Kriptopénz előértékesítés?

Elmondjuk hogyan működik!

Kriptopénz előértékesítés?

Amennyiben foglalkoztál már kirptopénzekkel biztosan te is olvastál már olyat, hogy egy új token az előértékesítési fázisában van.

Az előértékesítésekkel kapcsolatban vegyes információkat lehet olvasni online: sokan esküsznek rá, hogy ez a magas profitszerzés talán egyetlen ideális módja, míg mások szerint egy egyszerű csalásról van szó.

Mostani írásunkban elmondjuk mi az amit tudni érdemes az ilyen jellegű gyűjtésekről, mire érdemes figyelni, illetve melyik az a projekt, amihez érdemes csatlakozni.

Átverés az előértékesítés?

Az előértékesítés lényegében egy kriptónak az az időszaka, amikor likviditást gyűjt. Bár a gyakorlatban egy érme minimális likviditással is listázásra kerülhet, a volatilitás csökkentése érdekében érdemes minél nagyobb kezdeti piaci kapitalizációra törekedni.

Függően a projekt jellegétől, az összegyűjteni kívánt összeg néhány százezer dollártól egészen a 100 millió dolláros szintig is terjedhet.

Az ilyen gyűjtések előnye, hogy még a listázás - vagyis a forgalomba kerülés - előtt, előre meghatározott áron lehet beszerezni az érmékből. Annak érdekében hogy egy fejlesztőcsapat motiválja a befektetőket, a korai szakaszokban általában alacsonyabb áron lehet hozzájutni a tokenekhez mint amennyi a megjelenési - vagyis listázási - ár.

wall street memes coin

Biztonsági okokból azonban ezen a ponton még nem léteznek az érmék. Amennyiben léteznének, megkezdődhetne a kereskedés a befektetők között, ami így alááshatná az érme későbbi sikereit.

Bizonyos szempontból az előértékesítések hasonlítanak a KickStarter jellegű közösségi gyűjtési projektekhez. Utóbbi esetében is egy még nem létező terméket fizetünk ki annak reményében, hogy az majd a jövőben elkészül.

Vagyis bizalmi kérdésről beszélünk, ennek ellenére korai lenne még leírni az előértékesítéseket.

Miért éri meg csatlakozni egy előértékesítéshez?

Nagyon egyszerűen azért, mert a vállalt kockázat képes ellensúlyozni a potenciális megtérülés.

Bár az előértékesítések között lehet találni átvertéseket, ez egy cseppet sem azt jelenti, hogy egyik sem lenne megbízható.

Egy sikeres projekt a korai befektetőknek elképesztő profitot hozhat. Nem ritka jelenség, hogy 500- vagy egyes esetekben akár 1000% profithoz is hozzá lehet jutni. Sőt, ha sikerül egy valódi sikertörténetet elcsípni, a 10 000% feletti megtérülés sem elképzelhetetlen.

Fontos viszont hangsúlyozni, hogy az ilyen jellegű befektetések extrém magas kockázattal járnak. Éppen ezért ha úgy döntesz adsz egy esélyt egy előértékesítési szakaszában lévő kriptónak kizárólag annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése sem jelent gondot.

Szerencsére több olyan módszer is létezik, aminek használatával viszont csökkenteni lehet az ilyen jellegű befektetéssel járó kockázatokat.

Ilyen lehet a tokenomika - vagyis a teljes érmekészlet szétosztásának rendszere - vizsgálata. A tokenomika alapos vizsgálatával megtudhatod, hogy mire mennyi érmét szeretnének “költeni” a készítők. 

tokenomika

Érdemes azokra a projektekre figyelni, melyeknél a csapat a saját költségeire egyáltalán nem fordít érméket, és igyekszik minél több tokent a közösség tagjai számára eljuttatni.

Továbbá a projekt jövőbeni sikerével kapcsolatban fontos lehet, hogy a befektetőknek lehetőségük van-e lekötni az érméiket. A lekötés, vagy más néven stakelés egy passzív bevételi lehetőség, aminek köszönhetően bármilyen különösebb erőfeszítés nélkül tudsz profithoz jutni.

A stakelés csökkenti a listázást követő volatilitást, hiszen a lecsökkent eladási kedv miatt magasabb árfolyam érhet el a token.

Végezetül próbáld meg kideríteni, hogy kik állnak a kezdeményezés mögött és milyen régóta foglalkoznak kriptoval. 

Bár a különböző blokklánc-projektek között nem ritka az anonimitás, bizonyos információkat a legjobb kriptok esetében ki lehet deríteni.

Ismerd meg 2023 legjobb előértékesítését

Hogyan lehet csatlakozni az előértékesítéshez?

Szerencsére a csatlakozás folyamata a legtöbb esetben rendkívül gyorsan elvégezhető. Nincs másra szükséged csak egy kriptotárcára, illetve valamilyen kriptora. Amennyiben még nincs kriptotárcád a legjobb választás a MetaMask lehet, hiszen teljesen ingyenesen és percek alatt létre lehet hozni.

A legjobb projektek esetében nem csupán kriptok (általában ETH és USDT) használható, hanem bankkártya is. Ilyen esetben nincs szükség kriptotőzsdén regisztrálni a vásárláshoz így valóban percek alatt végre tudod hajtani a tranzakciót.

A vásárláshoz általában össze kell kapcsolnod a kriptotárcádat az előértékesítés felületével, majd ezt követően elvégezni a vásárlást. 

Előfordulhat, hogy egy projekt esetében már a listázás előtt lehetőség nyílik az érmék stakelésére, amivel már a megjelenés előtt profithoz tudsz jutni.

Miután a vásárlást elvégezted, az érméidet a gyűjtés lezárulása után lehet majd igényelni. Ekkor csak kapcsold össze ismét a vásárlás során használt tárcádat és kattints a megjelenő “Igénylés” vagy “Claim” gombra.

Milyen projektekbe érdemes még a megjelenés előtt befektetni?

Előértékesítésekből általában nincs hiány, azonban nem túlzás azt mondani, hogy az év legsikeresebb, egyúttal legmagasabb profitot ígérő kezdeményezése a Wall Street Memes.

A csapat hosszú évek óta sarokköve az internetes mém kultúrának, amit jól példáz az összesen több mint 1 millió követője a projektnek. Fennállásuk óta pedig még Elon Musk is többször válaszolt a Wall Street Memes Twitter oldalának valamelyik vicces posztjára.

A készítők továbbá korábban már kiadtak egy 10 000 darabból álló NFT-kollekciót, melyet a befektetők mindössze 32 perc alatt el is kapkodtak

A $WSM érmék több mint 25 millió dollárt gyűjtöttek, és napokon belül meg fognak jelenni a legnagyobb kriptotőzsdéken.

Meg nem erősített hírek szerint azt sem lehet kizárni, hogy a szeptember 26-ra tervezett listázás során a Binance és a Coinbase egyaránt elérhetővé fogja tenni a $WSM-et.

stake wsm

A Wall Street Memes ökoszisztémája továbbá a stakelést is lehetővé teszi, amivel a vásárlást után azonnal lehetőséged nyílik passzív jövedelmet szerezni. Írásunk idején éves szinten a megszerezhető hozam mértéke 50%.

A készítők saját részükre nem különítettek el érméket. A $WSM kimondottan azzal a céllal jött létre, hogy a GameStop ($GME) sikerét megismételve, példátlan gazdagságot érjen el a közösség számára.

Lényeges azonban, hogy a vásárlásra mindössze néhány órád maradt. A Wall Street Memes gyűjtése szeptembert 25-én hazai idő szerint este 8 órakor lezárul. Ezt követően már csak valamelyik centralizált vagy decentralizált kriptotőzsdén lesz lehetőséged a vásárlásra jelentősen magasabb áron.

Irány a Wall Street Memes 

A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése.

Világvezető logisztikai vállalat költözteti hazai operációját Pátyra

A világ egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a DHL Group részét képező DHL Supply Chain 2024 január elején veszi birtokba 20 ezer négyzetméteres bérleményét Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épületében. A HelloParks Páty megapark 58 ezer négyzetméteres, „zero ready” PT1-es raktárcsarnokát úgy készítették elő, hogy akár a nettó nulla kibocsátású működést is lehetővé teszi, aminek köszönhetően a logisztikai cég már most teljesítheti 2025-re kitűzött vállalati elvárásait. Az üzlet megkötése fontos mérföldkő, hiszen ez az első karbonsemleges operációra alkalmas épülete a társaságnak a régióban.
2023. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Tisztább helyzetet teremtenek az új energetikai tanúsítványok a napelemek piacán is

Novembertől új épületenergetikai szabályok lesznek érvényesek, s megváltozott az energetikai tanúsítványi rendszer is – mindez komoly változást jelent, hiszen még inkább felértékeli a napelemekkel, hőszivattyúval, okosotthon-irányítással működő ingatlanok értékét. Mindemellett kulcsfontosságúvá válik az energiafelhasználási adatok értelmezése és a modern technológiák alkalmazása.
2023. 12. 03. 04:00
Megosztás:

Fluktuációs trendek és válaszstratégiák a munkaerőpiacon a generációs különbségek fényében

Miközben a legfrissebb nemzetközi kutatások szerint az alkalmazottak elkötelezettségi szintje szerte a világon rendkívül alacsony, a generációs különbségek jelentősége is egyre nyilvánvalóbbá válik a munka világában. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte, hogy a korosztályok értékrendje közötti eltérések fényében mit tehetnek a HR szakemberek az alkalmazottak hatékonyabb bevonzásának és megtartásának előmozdítása érdekében.
2023. 12. 03. 03:00
Megosztás:

Világelső lett a Soproni Egyetem e-hulladék kezelési módszere

A világ legjobb gyakorlatait bemutató, e területen élen járó 54 egyetem közül első helyre rangsorolták az UI GreenMetric versenyében a Soproni Egyetem e-hulladék gyűjtését és a hulladékkezelést bemutató pályázatát - írta az egyetem az MTI-nek küldött szombati közleményében.
2023. 12. 03. 02:00
Megosztás:

Megdőlt az országos melegrekord szombaton

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2023. 12. 03. 01:00
Megosztás:

Kriptovaluta 2024 - A 6 legjobb kripto, amibe még most befektethetsz

Közeleg az év vége, ezért érdemes lehet a legnagyobb profitok reményében még most betárazni néhány kriptóból. 
2023. 12. 03. 00:01
Megosztás:

Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

Az ORLEN egy éve jelent meg Magyaroroszágon, és látványosan gyorsan az ország vezető benzinkút-hálózatainak egyikévé vált. A vállalat megerősítette pozícióját a magyar piacon, így a második évében további növekedésre és fejlődésre készül. Kelet-Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalata a hazai piacra lépését követő tizenkét hónapban számos, a vásárlók igényeire szabott újítást vezetett be, s ezeket a fejlesztéseket a továbbiakban is folytatják majd. Minőségi üzemanyagkínálatának, a Stop.Cafe éttermek ízletes kávéinak, DESPAR-élelmiszerüzleteinek, valamint az ORLEN-mobilalkalmazás egyénileg lehívható kedvezményeinek köszönhetően egyre többen választják a társaság töltőállomásait, ismertségét pedig tovább növelik az izgalmas nyereményjátékok és sportszponzorációs aktivitások.
2023. 12. 02. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 12. 02. 22:15
Megosztás:

Webshopból rendelhetők a mobilházak

Miért egyre népszerűbbek a mobilházak Magyarországon is? Magyarországon a mobilházak népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt. Ennek egyik fő oka a növekvő lakásárak.
2023. 12. 02. 21:15
Megosztás:

Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába Görögországot a Fitch Ratings

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a görög államadós-osztályzatot a Fitch Ratings.
2023. 12. 02. 20:00
Megosztás:

Drasztikusan csökken a CSOK kamata – ennek az állam örül a legjobban

Több, mint 3 százalékponttal kisebb kamattal indul majd a CSOK Plusz a januárig érvényben lévő CSOK hitelhez képest – ez döntően a szerződésben szereplő kamat és az ügyfél által fizetett 3 százalékos kamat közötti különbséget kamattámogatásként kifizető költségvetésnek jelent majd számottevő könnyebbséget – kommentálta a csütörtök éjjel megjelent CSOK kormányrendeletet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2023. 12. 02. 19:00
Megosztás:

Erős harmadik negyedévet zárt a 4iG csoport

Továbbra is tart 4iG Nyrt. lendületes növekedése. Az előző év azonos időszakához képest a vállalatcsoport az első háromnegyed évben kiemelkedően növelte árbevételét és eredményességét. A növekedés motorja a Vodafone Magyarország, valamint a 2022 első félévig lezárt akvizíciókkal megszerzett vállalatok jelentős eredménynövekedése volt. A Csoport 2023. első három negyedévében 421,3 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, konszolidált EBITDA-ja 147,5 milliárd forintot tett ki, míg a működési cash-flow 101,5 milliárd forint volt. A Cégcsoport vételár-allokációs hatásoktól megtisztított korrigált adózott eredménye 10,7 milliárd forint volt.
2023. 12. 02. 17:00
Megosztás:

Ezen a napon lehet még utoljára 2023-as feltételekkel leszerződni a babaváró hitelre

Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből. Ez azokat érintheti hátrányosan, ahol a feleség már elmúlt 29 éves, ám még nem töltötte be a 41. életévét, hiszen ők 2024-től már nem lesznek jogosultak a támogatott hitelkonstrukcióra. A Bankmonitor szakértői szerint azonban az igénylést semmiképpen sem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert például egy esetleges hiánypótlás meghosszabbíthatja a bírálati időt.
2023. 12. 02. 16:00
Megosztás:

272,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredménnyel zárta az első három negyedévet az MBH Bank

Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett eredménykimutatás alapján 2023 harmadik negyedévében közel 107 milliárd forint korrigált adózás előtti eredményt ért el a bank, az első három negyedév korrigált adózás előtti eredménye így 272,3 milliárd forintot tett ki. A féléves adathoz képest a társaság mérlegfőösszege 2,4%-kal emelkedett, összesen közel 10 737 milliárd forintra. Az MBH Bank kiemelkedő jövedelemtermelő képesség mellett, a magas inflációs környezet ellenére is erős költséghatékonysággal, erős tőkehelyzettel, magas likviditási szintekkel, valamint stabil portfólióminőséggel zárta az év első kilenc hónapját.
2023. 12. 02. 15:00
Megosztás:

Szívelégtelenség, amely világszerte hozzávetőlegesen 64 millió embert érint

Van egy betegség, ami világszinten többeket érint, mint a tüdőgyulladás és a szívroham. Ez nem más, mint a szívelégtelenség, amely kevéssé szerepel a köztudatban, így azt is kevesen tudják, hogy világszerte legalább 64 millió ember küzd ezzel a problémával1. Ma Magyarországon megközelítőleg 250-300 ezer beteg szenved szívelégtelenségben, és éves szinten 30-35 ezer főre tehető az újonnan diagnosztizáltak száma[2]. Bár végleges gyógymód egyelőre nem létezik, vannak olyan kezelési lehetőségek, amelyek segíthetnek lassítani a betegség egyes formáinak előrehaladását. Éppen ezért fontos a megfelelő tájékoztatás és párbeszéd kialakítása a betegséggel kapcsolatban, illetve a betegek és az egészségügyi dolgozók támogatása.
2023. 12. 02. 14:00
Megosztás:

Hatósági eljárások indultak az RTL Sztárbox és Reggeli műsorai kapcsán

A „Sztárbox” és a „Reggeli” című műsorszámok egy-egy epizódja miatt is eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület több, külföldi hatóság alá tartozó műsorszám helytelen korhatár-besorolásáról is tájékoztatta az illetékes társszabályozókat.
2023. 12. 02. 13:00
Megosztás:

Adatvizualizációs versenyt rendez az SAP és az IFUA Horváth

Az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) egyre nagyobb szerepet kap a vállalati üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) és teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management, CPM) projektekben. Annak érdekében, hogy a SAC minél szélesebb körben ismertté váljon, az SAP Hungary és az IFUA Horváth közös adatvizualizációs versenyt indít, ahova vállalatok szakemberei mellett intézmények, egyetemisták, illetve magánszemélyek jelentkezését is várják.
2023. 12. 02. 12:00
Megosztás:

Újabb 100 magyarországi bolt döntött önkéntes karácsonyi boltzárról

December 24-én és 31-én is zárva tart a DIEGO teljes magyarországi bolthálózata – erről határoztak az üzleteket üzemeltető franchise partnerek azt elősegítendő, hogy a munkavállalók és a családi vállalkozások tagjai egyaránt a szeretteik körében tölthessék az ünnepeket.
2023. 12. 02. 11:00
Megosztás:

Klímás fűtés és gyors megtérülés? Igen, lehetséges!

A fűtés gazdaságosságát főként az épület szigetelése határozza meg, a klímák esetében viszont számos más olyan praktika is ismert, amivel spórolhatunk a költségeinken. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője felhívta rá a figyelmet, ha a teljes fűtési idényben használnánk a klímaberendezést, kizárólag fűtésre optimalizált modellt válasszunk, de sokat számítanak a beállítások is. A szakértő rámutatott, a nagyobb családi házak tulajdonosai járhatnak igazán jól a klímás fűtéssel, de a kisebb lakásoknál az alacsony bekerülési költségnek köszönhetően a megtérülési idő is hamar jelentkezik.
2023. 12. 02. 09:30
Megosztás:

Egyre több európai országban szabvány a központi porszívó

Az otthoni takarítás nem tartozik a magyarok legkedveltebb tevékenységei közé. A modern technológia azonban jelentősen megkönnyítheti ezt a feladatot. Az egyik leginnovatívabb megoldás a központi porszívó-rendszer, ami nem csak a takarítást teszi egyszerűbbé, hanem az otthoni levegő minőségének javításával hozzájárul az egészségünk védelméhez is.
2023. 12. 02. 08:30
Megosztás: