Kriptopénz előértékesítés?

Elmondjuk hogyan működik!

Kriptopénz előértékesítés?

Amennyiben foglalkoztál már kirptopénzekkel biztosan te is olvastál már olyat, hogy egy új token az előértékesítési fázisában van.

Az előértékesítésekkel kapcsolatban vegyes információkat lehet olvasni online: sokan esküsznek rá, hogy ez a magas profitszerzés talán egyetlen ideális módja, míg mások szerint egy egyszerű csalásról van szó.

Mostani írásunkban elmondjuk mi az amit tudni érdemes az ilyen jellegű gyűjtésekről, mire érdemes figyelni, illetve melyik az a projekt, amihez érdemes csatlakozni.

Átverés az előértékesítés?

Az előértékesítés lényegében egy kriptónak az az időszaka, amikor likviditást gyűjt. Bár a gyakorlatban egy érme minimális likviditással is listázásra kerülhet, a volatilitás csökkentése érdekében érdemes minél nagyobb kezdeti piaci kapitalizációra törekedni.

Függően a projekt jellegétől, az összegyűjteni kívánt összeg néhány százezer dollártól egészen a 100 millió dolláros szintig is terjedhet.

Az ilyen gyűjtések előnye, hogy még a listázás - vagyis a forgalomba kerülés - előtt, előre meghatározott áron lehet beszerezni az érmékből. Annak érdekében hogy egy fejlesztőcsapat motiválja a befektetőket, a korai szakaszokban általában alacsonyabb áron lehet hozzájutni a tokenekhez mint amennyi a megjelenési - vagyis listázási - ár.

wall street memes coin

Biztonsági okokból azonban ezen a ponton még nem léteznek az érmék. Amennyiben léteznének, megkezdődhetne a kereskedés a befektetők között, ami így alááshatná az érme későbbi sikereit.

Bizonyos szempontból az előértékesítések hasonlítanak a KickStarter jellegű közösségi gyűjtési projektekhez. Utóbbi esetében is egy még nem létező terméket fizetünk ki annak reményében, hogy az majd a jövőben elkészül.

Vagyis bizalmi kérdésről beszélünk, ennek ellenére korai lenne még leírni az előértékesítéseket.

Miért éri meg csatlakozni egy előértékesítéshez?

Nagyon egyszerűen azért, mert a vállalt kockázat képes ellensúlyozni a potenciális megtérülés.

Bár az előértékesítések között lehet találni átvertéseket, ez egy cseppet sem azt jelenti, hogy egyik sem lenne megbízható.

Egy sikeres projekt a korai befektetőknek elképesztő profitot hozhat. Nem ritka jelenség, hogy 500- vagy egyes esetekben akár 1000% profithoz is hozzá lehet jutni. Sőt, ha sikerül egy valódi sikertörténetet elcsípni, a 10 000% feletti megtérülés sem elképzelhetetlen.

Fontos viszont hangsúlyozni, hogy az ilyen jellegű befektetések extrém magas kockázattal járnak. Éppen ezért ha úgy döntesz adsz egy esélyt egy előértékesítési szakaszában lévő kriptónak kizárólag annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése sem jelent gondot.

Szerencsére több olyan módszer is létezik, aminek használatával viszont csökkenteni lehet az ilyen jellegű befektetéssel járó kockázatokat.

Ilyen lehet a tokenomika - vagyis a teljes érmekészlet szétosztásának rendszere - vizsgálata. A tokenomika alapos vizsgálatával megtudhatod, hogy mire mennyi érmét szeretnének “költeni” a készítők. 

tokenomika

Érdemes azokra a projektekre figyelni, melyeknél a csapat a saját költségeire egyáltalán nem fordít érméket, és igyekszik minél több tokent a közösség tagjai számára eljuttatni.

Továbbá a projekt jövőbeni sikerével kapcsolatban fontos lehet, hogy a befektetőknek lehetőségük van-e lekötni az érméiket. A lekötés, vagy más néven stakelés egy passzív bevételi lehetőség, aminek köszönhetően bármilyen különösebb erőfeszítés nélkül tudsz profithoz jutni.

A stakelés csökkenti a listázást követő volatilitást, hiszen a lecsökkent eladási kedv miatt magasabb árfolyam érhet el a token.

Végezetül próbáld meg kideríteni, hogy kik állnak a kezdeményezés mögött és milyen régóta foglalkoznak kriptoval. 

Bár a különböző blokklánc-projektek között nem ritka az anonimitás, bizonyos információkat a legjobb kriptok esetében ki lehet deríteni.

Ismerd meg 2023 legjobb előértékesítését

Hogyan lehet csatlakozni az előértékesítéshez?

Szerencsére a csatlakozás folyamata a legtöbb esetben rendkívül gyorsan elvégezhető. Nincs másra szükséged csak egy kriptotárcára, illetve valamilyen kriptora. Amennyiben még nincs kriptotárcád a legjobb választás a MetaMask lehet, hiszen teljesen ingyenesen és percek alatt létre lehet hozni.

A legjobb projektek esetében nem csupán kriptok (általában ETH és USDT) használható, hanem bankkártya is. Ilyen esetben nincs szükség kriptotőzsdén regisztrálni a vásárláshoz így valóban percek alatt végre tudod hajtani a tranzakciót.

A vásárláshoz általában össze kell kapcsolnod a kriptotárcádat az előértékesítés felületével, majd ezt követően elvégezni a vásárlást. 

Előfordulhat, hogy egy projekt esetében már a listázás előtt lehetőség nyílik az érmék stakelésére, amivel már a megjelenés előtt profithoz tudsz jutni.

Miután a vásárlást elvégezted, az érméidet a gyűjtés lezárulása után lehet majd igényelni. Ekkor csak kapcsold össze ismét a vásárlás során használt tárcádat és kattints a megjelenő “Igénylés” vagy “Claim” gombra.

Milyen projektekbe érdemes még a megjelenés előtt befektetni?

Előértékesítésekből általában nincs hiány, azonban nem túlzás azt mondani, hogy az év legsikeresebb, egyúttal legmagasabb profitot ígérő kezdeményezése a Wall Street Memes.

A csapat hosszú évek óta sarokköve az internetes mém kultúrának, amit jól példáz az összesen több mint 1 millió követője a projektnek. Fennállásuk óta pedig még Elon Musk is többször válaszolt a Wall Street Memes Twitter oldalának valamelyik vicces posztjára.

A készítők továbbá korábban már kiadtak egy 10 000 darabból álló NFT-kollekciót, melyet a befektetők mindössze 32 perc alatt el is kapkodtak

A $WSM érmék több mint 25 millió dollárt gyűjtöttek, és napokon belül meg fognak jelenni a legnagyobb kriptotőzsdéken.

Meg nem erősített hírek szerint azt sem lehet kizárni, hogy a szeptember 26-ra tervezett listázás során a Binance és a Coinbase egyaránt elérhetővé fogja tenni a $WSM-et.

stake wsm

A Wall Street Memes ökoszisztémája továbbá a stakelést is lehetővé teszi, amivel a vásárlást után azonnal lehetőséged nyílik passzív jövedelmet szerezni. Írásunk idején éves szinten a megszerezhető hozam mértéke 50%.

A készítők saját részükre nem különítettek el érméket. A $WSM kimondottan azzal a céllal jött létre, hogy a GameStop ($GME) sikerét megismételve, példátlan gazdagságot érjen el a közösség számára.

Lényeges azonban, hogy a vásárlásra mindössze néhány órád maradt. A Wall Street Memes gyűjtése szeptembert 25-én hazai idő szerint este 8 órakor lezárul. Ezt követően már csak valamelyik centralizált vagy decentralizált kriptotőzsdén lesz lehetőséged a vásárlásra jelentősen magasabb áron.

Irány a Wall Street Memes 

A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése.

Balatoni ingatlanpiac: a négyzetméterárak stagnálnak, a kínálat a harmadával nőtt májusban

Májusban a Balaton környékén meghirdetett ingatlanok négyzetméterára közel azonos (+0,2%), mint tavaly az év ugyanezen időszakában, miközben az északi és déli parton is jóval több a meghirdetett ingatlanok száma. Az északi parton közel 23, míg a déli parton több mint 10%-ot nőtt a kínálat. Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024. 05. 30. 03:00
Megosztás:

Megdöbbentő, ahogyan a magyar vállakozó gondolkodik

Kiugróan megnőtt a megélhetés mint a vállalkozás motivációja, és érezhető némi negatív várakozás, ugyanakkor vállalkozni továbbra is vonzó dolog Magyarországon – ez derül ki többek között a világ legnagyobb vállalkozáskutatása, a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) frissen közzétett magyar eredményeiből.
2024. 05. 30. 02:30
Megosztás:

Lottó és szerencse horoszkóp a hétvégéig - melyik csillagjegyre vár nagy nyeremény?

Pénzügyi horoszkóp a hét hátralévő részére (május 30. - június 2.) Ezen a héten az univerzum különleges üzeneteket küld minden csillagjegy számára, tele pénzügyi csodákkal és szerencsés találkozásokkal! Olvasd el részletes és izgalmas horoszkópunkat, hogy megtudd, milyen váratlan lehetőségeket rejtenek a csillagok számodra a jövő hétre! Tudd meg, melyik nap lesz a legkedvezőbb a lottózásra, és mely szerencsés állat jelzi a bőséget az életedben!
2024. 05. 30. 02:00
Megosztás:

Melyik most a legjobb állampapír? Számoljuk ki!

Június 3-tól a Magyar Állampapír Plusz megújult formában lesz elérhető: jelentősen megemelték a befektetés kamatát, így az öt évre vetített éves átlagos hozam 6,73% lesz. Felmerül a kérdés, hogy az új befektetési lehetőség mennyire alakítja át az állampapírpiacot. A Bankmonitor szakértői most összehasonlítják a jelenleg kapható állampapírokat, így MÁP Plusz mellett a FixMÁP, BMÁP, PMÁP, a DKJ és az 1MÁP is az elemzés része. Melyik a legjobb kamatozású állampapír most?
2024. 05. 30. 01:00
Megosztás:

Az új play-to-earn mém érme már 250.000 dollárt gyűjtött az előértékesítés során, vajon legyűri a Flokit?

A Doge mém érmék már egy ideje igazi nagykutyák a kripto világban, úgy, ahogy a play-to-earn (P2E = játssz, hogy keress) GameFi kriptovaluták is.
2024. 05. 30. 00:01
Megosztás:

Emelkednek az állampapír hosszú hozamok - mit jelent ez?

Azzal, hogy a Fed döntéshozók egyre inkább a kivárás mellett teszik le a voksukat, s több megerősítő adatra várnak az infláció csökkenését illetően, a kötvénybefektetőket is elbizonytalanították az elmúlt időszakban.
2024. 05. 29. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a május 29-én megtartott 22. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 29. 23:00
Megosztás:

Online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 22:30
Megosztás:

Világviszonylatban elmaradnak az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén

Az Európai Unió kihívásokkal néz szembe a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazására irányuló beruházásokért folytatott globális versenyben, az uniós beruházások elmaradnak a világelsők mögött - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke szerdán.
2024. 05. 29. 22:00
Megosztás:

Jóvátételt kapnak az Eventim ügyfelei

Több mint 80 ezer fogyasztó kaphat kompenzációt az Eventim jegyértékesítő portáltól a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának eredményeképpen - közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 21:30
Megosztás:

Segítséget kapnak az online pénzügyi csalások áldozatai

Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére a Magyar Bankszövetség tagjai számára - jelentették be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 05. 29. 21:00
Megosztás:

Ismét csúcsot döntött a Szerencsejáték Zrt. adózott eredménye

Ismét rekord évet zárt a Szerencsejáték Zrt.: a nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt és 39,6 milliárd forint adózott eredményt ért el; adók, járulékok, díjak és osztalék formájában mintegy 170 milliárd forint költségvetési befizetést teljesített, így az előző évhez képest 14,9 százalékkal nagyobb összeggel járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához - közölte a vállalat az MTI-vel szerdán.
2024. 05. 29. 20:30
Megosztás:

Gyengült szerdán a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest, és a hét eleji kezdéshez képest is egy-másfél százalékos veszteségbe csúszott.
2024. 05. 29. 20:05
Megosztás:

Veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Gyenge kezdés után nagy, egy-másfél százalékos veszteségbe csúsztak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 05. 29. 19:30
Megosztás:

Eladói nyomás miatt a nap végére csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,35 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 68 485,50 ponton zárt szerdán.
2024. 05. 29. 19:00
Megosztás:

Közel húszezer hektár földrészletet kínál megvételre az állam

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán.
2024. 05. 29. 18:30
Megosztás:

Nagy összegű uniós támogatást kaptunk a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.
2024. 05. 29. 18:00
Megosztás:

A kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható

Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos éves díja, ami a 2023-as éves átlagos infláció utóhatása, de az alatt alakult. Az infláció csökkenésével, a biztosítói kárráfordítások mérsékelt, 8 százalékos emelkedésével a díjak konszolidációja várható - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Kgfb-indexében.
2024. 05. 29. 17:30
Megosztás:

Csődeljárás indult egy romániai hajógyár ellen

Csődeljárás indult a Damen Shipyards Mangalia romániai hajógyár ellen - írta az economedia.ro.
2024. 05. 29. 17:00
Megosztás:

Bezáratott egy debreceni éttermet a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a jogsértések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették - tájékoztatta a hatóság szerdán az MTI-t.
2024. 05. 29. 16:30
Megosztás: