Magas a hazai foglalkoztatottság

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján 2024 szeptemberében mintegy 4 millió 699 ezer főt ért el a foglalkoztatottak száma - emelte ki pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Magas a hazai foglalkoztatottság

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az adatok kapcsán kifejtette, hogy az előző évhez képest a foglalkoztatottak számában látott minimális csökkenés abból adódik, hogy tavaly szeptemberben a foglalkoztatottak létszáma historikusan is kiemelkedő szinten volt.

Czomba Sándor hozzátette: Magyarországon a munkanélküliség továbbra is az uniós átlag alatti. A kormány célja, hogy a foglalkoztatási rátát 85 százalékra emelje, és mozgósítsa a mintegy 300 ezer főre tehető munkaerőpiaci tartalékot. Ehhez olyan uniós finanszírozású, aktivitást elősegítő programok is hozzájárultak, mint az Ifjúsági Garancia Plusz program, ami a 30 év alatti álláskereső és inaktív fiatalok munkához jutását segíti, eddig már több mint 9 ezren tértek vissza a munka világába.

A 30 év felettieket támogató – szintén uniós finanszírozású – programmal az idősebbek is részesülhetnek bértámogatásban, lakhatási-, illetve utazási térítésekben, a projekt segítségével már közel 10 ezer álláskeresőnek sikerült elhelyezkednie.

Az államtitkár kiemelte: a kormány 21 intézkedésből álló Új Gazdaságpolitikai Akciótervének – amely hozzájárul a 3-6 százalékos gazdasági növekedés eléréséhez – központi eleme, hogy növelje a jövedelmek vásárlóerejét, ezzel fenntartva a gazdaság stabilitását. Az akcióterv részét képezi a munkáshitel elindítása, a gyermekek után járó családi adókedvezmény megduplázása, valamint hároméves bérmegállapodáson keresztül az 1000 eurós minimálbér és az 1 millió forintos átlagkereset elérése.

Románia lett az Európai Unió legnagyobb gáztermelője

Románia volt 2024 második negyedévében az Európai Unió legnagyobb gáztermelője – derül ki az Európai Unió legfrissebb gázpiaci jelentéséből.
2024. 10. 26. 12:00
Megosztás:

Két hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot

Jutott egy jó hír a hétvégére is: az elmúlt négy napban, két hitelminősítő is mérte a magyar gazdaságot: előbb egy japán hitelminősítő, most pedig a Standard & Poor's állapította meg, hogy Magyarország befektetésre minősített kategóriában van - mondta Varga Mihály Facebook posztjában, amelyet pénteken este tett közzé.
2024. 10. 26. 11:00
Megosztás:

Wrapped Ethereum (wETH) jelentése - Az Ethereum tokenizált formája

Mi az a Wrapped Ethereum (wETH)? Mit jelent a Wrapped Ether (wETH) fogalom a kriptovaluta piacokon és mire jó az Ethereum, ha be van csomagolva?
2024. 10. 26. 09:00
Megosztás:

Nagy Márton Bosznia-Hercegovina miniszterelnök-helyettesével, Vojin Mijatović-csal tárgyalt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Vojin Mijatović fejlesztési, vállalkozási és iparügyi minisztert, Bosznia-Hercegovina miniszterelnök-helyettesét. A találkozón a felek az aktuális gazdasági folyamatok mellett áttekintették a két ország közötti gazdasági és pénzügyi kapcsolatokat, valamint ezek elmélyítésének lehetőségeit.
2024. 10. 26. 08:00
Megosztás:

Nagy Márton a jogszabályok betartására és a SZÉP kártya elfogadásának biztosítására kérte a Bookingot

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Katerina Shearer-t, a Booking.com Közép- és Kelet-Európai régió kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjét. Az egyeztetésen áttekintésre került a hazai szálláshelyfoglalás és turizmus aktuális helyzete. Megállapításra kertült, hogy a magyar turizmus teljesítménye rendületlenül erősödik: az év első nyolc hónapjában 5,5 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, így 2024-ben is rekord évet zárhat az ágazat. Leszögezték, hogy a turizmus dinamikus növekedésének fenntartása közös érdek.
2024. 10. 26. 07:00
Megosztás:

Rekord szinten a Balaton hajózása - Ön utazott már?

Minden korábbinál sikeresebb nyári forgalmat követően, mintegy 20 százalékos utasszám növekedéssel zárja az október 23-ig tartó 178. személyhajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 26. 06:00
Megosztás:

Fény derülhet a kínai gazdaságélénkítés részleteire

A kínai parlament november 4. és 8. között ülésezik, ahol a várakozások szerint részleteket jelentenek be a gazdaságélénkítést támogató költségvetési intézkedésekkel kapcsolatban.
2024. 10. 26. 05:00
Megosztás:

Rekord szinten a Balaton hajózása - Ön utazott már?

A minden korábbinál sikeresebb nyári forgalmat követően 2 millió 200 ezer utassal, közel 20 százalékos utasszám növekedéssel zárja az október 23-ig tartó 178. személyhajózási szezont a BAHART. A hazánkban tapasztalható turisztikai konjunktúrát jól mutatja, hogy a személyhajók 857 ezer utast szállítottak, amely az előző évi rekord eredményt is 19%-kal haladja meg. A kompok fedélzetén pedig 1 millió 380 ezer utazót köszönthettek ez idáig, ami mintegy 27 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. Az év végéig pedig várhatóan a 2023. évi 1,4 milliós rekord is megdőlhet majd.
2024. 10. 26. 04:00
Megosztás:

Micsoda?! A nyugdíjasnak kell bizonyítania, hogy él! Ha nem bizonyítja, nem kap nyugdíjat!

Felmerülhet a jogos kérdés bármelyik ország intézményében: miért kellene nyugdíjat folyósítani egy olyan személy után, aki már elhunyt? És aki él? De vajon kinek a feladata igazolni, hogy a nyugdíjas életben van? Az érintett nyugdíjasnak, vagy a nyugdíjfolyósítónak? Ennek az érdekes kérdésnek jártunk utána.
2024. 10. 26. 03:00
Megosztás:

Sárga csekkel ne menjen többet a Postára!

Már 2024 április 1-től minden magyarországi fogyasztónak és vállalkozásnak lehetősége van fizetési kérelmet elfogadva, arra válaszul pedig azonnali fizetéssel teljesíteni tranzakcióit, ám erről sokaknak még nincs tudomása. Feleslegesen állunk tehát sorba a Postán, mert van helyette más. Hogyan működik? (Ha nincs kedved végigolvasni a cikket, ne bánkódj! A cikk alján videóban is megnézheted, ha azt jobban szereted.)
2024. 10. 26. 02:00
Megosztás:

Megszólalt az új lottómilliárdos – „Nyugdíjasoknak adom a pénz felét”

Kihúzták az Ötöslottó 42. heti nyerőszámait, és a telitalálatos szelvénnyel rendelkező szerencsés játékos minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményét, 6 613 905 020 forintot vihetett haza. Mire költi egy lottónyertes a hirtelen jött pénzt?
2024. 10. 26. 01:00
Megosztás:

Trump elhozza a Bitcoin kánaánt? Itt van 5 kriptó, amely nagyot mehet

Alig több mint egy hét van hátra az amerikai elnökválasztásig, Trump győzelme pedig kifejezetten jót tehetne a kriptovalutáknak. Trump híres arról, hogy nem szereti a szabályozásokat, ezek lazítása pedig felpörgethetné a kripto szektor fejlődését is. Emellett sokan, akik nem bíznak a hagyományos pénzügyi rendszerben – ami Trump híveire is jellemző –, inkább a decentralizált megoldások, például a kriptovaluták mellett teszik le a voksukat.
2024. 10. 26. 00:01
Megosztás:

SSL és HTTPS – fontos tudnivalók

Ma már az adatbiztonság központi téma, ezért nem érdemes halogatni a https átállást. A segítségével a honlap biztonságosan tud kommunikálni. A cikkben minden fontos információt összegyűjtöttünk a témával kapcsolatban.
2024. 10. 25. 23:00
Megosztás:

Lépj be most, vagy örökre bánni fogod! A novemberre őrült 10.000-szeres nyereséget ígérő 4 legjobb altcoin!

A kriptovilágban a lehetőségek gyorsan tovaszállnak. Idén novemberben négy altcoin áll készen arra, hogy robbanásszerű növekedést érjen el. Ha kimaradsz, könnyen lemaradhatsz az életedet megváltoztató nyereségről. Ebben a cikkben felfedezheted, mely érmék készülnek hihetetlen, akár 10.000-szeres növekedésre.
2024. 10. 25. 22:00
Megosztás:

Milyen álláslehetőségek várnak bennünket az egészségügyi szektorban?

Az egészségügy területén jellemzően mindig van munkaerő-felvétel, ennek az oka az utóbbi évtizedben drasztikusan csökkent munkavállalók száma és az egészségügy folyamatos leterheltsége.
2024. 10. 25. 21:30
Megosztás:

Altcoinok várhatóan 400%-kal túlteljesítik a Bitcoint áprilisban – Utolsó lehetőség a 40-szeres nyereségre

Április fordulópont lehet a kriptovaluták világában. Néhány alternatív digitális érme várhatóan drámai emelkedés előtt áll, ami jelentősen felülmúlhatja a Bitcoin növekedését. Ezek a kevésbé ismert tokenek akár 40-szeres hozamot is nyújthatnak, így ez lehet az utolsó esély arra, hogy felfedezzük ezeket az ígéretes eszközöket, mielőtt esetleg az egekbe szöknének.
2024. 10. 25. 21:00
Megosztás:

Miért tesz fel mindent a Dogenre ez a veterán Solana kereskedő, figyelmen kívül hagyva a POPCAT-et és a MEW-t?

Egy tapasztalt, mély Solana-kapcsolatokkal rendelkező kereskedő merész lépést tett, amikor teljesen elkötelezte magát egy feltörekvő digitális eszköz mellett, figyelmen kívül hagyva más népszerű tokeneket. Ez a váratlan stratégia felkeltette a kriptoközösség érdeklődését. Mi vezérli ezt a magabiztos váltást, és melyek azok az érmék, amelyek jelentős növekedés előtt állnak? Fedezzük fel a döntés mögött rejlő részleteket.
2024. 10. 25. 20:00
Megosztás:

Átalakulhat-e 300 dollárnyi Shiba Inu és PEPE hét számjegyű összeggé? Ez az alulértékelt coin lehet a következő nagy áttörés

A kis összegű befektetések a megfelelő kriptovalutákba életet megváltoztató hozamokhoz vezethetnek. Az olyan tokenek, mint a Shiba Inu és a PEPE, nemrégiben tapasztalt emelkedései lehetővé tették, hogy szerény befektetések jelentős vagyont hozzanak létre. Ahogy a kriptopiac tovább fejlődik, egy új versenyző tűnik fel, amely hasonló robbanásszerű növekedést ígér, és felkelti a befektetők és rajongók figyelmét.
2024. 10. 25. 19:00
Megosztás:

Új DeFi Szenzáció készül túlszárnyalni a Stacks (STX) és Mantra (OM) teljesítményét — Íme, miért érdemes odafigyelned

A decentralizált pénzügyek világában most nagy a nyüzsgés. Két digitális token – Stacks (STX) és Mantra (OM) – kerül előtérbe, amelyek komoly figyelmet keltenek. Ezek az új sztárok komoly változást hozhatnak a piacon. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért váltak ilyen népszerűvé, és miért érdemes rájuk figyelni.
2024. 10. 25. 18:00
Megosztás:

Az XRP árfolyama 2025-re megcélozza az 5 dollárt, a Dogecoin pedig 0,50 dollárra tör, míg az XYZVerse (XYZ) nagy rallyra készül

A kriptovaluta piacon optimizmus hulláma söpör végig, mivel népszerű tokenek új csúcsokra törnek. Olyan nagy játékosok, mint az XRP és a Dogecoin, ambiciózus árfolyamcélokat tűztek ki, ami izgatottságot vált ki a rajongók és befektetők körében. Mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy mely tokenek készülnek lenyűgöző nyereség elérésére, és nyújthatnak esetleg jelentős megtérülést. >>
2024. 10. 25. 17:30
Megosztás: