pontosan mely ágazatokban és milyen mértékű mozgásokra lehet számítani az Eb és az olimpia kapcsán.
2024. 06. 17. 11:00
Megosztás:

Gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn. A térség irányadó mutatója, a tokiói börze Nikkei 225 indexe 2,01 százalékkal, 38 074 pontra gyengült. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,62 százalékkal süllyedt.
2024. 06. 17. 10:00
Megosztás:

Kriptovaluták már a Neon54-nél is

Az utóbbi években a kriptovaluták világa nagy fejlődésnek örvendhet. Manapság már számos területen használatosak például az online játékokban is.
2024. 06. 17. 09:49
Megosztás:

Álmodozók és befektetők paradicsoma: Eladó a történelmi Barkóczy-kastély

Lenyűgöző természeti kincsek és kiaknázatlan üzleti lehetőségek a Mátra szívében. Képzeljen el egy helyet, ahol a történelem és a természet találkozik, egy helyet, ahol a múlt meséje és a jövő lehetőségei kéz a kézben járnak. Ez a Barkóczy-kastély, amely nemcsak egy ingatlan, hanem egy életre szóló élmény és egy kivételes befektetési lehetőség.
2024. 06. 17. 09:30
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel nyithat a BÉT

Enyhe emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 486,41 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel 69 536,56 ponton zárt pénteken.
2024. 06. 17. 09:00
Megosztás:

Kínában gyorsult a kiskereskedelmi forgalom és lassult az ipari termelés növekedése

Kínában vegyes májusi makrogazdasági adatok láttak napvilágot hétfőn: a kiskereskedelmi forgalom növekedése gyorsult, az ipari termelésé lassult, miközben stagnált a munkanélküliség.
2024. 06. 17. 08:30
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen mozgott a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 17. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a Lázár Ervin Program

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az általános iskolás korosztály számára minőségi és értékalapú kulturális szolgáltatásokat biztosítson szervezett keretek között, ennek érdekében a 2024/2025-ös tanévben folytatódik a Lázár Ervin Program - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.
2024. 06. 17. 07:00
Megosztás:

Romlott az amerikai fogyasztók hangulata

Az elemzők által várt javulás helyett immár zsinórban a harmadik hónapban romlott a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe júniusban.
2024. 06. 17. 06:00
Megosztás:

Erősödik a zöld beruházások támogatása

Folytatódik a Nemzeti Tőkeholding (NTH) összesen 200 milliárd forint keretösszegű Zöld Alapok tőkeprogramja; a magyar vállalatok környezettudatos beruházásainak megvalósítását elősegítő tőkeprogram kapcsán meghozott végleges befektetési döntések értelmében további három új alap állhat fel - közölte a holding pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 17. 05:00
Megosztás:

Meg tudják-e fordítani a dolgokat Pepe és Shiba Inu, vagy csak nézik majd a Raboo emelkedését a partvonalról?

Számos bizonytalanság jellemezte a kriptovaluta piacot. Az ingadozások miatt a befektetők nem tudtak igazán profitálni. Azonban mióta a mém érmék megjelentek a piacon, a helyzet pozitívan megváltozott. Ezek az érmék gyorsan növekednek, és a befektetők most nagy előnyöket élveznek, ha ezekbe fektetnek.
2024. 06. 17. 04:30
Megosztás:

A Solana mémcoinok uralják a piacot, ahogy a DADDY és az APORK szárnyal; Elemző 53%-os növekedést jósol a Solanának

Az elmúlt hónapban jelentősen megnőtt a Solana alapú mémcoinok száma a kriptovaluta piacon, köszönhetően a Bonk nevű előfutárnak, amely tavaly év végén indította el az őrületet.
2024. 06. 17. 03:50
Megosztás:

Ilyen még nem volt a magyar lottó történetében!

44, 85, 86, 87, 88 – a szombati kisorsolt nyerőszámok az Ötöslottón. A játék 67 éves története során még sosem fordult elő, hogy négy egymást követő szám kerüljön ki a sorsológömbből.
2024. 06. 17. 03:00
Megosztás: