Kriptopénz előértékesítés?

Elmondjuk hogyan működik!

Kriptopénz előértékesítés?

Amennyiben foglalkoztál már kirptopénzekkel biztosan te is olvastál már olyat, hogy egy új token az előértékesítési fázisában van.

Az előértékesítésekkel kapcsolatban vegyes információkat lehet olvasni online: sokan esküsznek rá, hogy ez a magas profitszerzés talán egyetlen ideális módja, míg mások szerint egy egyszerű csalásról van szó.

Mostani írásunkban elmondjuk mi az amit tudni érdemes az ilyen jellegű gyűjtésekről, mire érdemes figyelni, illetve melyik az a projekt, amihez érdemes csatlakozni.

Átverés az előértékesítés?

Az előértékesítés lényegében egy kriptónak az az időszaka, amikor likviditást gyűjt. Bár a gyakorlatban egy érme minimális likviditással is listázásra kerülhet, a volatilitás csökkentése érdekében érdemes minél nagyobb kezdeti piaci kapitalizációra törekedni.

Függően a projekt jellegétől, az összegyűjteni kívánt összeg néhány százezer dollártól egészen a 100 millió dolláros szintig is terjedhet.

Az ilyen gyűjtések előnye, hogy még a listázás - vagyis a forgalomba kerülés - előtt, előre meghatározott áron lehet beszerezni az érmékből. Annak érdekében hogy egy fejlesztőcsapat motiválja a befektetőket, a korai szakaszokban általában alacsonyabb áron lehet hozzájutni a tokenekhez mint amennyi a megjelenési - vagyis listázási - ár.

wall street memes coin

Biztonsági okokból azonban ezen a ponton még nem léteznek az érmék. Amennyiben léteznének, megkezdődhetne a kereskedés a befektetők között, ami így alááshatná az érme későbbi sikereit.

Bizonyos szempontból az előértékesítések hasonlítanak a KickStarter jellegű közösségi gyűjtési projektekhez. Utóbbi esetében is egy még nem létező terméket fizetünk ki annak reményében, hogy az majd a jövőben elkészül.

Vagyis bizalmi kérdésről beszélünk, ennek ellenére korai lenne még leírni az előértékesítéseket.

Miért éri meg csatlakozni egy előértékesítéshez?

Nagyon egyszerűen azért, mert a vállalt kockázat képes ellensúlyozni a potenciális megtérülés.

Bár az előértékesítések között lehet találni átvertéseket, ez egy cseppet sem azt jelenti, hogy egyik sem lenne megbízható.

Egy sikeres projekt a korai befektetőknek elképesztő profitot hozhat. Nem ritka jelenség, hogy 500- vagy egyes esetekben akár 1000% profithoz is hozzá lehet jutni. Sőt, ha sikerül egy valódi sikertörténetet elcsípni, a 10 000% feletti megtérülés sem elképzelhetetlen.

Fontos viszont hangsúlyozni, hogy az ilyen jellegű befektetések extrém magas kockázattal járnak. Éppen ezért ha úgy döntesz adsz egy esélyt egy előértékesítési szakaszában lévő kriptónak kizárólag annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése sem jelent gondot.

Szerencsére több olyan módszer is létezik, aminek használatával viszont csökkenteni lehet az ilyen jellegű befektetéssel járó kockázatokat.

Ilyen lehet a tokenomika - vagyis a teljes érmekészlet szétosztásának rendszere - vizsgálata. A tokenomika alapos vizsgálatával megtudhatod, hogy mire mennyi érmét szeretnének “költeni” a készítők. 

tokenomika

Érdemes azokra a projektekre figyelni, melyeknél a csapat a saját költségeire egyáltalán nem fordít érméket, és igyekszik minél több tokent a közösség tagjai számára eljuttatni.

Továbbá a projekt jövőbeni sikerével kapcsolatban fontos lehet, hogy a befektetőknek lehetőségük van-e lekötni az érméiket. A lekötés, vagy más néven stakelés egy passzív bevételi lehetőség, aminek köszönhetően bármilyen különösebb erőfeszítés nélkül tudsz profithoz jutni.

A stakelés csökkenti a listázást követő volatilitást, hiszen a lecsökkent eladási kedv miatt magasabb árfolyam érhet el a token.

Végezetül próbáld meg kideríteni, hogy kik állnak a kezdeményezés mögött és milyen régóta foglalkoznak kriptoval. 

Bár a különböző blokklánc-projektek között nem ritka az anonimitás, bizonyos információkat a legjobb kriptok esetében ki lehet deríteni.

Ismerd meg 2023 legjobb előértékesítését

Hogyan lehet csatlakozni az előértékesítéshez?

Szerencsére a csatlakozás folyamata a legtöbb esetben rendkívül gyorsan elvégezhető. Nincs másra szükséged csak egy kriptotárcára, illetve valamilyen kriptora. Amennyiben még nincs kriptotárcád a legjobb választás a MetaMask lehet, hiszen teljesen ingyenesen és percek alatt létre lehet hozni.

A legjobb projektek esetében nem csupán kriptok (általában ETH és USDT) használható, hanem bankkártya is. Ilyen esetben nincs szükség kriptotőzsdén regisztrálni a vásárláshoz így valóban percek alatt végre tudod hajtani a tranzakciót.

A vásárláshoz általában össze kell kapcsolnod a kriptotárcádat az előértékesítés felületével, majd ezt követően elvégezni a vásárlást. 

Előfordulhat, hogy egy projekt esetében már a listázás előtt lehetőség nyílik az érmék stakelésére, amivel már a megjelenés előtt profithoz tudsz jutni.

Miután a vásárlást elvégezted, az érméidet a gyűjtés lezárulása után lehet majd igényelni. Ekkor csak kapcsold össze ismét a vásárlás során használt tárcádat és kattints a megjelenő “Igénylés” vagy “Claim” gombra.

Milyen projektekbe érdemes még a megjelenés előtt befektetni?

Előértékesítésekből általában nincs hiány, azonban nem túlzás azt mondani, hogy az év legsikeresebb, egyúttal legmagasabb profitot ígérő kezdeményezése a Wall Street Memes.

A csapat hosszú évek óta sarokköve az internetes mém kultúrának, amit jól példáz az összesen több mint 1 millió követője a projektnek. Fennállásuk óta pedig még Elon Musk is többször válaszolt a Wall Street Memes Twitter oldalának valamelyik vicces posztjára.

A készítők továbbá korábban már kiadtak egy 10 000 darabból álló NFT-kollekciót, melyet a befektetők mindössze 32 perc alatt el is kapkodtak

A $WSM érmék több mint 25 millió dollárt gyűjtöttek, és napokon belül meg fognak jelenni a legnagyobb kriptotőzsdéken.

Meg nem erősített hírek szerint azt sem lehet kizárni, hogy a szeptember 26-ra tervezett listázás során a Binance és a Coinbase egyaránt elérhetővé fogja tenni a $WSM-et.

stake wsm

A Wall Street Memes ökoszisztémája továbbá a stakelést is lehetővé teszi, amivel a vásárlást után azonnal lehetőséged nyílik passzív jövedelmet szerezni. Írásunk idején éves szinten a megszerezhető hozam mértéke 50%.

A készítők saját részükre nem különítettek el érméket. A $WSM kimondottan azzal a céllal jött létre, hogy a GameStop ($GME) sikerét megismételve, példátlan gazdagságot érjen el a közösség számára.

Lényeges azonban, hogy a vásárlásra mindössze néhány órád maradt. A Wall Street Memes gyűjtése szeptembert 25-én hazai idő szerint este 8 órakor lezárul. Ezt követően már csak valamelyik centralizált vagy decentralizált kriptotőzsdén lesz lehetőséged a vásárlásra jelentősen magasabb áron.

Irány a Wall Street Memes 

A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése.

A kiskereskedelmi forgalom csökkent az előző évihez képest

2023 októberében a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 12. 06. 09:35
Megosztás:

Mérsékelt emelkedés jöhet nyitásban az elemző szerint

A keddi negatív korrekcióban is fontos szint felett maradt a hazai részvényindex, szerdán mérsékelt emelkedés jöhet nyitásban az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2023. 12. 06. 09:13
Megosztás:

A mai nap erősödéssel nyitott a forint

Erősödött kissé a forint szerda reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 06. 08:30
Megosztás:

Hiába nincs hitelezés, csak különadó: jóval ezer milliárd fölötti profit van a bankoknál

A tavalyi három és félszerese eddig a bankok nettó nyeresége. Az 1139 milliárdos szédítő szám mögött azonban sok a nagy összegű egyszeri tétel, például a korábban a háború miatt képzett tartalékok felszabadítása vagy a Sberbankból visszakapott pénz, és az osztalékok is javították a hitelintézetek eredményét - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2023. 12. 06. 08:00
Megosztás:

Lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése novemberben

Lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítményének növekedése novemberben.
2023. 12. 06. 07:30
Megosztás:

Csúcsra nyaraltuk az utasbiztosításokat - az állam mindent visz a biztosítóktól

Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, akár a teljes nyereségüket elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2023. 12. 06. 07:00
Megosztás:

Átlagosan 12%-os béremeléssel számolnak a hazai munkaadók

Az idén a januári tervekhez képest végül jóval több vállalat emelt a munkavállalók bérén, ráadásul a növelés mértéke is meghaladta az eredeti elképzeléseket. Ennek elsődleges oka a munkaerő megtartása volt és az inflációt hivatott kompenzálni, de végül nem érte el annak szintjét. A 2024-re vonatkozó béremelési elképzelések az ideinél szerényebbek, azonban több munkaadó is tervezi a béren kívüli juttatás keretösszegének emelését jövőre.
2023. 12. 06. 06:30
Megosztás:

Lassuló növekedéssel búcsúzhat az évtől az elektronikus fizetés

Nyár végén is folytatódott a készpénzmentes fizetési megoldások térnyerése, igaz, hogy ennek üteme egyértelműen lelassult és kevéssel az infláció feletti forgalombővülés figyelhető meg az OTP Bank friss, 2023 harmadik negyedévére vonatkozó adataiban.
2023. 12. 06. 06:00
Megosztás:

Új gyártósort avatott Dunaharasztiban a Coca-Cola HBC Magyarország

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatta fel kedden legújabb, ultramodern gyártósorát Dunaharasztiban a Coca-Cola HBC Magyarország. Az új sor és az annak helyet adó 3000 négyzetméteren elterülő új gyártócsarnok mintegy 23 millió eurós (8,7 milliárd Ft-os) beruházással készült el. Az ország legnagyobb üdítőital palackozója ezzel a 2023 tavaszán elindított fejlesztéssel 30 százalékkal növelte gyártási kapacitását, reagálva az egyre növekvő a hazai és a nemzetközi piac igényekre. A beruházásnak köszönhetően az ország legnagyobb üdítőitalgyártó vállalata újabb nagy lépést tett afelé, hogy a dunaharaszti üzem a Coca-Cola HBC vállalatcsoport vezető közép-európai gyártóbázisává válhasson.
2023. 12. 06. 05:30
Megosztás:

Magyarországi multinacionális vállalatokat érintő új adószabályok és K+F adókedvezmény

Az EU 2022/2523 irányelv a Globális Minimumadó (GloBe) alkalmazásának kötelezővé tételét írja elő 2024-es évtől. A tagállamoknak - így természetesen Magyarországnak is - át kell ültetniük az új szabályozást saját jogrendszerükbe 2023. december 31-ig.
2023. 12. 06. 05:00
Megosztás:

Így használhatják ki a bankok a generatív MI-ban rejlő összes lehetőséget

A bankoknak talán nem okoz akkora nehézséget megkezdeni a generatív MI használatát, azonban azt megtalálni, hogy hol és miként teremt új értéket a technológia, korántsem ennyire egyszerű. A McKinsey a siker receptjét keresve készített átfogó tanulmányt a generatív MI előnyeiről és az új technológia bevezetésének buktatóiról.
2023. 12. 06. 03:30
Megosztás:

A német cégek továbbra is a legfontosabb partnerek

A kormány továbbra is stratégiai partnerként tekint a Magyarországon működő német vállalatokra - hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium (PM) makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) rendezvényén kedden Budapesten.
2023. 12. 06. 03:30
Megosztás:

Azonnali bértárgyalást és minimum 70.000 Ft béremelést követelnek a vasutasok

A bértárgyalások mielőbbi megkezdését, s erre rendkívüli ülés összehívását sürgetik a vasutas szakszervezetek a MÁV Zrt. vezérigazgatójának, Pafféri Zoltánnak írt közös levélben. Felszólítják, az egyeztetések halogatásával ne hátráltassa a folyamatot, mert a munkavállalók mielőbb tudni szeretnék, mennyiért dolgoznak jövőre. A szakszervezetek 15 százalékos, de legalább 70 ezer forintos béremelést és a lojalitási jutalom 50 ezerrel való növelését kérik.
2023. 12. 06. 03:00
Megosztás:

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűsödik a parkolás a Yettelesek számára

Számos előnye miatt máig növekvő népszerűségnek örvend a mobilszámlára történő "vedd meg most, fizesd később" típusú kisértékű vásárlás, mint a mobilparkolás, az autópályamatrica, a lottó vagy a közösségi közlekedési jegy vásárlása. A Yettel alkalmazásban megjelent új fejlesztés most a mobilparkolás területén hoz el egy sokak számára jelentős kényelmet nyújtó új megoldást.
2023. 12. 06. 02:30
Megosztás:

Betiltjuk a benzines és dízel autókat?! Abból botrány lesz!

A fosszilis tüzelőanyaggal működő belső égésű motorokkal felszerelt új autók 2035-től való betiltása ma igencsak ambiciózus tervnek tűnik.
2023. 12. 06. 02:00
Megosztás:

A 40-49 évesek a legokosabbak Magyarországon - Ön is?

Egy friss kutatás készült hazánkban melynek egyik érdekes eredménye, hogy a 40-49 éves korosztályt találta kiemelkedőnek. Nézzük, hogy miért is!
2023. 12. 06. 01:01
Megosztás:

Öt kötelező kriptovaluta, amit figyelned kell 2024-ben

Kezdve az uptoberrel, a teljes kriptoszektorban az előző hónapokban szinte fékezhetetlen bikafutamnak lehettünk szemtanúi. Mindenki legnagyobb meglepetésére a BTC értéke képes volt áttörni a 40,000 dolláros szintet, miközben az Ethereum a 2200 dollár közelében jár.
2023. 12. 06. 00:01
Megosztás:

Országos járványnak nyilvánították Romániában a kanyarót

Országos járványnak nyilvánította Romániában a kanyarót kedden az egészségügyi minisztérium, miután a regisztrált megbetegedések száma megközelítette a kétezret és a fertőzés az ország 41 megyéje közül már 29-re átterjedt.
2023. 12. 05. 23:30
Megosztás:

Nagyszabású BTS-fejlesztést jelentett be a Panattoni

Európa vezető ipari ingatlanfejlesztőjének helyi leányvállalata, a Panattoni Hungary ma bejelentette, hogy egy országos kiskereskedelmi lánc megbízásából 32.000 négyzetméteres, built-to-suit logisztikai központot épít Budapest agglomerációjában. Az új fejlesztés a Panattoni harmadik hazai BTS-projektje és egyben a hazai logisztikai piac egyik legnagyobb BTS-megállapodása 2023-ban. A testre szabott logisztikai központ a kereskedelmi lánc hazai disztribúciós hálózatát fogja kiszolgálni korszerű raktározási és árumozgatási megoldásokkal. A projekt egyedüli befektetője az OTP Ingatlanbefektetési Alap, amely a Baross Gábor Tőkeprogram keretében tervezi a beruházás megvalósítását.
2023. 12. 05. 23:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 12. 05. 22:30
Megosztás: