Leverné a Revolutot az Erste - sikerülhet?

Legyőzte a fintech cégek hasonló szolgáltatását az Erste azonnali áras devizaváltása a bank ügyfeleinél.

Leverné a Revolutot az Erste - sikerülhet?

A havi keretösszegig díj, jutalék és kezelési költségtől mentes lehetőségnek köszönhetően a banknál pár hónap alatt duplájára nőtt a devizát váltó ügyfelek száma, miközben jelentősen csökkent a népszerű fintech cégeknél vezetett számlákra történő utalások volumene. 

Duplájára nőtt az Ersténél pénzt váltók száma, mióta a bank bevezette új devizaváltási szolgáltatását. A megoldással a bank felvette a versenyt a fintech cégekkel szemben: egyszerű, olcsó, mindenki számára könnyen kezelhető megoldást kínál. A lehetőség tavaly júliusi indulása óta a banknál nem csak duplájára nőtt a devizát váltó ügyfelek száma, de másfélszeresére emelkedett az átváltott összeg, és emelkedett az újonnan nyitott devizaszámlák száma is. Eközben pedig kevesebben és sokkal kisebb összegekben kezdtek a fintech cégekhez utalni. Az Erste új szolgáltatásának indulása után, a nyári főszezon közepén a bank ügyfeleinél a korábbi minimum közelébe került a fintech-célú feltöltések volumene.

„A külföldi telephelyű fintech cégek jelentős adóelőnye ellenére – egyebek mellett nem fizetnek se tranzakciós illetéket, se bankadót – az Erste nyerni tudott az ügyfeleknél az elmúlt időszakban. Látszik, hogy érdemes a szolgáltatások minőségére nagyobb hangsúlyt fektetni. Az ügyfelek értékelik, amellett, hogy nálunk is egyszerűen és kedvező áron válthatnak devizát, az Ersténél van hova menni, van kit felhívni, ha probléma adódik. Nagy előny az is, hogy kollégáink magyarul beszélnek az ügyfelekkel, és azonnal reagálnak a megkeresésekre. Az Erste ráadásul teljes körű szolgáltatást nyújt a fizetési szolgáltatásoktól a megtakarítások kezelésén át a különféle hitellehetőségekig” – hangsúlyozta Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

A piaci azonnali árakon alapuló, kiemelt árfolyamos váltás akár havi egymillió forintig díj-, jutalék- és kezelési költségtől mentes, ami jóval magasabb keretösszeg, mint a fintech cégek hasonló szolgáltatásainál. Az Erste megoldása a George Weben vagy a George Appon automatikusan, mindenki számára elérhető, nem kell rá előfizetni vagy külön beállítani. A kedvezményes árfolyam a saját számlák közötti, forintról devizaszámlára vagy devizáról forint számlára indított átvezetés esetén él. Az ügyfelek havonta 500 ezer forintig (Erste World és Private Banking ügyfelek egymillió forintig) használhatják – a keretösszeg kihasználtságáról pedig hamarosan az applikációban is tájékozódhatnak. Az Ersténél jelenleg öt devizanemben lehet devizaszámlát nyitni: euró, amerikai dollár, brit font, svájci frank és kanadai dollár. Az adatok alapján az ügyfelek elsősorban eurót és dollárt váltanak kiemelt árfolyamon.

A kiemelt árfolyamos devizaváltás használata nem csak díjmentes, de rendkívül egyszerű is. Az Ersténél ugyanazért a havidíjért bármennyi forint vagy devizaszámlát nyithatnak az ügyfelek plusz költség nélkül, ráadásul mindezt egyszerűen, mindössze pár kattintással a George Store-ban. Az így megnyitott számlákhoz külön kártya sem kell. Azt, hogy a meglévő bankkártya melyik számlát „használja” bármennyiszer, bármikor, 0-24 órában át lehet kapcsolni a George Weben vagy a George Appon. Így a kártyával arról a devizaszámláról fizethetnek az ügyfelek például egy külföldi nyaraláson vagy egy külföldi webáruházban vásárolva, amelyre a kiemelt árfolyamon váltottak. Pár perccel később pedig akár már forintban tudnak fizetni ugyanazzal a kártyával.

A legnagyobb számban a 41-50 év közöttiek használják a devizaváltási szolgáltatást, az érintett ügyfelek csaknem harmada ebbe a korcsoportba tartozik. Azonban az idősebbek is szeretnek kiemelt árfolyamon váltani: a pénzüket forint és devizaszámlájuk között kedvező árfolyamon mozgatók 11 százaléka 61-80 év közötti, de még a 80 év felettiek is igénybe veszik a szolgáltatást.

Rendkívül kedvező áron beszerezhető a szlovák autópálya matrica

Magyarországon egy ideig nem emelkedett évről évre az autópálya matricák ára. Amióta viszont bevezették az inflációkövető áremelést, egyre mélyebben kell a magyar autósoknak a zsebükbe nyúlniuk, ha igénybe szeretnék venni hazánk gyorsforgalmi útjait.
2024. 07. 18. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 07. 18. 10:00
Megosztás:

Kis emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint, aki azt sem tartja kizártnak, hogy újra csúcsot dönthet a magyar részvényindex.
2024. 07. 18. 09:00
Megosztás:

Alig mozdult a forint árfolyama reggelre

A szerda esti szint közelében jegyezték a forintot csütörtök reggel a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 18. 08:00
Megosztás:

Bemutatták az új magyar elektromos midibuszt

Új magyar jármű született - cseh koprodukcióban. Budapesten a sajtó szélesebb nyilvánossága előtt is bemutatták a bajai gyárban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát. A jármű a „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című GINOP Plusz-2.1.1-21 pályázati felhívás támogatásával született meg. A 8 méter hosszú, alacsonypadlós jármű 45 utast tud kényelmesen szállítani, hatótávja pedig 300 kilométer. A busz „szívét”, a hajtást, valamint a szoftvert magyar szakemberek fejlesztették ki, a kocsiszekrény Csehországból érkezett. A midibuszból jelenleg egy darab létezik, azonban a típusengedély megszerzését követően évi 50 jármű készülhet a GANZ-SOR-ból.
2024. 07. 18. 08:00
Megosztás:

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a BÉT és az UniCredit Bank

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek javítása érdekében - olvasható a szervezetek közös közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-nek.
2024. 07. 18. 07:00
Megosztás:

Justin Sun 5 millió dollár értékben vásárolt ETH-t a spot Ethereum ETF-ek kereskedésének megkezdése előtt

Justin Sun állítólag 5 millió dollár értékben vásárolt ETH-t a spot Ethereum ETF-ek kereskedésének megkezdése előtt. A spot Ethereum ETF-ek iránti várakozás több kisebb és nagyobb kripto befektetőt is arra ösztönzött, hogy fogadjanak egy potenciális ETH emelkedésre, amikor a kripto ETF élőben elindul.
2024. 07. 18. 06:00
Megosztás:

A jegybank célszintjén maradt júniusban a brit infláció

Az előző hónaphoz hasonlóan a Bank of England célszintjével azonos ütemű volt júniusban az éves összevetésű brit infláció.
2024. 07. 18. 05:00
Megosztás:

Az áttörés rally akár 800%-kal is felhajthatja az új előértékesítési tokent indulás előtt, ami arra ösztönözheti az Ethereum és BNB tulajdonosokat, hogy átszálljanak!

Ethereum és Binance Coin a kriptovaluták két oszlopa, amelyek forradalmi hasznossággal és lenyűgöző piaci kapitalizációval büszkélkedhetnek, ami a világ második és negyedik legnagyobb kriptovalutájává tette őket.
2024. 07. 18. 04:00
Megosztás:

Ingyenestől a luxus árkategóriáig: ezt keresik 2024-ben a használtpiacon

Tízmilliós luxuskaróra, kilencmilliós juhnyáj, nyolcmilliós jakuzzi - többek között ezek a termékek cseréltek gazdát a Jófogás apróhirdetési platformon az év első felében. Emellett azonban a legnépszerűbbnek továbbra is az ingyenesen elvihető tárgyak bizonyultak. A statisztikák azt mutatják, hogy a felhasználók rendre visszatérnek, és egy-egy felhasználó több hirdetést is elhelyez a platformon.
2024. 07. 18. 03:00
Megosztás:

Donald Trump durván elhúzott, megvan az USA új elnöke

Június elejéig nagyjából fej-fej mellett haladt Donald Trump és Joe Biden a november 5-én esedékes elnökválasztás esélyeseként. Aztán valami történt. Talán megfordíthatatlanul.
2024. 07. 18. 02:00
Megosztás:

Áttörés az elhízás gyógyszeres kezelésében - hatásos fogyókúra gyógyszer kap Svájcban engedélyt

Versenytársat kapott az Eli Lilly és a Novo Nordisk, mert a svájci gyógyszeróriás, a Roche szájon át szedhető fogyókúrás tablettája átment a klinikai vizsgálatokon.
2024. 07. 18. 01:00
Megosztás:

Éledezik a kripto piac, mutatjuk a legjobb lehetőségeket

Biztatóan indult az év a kripto piac számára, elég csak a Bitcoin ETF-ek jóváhagyása utáni felhajtásra gondolnunk. A növekedés azonban alábbhagyott, sőt, az utóbbi hónapokban egyenesen csökkenésbe csapott át. Voltak érmék, különösen a mém szektorban, akik sokszorosan túlteljesítették a piacot, a többség azonban már huzamosabb ideje pirosban forog.
2024. 07. 18. 00:01
Megosztás:

Javuló környezet, romló kilátások Németországban

Az elmúlt egy évben először fordul elő, hogy csökkent a német gazdasági befektetői hangulat kilátásait mérő ZEW index.
2024. 07. 17. 23:00
Megosztás:

Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője

Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a cég kereskedelemmel kapcsolatos feladatait a régióban (Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia és Csehország), ezzel együtt pedig a kelet-közép-európai üzleti felső vezetés tagja is lett. A magyar szakember 13 évvel ezelőtt csatlakozott a Danone Magyarország csapatához, azóta számos pozícióban bizonyította szakértelmét és kiváló vezetői képességeit.
2024. 07. 17. 22:00
Megosztás:

Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője

Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a cég kereskedelemmel kapcsolatos feladatait a régióban (Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia és Csehország), ezzel együtt pedig a kelet-közép-európai üzleti felső vezetés tagja is lett. A magyar szakember 13 évvel ezelőtt csatlakozott a Danone Magyarország csapatához, azóta számos pozícióban bizonyította szakértelmét és kiváló vezetői képességeit.
2024. 07. 17. 22:00
Megosztás:

Játsszunk a Magyar Telekom tornyokkal, vagyis inkább a számokkal!

A Magyar Telekom a közelmúltban jelentette be, hogy vizsgálja a mobil infrastruktúrájának szétválasztását.
2024. 07. 17. 21:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 07. 17. 20:00
Megosztás:

Olaszországban júniusban nőtt az infláció

Olaszországban az előzetes becsléssel összhangban 0,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júniusban éves összevetésben, akárcsak májusban - közölte az olasz statisztikai hivatal, az Istat kedden végleges adatként.
2024. 07. 17. 19:00
Megosztás:

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe

Újra az Európai Parlament elnökévé választották Roberta Metsolát kedden Strasbourgban a testület nyitóülésén.
2024. 07. 17. 18:00
Megosztás: